Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
ostaks õmblusmasin
 
reena 07. veebruar 2017, kl 18.20
olen algaja, sooviks osta õmblusmasinat. aga ei ole nendes salongides targemaks saanud, kõik muudkui kiidavad ja soovitavad oma jagusid. aga ideaalis tahaks sellist, et mina arenen koos oma masinaga, st. ostan sellise, millele saab erinevaid lisasid ja taldu juurde osta. vastavalt sellele, kuidas edenen mina õmblustöödega, sedasi ka masin jõuab järele. netis on palju masinaid, ma ei kavatse avada mingit tööstust. eelkõige tahaks endale kergeid riideid ümber õmmelda, välja arvatud joped, mantlid ja sellised keerulised ja lapselastele mõned bodid ja muu säärane õmmelda. millist soovitaksite? mulle on osades müügikohtades selgeks tehtud, et kui ikka õmblemist õppinud ei ole, siis pole mõtet ka üüber masinat osta, aga selle kõige algelisemale ei saa ilmselt lisasid pärast juurde muretseda. ma ostaks ikka masina mis on algul targem kui mina, st temaga saakski katsetada keerulisemaid asju. ma ei usu et ma nüüd kohe ta tuksi keeran. kavas on minna ka vastavatele kursustele ehk siis kergrõivaste konstrueerimise ja õmblemise omale. lootusetu ettevõtmine arvate?
 
arhiivist: 07. veebruar 2017, kl 19.20
Mis on kallimate ja odavamate vahe? Nt sellelt lehelt, millist soovitate http://www.veimex.ee/koduõmblustehnika... Abikaasa õmbleb aegajalt hobikorras, lastele riideid, voodikatted jne.
---------------------------------------
overlok on nii lihtne süsteem, et nad on üpris ühesugused. Soovitan osta neljaniidimasin, sest sellega saab õmmelda ilma tavamasinatõmblust tegemata (rikotaaži õmblemisel hädavajalik), kolmeniidiline on ainult äärestamiseks.
Ainus tähtis koht, mis peab vastupidav olema, on nuga- see peab olema terav ja viletsast metallist nuga tuleb tihti teritama viia (seda ise ei saa teha). Iga masina puhul on tähtis, et ei sisalda plastosi ja on korralikust metallist. Endal huugab Bernina (Šveits) ateljees päevad läbi 20 aastat ja ikka käib ainult nuga terituses.
--------------------------------------

ahjaa- toodud kodulehelt võtaks Juki, see 258 euri, tugev masin ja kodus pole enamat vaja.
 
reenale 07. veebruar 2017, kl 20.18
Minu loogika järele - sinu loogika lonnggab :-)

Puslena või legona minu teada õmblusmasinaid ei müüda ja ma ei taipa ka - milleks on vaja juurde ja juurde osta, on nii odavam sinu arvates?

Ostad masina, ei tarvita neid jalgu, mida veel ei oska!
Õpid osavamaks, siis võtad kasutusele, nad ju kuuluvad komplekti. (... tahad verivorsti, aga sooled eraldi ja tangud eraldi, millalgi hiljem kasutada...)

Kui just nii ositi tahad õppida, siis laena (otsi) kellegi käest vana Singer, vms, kus polegi muud kui otseõmblus, voodipesu, kardinate, taskurätikute, köögikäterättide, jne õmblemise harjutuseks.

Kui see etapp käes, siis osta normaalne overlok-masin ja õmble. Kuigi see Singerdamine pole mõttekas. :-)
 
Kõik pulbrid teevad puhtaks, oleks vaid pesijat 07. veebruar 2017, kl 23.57
Lisasid on saada kõikidele. Kinnituskoht määrab. Iseasi, kas lisaks standardvarustusele eritaldade järgi otsest vajadust on, õpetajad oskavad selgitada, kuidas lisadetagi nipitada. Keegi ei tea siin, mis materjalidega küsija tegelema hakkab, mis hinnaklass on kättesaadav, kui palju koormust võiks masin saada kui pärast kursusi tekib juba a la süües kasvab isu lugu.
Võib ka kodule lähima remontija käest nõu küsida. Või kursustel koolitajatelt.
 
to 23.57 08. veebruar 2017, kl 01.25
Sa pole suu peale kukkunud! :-))))))))))
 
seda-et 08. veebruar 2017, kl 05.48
ausalt öeldes täitsa asjalik õmblusmasin on ka vastikul, nõukaajal toodetud Tsaika-III kl 142, rahvakeeli sõimatud "loll-venelane", palju on kaasas lisataldu, hea täismetallist masin, esineb nii kohver varianti kui kabinetti. Sik-sak pistet annab reguleerida,mehaniliselt peenemaks -laiemaks. Ise olen selle elukaga 25 aastat ateljees tööd teinud, kodus õmmelnud, 3lapse ja mehe riided õmmelnud ja paremat tahta ei oska. Sai lolli peaga ostetud JANOME 415, mis võrdlust "venelasega" välja ei kannata. Ja "venelasi" võib KB_st saada lausa 10-110 euriga, tuuakse veel koju kättegi.Kõige tähtsam "abivahend" on masina taga istuv õmbleja,
 
küsiks vahele 08. veebruar 2017, kl 22.59
Mis sellel 25 a. kogenul võrdluses Tšaika ja Janome 415 vahel silma torkas, mis häda? Viimane on tootjal küll arhiveeritud aga ikka veel müügil toode sarjas 419, 423 ja viimaste S-d..
 
retired models 08. veebruar 2017, kl 23.00
Retired nimekiri oli seal
http://janome.com/en/support/retired-machine-manuals/
Nende müügihinnad kukuvad
 
seda-et 09. veebruar 2017, kl 20.29
vastan vahelt küsijale.. Janomede eripära seisneb, selles et armastavad arendada "isetegevust", ei luba pistet reguleerida vajaduse kohaselt(sik-sakki siis), minule on häiriv , automaatselt, kinnitatav tald,, hea omadus on muidugi "vabavars". Venelase puuduseks on algajale "mehaaniline"nööpauk, mille pikkust peab õmbleja ise jälgima, masin ise ei pööra tagasi. Kui Janomed osta , siis kindlasti vähemalt 3 erineva nööpauguga ja kindlasti VERTIKAAL pooliga. Üldiselt mida raskem masin ,seda paremini laual paigal seisab mitte ei jookse eest ära.. Üldiselt ei tasu väga maha teha ,kõiki nõukaaegseid kodumasinaid, olid üsna töökindlad. Ka ei tasu juurde osta vanale Singerile või Podolskile(sirge piste masin) "sik-sak" eraldi juurde müüdavat sik-sak-lisaseadet, lõhub väga vana masinat.
 
janome 09. veebruar 2017, kl 21.24
kodukauniks foorumis oli selle Jan sarja hilisem masin tippu kiidetud.
Siksaki osa jäi segaseks, et mida ta seadistada või muuta ei lase, kas pikkust, laiust? Vonklevaid servi sellega teha siis ei saa või saab ainult piste maks või min laiusel?

Masinaotsijale oleks muidu toda foorumiteemat soovitanudki aga tegelikult loeb ikkagi ostja enda vajadus, asukoht, klienditoe ja remondi lähedus, hinnapiir jne.
 
seda-et 10. veebruar 2017, kl 06.26
jutt oli siis sellest et need masinad ei luba mehaaniliselt reguleerida sik-saki piste tihedust ja pikkust,
Venelasel jääb piste paika, õmbleja soovi kohaselt, Janome muudab piste laiust tihedust, oma ära nägemise järgi. Janomega tehes saab nööpauk õhukesel riidel väga hõre ja rääbakas, paari kandmise korra järel hakata jälle üle tegema. Üldiselt on nii et KoduKauniks on müügimees need Janomed põhjendamatult üles kiitnud. Ja ausalt öeldes ei ole õmblusmasina eluiga mitte 20-30 aastat vaid 100-150 aastat, elav näide vana-vanaemade aegne SINGERI-massin, olgu jalaga või käsi-õmblusmasin, õmbleb ikka hoolega
 
hea teada 10. veebruar 2017, kl 17.22
Aitäh.
Siis selge, et peab ikka oma vanadest ka mõne sakilisteks õmblemisteks alles hoidma. Vanad lasksid nii tiheda ja laia nööbika serva teha, et pigem kukub see siksakkidest moodustunud läikiv niidipulk hargnevama kanga küljest, kui et õmblusniit ise hargneks. Aga liimriie vahel, siis polnud sedagi muret.
Jõudsin kampaaniahinna ajal J liimile minna, seda teemat siin siis veel polnud. Ise ostsin uue, sest üks vana oli uunikumiklassist ja rappus nagu asfaldipurustaja, teine mörises jubedalt. Tutikas on küll töötamata alles, aga testides nii vaikne ja paigal, et harjuta või õppesõitu öises linnas.. Varem poodides proovitud uued olid sisuliselt kõik juba vaiksed..
Ostuotsija ees vabandan kõrvaltsurkingute pärast.
 
viimasele 11. veebruar 2017, kl 07.36
lisaks veel et õigem oleks,"venelasele" osta uus mootori ja pedaalikomplekt Karnaluxist, läheb masin tunduvalt vaiksemaks ja sujuvamaks, mina isiklikut teen venelasega ka varjutikandit, Janomel mina ei oska hambaid alla lasta. Ka saab väga hästi venelasega sakkitada shifonist rüüzhe ja muid shifonist kleiti ,õhukesi siid ja gaaskangaid.., ainult on vaja valida vajalik lisatald..Olen selle elukaga õmmelnud südamerahuga nii 3x koorma puldanist jopet kui tütrele shifoonist kleiti ja häda polnud midagi.
 
Kui 415, siis pilt 11. veebruar 2017, kl 20.56
-------------------------------------------------------
>Janomel hambaid alla


saab lükandlüitist, millele näitab tarvikukarbi nurk keskel
https://goo.gl/nnSR3e
 
viimasele 13. veebruar 2017, kl 05.58
Tekst vastuseks otsingule:
Sinu otsinguga - https://goo.gl/nnSR3e - ei sobinud ükski dokument.
 
töötab 13. veebruar 2017, kl 12.26
a) Läpakal tegin kolm kiiret klikki 20:56 lingil, siis paremklikk ja Mine asukohta.
b) Kui vedada hiirega link tumedaks, siis samamoodi paremklikk toimib.
c) Kopeerida või hiirega vedada link tühjale aadressribale.

Avanes foto, mille pikk link:
http://www.raj-siti.cz/fotocache/bigadd/Janome/sici_stroj_janome_415_6.jpg

Kui ikka ei näe, siis fotol on pooliluugi kõrval allservas valge plastlüliti, vasakule-paremale lükatav.
Et otsinguga ei sobi ükski dokument, sellise vastuse saab, kui link panna guugli otsingusse...
 
Ber, Bro, Jan, Juk, Sin, Hus, Rad, Tex, Toy, Hyu, Tša, Eva, Tik, Pfa, Ver, Pod... 20. veebruar 2017, kl 20.51
Valituks osutus...?
 
1893 a 20. veebruar 2017, kl 23.50
 
1893? 21. veebruar 2017, kl 09.09
Milline? Kriteeriumid? Otsustavaks sai...?
Kui lisasid juurde osta, soovitaks netist otsida, komplektina tellides on palju soodsam.
 
1893 a 22. veebruar 2017, kl 22.11
Pfaff on minul. Endine käsimasin, nüüd on talle mootor külge pandud ja mina õmblen sellega, tal on pikk ja peenike süstik ning pool. Ta on rauast ja raske, aga lollikindel.
 
valituks osutus..? 25. veebruar 2017, kl 11.45
Ja teemaalgataja valik?
 
teemaalgatajaise 13. jaanuar 2020, kl 16.58
valisin hysqvarna ja kahetsen. ei sobi mulle see masin.ütleme siis nii, et nägu ei sobinud. ja minu jaoks oli ka üllatus, et välimusel on tähtsus. ei taha sinna taha istudagi. seega olen uue otsingutel, kuna olen oma masina maha ka juba müünud. nüüd vaatan janomede poole. aga pole veel otsustanud
 
@ 18. jaanuar 2020, kl 09.00
ära loobi raha tuulde, parem osta "saiaraha " eest 1 "loll venelane", käi enne koju viimist hooldusest läbi ja sa ei kahetse, kodu vajadused katab kõik kenasti ära
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!