Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
Tuludeklaratsioon ja autokool
 
autokool 13. veebruar 2015, kl 19.44
Nimelt, olen gümnaasiumi õpilane ja käsisn autokoolis. Autokooli eest maksis ema, kes ise tööl ei käi, ainult ühe makse tegin mina ise. Kas siis kumbki raha tagasi ei saa meist, kuna me ei tööta?
 
M. 13. veebruar 2015, kl 20.20
Kui ei tööta, siis pole tulumaksu maksunud. Kui pole tulumaksu maksnud, siis ei saa seda ka tagasi saada. Nüüd on ilmselt juba hilja, aga enne oleks olnud võimalik see ka mõne töölkäiva inimese kuludesse kanda, kes siis oleks tulumaksu tagasi saanud. Eeldades, et gümnaasiumis käiv inimene on alla 26-aastane.
 
M. 13. veebruar 2015, kl 20.24
Kui muidugi ei ole mingeid muid tulusid (nt pension, aga see vaevalt nii suur tuleb), mille pealt tulumaksu aasta jooksul makstud on.
 
ei ole võimalik 13. veebruar 2015, kl 21.35
Autokool saadab ise maksuametile andmed ja saad % tagasi. Kõik koolituskulud, mille eest ise maksad lähevad kirja. Kõik ülikoolid, kus käid end täiendamas ja on tasuline? Lähevad kirja!
 
watt 13. veebruar 2015, kl 21.42
Tegin ka just täna tuludeki ära ja jändasin ka palju eelmisel aastal ARKiga ja seda tänu väga napakatele 'vigadele' autokooli tundidest loobusin peale esimest sõidueksamit ARKis kui läbi kukkusin, võtsin siis ühe sõidutunni ja õpetaja ütles, et mul pole mõtet käia, sest sõidan ammu ideaalselt, lihtsalt oleks vaja arkis normaalse eksamineerija ette saada ja ilusti läbi teha. Niisiis saingi alles 4. korraga läbi (supertore eksamineerija oli) (teooria sain 1. korral) st. et mul läks ARKi peale ca 250 euri, tagasi ei saanud sealt pm mitte midagi. Veider. Sain ainult mingi osa koolituste rahast tagasi (need mis autokooliga seotud olid). Olen vist millestki väga valesti aru saanud :D
 
mhhh 13. veebruar 2015, kl 22.32
ei ole võimalik Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Autokool saadab ise maksuametile andmed ja saad %
> tagasi. Kõik koolituskulud, mille eest ise maksad
> lähevad kirja. Kõik ülikoolid, kus käid end täiend
> amas ja on tasuline? Lähevad kirja!

no autokool võib ju andmed saata aga kui inimene pole riigile tulumaksu maksnud (õpilane ja töötu), siis pole kamidagi tagasi saada. Kas tõesti leidub ikka veel neid, kes arvavad, et riik maksab midagi tagasi ka neile, kes ise pole riigile midagi maksnud?
 
ei ole võimalik 13. veebruar 2015, kl 22.42
Koolituskuludelt saab ka tulumaksu tagasi. Mina sain kunagi ja teised ei saa? Ära aja sooda juttu?
Õppelaenud ja kõik lähevad kirja!
 
M. 13. veebruar 2015, kl 23.01
to watt
Natuke oled tõesti valesti aru saanud. Autokool on koolituskulu, aga ARK-is enam mingit koolitust ei toimu. Ehk siis eksamid ei lähe koolituskuluna kirja ja nende pealt midagi tagasi ei saa.

to ei ole võimalik
Kui rahadega on seda raske mõista, siis toome teistsuguse näite. Jüri korjab enda aiast 3 õuna. Kui Jüri annab need õunad Marile, siis ei ole võimalik öelda, et Jüri tagastas õunad. Võib öelda ainult, et Jüri andis õunad Marile.
Nüüd kui õunad on Mari käes ja ta need uuesti Jürile annab, siis võime öelda, et Mari tagastas õunad. Selleks, et kellegile midagi tagastada, peab teine inimene selle asja sulle kõigepealt andma. Selleks, et riik saaks tulumaksu tagastada, pead sa riigile tulumaksu kõigepealt maksma. Ja tulumaksu maksad sa ikkagi palka teenides, mitte koolituskulusid makstes.
 
mhhh 14. veebruar 2015, kl 00.29
ei ole võimalik Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Koolituskuludelt saab ka tulumaksu tagasi. Mina sa
> in kunagi ja teised ei saa? Ära aja sooda juttu?

> > Õppelaenud ja kõik lähevad kirja!

Kas sa, sooda, räägid tõsimeeli, et kui inimene pole tööd teinud ega palka saanud (pole riigile tulmaksu maksnud), siis riik kingib talle selle tulumaksu raha, kui inimene paneb deklarile kirja koolituskulud??? Ehk siis riik mitte ei tagasta (pole ju midagi tagastada) vaid maksab peale?
alissandra 14. veebruar 2015, kl 09.20
Küll oleks tore elada, kui teeks aga igasuguseid kulutusi ja riik maksaks veel selle eest peale ka. :P Mulle ka meeldiks, aga nii need asjad ikka ei käi.
 
to watt 15. veebruar 2015, kl 06.52
ARKis maksad riigilõivu, mitte ei tasu koolituse eest. Riigilõivud ei kuulu TMvabade summade hulka.
 
Pillekas 16. veebruar 2016, kl 12.23
ei ole võimalik Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Koolituskuludelt saab ka tulumaksu tagasi. Mina sa
> in kunagi ja teised ei saa? Ära aja sooda juttu?

> > Õppelaenud ja kõik lähevad kirja!

Päris uskumatu, et nii rumalaid inimesi on olemas....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!