Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
suurpere tuludeklaratsioon, palun abi
 
suurpere 05. veebruar 2015, kl 21.56
Ma olen abielus ja meil 4 last.Mehe andmed on
tult6593
kinnipeetud tulumaks 988
kinnip töötuskindlustus 78
kogumispension 78
intressi suurus 1202
intressi osakaal 1046 ja minu andmed on
tulu 3157
kinnipeetud tulumaks 479
koolituskulud 152
kinnip.töötuskindl 28
kogumispension 28 kes oskaks aidata arvutada?Ette tänades.
 
issand 05. veebruar 2015, kl 22.45
no kas ei jõua 15ndani kannatada? Siis saab hakata deklaratsiooni täitma...
alissandra 05. veebruar 2015, kl 22.55
Saate kinnipeetud tulumaksud tagasi.
 
Vahur 06. veebruar 2015, kl 08.17
Mees teenib kuus 550€ bruto ja naine alla miinumpalga ja lapsi on 4.
Tase!

Kust tuleb eelarvamus, et sigib arutult vaesus ja asotsiaalsus? Sealt tulebki! Äkki oleks pidanud koolis käima rohkem ja 5. klassi tasemel matemaatikat õppima enne kui miinimumpalga peal karja lapsi sünnitama hakkasid?
alissandra 06. veebruar 2015, kl 08.36
Vahur, palju huvitav sina teenid ja kus töötad? Lapsed lasteks, aga selline palk on täiesti tavapärane ja siis veel ei saada aru, miks oleks vaja riiklikul tasandil miinimumpalka tõsta.

Näiteks võiks tuua nt sellise asja, et selle pere isa ja ema töötavad OG Elektras. Selle ettevõtte omanikku aga üldse ei huvita, kuidas inimesed selliste palkadega oma lapsed peaks ära toitma ja üles kasvatama, nii et ei maksaks plõksida väga. Pole ka alati nii, et ainult hariduseta inimesed nii vähe teenivad. Igal asjal on alati erandeid, üldistada ei maksaks.

Tead, minu mees otsib peale Soomest ära tulekut Eestis tööd. Ta on väga andekas oma erialal, aga tööd ei leia, sest ma ei luba tal vastu võtta 600-800 eurost kuupalka, aga enamasti ei taha ükski firma suurt rohkem maksta, kuigi neil oleks aga sellist kogemustega kuldsete kätega töötajat vaja.
 
Vahur 06. veebruar 2015, kl 08.49
Mina ei teeni ka palju, kui võtta arvesse Eesti keskmist.
Samuti teenib minu naine 550€ kuus umbes.
AGA....
...me ei tee ka kunagi 4 last. Tahaks rohkem kui 1 olemasolev praegu, aga paraku ei oleks võimalik ülejäänutele elamisväärset elu pakkuda. Seega hoian oma egoistliku sigimissoovi vaka all ja ei tee seda.

See on mu jutu point!!!
 
Vahur 06. veebruar 2015, kl 08.51
Lisan veel, et kallis Alissandra, aga ära nüüd solvu, aga need "kuldsete kätega" Soome kalevipojad-ehitajad, on paraku tõesti langenud Eesti tööandjate silmis väga madalale.
Paraku on Soome ehitaja nimel juba selline maine, et pärast Eestis tööd leida ongi väga raske.
 
VM 06. veebruar 2015, kl 09.46
Nõus Vahuriga! Olen alati mõelnud, kui räägitakse kehvades oludes kasvavatest või nälgivatest lastest, et miks tehakse neid rohkem, kui ollakse suutelised üles kasvatama?

Lugedes lapse juttu, kes ütles, et "kodus on rabarber juba otsas, aga õunad pole veel valmis...", kerkis kohe küsimus, miks nad rabarbri ja õunte asemel kartuleid ei kasvata? Ei viitsi maad kaevata?
alissandra 06. veebruar 2015, kl 09.56
Ta pole ehitaja muide.

Ja need lapsed, kõigil ei ole majas beebid. Need, kelle lapsed hakkavad pea täisealiseks saama, tegid suht normaalsel ajal lapsi, aga kes pidi ette nägema, kuhu see elu siin kodumaal meid viib. Kui ma peaks praegu noor olema, siis ma ei sünnitaks ühtegi last siia ilma virelema, sellep on mul hea meel, et mu kolm last on juba täiskasvanud.

PS! Eesti keskmine on täiesti ulmeline summa tavainimese jaoks.



Toimetatud 2 kord(a). Viimati alissandra 06.02.2015 10.00.
 
suurpere vastab 06. veebruar 2015, kl 18.04
Kallis Alissandra, tänan sind julge arvamuse ja toetuse eest! Lisaks tahaks Vahurile öelda seda, et meie pere lapsed ei virele on väga hästi kokkuhoidva perena ja üksteisega arvetatavana kasvatatud.Koolis eeskujulikud viielised, kiituskirjadega lapsed.Ning maal suures majas ja kauni loodusega saame lastele kõike lubada ja tegeleda kõiksugu hobidega võrreldes linnalastega kelle vanemad on pikki päevi tööl ja istuvad ainult kas arvutis või nutitelefonis aega sisustades.Mis puutub palkadesse pole see kellegi asi kui palju keegi teenib, peaasi, et toit laual riided seljas ja maksud makstud.Pealegi meil on mehega oma firma, kus saame palkasid ise reguleerida ja seega on minu hea abikaasa võimaldanud normaalse emapalgaga kodus laste ja perega tegeleda.Muide lapsi saada on ülim rikkus ja õnn.Tundub, et sina Vahur ei julge elus edasi minna ja üritad teha ilusat nägu nagu sinu elu oleks ideaalselt korras.Alissandrale veelkord tänud, et leidsid aega minu küsimusele vastata, oled iga aasta vastand ja kõik on õigesti läinud, ma arvutasin ise ka ja tahtsin vastuses veenduda.
 
Vahurile 06. veebruar 2015, kl 18.55
Sa tont hakkad vitsa saama veel!
 
jah 07. veebruar 2015, kl 08.17
aga mina olen ka vahuriga nõus. Kui ikka ei ole vahendeid lapsi üleval pidada ja inimeseks kasvatada, siis pole ka mõtet arutult sigida. Ja eriti tuleb see mõte neid kudutunde saateid vaadates. Jah, on neid peresid, kes on õnnetusse sattunud vms, aga enamus on küll sellised, kes on oma hädades puhtalt ise süüdi.
alissandra 08. veebruar 2015, kl 19.35
No paljud pered seal kodutundest nt on lausa omaette teema, aga ärge pange kõiki ka ühte patta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!