hundid....legendid nendest on igal rahvusel, olen näinud filmi Libahunt, olen mõelnud sellele palju,minule see film väga meeldis..paljusi pani see mõtlema.
Kunagi oli minul hea tuttav setumaal,ta rääkis igasuguseid legende huntidest ja libahuntides,vene foorumis seda teemat arutasime üpris kaua.Estis hunte on nähtud Lübnitsas,lämmi järvel,,,,just eile ühe kalamehega oli sellest jutt..kui järv on jääs , nähtud seal hunte ..
ja, tõesti, hundi silmad on magnetid,olen seda ise kogenud , kui vanaema päästis püünisest poegiootavat emast hunti, ma olin nooruke ,aga see tunne elab minu sees siiani..ma kartsin , vanaema ütles.. ära karda, sina talle haiget ei teinud...olen näinud neid ka karjas..kuulanud huntide ulumist,nad reeglina uluvad peale päikese loojangut..eriti täiskuul,siis on nad väga aktiivsed... ulumisega nad väljendavad oma tunded,seal., vene külas inimesed tundsid kohe ära mis huntidega toimub,eriti hirmuäratav on see talvel, siis ,kui hundid ühinevad suureks jahiks.
on üks päev ,mida nimetavad ...,ma ei te kuidas seda tõlkida eesti keelde,ИОЛЬ. novembris-detsembris kogunevad hundid suurtesse karjadesse..see nagu kaitse,ja nende tunnustus.
Slaavi folklooris on jälle selline arusaam et hunt on vampiiride vaenlane,Kosovo mustlased ütlevad et hundid hävitavad vampiire kui nendega kohtuvad....
Koera elu.
Üks talumees läks metsa puid varuma,tema järgi jooksis ka koer
koer nuusis metsas ringi ja kohtas hunti,hunt tahtis koera ära
süüa ,koer palus seda mitte teha...kui sa mu ära sööd,mis see sulle annab,homme jälle kõht tühi
Lähme minuga,peremees iga päev annab süüa, elama hakkad minuga kuudis.Hunt nõustus..kodutee oli pikk , enne kulasse saabumist märkas hunt et koera kaelal on armid...
--Sa ütled et elad hästi,aga miks sinu kael on arme täis?---
--Tead,minu peremees on mõnikord tige ja vihane,...
paneb minust kaugemale leiva tükki,aga ma olen ju kettis ,ei ulata , tema muudkui ässitab ---söö,söö...
--Oo ei, see pole minu jäoks,sina mine ja ela täis kõhutunnega kett kaelas,aga mina olen enne näljas, aga vaba.!
hundi armastaja,, sa oled näinud unes hundi silmi,hunte.. see ongi to mida sa tunned..magnet,sellest on raske vabaneda.Aga kurja nad sulle ei tee, millegipoolest arvan, et sa oled tugevaiseloomuga inimene.,need unenäod andsid sulle märku et sa oled otsusevõimeline ,sinus on jõud!
mõtlemisainet..mina arva et enne olla hunt...zombid ,libahundid,vampiirid rundavad iga hetk,nendel on ainult üks reegel--hävitada
Hunt on tark ,ründab siis, kui kõht on tühi , tunneb ohtu..aga ta oskab ka sellest hoiduda,hunt võib olla tänulik...
Tean seda ,isane hunt koos emase hundiga käisid mäepeal tänamas vanaema,kaasas olid ka kutsikad..isane hunt hoidis end küla ligidal kui vanaema ravis emast hunti...kui emahunt poegis isane ulus mii et terve küla oli üleval..aga mitte ükski inumene ei võtnud relva kätte...