Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
Investeerimisega kursis olevatele - maksuküsimusi...
 
algaja 20. aprill 2016, kl 23.48
Tere, mure järgmine. Olen hiljuti hakanud huvi tundma investeerimise vastu. Selleks avasin mõned päevad tagasi endale ka eraldi arveldusarve (sain aru, et nii pidi olema mõistlikum ja lihtsam).
Lugu on selline - ma tunnen huvi eelkõige kogukondliku laenamise vastu (Bondora, Mintos jne), mis on siis lühidalt öeldes laenuplatvorm, kus eraisikud finantseerivad teiste eraisikute, aga ka firmade, laene. Riskitase on kõikuv, näiteks Mintosel (Läti platvorm) on osal laenudest tagasiostugarantii. Võrreldes aktsiate ja fondidega tundub see igal juhul kergem maailm. Netotootlus peaks jääma minu arusaama kohaselt 10-15% vahemiku.
Nüüd küsimused - kui ma tänasel päeval kannan antud saitidele nt. 100 eurot sisse ja saan aasta pärast 110 eurot tagasi - mismoodi käib edasine protsess? Kas ma võin antud raha lihtsalt edasi investeerida, ilma vahepeal tulumaksu maksmata? Kui ma raha välja tahan võtta, mismoodi siis on? Millal ma üldse tulumaksu maksma pean? Kas kord aastas? Või igakord, kui tulu tekib? Mismoodi käib tulumaksuvaba miinimumi arvestamine? Mismoodi ma tuludeklaratsioonis oma tulusid-kulusid näitama pean? Aidake palun, selgitage võimalikult lihtsalt...
 
Riksur 21. aprill 2016, kl 10.29
Ma olen aasta lõpus deklareerinud ja siis on vastavad arveldused ka.
 
T-Mac 21. aprill 2016, kl 11.01
Kui vähegi võimalik, siis soovitaks investeerida OÜ alt. Aga muidu ikka aasta lõpus jah. Intressitulu paned kirja, mis aasta jooksul saadud ja siis sealt läheb tulumaks maha.
 
algaja 22. aprill 2016, kl 03.17
Ma väga tänan. Kas tulumaksuvaba miinimum 170 eur/kuus tähendab siis seda, et kuni mu aastane intressitulu jääb alla 170x12 = 2040 euro, siis ma tulumaksu maksma ei pea?
 
Cybaramoor 22. aprill 2016, kl 13.27
Kui investeerimistulu on sinu ainus tululiik, siis küll. Kui saad ka palgatulu vms, siis tulumaksuvaba miinimum kestib kõikide tulude kohta kokku.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!