Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kas lepin on kehtiv?
 
üüriline 04. november 2007, kl 23.22
Üürile võttes kirjutasin mingile lepingule alla, mille omanik oli koostanud. Aga leping läks ainult omanikule, minul lepingut pole.
Kas ka ühepoolne leping kehtib? Ja polnd kinnitatud notariaalselt, vaid niisama allkirjad all.
 
hehh 04. november 2007, kl 23.57
sellisel juhul ei kehti küll, on õigustühine ja sa võid teha, mida tahad - üürileandja on sul peos, ja paras ka sellistele, kui neile võlgu jäädakse, krt., nad ei maksa riigile sellest ju essugi, et kunagi EVP-ga erastatud s.t. TASUTA SAADUD!!! elamispindu välja üürivad, kehtiv leping koostatakse notariaalselt!!!
 
r 05. november 2007, kl 09.45
see ei ole "ühepoolne", sa kirjutasid ju alla. muidugi kehtib. üürilepingul ei ole notariaalse tõestamise nõuet. ainult et võlaõigusseaduses on sätted, millest sinu kahjuks kõrvale kaldumine on tühine, nii et kui omanik hakkab midagi nõudma, millega sa hästi nõus ei ole, siis loe enne seadust ka.
 
jah kehtib 05. november 2007, kl 09.57
küsi endale koopia
 
maarja 05. november 2007, kl 12.47
ei ole kehtiv ja olen 100% nõus hehh-ga, üürile andja saab tulu ja selle pealt on kohustus maksta makse! Jumala õige jutt on.
 
omanik 05. november 2007, kl 13.27
loomulikult on leping kehtiv, ei pea olema notar kinnitatud. Kui oled allkirja andnud, siis kehtib!
 
omanik 05. november 2007, kl 13.40
to hehh:

sa oled ikka äärmiselt naiivne ja madalalaubaline, jätame jah kõik oma üürid ja maksud maksmata, miks keegi peaks meie pealt tulu teenima?? Ja vaatama siis kuhu see Eesti omadega jõuab! Isegi palju on selliseid muidusööjaid, aga et seda veel avalikult õhutada, peab ikka napakas olema.
Ja kõik pole sugugi tasuta omale korteri soetanud, imbetsill!
 
B.A 05. november 2007, kl 23.32
VÕS ei näe üürilepingule ette kohustuslikku vormi - see võib olla nii kirjalik kui suuline - vormi puhul on tähtis otsustada, mis annab konkreetses situatsioonis kindlama õigustagatise. Nii et kui te sõlmisite kirjaliku üürilepingu, siis on see kehtiv. Oluline on veel, kas leping oli tähtajatu või tähtajaline - selle järgi saad teada, kui kaua võid üürnikuna üürileandja pinnal elada. Notariaalselt pole vaja üürilepingut sõlmida.

Üürniku ja üürileandja põhilised kohustused tulevad VÕS-ist (15 pt), neid ei saa üürnikule kahjulikumaks lepingus kokku leppida - nii et vaata seadust. Kõrvalkohustused on kujundusõigusega - neis võite mida iganes kokku leppida. Seadus kaitseb aga paljudes asjades üürnikku kui nõrgemat poolt.
 
Kunks 10. november 2007, kl 21.10
vaevalt lepingu kehtivust mõjutab see, kas mõlemad pooled said eksemplari. üdlsielt võib teine pool ju väita, et said küll eksemplari, küllap kaotasid ära! eks tõestu avastupidist, kui lepingus, millel sinu allkiri, kirjas et leping kahes eksemplaris.
 
R. 10. november 2007, kl 21.50
lepingu kehtivus pole üldse tähtis, lihtsamalt: kui üürileandja oma tulusid, mis ta korteri üürimise pealt saab, ei deklareeri, on ta maksupettur ja üürnik seda teab ja tekib omavahel mingi konflikt, siis jääb üürileandja väga täbarasse olukorda, nii et otsustage - parem karta, kui kahetseda!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!