Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Õmbleja Tallinnas.
 
margaret81 03. aprill 2008, kl 12.13
Õmblen naistele ja lastele kergeid rõivaid ( sh. ka laste trikood, tantsukleidid. naistele korsetid jms. ). Asun Tallinnas. Järjekord pole pikk ja toote saab paari päevaga kätte. Hinnakirja ja lingi tehtud töödest saadan huvi korral meilile. margaret81@hot.ee
 
m 03. aprill 2008, kl 19.24
Mul oleks vaja dressid lühemaks teha,ise ei tunne asja.Kas oleks võimalik?
 
Huvituja 11. aprill 2008, kl 17.26
Sooviks hinnakirja-linki jne.
 
Thea 12. juuni 2008, kl 01.26
Mure! Sooviks õmmelda kleiti! Asjaga kiire kuna üritus juba 21. juunil. Riie, lukk, niit, õlakud, korseti ribde materjal jne. kõik valmis ostetud. Hea meelega tahaks korsetiga kleiti! Kui see võimalik siis jään vastust ootama!

he
 
Thea 12. juuni 2008, kl 01.31
Mure! Sooviks õmmelda kleiti! Asjaga kiire kuna üritus juba 21. juunil. Riie, lukk, niit, õlakud, korseti ribde materjal jne. kõik valmis ostetud. Hea meelega tahaks korsetiga kleiti! Kui see võimalik siis jään vastust ootama!

he
 
pirx 20. jaanuar 2011, kl 15.09
sooviks teada teie hinnakirja ja meiliaadressi, et teiega arutada palju läheks maxma linasest pulmakleit.
 
KreekaPähkel 28. jaanuar 2011, kl 15.23
Minul on pakkuda (pulmakleidi)õmblejat. Minuga võib kontakteeruda kreekapahkel@hotmail.com
 
e 15. mai 2011, kl 18.57
Tervist,sooviks saada hinnainfot ja pilte!:) asjaga on väga kiire.
 
Pille 15. mai 2011, kl 20.21
Tegelen sama asjaga nagu teema postitaja, töö kiire ja korralik! Täidan Teie soovid :)
Tel: 58414637, pillehiie25@hotmail.com
 
Katarina 20. jaanuar 2012, kl 23.49
Tervist,sooviks teada kui palju maksab,kleit,rinnas natuke vähem teha,palun vastage e-maili:))
 
A 21. jaanuar 2012, kl 01.35
Neid õmblejaid on siin Tallinnas ikka üksjagu, kõik toredad ja head, ma arvan. Aga mina olen truuks jäänud oma rätsepale, kelle teenuseid olen kasutanud pea kümme aastat. Olen lasknud õmmelda nii talvemantli kui kontorikostüümi ja lugematu arv suvekleite - igati rahul tema õmblustöödega ja hinnad on ka väga soodsad.
 
k 23. jaanuar 2012, kl 10.45
to A
Ehk annate selle väga hea õmbleja kontaktandmed?
 
A 23. jaanuar 2012, kl 13.43
mob. 56719994 - palun!
 
Eva 27. jaanuar 2012, kl 23.14
Tere,

Olen ka huvitatud hinnakirjast ning lingist. Soovin talvemantlit.

Parimat
 
katri 06. november 2012, kl 23.16
kas keegi oskab ka soovitada mõnda kohta või õmblejat kes oleks valmis välja koolitama enda töö kõrvalt? Muidugi mingi tasu eest loomulikult.
 
marko 17. september 2013, kl 16.53
Sooviks leida kedagi või firmat kes varmistaks ühe erilise pehme mänguasja...prooviks ise aga pole piisavalt oskusi
 
marko 17. september 2013, kl 16.53
Sooviks leida kedagi või firmat kes varmistaks ühe erilise pehme mänguasja...prooviks ise aga pole piisavalt oskusi.
 
üllatav 17. jaanuar 2014, kl 10.48
Ma ei tahaks siduda oma ateljeed selle arvamusega, kuid kogemusele tuginedes... Minu juurde on jõudnud palju kliente, kes on lasknud teha oma asju ümber, lühemaks või lausa õmmeldud uus ese - on tuldud just selle konkreetse esemega, mida on juba ühe korra tehtud kuid tulemus pole ootuspärane. Teenust on ostetud nii ateljeedest kui kodus tegijatelt. Probleemiks on tihti just see et töö ei näe korrektne välja või õmmeldud ese ei sobi üldse kliendi figuurile...

Annaksin mõned faktid/näpunäited, ise otsustate mis on Teile oluline ja mis mitte:
- Teksa materjali ei saa õmmelda koduse õmblusmasinaga kvaliteetselt. Enamus tegijaid töötavad kodumasinatega - eristatavad tööstuslikust: enamasti plastikust lauapealsed)
- Tasub uurida tehtud töid ja mis on konkreetsest tegijast mujalt leida, kui see puudub, siis ilmselt on mõistlik küsida töödega tutvumise võimalust.
- Kas on olemas garantii? Tegutsev ettevõte peab oma tööle garantii andma ja Teil on vajadusel seaduslik alus esitada nõue, kuid nnpõranda alune tegija võib öelda, et ei tea midagi ja ei ole Teile midagi teinud ehk pole paberit pole tehingut.
- Hind! Kui hind on kahtlaselt madal, siis võiks tekkida küsimus kvaliteedis või millegi muu "aga" osas. Või öeldakse telefonis ilma igasuguste lisaküsimusteta tegumoe vm kohta lihtsalt mingi hind - ka kahtlane, siis võite saada kohale minnes või lausa peale töö tegemist hoopis mingi teise hinna.
Hind peaks kujunema mitmetest teguritest: elekter (teatavasti kondiauruga ei tööta enam ükski masin ja polaarpäeva meil ka ei ole), ilmselt ka koht kus asutakse maksab ka midagi, väikematerjali kulu (on ju vajalikud niit, õmblustarbed õli ja hooldus masinatele ka vajalik), tööaeg (see algab kindlasti sel hetkel kui klient uksest sisse astub ja lõppeb toote üleandmisega ja ainuüksi ühe korraliku proovi peale võib kuluda 15 minutit kuni tund, tihti on neid 2 või 3 ehk siis kliendiga kohtumistele kulub 1 - 6 tundi, olenevalt esemest; erinevate tööde peale kulub väga erinevalt aega ja tihti on see sõltuv nii materjalist, inimese figuurist ja tegumoest - nt ühe konkreetse lõikega kleit võib maksta erineva summa, juhul kui figuur on veidi erinev või materjal)
Muidugi seda infot on raske kuidagi kontrollida, kuid inimene kellel on oma töödest siiski ülevaade ja piisav kogemus peaks suutma anda selgitusi vähemalt töö protsessi ja umbkaudse ajakulu kohta. Oleksin väga kahtlustav oma kleidi õmblemise soovile, kui saaksin vastuse ah see nii pisike töö ja see pole huumor ega sellele ei järgne asisemat selgitust - kahtleksin kas ka tulemus on selline "ah, käib kah" või tuleb enne tähtaega vabandus, et ma ei jõudnud vm.
- Tasub täpsustada, kas kokkulepitud hind võib suureneda

- Ilma proovideta ei saa teha individuaalset õmblus ega rätsepa tööd, siis on see pigem väike masstoodang ja sellel puudub tellija figuurile kohendamine.

- Õmbleja/rätsep teeb lõiked ise sinu mõõtude järgi või kasutab põhilõikeid (kas on siis tüüpmõõtude järgi tehtud või tihti kasutatakse ka Burda lõikeid), kas ta kohandab need vastavalt mõõtudele.

- Tasub ka küsida teoreetiline küsimus, et kuidas või teenuse pakkuja kasutab tugevdus materjale.
Rätsep räägib Teile kuhu läheb dubleer, liimiriie, karvariie või jõhvriie, tugevdus- või tugipael, googlikaar ja ka nende valikust jne - vast muidugi mitte väga põhjalikult, see ka mõnes mõttes ameti saladus. Näiteks meie ateljees on kasutusel vähemalt 5 erinevat tüüpi dubleeri, ligi 15 erinevat liimiriidet ning 3 tüüpi karva- ja jõhvriiet ja lisaks väga pikk nimekiri muudest abimaterjalidest mis on vajalikud, et tehtud tooted ära ei vajuks ja vormi hoiaksid.
Õmblejaid on mitut tüüpi:
* endised masstööstuse õmblejad ja õppinud ei ole
* õppinud koolis õmblemist, kuid millisel tasemel - aegade jooksul on olnud erinevaid õppekavasid.
Õmbleja eriala puhul ei saa enamasti teadmisi ateljee ehk individuaalõmbluse tarbeks, mistõttu võite saada selle kohta oluliselt kesisema vastuse.

Lõpp kokkuvõttes püüdke ikka olla inimene ja mitte nüüd kogu seda leksikoni kasutada, võiks sellest infost lähtuvalt küsida nt 1-2 lisaküsimust, mis vastaks teie esmasele huvile ja kohtumisel vast uurida lisa. Hea tegija tööpuuduse üle kurta kurta ei saa ja liigne pitsitamine võib mõjutada Teie omavahelisi suhteid. Kindlasti on kasuks ka Teie enda poolne üsna põhjalik kirjeldus soovitavast, sest kliendid on nii erinevad ja arusaamad nt pidulikust kleidist samuti.

Edu Teile kõigile!
 
Moeateljee AVALANCEL 05. veebruar 2014, kl 00.21
Tervitused kõigile ! Väga õige jutt vimasel postitajal. Näiteks minul alati häbi kuulata , kui nimetan kelidi hinda, et issand, mis hinnad...vene ajal oli vot nii ja nii. Just täna ühe kliendiga, kellele teen alt kitseneva ilusa ümber jalgu seeliku, rääkisime, et vene ajal oleks poolrataskloss seelik või sirge kotti moodi ja ei vajaks isegi 2 proovi :) . Eriti naljakas samas kuulata inimestel kes tõesti võtavad suurt osa tööajast et no mis siin eha jne. Kahjuks inimesed tõesti ei kujuta ette et näiteks mina, lähen tööle 7.40 . KOhe hakkan toimetama. Tagasi koju heal juhul ma saan 19.00 töölt. Ja teve päeva jooksul ma jõuan ära süia üht banaani. No tõesti ajaliselt ei jõua isegi süia , kui on proovid pidevalt. Ja tihti inimesed tulles proovile teisipäeval, kahjuks, ei suuda aru gi saada et sa uuesti prooviks neile ettevalmistada ei jõua neljapäevaks, kuna töötamp on niigi suur.
Tihti solvav vastus hinnale on : ah, nii kallis, poes on kleidid odavamad... Siis kui vajelda talle vastu, et individuaalõmblus alati kallim... vastuseks saad ei ole, kangad odavamad ja tegemine on alati odavam, kuna ei ole ju mingi firma riietus. Mind tõesti paljud asjad naerma panevad. Ja need samad inimesed toovad kõverate õmblustega riideid parandusse , kuna nad ei ole kandmiseks kõlbavad ki...
Minu poolt kah edu kõigile, ja alati mõelge... mida ja kellele te räägite, mis sõnad suust tulevad , äkki nad saavad bonaalselt solvatada tegijat... Ja siis kui teis, nagu kliendist püüdetakse lahti saada, ärge solvuge :) Tegijal on kah oma enesehinnang olemas, kui ta juba proff .
 
kes õmbleb nahka 09. märts 2014, kl 17.55
Otsin naha õmblusmasinaga õmblejat, kes oskab õmmelda nahkkatteid mööblile. Pakkuda kodune lisatöö võimalus. Asukoht Tallinn.
 
Mer 15. märts 2014, kl 08.32
Pakun tööd õmblejale, kes oleks nõus valmistama paar riideeset pildi järgi (lühikesed püksid ja kleit). Kui on keegi, kes Tallinnas ise kodus õmbleb ja on huvitatud lisateenistusest, siis palun kirjutage oma meiliaadress.

Aitäh!
 
... 29. mai 2014, kl 15.35
kui aus olla pole ma leidnud kedagi kes õmbleks minu maitse järgi ujukad ... kui keegi kes oskab soovitada või oskab ise õmmelda hästi ja kes tahab tööd teha võtku ühendust saame kokku ja arutame ... 54580744
 
kris 09. juuni 2014, kl 23.18
Pakun õmblejale Tallinnas püsivat tööd kindla kuupalgaga. Palun helistage 5266220
 
Elena 15. detsember 2017, kl 21.29
Tere,
Otsin õmblejat kes suudab õmmelda paneelkardinaid minu materjalist.
Mõõdud on ca L-65 K-270cm, 6tk.
Igaks juhuks seletan:
- peab töödeldama küljed
- all keerata ja õmmelda nii, et vahele mahub raskuseliist
- üleval töödelda koos tugevduspaelega + Velcro lint millega kinnitatakse siinile.

Kui saate selle teenuse osutaga, öelge palun ca hinda

Ette tänades vastuse eest
Elena
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!