Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
Tulumaksu tagastus eluasemelaenu intresside pealt, deklareeritud renditulu ja sellelt makstud tulumaksu tagastus.
 
Maksuhuviline 11. oktoober 2010, kl 14.14
Lugu järgmine:

2010 aastal pole ametlikult end tööle vormistanud.
Aastas maksan suurusjärgus 30 000 krooni eluasemeintresse, millest võimalik tulumaksu tagastus on 21% ehk 5207 krooni, juhul kui olen sellise summa maksuametile muude tulude pealt tulumaksuna üldse tasunud. Parandage mind kui ma eksin aga kas selline tegevuskäik on vettpidav.

Oman kahte korterit, üks on täielikult minu omanduses, teine on kasutusel eluasemena ja selle peale on võetud eluasemelaen. Kui ma rendiksin eraisikuna firmale selle korteri, millel ei ole eluasemelaenu, hinnaga näiteks 57 000 aastas, millelt arvaksin maha 27 000 krooni, mis on tulumaksuvaba, siis jääks maksustatavaks tuluks 30 000 krooni, millelt tuleks tasuda 5207 krooni tulumaksu. Kuna aga selle summa ulatuses on eluasemelaenu intresse tasutud, peaks minu, kui raamatupidamises asjatundmatu inimese arvates, saama tulumaksutagastuse. Kas mul on õigus?

Paluks vastata neil kes asjaga reaalselt kursis on, mitte neil, kes on sama "targad" kui postituse autor :)
alissandra 12. oktoober 2010, kl 16.05
Kui nt su aastane sissetulek olekski vaid see 57000 krooni, siis saad eluasemelaenu intresse maha arvata 50 % tulust, seega 28500, kokku oleks siis su maksuvabastus 55500. Ülejäänult pead ikkagi tulumaksu maksma, mis on muidugi suht väike summa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!