Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kui isa tahab last
 
vallasema 10. november 2007, kl 00.03
... enda nimele. oleme nimelt lahku minemas ja olen vallasema. kuna plaan on välismaale minna koos lastega, siis teise lapse isa tahab nüüd last enda nimele, et seda takistada.
aga mis saab siis, kui talle ütlemata võtan lapsed ja lähen??
kes ja kas ja kuidas otsib, milliseid nõudmisi esitab?
mul kaks last-üks esimesest abielust, praegune mees üsna vägivaldne tüüp, lisaks pidevale vaimsele terrorile on tulnud ette olukordi, kus ka kätega vanemale lapsele asju on selgitanud.
Miks välismaale- töötan meie kodumaal vähetasustatud alal ja mul pole ühtegi sugulast, kellelt abi küsida, ent olen enam kui kindel, et siin ja üksi ma toime ei tuleks, seega oleks see võimalikest lahendustest parim.
 
kuidas 10. november 2007, kl 06.56
Ta ei saa ju seda last kuidagi enda nimele, kui sa nõusolekut ei anna, ega te seaduslikus abielus polnud.
 
vallasema 10. november 2007, kl 10.16
saab ikka-esitab hagi kohtusse isaduse tuvastamiseks ja siis saab, aga just seepärast, et selline võimalus ma siin uuringi, et mis kohus siis ette võtab kui hagi esitamise hetkesks koos oma vallaslapsega eestist läinud olen
 
K 10. november 2007, kl 12.44
Siis esitad tohutu rahalise nõude lapse ülalpidamiseks ja takkajärgi ka. Küll tal siis isu ära kaob. Ja kui sa läinud oled kuidas ta lapse DNA saab isaduse tuvastamiseks? Seda on võimalik vältida, kui küllalt tark oled.
 
ka yksikema 10. november 2007, kl 21.34
mis sa ikka ootad, praegu pole yheski dokumendis isa kirjas nii et - tuld! kust ta sind ikka otsida oskab. reeglina keskmine eesti lontu ypris tuhm seaduste alal ja raha nad ka ei taha välja käia, sellepärast mine rahus.
 
eesti lontu 11. november 2007, kl 00.04
go go....muhahhhaaaa...või eioska kust otsida....
 
kah lontu 11. november 2007, kl 17.52
Kus välismaal pudrumäed ja piimajõed neid kahe lapsega vallasemasi ootavad?
 
Kunks 11. november 2007, kl 20.53
Kui ta jõuab selle hagi esitada siis, kui sa veel eestis oled, ja tehakse DNA test, sisi üks, mida pead teadma - kui kohtus selgub, et on tema laps, pead kõik kohtukulud tõenäoliselt sina kandma, sh ka DNA-analüüs, kui see tehakse (mõistlikum kohe tunnistada teise isadust, see analüüs päris kallis)
 
... 12. november 2007, kl 09.31
Soovitan sul ise anda hagi sisse isaduse tuvastamiseks ja elatise nõudmiseks... ja takistada sind kusagile minemast koos lastega, ta ei saa... lapsi võib ta käia vaatamas ju, kui muidugi raha jätkub selleks
 
a 12. november 2007, kl 17.51
nõus....
Parem ikka isanimele panna.
Olen ka vallasema ja praegu 16-aastane tütar tahab isa nimele,et lihtsalt oma perek.nime muuta,aga isa venitab,sest kardab mingeid rahalisi kohustusi,kuigi need pole üldse mõtteski olnud.

Takistada oma lastega kuskile reisida või... isal pole,sest sina ei takista teda lastega ju kohtumast kasvõi Austraalias....
 
Mia 13. november 2007, kl 10.28
Kui nii võtta, siis ta ei saa takistada sind kolimast...Isa nime ju sünnitunnistusel pole. Üle piiri saab ikka. Las kaebab kohtusse siis..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!