Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Rumal küsimus hüpoteegi kohta
 
Tuuli 17. detsember 2008, kl 19.48
Tegelen momendil korteriostuga ja päevakorda kerkis selline küsimus: kui ostetavale korterile on seatud panga poolt hüpoteek (nii nähtus korteri hindamisaktil, korter hetkel veel praeguste omanike omandis)siis kui mina olen selle korteri ära ostnud siis kas see endiste omanike kasuks korterile seatud hüpoteek mõjutab kuidagi ka mind? Kas endised omanikud ennem kui saavad korterit müüa peavad oma laenu ära maksma st korteri hüpoteegi alt vabastama?

Tuli natuke segane jutt aga loodan, et keegi oskab vastata!
 
Juks 17. detsember 2008, kl 20.31
Ole rahulik, notariaalses korteri ostu-müügilepingus palute korraga ka selle hüpoteegi maha võtta. Tavaliselt on tehingus hüpoteegipidaja (tavaliselt mõne panga) esindaja, sest tõenäoliselt on müüja kunagi selle korteri tagatisel pangast laenu võtnud ja siis teeb pank selles samas ostu-müügilepingus avalduse see hüpoteek sealt kustutada. Kui müüja peab pangale laenu tagastama, siis kantakse see tavaliselt ostu-müügi summa arvelt. Kui võtad ise pangast laenu, siis on võimalik selle hüpoteegi loovutamine ühelt pangalt teisele või kui tegemist sama pangaga, kelle kasuks praegu see hüpoteek on, siis piisab sellest, kui lepingus kokku leppida, et edaspidi tagab see hüpoteek sinu laenulepingut ning tagatud ei ole enam müüja laenulepingud. Aga notar selgitab selle kõik üle ning sina ära pelga küsida, kui midagi arusaamatuks jääb. Soovitan sul suhelda enne tehingut notaribüroo juristiga ja paluda tal võimalusel notarilepingu projekt tutvumiseks eelnevalt e-posti peale saata. Siis saad lepingu põhjalikult kodus läbi lugeda ja tekkinud küsimused üles tähendada, et tehingus selgust saada. Muidugi võiksid konsulteerida ka mõne teadjama tuttavaga, kes aitaks lepingu üle vaadata ja juhtida tähelepanu olulisematele punktidele. Soovin sulle palju edu.
 
z 17. detsember 2008, kl 20.34
hüpoteek ei tähenda, et oleks ka laen.
 
Tuuli 17. detsember 2008, kl 20.44
Suurimad tänud Juks soojade soovide eest!

Z...mida see hüpoteek siis veel tähendada saab, ikka seda, et keegi on võtnud laenu kasutades korterit või osa sellest tagatise või lisatagatisena...või olen ma millestki valesti aru saanud?
 
z 17. detsember 2008, kl 22.34
tagtisena jah, aga laen võib olla ammu tagasi makstud, hüpoteek, mis kord seatud, ei kao ise ära. kui seda kustutada ei soovi, siis lihtsalt on. see iseenesest ei näita, et korter oleks hetkel laenuga koormatud.
 
siki 18. detsember 2008, kl 02.31
Hüpoteeki isegi ei pea maha võtma - hüpoteegi seadmine maksab, ja mitte just sente, kui tahad nt korteri remontimiseks ühel hetkel lisalaenu võtta, siis on hüpoteek juba seatud, ei pea selle eest enam maksma. Et sel kehtivat nõuet taga pole, seda jälgib juba notar ostu-müügi vormistamist ette valmistades. Kui tahad, küsi notaris üle, ta seletab sulle üksipulgi kõik ära.
Süüa hüpoteek ei küsi, kulutusi sulle ei põhjusta - las ta seisab seal.
Ja Juksil eespool juba õige soovitus - küsi kõike, millest aru ei saa, kasvõi küme korda, häbeneda pole midagi, keegi ei saa olla tark igal alal. Notarile maksad sina selle lepingusõlmimise eest raha, nii et ega ta ka sulle asju oma vabast ajast ei selgita - ongi selline töö tal.
 
m. 27. detsember 2008, kl 13.00
Mina ostsin hiljuti maja ja sain notarilt seoses selle kinnitusga igasugust nõu e-mili teel. Saatsin aina küsimusi ja tema vastas kenasti kõigele - selgitas üle, kui aru ei saanud.

P.S. olen küsinud ka sellelt notarilt, kellega ei teinud tehingut. Ikka vastas. Kui viisakalt küsida, siis ka aidatakse.
 
kassu 12. november 2017, kl 11.05
Kui mu kinnisvara on laenuga ostetud, laen kehtib ja kinnisvaral on hüpoteek peal. Siis kas saan ka teise hüpoteegi kinisvarale seada?
 
xy 18. november 2017, kl 01.50
Ikka saab, kui uus laenuandja sellega nõus on. Sõltub muidugi sellest. kui palju sul vana laenu jääk on ja palju su kinnisvara kannatab juurde võtta. Reeglina normaalse intressiga laenajad teise järjekorraga väga nõus ei ole aga 10+ vendadele see probleemiks ei tohiks olla.
 
hetkere 08. mai 2018, kl 07.47
Hüpoteeklaen - https://go.leadgid.ru/aff_c?offer_id=1646... Olin paar aastat tagasi täiesti juhtmes omadega, otsisin võimalust pankadest saada hüpoteeklaenu ja kuskilt ei antud, mul oli toona veel tegelikult värskelt lõppenud maksehäire ka üleval ja seepärast ilmselt ei antudki … aga soovisin summat, mis oli niivõrd väike tegelikult, et mu vara väärtus ületas seda 4x ja sissetulek ka stabiilne seega mitte mingit probleemi.Küsisin siis Hüpoteeklaenust ja sealt sain positiivse vastuse ning väga kiiresti! Nad tegid hindamise ja kõik minu eest ära ning sain raha juba samal nädalal kätte. Ilma nendeta oleksin olnud suures hädas!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!