Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
vana hea tuludeklaratsioon, laenu eest ei saagi enam tagasi?
 
deka 26. veebruar 2020, kl 22.51
Tere, mul pangalaen muidu nii 240 eur maksan kuus tagasi. eelmine aasta sain paar sotti ikka tagasi, see aasta nagu näitab nulli. Algselt ei vajutanud swedbankis seda saada andmed emta-le vms nuppu. Hiljem vajutasin, siis tuli kiri, et andmed edukalt edastatud, siis proovisin emtas nagu uuesti teha seda, ent ikka null, see 1200 eur vms mis pangalaenude pealt miski number minema saadeti emtap oole, see nagu seal tuludeklaratsiooni ridadel kuskil ei paista ka endiselt. Kas mul midagi poolikuks jäänud või kõik õige ja ei saagi enam laenu pealt sentigi tagasi ja peangi nullis olema?
Maaks 27. veebruar 2020, kl 09.10
Kodulaenu intresside pealt (max 300€) saad tulumaksu 60€ tagasi taotleda kui ise elad laenuga ostetud elukohas. Samamoodi oli ka eelmine aasta! Seega ei usu, et sa "mitu sotti" intresside eest tagasi said.
Oota päevake, äkki emta server üle koormatud lihtsalt.
https://www.emta.ee/et/eraklient/tulu-deklareeri...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 27.02.2020 09.17.
 
deka 27. veebruar 2020, kl 18.20
eelmine aasta mai kuus hakkas laen jooksma, niiöelda poole aasta pealt, äkki seetõttu sain laenu pealt siis nii palju tagasi? Samas tuttav sai samamoodi tagasi pea samapalju kui mina, tal on muidugimitu aastat laen jooksnud juba, see aasta vist temagi ei saanud midagi. Ühesõnaga et siis ei makstagi enam pm midagi tagasi laenude pealt jah? elan loomulikult sama pinna peal mille laenumakset maksan.. Või siis kuidas seda taodelda, äkki mingi link vms kus seletab ära asja olemus?
 
noo 28. veebruar 2020, kl 09.40
ehk on abiks..

https://www.emta.ee/et/eraklient/tulu-deklareerimine/eluasemelaenu-intressid
Maaks 28. veebruar 2020, kl 11.18
Ei maksta jah suvaliste laenude pealt (kunagi pole vist makstud). "noo" võiks vaadata mis lingid eespool on juba postitatud :-)
Makstakse tagasi kuni 300€ eluasemelaenu intresside tulumaks (so. 60€ [20%x300€]) ühe laenutaotleja kohta kui ta ise on soetatud eluaseme omanik ja tema elukoht on laenuga soetatud eluaseme aadressil. Ja täpselt sama oli ka möödunud aasta.
Ehk siis veel selgemalt:
M ja N võtavad koos laenu Soo 2-1 korteri ostul, mõlemad elavad (rahvastikuregistri järgi) Soo 2-1 ja korter on kaasomand (mõlema nimel) - mõlemad saavad tagasi taotleda 60€ juhul kui laenu tagasimakse intress >599,9€ (kui vähem siis võrdeliselt vähem).
Kui M ja N ostsid küll eespool mainitud korteri (ja elavad seal), aga omanik on ainult N siis tema üksi saab intressid tagasi.
Kui M ja N ostsid korteri, on mõlemad omanikud, aga elavad (registri järgi) Käo 3-1, siis ei saa kumbki mitte muffigi tagasi (vähemalt intresside pealt).
 
Ann 03. märts 2020, kl 15.46
Saad küll, sa pead MTAsse helistama. Nendel on sellel aastal uus programm mis sisaldab palju vigu ja sellepärast ka ei näita
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!