Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
sundüürnikud kesklinnas!!!
 
maria 09. november 2007, kl 00.45
Tere, loodan, et siit ka mõni sundüürnik läbi hüppab, paneks teema üles: ühinegem!
Meil on küll jube probleem - olen järjekorras aga uut elamist ei anta vaatamata sellele, et sündis beebi! Peremees viskas meid korterist välja juba 2.a. tagasi, aga ilma kohtuta!!! Olen kesklinnavalitsusega maadelnud mitu aastat, ära on tüüdanud, edaspidi kirjutan juba mnistrile ja linnapeale! Elan oma lastega ja lapselapsega kuuse all - pole nende asi, kesklinnal pole vabasid eluruume - vastavad, ja tõepoolest, kui netist vaadata põhja Tallinna valitsust - seal on pidevalt vabad elamispinnad olemas!!! Sigadus! Ei jaksa enam niimoodi elada, sugulaste juures maal, 70 km Tallinnast ja transport sealt linna puudub, õudukas on see probleem!!
Kas on veel teisi meiesuguseid, kes kriitilises olukorras?
 
maria 09. november 2007, kl 00.47
...unustasin lisada, et oleme loomulikult munitsipaaleluruumide üürileandmise järjekorras! s.t. Tallinna korterijärjekorras!
 
televisioon... 09. november 2007, kl 10.02
on tänapäeval abiks.Võta ühendust "seitsmeste uudistega"või Võsa Peetriga või isegi "pealtnägija"-ga
 
nõid 09. november 2007, kl 10.57
mul on sundüürnikest kahju.aga kui sa juba ammu teadsid sellest olukorrast siis ei ole vaja õhulosse ehitada vaid tegutseda.sa ei pea elama tingimata tallinnas ja ka mujal eestis on elu.ma ei saa aru kuidas saab sellises olukorras veel nii vastutustundetult käituda ja beebit muretseda.kui sul raha pole et elamist soetada siis pole harvad ka need juhud kus kasvõi ajutiselt soovib keegi et elaksid inimesed tema maakodus või suvilas.muuseas kriitiline oleks su olukord siis kui tõesti elaksid kuuse all aga mitte sugulaste juures.
 
... 09. november 2007, kl 11.40
pange ennast ka sotsiaaleluruumi järjekorda...see peaks kiiremini tulemusi andma.
Soovitan käia ära ka Tallinna Sündüürnike Ühingus Helle Kalda juures.
 
mhm 09. november 2007, kl 13.32
Ma saan aru, et inimese probleem on pigem see, et sobivaid eluruume pole KESKLINNAS, mitte see, et midagi ei PAKUTA.
 
black 09. november 2007, kl 17.53
Palju õnne et sinul ja järeltulijatel on midagi nõuda. Teised peavad oma jõududega läbi ajama. Nõudke omale korter kesklinna, nõudke suuremat lapsetoetust, ematoetust ja miks mitte ka vanaematoetust. küll ülejäänud lollid maksumaksjad kinni maksavad.
 
to black 10. november 2007, kl 00.29
teemaalgataja: ma ei mõista sind, millest selline viha? Ja kes "teised", kas sa oled ka Tallinna sundüürnik, või lahmid siin niisama, asjast üldse midagi teadmata? Kui oled ka Tallinna korterijärjekorras, miks sa siis enda eest ei võitle, kes sind keelab midagi nõuda, kui sul selleks on ÕIGUST???
Mina olen põlistallinlane, korter, kust meid välja visati, oli harilik linnale kuuluv üürikorter, nagu nad nõuka ajal kõik olid, ainult osadel majadel tulid tänu Laarile "omanikud" välja, ja meist said sundüürnikud, kel polegi enam muud õigust, kui Tallinnalt oma elamis pind TAGASI nõuda - vähemalt samaväärne! Meil oli kena 3-toaline korter puuküttega majas, mis asus kesklinnas ja see VÕETI MEILT ÄRA!!!!!!
Kas sa kanaaju saad üldse aru, millest siin jutt käib?????? idikas...
Kui sa magalas elad, siis on sul ju riigi poolt KINGITUD korter käes, no on ikka kuradi idioote siin riigis kuhjaga...
 
mai 10. november 2007, kl 07.06
Omanikud ei saa kedagi nii lihtsalt välja visata, tähtajatu üürilepingu lõpetamine on suur probleem. Sa oled ilmselt selle aja maha maganud, kui sundüürnikele soodsalt laenu anti elukoha soetamiseks. Nüüd ei oska küll nõu anda. Mina küll linnavalitsuse peale eriti ei loodaks.
 
to mai 10. november 2007, kl 13.17
kas selle soodsa laenu all mõtled mingit pangalaenu või kolimistoetust, mida maksab riik sundüürnikule summas 31 000? Ma ei soovi võtta endale kaela mitte mingit pangalaenu!!!!! tahan omale elukohta tagasi!
 
teemaalgataja 10. november 2007, kl 13.32
Vaatan siin üleüldiselt, et inimesed liiga vähe teavad asjast, mis siin püstitasin, järelikult oli neid vaeseid kannatajaid ikka suht vähe protsentuaalselt. Muidu ei tuleks nii rumalaid komme.Sulle Mai veel niipalju, omanik sülitab laias kaares su tähtajatu lepingu peale ja teeb mis ise tahab!!! saiD aru??? iLMSELT POLE SUL KÜLL MINGEID KOGEMUSI SELLES VALLAS, EI MAKSA JU SIIS KOMMIDAGI!
Need, kes ON SAANUD EVP-dega oma korterid erastada, ON SAANUD RIIGILT KINGITUSE!!!!! ja pidage sellised üldse oma suumulgud kinni - üürite välja oma magala korteri raske raha eest ja maksuvaba tulu muudkui tuleb, eks??? Paras teile, kui te üürnikud teid maksuametisse kaebavad!
Ja siis veel- Tallinnasse OSTAVAD pangalaenuga korteri need, kes tulevad maalt või mujalt linnadest ja tahavad iga hinna eest pealinna tööle! Loomulikult-kui tahad pealinnas elada, siis maksa selle eest, see on õiglane! Aga minu pere - me oleme kõik põlised tallinlased, miks peaks mina praegu pangalaenuga OSTMA endale korteri, mitte mingil juhul ei tee ma seda Loodan, et nüüd juhmidel asi natuke selgemaks saanud...
 
teate rahvas... 10. november 2007, kl 20.06
siit on osa kommentaare puudu, eile just kirjutasin siia - täna enam pole!!! Kas teemaalgataja ei pannud tähele, huvitav, kas see teema on nii ohtlik või???
 
teise mätta otsast 10. november 2007, kl 22.23
Teemaalgataja,
ära sõima kõiki nõukaajal korteri saanuid, palun! Sinule tundmatu rida on nn. kooperatiivkorterid- nende omanikud ei saanud midagi tasuta, enamus kasutas oma EVP-de eest saadud sendid ära, kui majades algas massiline torustike ja termosõlmede renoveerimine, samas kui teistes majades tehti kõik sellised tööd enne korteriühistute moodustamist haldajate poolt tasuta korda. Kellele meil kaevata on?
 
mina 10. november 2007, kl 23.59
ka ei saanud midagi erastada.maja kus korter asus jäeti lihtsalt munitsipaal omanisse ja ,nüüd on seal sotsiaalkorterid.ei kannatanud enam välja parmudega kõrvuti elu.terve oma ühe aasta puhukuse raiskasin linnavalitsuse vahet joostes.kõriauguni sai. ostsin sularahaeest ja nüüd on oma.see oli küll 5-6 a tagasi ja hinnad olid teised.pole kah Eesti riigilt midagi saanud ja pettunud .saavad ikka need kes pumba juures.
 
to teise mätta otsast 11. november 2007, kl 00.00
Ei ole see teema mulle võõras, mu emal on kooperatiivkorter, tahtsingi ka sellest kirjutada, aga pole aega olnud! See oli inimeste omaenda rahaga ehitatud elamispind, mida ei saanud enam erastada ja nüüd kuulub mu ema krt. kooperatiivile ja mitte talle, kusjuures ta ei saa seda isegi minu laste nimele kirjutada!!!! Kõik tehingud koop.korteritega saab teha ainult kooperatiivi nõusolekuga, õieti ei saa seda müüagi... ka see on meie valitsuse räige ükskõiksus selliste inimgruppide suhtes, kes on jäänud mingite idiootlike seaduste-omandireformi hammasrataste vahele. Aga teised, ülejäänud, pidage siinkohal oma lõuad, kes neist asjust essugi ei tea ega pole tahtnudki teada, loevad siin ilmselt esimest korda!!!
 
rumal komm 11. november 2007, kl 18.12
Tead teemaalgataja, sinusugused ongi sellised tüüpilised kommunistid kes on harjunud ainult nõudma ja saama. Mina olen ka nn sundüürnik, õnneks endine. Olen teist põlve tallinnlane. Ei töötanud mina nõuka ajal sellises ettevõttes, et Tallinna mägedele korterit saada. Sain Pelgulinna pisikese pugeriku. See tagastati omanikule. Ei tulnud minul mõttessegi, et peaks hakkama oma õigust taga ajama ja riigilt-linnalt midagi nõudma. Esimesel võimalusel ostsin omale korteri.

Aga sinusuguseid, sm teemaalgataja, kes ainult räuskavad (nagu ka siin foorumis) ma vihkan lausa füüsiliselt.
 
noh ja... 11. november 2007, kl 18.22
loll oled ja lolliks jäädki, jäädki eluks ajaks oma pangalaenu maksma! Sinusugustele täitsa paras, muud midagi öelda küll pole....miks sa siis ostsid korteri, kui sul oli õigus saada see Tallinna linnalt, no ei oska kohe midagi öeldagi sellise rumaluse peale, oled lammas -mää, saba sorgus ja kõrvad longus :)))))
Targemad ootavad ikka oma korteri ära, kunagi see ikka tuleb, ega ta tulemata ei jää...
 
rumal komm 11. november 2007, kl 20.15
Mina ostsin omale korteri 10 aastat tagasi, laen ka juba makstud. Sina aga ikka käid ja kriiskad igal pool.

Ja sind on isegi raske lolliks nimetada, loll on ka sinust targem.
 
plont 11. november 2007, kl 22.11
üldiselt on asjalood nii, et kõik on endal juuste all kinni... tahad ja räuska, aga kuuse all elad koos oma tittede ja kisaga edasi ...
kui ei aita sa ise ennast, miks peaks keegi teine sind aitama ?? tunduvalt valusam probleem on puuetega inimesed või lastekodu lapsed. nemad tõesti pole suutelised enda eest seisma, mida aga ei saa ütelda sinu kohta, kel 2 kätt ja 2 jalga küljes... natuke oidu ka, et kisada.

panka orjata, ütled sa ... tead, enne eelistan ma tõesti panka orjata kui aasta- paari tagant katusealust vahetada - pealegi on see tunduvalt odavam kui kelleltki uut kuuske üürida:)

aga muidugi.. on variant istuda kuuse all, titt kaenlas ja ulguda, et miks keegi mind ei aita ...
 
aga... 11. november 2007, kl 23.53
...kuidas 10 aastat tagasi keegi sai olla sundüürnik, kui polnud omandireform veel lõpulegi viidud, see kardan, on jama jutt, viimased 7 aastat on olnud need teemad aktuaalsed. Ka sundüürnik, loomulikult ootan eluaseme ära! Või kasvõi selle kolimisteenuse, järgmisest aastast 250 000!!!
 
blondiin 12. november 2007, kl 20.23
teemaalgataja,millest selline viha? Mina jäin rasedaks ja võtsin selle paha-koleda pangalaenu, sest minu laps väärib KODU. Paljud ei saanud soovitud tasuta kortereid ja enamik noori (alla 30seid) elavadki pangalaenuga soetatud kodus, sest meile ei jaga keegi tasuta kortereid. Pigem lepi sellega ja ela nagu enamik meist- võta laenu, et oma korter osta või kui pead ausate inimeste almusest elama, siis võta see lasnaka korter vastu ja ära vingu. aga jumala eest, arene ometi! tasuta lõunaid ei eksisteeri, see tuleb ikka kellegi taskust.
 
to blondiin 12. november 2007, kl 21.02
millisest lasnaka korterist jutt on, ei saa hästi aru???
 
maria 12. november 2007, kl 21.08
ah et millest viha? - eks ikka sellest, et MINULT VÕETI ÄRA MU ELAMISPIND!!!! ja asemele midagi anda pole! Kas sinult , loll blondiin, on ka midagi ära võetud või oled provintsist pärit? Kui ei, siis on ju sul ja mehe vanematel korterid-majad olemas, sul polegi probleemi! Ja kui SINULT POLE RIIK ELAMISPINDA ÄRA VÕTNUD, siis milleks sa tuled siia plärisema? Mis, kas sul on mingi lasnaka korter välja pakkuda või, kohe võtaksin, anna ainult....
 
asjaga kursis 12. november 2007, kl 21.35
kallis teemaalgataja, sa kahjuks pillud praegu vist pärleid sigadele, sest inimesed ei teadvusta üldse seda probleemi, millest siin kirjutad!
Kesklinna valitsuse korterijärjekorras on need, kes enne elasid kesklinnas, põhja-tallinna kort.jk. need, kes elasid põhja tallinnas jne. Seepärast ei saagi teemaalgataja omale elamist nõuda põhja tallinnast või kristiinest või lasnamäelt...jne. Kas sai asi selgemaks nüüd? SaabNÕUDA AINULT KESKLINNA VALITSUSELT JA SEAL TÕESTI VABU ELAMISRUUME POLE!!!!
 
to blondiin 13. november 2007, kl 00.15
sa ostsid korteri oma lapsele, sest SINU LAPS VÄÄRIB SEDA!? Aga kui sinuga näiteks midagi juhtub ja sa pole võimeline oma laenu maksma, siis - su laps PÄRIB SULT AINULT VÕLAD!!! ise oled süüdi, et siia tulid mögisema, ära aja õiglaselt vihast inimest veel vihasemaks oma tobedate kommidega! Sa arvad, et sundüürnike lapsed VÄÄRISID VÄLJATÕSTMIST OMA KODUDEST???????? Kindlasti mitte ja ära topi oma nina igale poole, sul peaasi, et saaks sõna võtta, ka asjades, millest mitte midagi ei tea, see on ääretult rumal!
 
to blondiin 13. november 2007, kl 00.15
sa ostsid korteri oma lapsele, sest SINU LAPS VÄÄRIB SEDA!? Aga kui sinuga näiteks midagi juhtub ja sa pole võimeline oma laenu maksma, siis - su laps PÄRIB SULT AINULT VÕLAD!!! ise oled süüdi, et siia tulid mögisema, ära aja õiglaselt vihast inimest veel vihasemaks oma tobedate kommidega! Sa arvad, et sundüürnike lapsed VÄÄRISID VÄLJATÕSTMIST OMA KODUDEST???????? Kindlasti mitte ja ära topi oma nina igale poole, sul peaasi, et saaks sõna võtta, ka asjades, millest mitte midagi ei tea, see on ääretult rumal!
 
nõuka 13. november 2007, kl 05.07
Nõuka ajal oli OMA KODU ainult majaomanikel, teised olid üürnikud riigile kuuluvates korterites. Riik sõlmis üürilepingu ja sai selle ka lõpetada, kui vaja oli. Nii, et oma kodust ei tasuks siin üldse sõna võtta. See laen, millest Mai rääkis, anti hoopis majaomanikule ja riigi poolt üürnikele asenduselamispinna ostmiseks.
Ja veel, nõuka ajal ei olnud ikka väga paljudel inimestel üldse võimalik elamispinda saada, noored pered elasid tihti vanematega pead jalad koos. Ei jäänudki muud üle kui pidid sinna tööle ja elama minema, kus said elamispinna ja tihti oli ainuke koht maal sovhoosides, kolhoosides ja polnud kellegi asi, et olid põline tallinnlane. Ja ega see praegu ka kellegi asi pole. Kui ikka Tallinnas ei suuda endale korterit osta, siis tuleb kolida odavamasse piirkonda. Ärge unustage, et kapitalismi tingimustes ei toimu mingit võrdset jagamist ja seda oleks lollus oodata.
Kui teemaalgataja soovib aastakümneid oodata, siis on see sügavalt tema enda asi ja siin kommenteerijaid pole mõtet sõimata, nemad ei anna sulle midagi.
 
black 13. november 2007, kl 11.53
Aga sõimamine käib tal küll täie mõnuga: kanaaju, idikas, kuradi idioot, pidage suumulgud kinni, juhmid, lammas, plärised, mögised, tobedad kommid, ära topi oma nina.

Selliste pärast tundubki, et sundüürnik on sõimusõna, kuigi neid, kes oma eluga ise püüdsid hakkama saada, on ehk rohkemgi.
 
teise mätta otsast veelkord 13. november 2007, kl 15.29
Ema kooperatiivkorter kuulub ikka veel kooperatiivile/ühistule? Võtke koosolek kokku, muutke oma ühistu vormi, palgake pädev jurist ja laske oma korterid kinnisasjaks vormistada. Meie maja sai selle asjaga aastapäevad tagasi maha, aega võttis kogu asjaajamine ka peaaegu aasta. Palju varem oleks pidanud muidugi seda tegema, aga jah, ka meil seisis see ikka inimeste mugavuse taga kinni, polnud kedagi, kes oleks viitsinud asjaajamise käima lükata. Ei maksnudki mingit mõisat. Aita oma ema siis ometi, ajage vahepeal üks asigi korda, energiat Sul ju jagub!
 
to nõuka 13. november 2007, kl 21.03
nüüd panid küll ikka päris puusse - nõukaajal saadud korterid mägedel olid ka kõik linna omandis ja ei kuulunud mitte neile, kes seal elasid ja sisse kirjutatud olid!!!! Aga tuli hea onu laar ja tegi omandireformi, mägede elanikud said üleöö omanikeks!!!! KOLLASTE KAARTIDE ALUSEL! JA MITTE SENTIGI EI MAKSNUD SELLE EEST!!! nÜÜD ON LAIAD LEHED JA ÜÜRIVAD OMA omandit VÄLJA RASKE RAHA EEST!
Saad nüüd aru, mis lollust kirjutasid? Kui sind oleks keegi tulnud n. lasnaka korterist välja tõstma ja oleks öelnud, et nüüd on sinu kodu minu omand ja sina lähed siit 1 kuu jooksul välja!!! Mida sa siis praegu teeksid!???
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!