Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Ühisomand müük
 
MihkelMih 09. august 2022, kl 19.39
Sain pärandiga endale ühisomandi kolme teise pärijaga. Maja on kuskil 150 tuhat väärt. Pakkusin neile 25 oma osa eest. Sellega nad nõus ei ole. Mulle müüa ka ei taha. Kas mul oleks see edasi võimalik kuidagi müüa?
Maaks 11. august 2022, kl 14.28
Kaasomand on õige termin. Saad müüa kui soovid, teistel kaasomanikel on eelisostu õigus. See toimib muidugi tagantjärgi, et sa müüd ja leiad ostja ja pärast tehingu toimumist saab kaasomanik ise ostja asemele astuda. Et ei susserdataks fiktiivsete ostjatega :-)
https://kinnisvaraoigus.ee/wp-content/uploads...
EDIT: rohkem infot
https://www.bing.com/search?q=kaasomandi+m...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 11.08.2022 14.33.
 
MihkelMih 12. jaanuar 2023, kl 18.11
Tegemist on siiski ühisomandiga.
 
to MihkelMih 19. jaanuar 2023, kl 16.44
Pärijate vahel ei saa olla ühisomandit, sest ühisomand on vaid abikaasadel või endistel abikaasadel, kui vara jäi lahutuse käigus jagamata. Ühisomand ja kaasomand on mõlemad kaetud mõistega "ühine omand".
Kaasomanikul igal ajal õigus nõuda kaasomandi lõpetamist. Kui kokkuleppele ei jõuta, siis otsustab kohus, mis viisil on õiglane kaasomand lõpetada. Mõistlikum on siiski omavahel kokkuleppele jõuda.
 
MihkelMih 27. juuni 2023, kl 17.20
Pärimistunnistuses on kirjas ühisomandi osa. Lisaks kinnisturaamatus omanike alajaotuses ühisomanikud Märt, Mati, Mark, Mihkel
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!