Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
Soovin laenu kuni 20 000eur, kinnisvara tagatisel
 
kuule nokats 29. jaanuar 2016, kl 09.44
kuule ei ole Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> sul on ikka pea nokamütsikujuline - no mida kuradi
> t siis Delfis see foorum siis on? ikka rahamurede
> lahendamiseks. sina aga ajad oma uskumatu toomase
> plära ja arvad, et oled maailma nutikaim lutikas..
> .

MIlleks on rahamurede foorum? Sinu meelest selleks, et mingid sulid saaks lollikestelt raha välja nuiata? No sa, lutikas-tatikas, oled küll väga valesti asjast aru saanud.
 
Ardi Soovik 29. jaanuar 2016, kl 12.18
Skeptik Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Üks võimalik skeem: Annan palujale laen küsitud su
> mma, investeerimise eesmärgil.
> Needsamad metsam
> aad, mida laenaja ostab, jäävad tagatiseks. Oletam
> e, et nende väärtus ongi selline, nagu väidetakse.
> Aga, mis võib antud olukorras juhtuda: Teeme "inv
> esteerijaga" diili, kuid poole aasta jooksul käib
> ta vurr-vurr oma mootor- ja lintsaagidega sealt ül
> e, müüb saematerjali, millest omakorda minule võlg
> a maksta. Või siis- teeb sedasama "vurr-vurr" seal
> metsas ja kui papp käes, ütleb, et võta oma tagat
> is palun, ma ei jäksa võlga maksta.
> Ega mina ei
> suuda ju käia kändusid seal lugemas...
> Ja siis
> kui hakkan tagatist müüma- oh imet, sellel pole j
> u väärtust ollagi, kuna puid väheks jäänud, aga ku
> hu puud kadusid, keegi ei tea...
>
> Või siis t
> eine variant: Ongi aus poiss ja ongi sellised plaa
> nid, nagu väidab, Aga elu on õpetanud, et sellisei
> d ausaid tegelasi on järgi ainult heal juhul 1 küm
> nest. Äkki tema?:D
Kōik on õige. Metsamaal on ka ilma kasvava metsata oma vāärtus olemas. Ja selles ulatuses tagatist arvestakski. Ma ei paku ju 20 000eurise laenu tagatiseks pelgalt 28 000 eest metsamaid vaid ka lisakinnistusid. Sest ma ei soovi, et metsa majandamisele, sealhulgas raiele, tuleks piiranguid. Selliseid metsamaid, kus on lageraie tehtud, kutsutakse laipadeks. Näiteks see maatükk, mis asub kahe ostetava maatüki vahel, sai mul ostetud 2007a(või 2008) mingi 70-80 000krooni eest. Istutasin sinna 10 000 kuusetaime, seega on seal peal praegu 7 aastane noorendik. Seega on selle väärtus rohkem kui 5 000eur.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Ardi Soovik 29.01.2016 20.33.
 
Skeptik 29. jaanuar 2016, kl 21.18
Iseenesest on ju idee hea- ehk siis plaan ongi tagatiseks olevast kinnistust "laip" teha, nagu aru sain? Isiklikult aga leian, et "laibal" ei ole mitte mingit väärtust(st minimaalne ja nõuab investeeringut), rääkimata siis tagatiseks olemisest. Ükski väljalaenaja ei ole huvitatud sinna noorendiku istutamisest ja 30 aastat ootamisest, et raha tagasi hakata saama.
20000 teenimiseks, arvestades, et omal aparaadid-masinad on, oleks vaja realiseerida 150-200 tihu saematerjali. Mis arvestades normaalset metsa on väike kogus.
 
Ardi Soovik 29. jaanuar 2016, kl 21.43
Kindlasti kunagi võtan metsa maha, aga selleks peab olema vähemalt 2 tingimust kolmest.
1. Hind peab olema hea. Seal asub valdavalt lehtpuu mets, valdavalt lepp, kuuske on ehk 150tm. Hetkel kütte ja hakke hind madal. Kuna Eesti Energia hakkas Narvas kasutama elektritootmiseks haket, siis aasta-paari pärast peaks ka hind 25-30% tänasest kallim olema.
2.Minu poolt vaba aega. Tavaliselt on mul talved suht väikese töökoormusega, seega ka teenistus on väike. Tänavune talv on erand ja töötan täiskoormusega.
Metsa ost ongi selleks, et tagada mulle tegevust ja teenistust, kui tulevastel sügistel-talvedel mul seda tööd pole, mille eest mulle 20eur tunnist makstakse.
3.Siis kui on raha järgi vajadus. Võetava laenu suudan ma tagasi maksta ka muudest tuludest, seega selleks otstarbeks ma ma raiuma ei pea.
Kui metsamaa laenuandjale ei sobi, siis võin ma tagatiseks pakkuda enda maja ja Inglistel asuva 4 toalise korteri. Vahet pole, nagunii ju maksan laenu tagasi. Ja neid ostetavaid metsamaid ma peale raide tegemist ja täisistutamist nagunii kokku alla 10 000eur/tk müüa ei plaani.
Lähim aeg millal pisut raiuksin oleks aasta lõpupoole ja siis mingi kuni 3000 euri väärtuses, kuna FIE-del on metsanduslik tulu kuni 3000 euri väärtuses maksuvaba. Seega oleks paras igal aastal raiuda 3000 euri eest.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Ardi Soovik 30.01.2016 18.15.
 
soovitus 29. jaanuar 2016, kl 23.57
Võta Edlyniga ühendust. Saad kindlasti heade tingimustega laenu ja mõlemad võidate.
 
Ardi Soovik 30. jaanuar 2016, kl 18.01
soovitus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Võta Edlyniga ühendust. Saad kindlasti heade tingi
> mustega laenu ja mõlemad võidate.
Ma ei oska inglise keelt, kuid loogiliselt võttes soovitakse välja petta inimeste krediitkaardi andmeid. Või hoopis mingit ettemaksu laenukäitlemise või muu sarnase legendiga.
 
mkm 30. jaanuar 2016, kl 21.46
Kõik on aus värk. Mina sain 2000€ ja seda 2% intressiga.
 
20 tuhat 31. jaanuar 2016, kl 02.41
Kuna minu laenatud 20 000 läheb kohe käiku sul ja sa reaalselt realiseerid antud tulu, ja vastutasuks pakud oma kinnisvara/kinnistuid, siis ma küsiks sinu arusaamadele ja loogikale kohaselt, et ... Mis sa arvad, kui ma ei taha tagatiseks sinu kinnisvara/kinnistuid, vaid su kaunist noort naist selle aja jooksul "pruukida", mil sa mulle võla tagastad, nii vastuteeneks, või nii...? Mis arvad, kas ei tundu justkui hea diil? Egas ma siis teda ju omale päriseks võta, ma ju usun, et sa maksad tagasi. Ja naise saad ka tagasi just nii kiiresti, kui võla tagastad. No seda ma jah ei garanteeri, et vahepeal teine pole käima peale jäänud, aga saa palun minust ka aru. Sa ei pea muretsema, vägivalda ma ei poolda ja viinanina ka ei ole, seega saad naise õnneliku ja tervena tagasi. Mul peab ka omad kasud sees olema nii suurt summat välja laenates ja mis veel parem saab olla, kui tean mida saan selle raha eest.
Kordame üle siis: Raha saad 20 000 euri sulas peo peale ja samal päeval kolib su näitsik minu juurde elama. No Ardi usun, et minu asemel teeksid sa sama, eks?
 
Ardi Soovik 31. jaanuar 2016, kl 09.26
See variant ei sobi. Ma kirjutasin, mis tingimustel ma laenu võtan, ehk kinnisvara tagatisel maksimaalse intressiga 1% kuus. Maksimaalselt 2ks aastaks ja vaba tagasimaksegraafikuga. Intressimakse igakuine ja laenujäägilt.
Tagatiseks siis kas metsamaa ´+ 4 toalaine korter, või 13ha põllumaad, mille eest konkreetselt on juba ülesostjate poolt pakutud 28 000euri. Mina jälle alla 39 000 (ehk 3000 hektar) seda ei müü.
Oma maja ma kodurahu huvides siiski tagatiseks ei paku.
 
m 31. jaanuar 2016, kl 10.26
Siin targutavad ju enamasti inimesed kellel nagunii seda summat pakkuda ei ole. Seda, et selle summa pealt 1% tähendab aastas mitusada eurot nende pea nagunii välja ei raali.
 
nii 31. jaanuar 2016, kl 10.56
m Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Siin targutavad ju enamasti inimesed kellel naguni
> i seda summat pakkuda ei ole. Seda, et selle summa
> pealt 1% tähendab aastas mitusada eurot nende pea
> nagunii välja ei raali.

Su meelest ei oska siinsetest kirjutajatest keegi protsentarvutust? Kui MITUsada eurot see 1% siis on? Lisaks, kui laen tagastatakse ammu enne aasta täis saamist, nagu ardil kombeks olevat? Ja kui tegemist on nii ülihea diiliga, milleks seda laenu vaja on, siis nutta selle 1% pärast on suht totter. Neile kes tegelikult investeerimisega tegelevad, neile on soovitav summa suht pisike, aga nagu näha, ei kipu keegi Ardile tema "ülisuurepärastest" tagatistest hoolimata laenu andma. Lisaks, kui asi oleks tõesti nii ilus ja roosiline, nagu Ardi siin väidab, siis oleks ta pöördunud kuhugi foorumisse või portaali, kus investorid kogunevad, mitte ei üritaks siin delfis lollikestelt raha välja petta. Et ta siin jaurab, see näitabki seda, et asi on mäda, mujalt laenu talle ei anta ja elukutseliste investorite poolt saadetaks ta sellise jutuga väga kiiresti puu taha. Aga no delfi foorumis võib muidugi oma "suurte" varade ja sissetulekutega laiata, siinsetel külastajatel eeldatavasti väga põhjapanevaid investeerimiskogemusi ilmselt ei ole ja siis võibki neile mida tahes hambasse puhuda.
 
Ardi Soovik 31. jaanuar 2016, kl 12.25
Nii, ütle siis kuhu foorumisse ma selle teema teen, kuhu portaali kogunevad investorid? Isepankur-bondooras ma seda foorumit enam ei leia. Omaraha.ee-s on foorum olemas, kuid sinna on kogunenud riskikapitalistid, kes pigem laenavad väiksemaid summasid oluliselt suurema intressiga ja ilma tagatiseta.
Nagu ma ütlesin, ajan ma laenuasja paralleelselt ka Kehtna HLÜ-s kust mulle öeldi, et ma saan laenu. Sinna esitasin taotluse ja ka äriplaani, ning juhatus otsustab, kui kokku saab. Aga ma ei näe põhjust, miks nad ei peaks andma.
Hetkel on neil olemas hüpoteek selle põllukinnistu peale, samuti on mul seal mingi 2100 euri ulatuses osakuid (seal on tingimus, et osakuid peab olema vähemalt 10% soovitavast laenust).
Aga keegi ei keela mul otsida ka investorit mujalt. Kuna HLÜ tingimused on 13% aastas+ 1% lepingutasu, siis erainvestori puhul peaks see olema pisut soodsam. Ehks siis 12% aastas ja 0 lepingutasu, mis teeb siis 2% soodsama.
Samas inimesel, kel on raha kusagil pangas 1% aastas deposiithoiusel oleks ju kasulik investeerida 12 korda kasulikumalt. Olgugi, et pangadeposiithoius on tagatud hoiuste tagamise fondiga. Hoiuste tagamise fondiga pole kaetud ka näiteks Tallinna HLÜ poolt pakutav hoius millelt teenib 6% aastas. Ja seal on tegu kindlasti ka tähtajalise hoiusega, näiteks kui on soov või vajadus 6 kuu pärast oma raha kasutada, siis tuleb loobuda intressist, mis muidu makstaks perioodi lõppedes. Mina pakun aga võimalust lepingu lõpetamiseks ka investori poolsel soovil, seda siis kuuajalise etteteatamisega. Ja intessi saaks kogu perioodi kohta igakuiselt.
Ainus risk mis võib olla, on see, et olen inimene ja inimesed võivad haigestuda, saada vigastatud või surma. Mis ei tähenda küll seda, et investor jääks rahast ilma, küll aga võtab pärimine või tagatisvara realiseerimine aega.
Seega tuleb laenulepingusse punkt, et viivist ei arvestata, kui laenuvõtja ei saa endast olenemata põhjustel lepingukohustust täita ja laenuleping pikeneb ajani, mil laenuvõtja või pärijad(laenevõtja surma korral) saavad lepingukohustust täita.
Ehk täpsemalt kui laenu tagasimakse tähtaeg on 1.03. 2018 ja mind pole, siis intressiarvestus jätkub senikaua kuni laen on makstud. Kas siis tagatisvara realiseerimise näol või pärijate poolt realiseeritava muu (vallas)vara arvelt.
Aga viivist, mis on siiski mõeldud trahvina lepingukohustuste täitmata jätmise eest, mida ma tavaliselt kirjutan arvetele 2% päevas ja mis võiks olla põhimõtteliselt sama suur ka laenulepingus, sel juhul ei arvestata.
See on ka põhjus, miks pole mõistlik eluaset anda tagatiseks, et vältida olukorda, kus mina või pärijad pole hetkel suutelised laenukohustust täitma ja laenuandja kasutab oma õigust tagatsivara realiseerimiseks. Naine lihtsalt poleks sellega päri, seda enam, et mul on ju muud kinnisvara, mis kataks kaugelt selle 20 000 eurise laenu.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Ardi Soovik 31.01.2016 12.33.
 
kuusemati 31. jaanuar 2016, kl 14.25
Sul on ikka kõik ilusti läbimõeldud. Iseenesest kõik õige ja tundub pealtnäha aus ja õiglane pakkumine, kuid siin on kindlast mingi "konks", mida esmapilgul ei märkagi, selle ilusa jutu taustal. Pealegi alati on sulas või ülekandes raha andes tehing kiire ja valutu, mis ei too saajale erilisi peavalu ja sebimist ette, kuid andja hilisem ebameeldiv sebimine, mingite korterite ja maade näol ei kaalu kindlast seda, et tunduda andjale kasuliku tehinguna. Pean seda silmas, kui peaks rakenduma see versioon, kui sa nende enda välja toodud põhjustel peaksid sattuma makseraskustesse. Mina isiklikult ei näe siin küll mingit kasulikku teenimisvõimlust. Sul võivad need kinnisvarad ju olla tagatiseks, kuid üldiselt eraisik ei viitsi hiljemate pretensioonidega tegeleda, olgugi, et leping on notari juures vormistatud. Vaadates, kuidas meil riigis igapäevaselt seadustesse suhtutakse ja justnimelt nende inimeste poolt, kes ise seaduse juures lähemalt on, siis ei ole siin 100% midagi, et justkui õiglane ja aus tehing lõppkokkuvõttes andja kasuks pöörataks.
100% on aga see, et siit sa lollikesi ei leia ja ära raiska aega, vaid võta sealt Kehtnast laenu, kui sulle pakutakse. Jääd veel nendest metsamaadest ilma muidu.
Endal selline summa puudub, kuid tean inimest, kel oleks raha sulle laenata, kuid kindlasti mitte sellistel tingimustel, mida sa soovid. Aga see selleks, ma ei vaevu seda talle rääkimagi, kuna tean tema tingimusi.
 
naiselik uudishimu 31. jaanuar 2016, kl 14.46
Kui juba naine jutuks tuli, siis oleks huvitav teada , et kuidas teil läheb kah? Kunagi Yxikmees nime alt soigusid pidevalt naise leidmisest tema parameetrite järgi. On siis naine ikka veel noor, ilus, sale ja ei suitseta, ega valeta, peta. Oled sa talle ka lapsed teinud? Ära saa valesti aru, ma ei küsi seda paha pärast, vaid sa olid justkui omamoodi kuulsus sel ajal. Vabandused, et teemast kõrvale kaldun, kuid põnev oleks teada, kas oled ka väljavalituga rahul?
 
Ardi Soovik 31. jaanuar 2016, kl 17.11
kuusemati Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Sul on ikka kõik ilusti läbimõeldud. Iseenesest kõ
> ik õige ja tundub pealtnäha aus ja õiglane pakkumi
> ne, kuid siin on kindlast mingi "konks", mida esma
> pilgul ei märkagi, selle ilusa jutu taustal. Peal
> egi alati on sulas või ülekandes raha andes tehing
> kiire ja valutu, mis ei too saajale erilisi peava
> lu ja sebimist ette, kuid andja hilisem ebameeldi
> v sebimine, mingite korterite ja maade näol ei kaa
> lu kindlast seda, et tunduda andjale kasuliku tehi
> nguna. Pean seda silmas, kui peaks rakenduma see v
> ersioon, kui sa nende enda välja toodud põhjustel
> peaksid sattuma makseraskustesse. Mina isiklikult
> ei näe siin küll mingit kasulikku teenimisvõimlust
> . Sul võivad need kinnisvarad ju olla tagatiseks,
> kuid üldiselt eraisik ei viitsi hiljemate pretensi
> oonidega tegeleda, olgugi, et leping on notari juu
> res vormistatud. Vaadates, kuidas meil riigis igap
> äevaselt seadustesse suhtutakse ja justnimelt nend
> e inimeste poolt, kes ise seaduse juures lähemalt
> on, siis ei ole siin 100% midagi, et justkui õigla
> ne ja aus tehing lõppkokkuvõttes andja kasuks pöör
> ataks.
> 100% on aga see, et siit sa lollikesi e
> i leia ja ära raiska aega, vaid võta sealt Kehtnas
> t laenu, kui sulle pakutakse. Jääd veel nendest me
> tsamaadest ilma muidu.
> Endal selline summa pu
> udub, kuid tean inimest, kel oleks raha sulle laen
> ata, kuid kindlasti mitte sellistel tingimustel, m
> ida sa soovid. Aga see selleks, ma ei vaevu seda t
> alle rääkimagi, kuna tean tema tingimusi.
Makseraskused ja tagasimakse minust mitteoleneval põhjusel on 2 eri asja.
Esimene asi on see, et on tehtud tahtlikult või tahtmatult viga rahavoogude juhtimisel ja see peaks olema karistatud viiviste näol. Viiviste eesmärk igal lepingul distsiplineerida ja samas ka katta hilisemaid kulutusi, mis kaasnevad raha väljamõistmisega.
Raha liikumine kindlasti ülekannetega, seega peaks seadusekuulekas investor arvestama ka, et tal tuleb tasuda intressitulult tulumaksu. Pangadeposiit on tulumaksust vabastatud, aga HLÜ-s hoiustatavalt rahalt saadavalt intressilt tuleb samuti tasuda tulumaksu.
 
maanõid 31. jaanuar 2016, kl 21.37
Ardi aimab halba tulevik ees. Ilmselt on majanduskrahh meid ees jälle ootamas, et kiirelt pappi vaja. Masu ajal nagunii kinnisvara hind kolinal kukub, seega hiljem kaotus päris valus.
 
Ardi Soovik 31. jaanuar 2016, kl 21.40
Ma just ostan kinnisvara. Nagu ma mainisin just kindluse jaoks, et tagada sissetulek ajal kui minult teenust ei tellita.
 
Ardi Soovik 01. veebruar 2016, kl 00.48
naiselik uudishimu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui juba naine jutuks tuli, siis oleks huvitav tea
> da , et kuidas teil läheb kah? Kunagi Yxikmees nim
> e alt soigusid pidevalt naise leidmisest tema para
> meetrite järgi. On siis naine ikka veel noor, ilus
> , sale ja ei suitseta, ega valeta, peta. Oled sa t
> alle ka lapsed teinud? Ära saa valesti aru, ma ei
> küsi seda paha pärast, vaid sa olid justkui omamoo
> di kuulsus sel ajal. Vabandused, et teemast kõrval
> e kaldun, kuid põnev oleks teada, kas oled ka välj
> avalituga rahul?
Abikaasa ei taha, et ma sel teemal netis sõna võtan.
 
irw 01. veebruar 2016, kl 10.58
Mis sa käisid küsimas v?
 
nii 01. veebruar 2016, kl 14.45
see Ardi jaurab siin juba mitu nädalat. Oleks tal kusagilt mujalt võimalik laenu saada, tal oleks see laen ammu käes. Juba see pikaajaline jahvatamine, kui tark-rikas-aus ja mida iganes ta on, see juba näitab, et ta tegelikult ei saa laenu mitte kuskilt. No ja nagu nüüd selgus, on tal veel ka mingi eit, kelle võlgu ta maksab, no andke andeks, kui juhm peab olema see, kes oma raha tema kätte usaldaks. Ma ütleks, et see isik peaks olema oma raha peale vihane.

No ja investorite foorumeid teab iga investor unepealt. Kui Ardi neist midagi ei tea, siis järelikult ongi tema kogu investeerimine lollidelt raha välja petmine.
 
tuttav 01. veebruar 2016, kl 15.51
Teades Ardit, siis on ta liiga loll, et kelleltki raha välja petta. Kahjuks ka liiga otu, et sealt laenu saada, kust iga teine valge inimene.
 
Ardi Soovik 01. veebruar 2016, kl 17.55
Asi pole lolluses ja tarkuses. Ma ei saa hakata tankistiks kui mul on palju vara, nii kinnisvara kui ka registris olevaid liiklusvahendeid on isegi enam kui 50tk.
Pangalaenuga on jälle see teema, et kuna mul on palju ülalpeetavaid (maksan elatist 7-le lapsele) siis nende silmis ma ei kvalifitseeru tavapäraste laenutaotlejate hulka. Ja kuna ma ei osta maad firmale ja ei võta laenu firma nimele, siis on laenusaamine pangast raskendatud, vaatamata olemasolevale tagatisele. Ma ei lähe panka isegi küsima. Kuigi mul on oma maja ja 5-6 metsakinnistut Swedpanga kasuks tehtud hüpoteegiga.
Ma pole proovinud veel LHV-d, aga kuna ma töötan praegu suure koormusega, siis pole lihtsalt aega minna Tallinnasse LHV kontorisse laenu taotlema.
Ma võin jaurata veel mitu nädalat, sest mul on aega veel 6 nädalat peale enampakkumistulemuste kinnitamist ja seda kinnituskirja pole veel tulnud, sest Maa-ametil on selleks aega ka 20 päeva.
Abikaasa võlad maksin kinni juba ülemöödunud aastal.
 
nii 01. veebruar 2016, kl 19.11
ja enne räägiti siin laia lõuaga, kuidas laenu võiks saada ükskõik millisest pangast, lausa pakutakse, lihtsalt ei taha suure intressi pärast. Nüüd selgub, et tegelikult ikka ei saaks jne. Ja no jutt, et LHV-st pole lihtsalt olnud aega küsida....no mis see on nüüd loll nali või mida? LHV-s saab laenuavalduse vabalt täita interneti teel, kohale tuleb minna alles siis kui tegelikult lepingu sõlmimiseks läheb. Mis sinu arvates on siin mingi ennesõjaaegsete pooletoobiste kari koos, kes pole iialgi arvutist ja internetist kuulnud või?
Lisaks see, et milleks vajab ülirikas, paljude kinnisvarade ja suurepalgaliste töökohtade omanik laenu delfi foorumist? Või üldse laenu. Laias laastus ei ole ju tegemist mingi müstiliselt suure summaga. Ja mis jutt see tankistist nüüd siis on? Miks peaks nii rikas inimene hakkama tankistiks? Et selline mõte juba pähe tuleb, see näitab ilmekalt, et tegemist ei ole ausa ja lugupeetud isikuga. Minule ja ma usun, et enamusele inimestest, ei tuleks seoses laenutaotlemisega midagi säärast üldse pähegi.

Eieiei, mida rohkem sa ardi siin jaurad, seda sügavamale mülkasse sa oma jampsimisega vajud. Vale, kogu su jutt on läbinisti mäda ja vale. Ja pilli oled sa oma kelkimise ja laiamise vajadusega lõplikult lõhki puhunud.
 
Ardi Soovik 01. veebruar 2016, kl 19.28
Ma pole öelnud, et ma igast pangast laenu saan. Ma ütlesin, et olen saanud ja saan Kehtna HLÜ-st.
Panga laenutaotlusega on nii, nagu ma ütlesin, et ülalpeetavate suur arv lööb igasugu kalkulaatorid punaseks, sest palk on väike, suurem osa sissetulekust tuleb ettevõtlustuluna ja dividendidena.
Firmale, kus ülapeetavaid pole, ma maad osta ei taha, sest tahan metsa majandada fiena, kuna sel on 3000eur tulumaksusoodustus ja seda paraku pangad ei näe, sest see on ju maksuvaba. Ma pole rikas inimene, aga ka mitte varatu.
Minu teenistus tuleb tööga, olen teinud üsna märkimisväärseid investeeringuid ja teen pikad päevad ja ka nädalavahetuseti tööd.
Minu igapäevategevusest saate aimu siit. http://www.eramets.ee/foorum/viewtopic...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Ardi Soovik 01.02.2016 19.35.
 
kle 01. veebruar 2016, kl 21.20
Tegeled ikka nende niva-de ja muu vene sodiga, või äritsed nüüd paremate sõidukitega? Mis su kõige kõvem auto on pee all praegu, või seda ka naine ei luba öelda?
 
Ardi Soovik 01. veebruar 2016, kl 21.28
Mul pole aega sellega tegeleda, pole ka aega seda koomale tõmmata. Kõige kallim auto minu autopargis maksab rohkem kui küsitav laen. http://album.ee/node/29166347/50153101
See on mullune investeering.
Aga isiklik auto on mingi 400 eurine Opel Corsa.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Ardi Soovik 03.02.2016 17.32.
 
müü 01. veebruar 2016, kl 22.53
See gazell maha ja raha, nagu maast leitud. Mis sa jaurad.
 
Ardi Soovik 01. veebruar 2016, kl 23.05
Mul on Gazelli ju vaja, ega ma teda niisama ei ostnud.
Vaja saekaatrit vedada, vaja küttepuid vedada jne.
Lõpuks ütled, et müü saekaater maha, see ju maksis ka rohkem kui 20 000euri. Ma parem teen saekaatri ja Gazelliga tööd ja maksan selle teenistusega laenu tagasi.
 
sutekas 01. veebruar 2016, kl 23.15
Midagi, tuled minu juurde tööle ja hakkad nädalavahetustel hostelis oma tagumikuga seda raha teenima.
 
Ardi Soovik 02. veebruar 2016, kl 00.20
Mul on tööd praegu piisavalt.
Selle teema postitustele ei saa vastata, sest teema on moderaatori poolt lukustatud.