Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Soovin koera villa.
 
Suvi 18. veebruar 2021, kl 13.04
Tere.
Sooviksin ketramiseks sobivat koera villa. Umbes 200g Hea oleks, kui vill ei oleks mitte lõigatud vaid koera seljast kammides saadud. Vill peaks olema kuiv, puhas st ilma prahita.
Kui kellelgi on pakkuda, siis kirjutage mulle.
Maksan 200g eest 5 euri.

suviseidi3@gmail.com
 
viimasele... 24. veebruar 2021, kl 07.30
ole väga ettevaatlik , nende teenusepakkujatega, väga paljud neist lähevad VÄLJAPRESSIMISELE välja, stiilis et "pooleks" st pool lõnga sulle-pool mulle ja veel "koeravillale" tuleks lisada ka lambavilla u 50-75%, tuleb paremate omadustega lõng. Ausõna ma rohkem ei targuta....
 
Suvi 26. veebruar 2021, kl 12.31
Aitäh hoiatamast. Ma siiski ei soovi kellelegi kedrata, vaid lihtsalt osta koeravilla.
 
Suvi 26. veebruar 2021, kl 13.09
Vabandust, lugesin kiiruga valesti:) Ma ei soovi ka osta kelleltki ketrusteenust, sest oskan ise kedrata.
Käsitsi kedratud lõnga ostmine on nagu mee ostmine. Kuidas sa tead, et mesi on ikka õige mesi? Mesilaste ja mee puhtusega saab mängida. Nii ka villade kokku kraasimisega. Kuidas sa tead, et lõngas on ainult sinu koera vill, või kui palju protsente seal tegelikult mingit lammast on? Kõige parema lõnga saad siis kui õpid selle lõnga tegemise asja ise selgeks.
Kasutatud vokid ei ole kallid (praegu umbes 30 euri) ja käsikraase ei kulu nagu leiba. Täiesti tutikad käsikraasid maksavad umbes 50 eurot. Ketrama ja kraasima õppimine pole keeruline. Natuke kannatlikkust ja oledki spetsialist. Kõik õpetused on netis ja raamatukogus saadaval. Vbl leidub ka mõni armas memmeke, kes saab juhendada. Müügiks ketramisega eriti teenida ei saa. Palju vaeva aga vähe tulu.

Head pealehakkamist, kellel huvi tekkis.
 
Suvi 06. märts 2021, kl 23.37
Sain koeravilla. Enam ei ole vaja.

Räägin natuke siis sellest villast, kuna kedagi häiris, et koera villale lisatakse nii palju muud villa.
Hakkasin ketrama puhast koeravilla, kuid lõng katkes pidevalt. Muidugi kõik oleneb koerast ja konkreetsest villast. Minul on saksalambakoera kammitud vill. Väga pehme, lausa vati sarnane, kuid liiga liiga lühikese karva pikkusega. Olin sunnitud segama seda teise looma villaga, et lõng jääks tugevam. Segasin täpselt pooleks alpaca villaga ja 1% lisasin angooraküüliku villa. Koera ja küüliku vill olid nagu tolm alpaca pikkade villakiudude ümber. Juba käsikraasilt võttes oli villarull nii kerge ja pehme, et jäi kraasi poolt kraabitud käe külge. Väga eriline ja põnev oli sellist heiet kedrata.
Aga huvitav on seda kõike kedrata vaid enda pere jaoks. Raha eest.. ma ei teagi kui suur see summa peaks olema, et ma sellise töö ette võtaks. Olen peaaegu terve nädal selle koeravillaga mässanud. Pesnud, siis kuivatanud ja sorteerinud, noppinud. Kaalunud, villad omavahel seganud, kraasinud. Need protseduurid kõik on aega nõudvad. Pärast on selg haige ja käed väsinud ja marraskil, tuba lendavaid väikeseid karvu täis. Tore, kui lõpuks saab hakata ketrama. Vokk tahab harjuda iga uut sorti villaga. Proovimise teel reguleerimist, et kõik sujuks. Kell on peaaegu kaksteist öösel, kui ma sain pool poolitäit sellest imelisest villast lõnga.
Muidugi on vaja teist samapalju juurde kedrata. Ehk siis jälle kaaluda, segada, kraasida. Lõpuks kui ka teine kedratud osa on ööpäev poolil rahunenud, saan kaks lõnga kokku korrutada. Jälle peavad lõngad poolil ööpäev seisma, et keerd hästi sisse jääks. Siis tuleb kedratud lõng haspeldada, leotada, pesta, kuivatada. Järgmisel päeval saab lõnga kerasse kerida.
Vot selline töö on ühe lõngakera valmimisega.
Millise hinna te sellise lõngakera eest pakute, kui selle ise valmis olete teinud?
 
Suvi 05. juuli 2021, kl 14.58
Kui kellelgi on pakkuda, siis ostan taas kammitud korralikku koeravilla. Pakun villa eest 40 eurot kilo.
Vill peab olema kuiv, ilma suurema sodita ja ei tohi olla tükkis.
 
Suvi 24. november 2021, kl 10.44
Kuna sain vahepeal hinnateadlikumaks, siis pakun kvaliteetse koeravilla kilo eest 10 eurot. Võin raha asemel pakkuda ka samas hinnaklassis lõnga.
 
FWVHILL 16. jaanuar 2022, kl 03.45
Kui viskad villast saad riielda
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!