Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
Miks pean juurde maksma tuludeklaratsioonis?
 
Mooni 14. veebruar 2012, kl 23.35
Selline küsimus ongi, et tuludeklaratsiooni põhjal ilmneb, et peaksin juurde maksma aga ei mahu mulle pähe miks.
Nimelt terve aasta töötasin küll mitte täiskohaga aga siiski. Mingeid kohustusi mul ei ole ainus asi, et töövõtulepingutega töötasin ka aastas natuke. Kas nendest töövõtulepingutest võib tuleneda et pean tulumaksu juurde maksma? Ise arvutades kah tuli see juurdemakstav summa välja aga ma ei saa reaalselt aru, et mida ma sel aastal siis tegin, et ühtäkki pean juurde maksma?
 
Kaks 15. veebruar 2012, kl 00.42
Maksuvaba miinimumi arvutati ilmselt topelt ja pead selle nüüd tagasi plekkima.
 
to: Mooni 15. veebruar 2012, kl 00.42
kui sul töövõtulepingutega samaaegselt kehtis ka mõni tööleping näiteks aga kumbki tööandja teise olemasolust ei teadnud/ei küsinud ka ja maksuvaba tulu arvestati mõlemalt lepingust, nii töövõtu kui ka töölepingu tasult, siis tekkis sul ühe liigse maksuvaba arvestuse tõttu tulumaksu võlg, sest kehtiva seadusandluse kohaselt tohib maksuvaba tulu arvestada ainult ühelt töö/töövõtu vm lepingu pealt. Teistelt lepingutelt tuleb maksta tulumaksu kogu tasult. Tuleb teha selgeks kas see on nii, ja kui on, siis pole midagi teha,juurdemaks seaduspärane.(veel, et see on inimese enda kohusuts tööandjat teavitada kui tööandja ise ei küsi, et töötajat säästa:))
 
. 15. veebruar 2012, kl 09.01
"veel, et see on inimese enda kohusuts tööandjat teavitada kui tööandja ise ei küsi, et töötajat säästa:))" - vastupidi, tööandja EI TOHI arvestada maksuvaba summat, kui töötaja ise ei ole kirjutanud talle selleks avaldust!
Töötaja ei pea kedagi teavitama oma teistest töökohtadest, ta lihtsalt ei tohi kirjutada avaldust rohkem kui ühte kohta. Kui tööandja ilma avalduseta arvestab 144.-, siis on ta väga valesti käitunud ja see on puhtalt tema süü, kui nüüd tuleb tagasi maksta.
 
Cybaramoor 18. veebruar 2012, kl 14.13
Soovitan lugeda üle oma töövõtuleping(ud). Äkki on seal kirjas, et tulumaksu kinni ei peeta ehk siis selle palga pealt tuleb sul tulumaks ise maksta.
 
no 19. veebruar 2012, kl 13.05
Cybaramoor Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Soovitan lugeda üle oma töövõtuleping(ud). Äkki on
> seal kirjas, et tulumaksu kinni ei peeta ehk siis
> selle palga pealt tuleb sul tulumaks ise maksta.

Selline punkt lepingus on absoluutselt ebaseaduslik. Maksude kinnipidamise ja deklareerimise kohustus on tööandjal (töö tellijal TVL-ga). Töövõtulepinguga maksustatakse saadav tasu täpselt samamoodi, kui töölepinguga. Erinevused on väga väikesed ja need ei oma antud teemas ka tähendust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!