Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
ebausk või lihtsalt jama
 
jaana 16. juuni 2011, kl 13.50
lasin lähedase inimese matusteks teha ühe ilusa foto temast, suurendatult.
see seisis matustel tema haua juures.
pärast võtsin selle foto matuselauda kaasa ja nüüd on see foto mul kodus

mingil hetkel hakkasin tundma, et see foto justkui häirib mind.
sest ta on seal peal nii õnnelik ja naeratav, kuid teda pole ju enam...
ja mina olen sellepärast väga kurb

kas tegin õieti või oleksin pidanud selle foto matma koos urniga?

mida arvate? mida veel annaks teha.... ära visata ju ei raatsi, klaasitud-raamitud puha
kuigi jah, pere kõige väiksem lasi lihtsalt maha kukkuda ja klaas läks katki.
nüüd seisab ilma klaasita, aga siiski raami sees

palun natuke nõu....
 
maria 16. juuni 2011, kl 14.02
ebausk või mitte, aga kui sind häirib, siis võta ära. ära visata on halb, pane siis albumisse või põleta ära ja lase mõttes tal minna.
 
n30 16. juuni 2011, kl 14.05
Mõtle mis sind häirib? kas midgai jäi tegemata, ütlemata vms?
Kui häirib siis pane ära - mingeid põletamisi jms ei ole vast vaja, kui just ise väga ei taha.
Mul sama lugu, ja algul veidi häiris aga praegu täiesti harjunud ja pigem annab tugevust - hea tunne on.
 
Leena 16. juuni 2011, kl 14.08
Nõid Nastja rääkis kusagil, et tema arvates on meil kõigil kaitseinglid ja enamasti on need meie lahkunud sugulased. Mulle väga meeldib seda uskuda. Kui see foto tundub kuidagi elusana, siis võib-olla just sellepärast, et lahkunu on siinsamas foto lähedal, ainult et sa ei näe teda. (Seda situatsiooni on muidugi paljudes raamatutes ja filmides käsitletud, näiteks "Ghost".) Eks me pärast surma kõik avastame, mismoodi tegelikult need asjad on :-) või ei ole...
 
ziidy 16. juuni 2011, kl 14.31
Kui minu sugulase noor mees ära uppus, siis oli ka raamitud pilt matustel surnuaias kaasas (kirstu ei saanud avada). Nüüd seisab see tal kodus kapi peal, küünlad ümber.Algul süütas küünlad igal õhtul, nüüd aastaid hiljem pühade ajal. See pilt ei ole kunagi kedagi häirinud (ka mitte leske) ,sest sealt vaatab vastu sõbraliku naeratusega noor mees.
 
ann 16. juuni 2011, kl 15.09
Üldiselt soovitatakse surnute inimeste pilte mitte kogu aeg toas hoida. Piltides on nende energia ja surnu energia ruumis pole hea. Pane see kuhugile kappi ära ja vahepeal võta välja, põleta küünalt ja vaata. Eluruumides pidevalt surnu pilti pole hea hoida. Samuti tuleb anda surnule rahu.
 
nii 16. juuni 2011, kl 19.15
Minu kallis inimene surnud juba üle 20 aasta, aga tema pilt on ikka nähtaval aina. Vahel, kui elu kisub puntrasse, siis vaatan seda pilti ja tunnen, kuidas hakkab parem ja mis kõige tähtsam, olukorrad saavad lahenduse. Algul ei saanud pihta, et mind aitas mu kalli inimese hing, aga nüüd tean lausa, et see nii on. Isegi unes tuleb ta mulle nõu andma ja trööstima, kui olen liiga liimist lahti.
Ma ei usu, et see pilt oleks kuidagi kahjuks tulnud ja et oleksin mingitmoodi lahkunut kinni hoidnud.
 
seletage 16. juuni 2011, kl 19.30
mismoodi saab pildis -mis on elusast inimesest tehtud-olla surnu energia?
 
mõtlen 16. juuni 2011, kl 19.33
Sa kirjutad: "lasin lähedase inimese matusteks teha ühe ilusa foto temast, suurendatult"....no mida ma sellest lausest välja loen, et tegid foto surnust juba, või elusast, keda arvasid kohe ära surevat, ei saa aru, seleta!
Surnutest fotosid ei hoita kodudes, eluruumis, kus lapsed, kindlalt mitte, neist on vaid halb ja hävitav energeetika.
Elusate inimeste fotosid, kes on juba kahjuks lahkunud, neid hoiavad ju kõik inimesed kodudes oma perealbumites, ei mõista ei sinu probleemi ega küsimust....seleta palun, mis olekus inimsest siis pilti tegid?
 
... 16. juuni 2011, kl 19.34
Vii kõik pildid korterist kindlasti minema või pane ühe kasti sisse ja vii keldrisse. Pildid pole kindlasti head.
 
russkaja 16. juuni 2011, kl 19.57
Mingeid kalmistul tehtud ega matusepilte kodus üldsegi ei tohi hoida! Isegi seda ma tean, et kalmistul olles ei tohi fotole jääda, juba see on paha märk. Mullegi jääb arusaamatuks, kas tegid pildi surnust? Seda ei tohi teha, peaksid veidike venekeelset kirjandust uurima või nik1000-ga nõu pidama, viska kohe kõik majast välja! Niimoodi võid hoopis haigeks jääda, see on ohtlik asi. Mata jah see foto surnust, kui ikka pildistasid juba surnud isikut, mulla sisse urni juurde, siis pese oma käed ka puhtaks sealsamas kalmistul kraanist.
 
jaana 16. juuni 2011, kl 21.00
no ma ei tuleks selle pealegi, et lähedane sureb ja ma teen temast foto ja siis veel suurendan ja viin hauale.
ausõna no selle peale annab tulla.
vabandan, kui ma nii seletasin segaselt

ikka elusast inimesest tegin foto, siis ma ei aimanudki, et see inimene varsti ära sureb
fotol on ta rõõmus ja lõbus, suurenduse tegin sellepärast, et tahtsin et ta ka oma haual just sellise päikeselisena kõigile meelde jääb, sest ta oli ikka tõeline postitiivne inimene

õnneks või õnnetuseks ei tehtud ühtki fotot urnist endast, kuigi mulle väga meeldis see urn ja kaunistused mis ma sinna ise peale panin

pärjadel ka alles lindid küljes, eks need vist tuleb ka sinnasamma surnuaeda maha matta?
 
russkaja 16. juuni 2011, kl 21.13
Olgu, seletus oli sul selline, et ehmusin puha ära....aga see selleks, kui pilt on elusast, siis pole sellest midagi, aga kui tunned, et teeb sulle halba, siis pane Piibli vahele või hoia nädala jämeda meresoola sees, siis võid jälle toas hoida proovida. See on hea, et sa kalmistul pildile pole jäänud, jätke kõik endile meelde - seda teha ei tohi, kohe hakkab mingi süsteem tööle ja tervis kahjustub, see kuulub juba ka kalmistumaagia alla. Kõik mis matusest järgi jäänud, matad kalmistule maha ja käed!!!!! - need pesed pärast sealsamas kraani all puhtaks, see võtab kõik halva ära, õieti pole see mitte "halb", vaid surnutel on oma koht ja kõigel, mis nende juurde kuulub, samuti, ka muld ja selle jäänused kätel peavad voolama surnuteriiki, mitte teiselpoole väravat ja aeda.
 
b 17. juuni 2011, kl 00.46
mina tean, et surnuaiast ei tohi midagi kaasa viia. ehk ka mitte lahkunu fotot, mis on olnud surnuaial?
 
maiu 17. juuni 2011, kl 10.09
no siis ei tohiks koduses majapidamises kasutada ka reha ja kühvlit, millega on surnuaial tegutsetud....

päris nii see ikka ei ole, ma arvan, et kõik mis kuulub surnule, kirst, urn, rist, pärjad-lilled-lindid
et neid ei tohi koju tassida

aga foto, foto on ju elavast inimesest ja ei kuulu surnule vaid ikka neile kes järgi jäid
 
ah 17. juuni 2011, kl 10.37
elavate fotosid surnule hauda kaasa panna ei tohi, seda küll. aga kalmistul matusefotosid tehtud on ikka. lähedased haua juures. kõikide elu on nagu elu ikka: kes oli tervisest pakatav enne matutel käimist, on terve edasi, kes oli enne tõbine, on ka peale matusel käimist tõbine...

ma ei saa aru, miks me peaksime surnuid ja nende energiaid kartma? kui kardad, siis saadki omale vaeva kaela. kui oled see, kes oled ja kindel oma tegemistes ning puhta südametunnistusega, ei juhtu midagi. absoluuuuutselt mitte midagi. mida kardad, see ligi tuleb.

kalmistult midagi kaasa võtta/koju tuua pole hea, selle eest on meid põlvkonniti ikka hoiatatud: mis kalmistule viidud surnu jaoks (lilled, küünlad jms), need jäägu sinna.

aga ilma-asjata põdeda: jah, sa oled ebausklik. või liiga tundlik. jahtu maha :)
 
ann 17. juuni 2011, kl 12.00
Sellel pole vahet, millal on pilt tehtud, kui inimene on praeguseks hetkeks surnud, on pildil ka tema praegune st surnud energia. Seda pole ma ise väljamõelnud ja ka ise kunagi hoidsin kodus oma surnud vanemate pilte, kuni juhutsin lugema sellest piltidega kaasnevast energiast. Samuti tahavad surnud rahu, nende koht pole kogu aeg meie kõrval igapäevaelus. Vahel vaadata neid pilte muidugi võib, aga alaliselt ei tohi! Igaüks muidgi talitab oma sisetunde järgi.
Nüüd aga, juhul kui ma panin oma pildi surnule kirstu kaasa, siis mis sellega seostub? Selle hetkel ma ei teadnud, ei see pole hea. Mis võib olla seoses sellega minu elus juhtunud? Palun konkreetseid vastused, mitte tänitamist, kui loll ma ikka olin. Enam ma seda ei teeks, aga siis arvasin, et kirjutan kallile inimesele kirja kaasa ning panen ka pildi. Mida siis nüüd peaksin tegema, et halba mõju välistada?
 
Reet 17. juuni 2011, kl 12.02
Surnuaialt ei tohi midagi kaasa võtta. üüd tuleb see foto viia surnuaiale ja siis kutsuda õigeusupreester, kes teeb puhastuse. Mitte miski muu ei aita. Siis tuleb peale paranemist käia Õigeusu kirikus ja panna küünlad. Õige oleks lasta end ka õigeusku ümber ristida.
 
eee 17. juuni 2011, kl 12.39
kuidas m6ni kyll arvas, et inimene lasi laibast suurendatud foto teha, mille peal laip oli ilus?:))))
millegi lollakama peale annab tulla.

aga kui hairib, siis pane loomulikult silma eest ara. mind hairiks naiteks see, et foto on olnud kokkupuutes surnuaia ja matustega.
ma ei tahaks sellist fotot isegi albumis hoida.

aga surnuaialt toon pidevalt lilletaimi koju, mis sinna ise kasvanud ning, mis platsile ei sobi. seda on teinud juba minu vanaemadki ning mina ei nae selles midagi halba.
 
nik1000 17. juuni 2011, kl 13.57
Kalmistu suhtes.
Surnu foto, kui ta on tehtud peale surma, ei peaks olema kodus nähtaval kohal. Las olla kusagil albumis vms. Kalmistult koju tuua, eriti midagi ei tasu. Kõik, mis kalmistul, kuulub surnutele. Eriti ettevaatlik tuleb olla metallesemetega, naelad jms.
Peab aru saama ka sellest, et see halb mõjutus meie energiatele, ei pruugi kunagi otseselt välja paista. Ka halb mõjutus, näib lihtsalt iseenesest mõistetavana ja loogilisena. Lihtsalt hakkasid kodus hulgim tülid tekkima, lihtsalt tihedamini keegi haige jne. Surnuid peab austama.
 
ann-le 17. juuni 2011, kl 19.40
Kas tõesti panid oma foto, iseendast, surnule kirstu kaasa?
Kui nii, siis on paar küsimust: millal see toimus, kaua aega sellest möödas on?
Ja kuidas ennast tunned, kui tõsiselt järele mõtled?
Eeldan, et oled siitsamast foorumist lugenud teemat, kus arutati just seda, kui foto on kellegi kirstu kaasa pandud, see on üks maagide ja nõidade võte needuse panemiseks ja inimese hävitamiseks. Aga sellisel eesmärgil peab ka tegema teatud rituaale, mis hukku kiirendavad. Kui on pandud teadmatusest foto hauda, siis mingit kohest hullu tulemust pole oodata, aga......sa pead kindlasti kellegi poole pöörduma ses küsimuses, kuna see, mis tegid, on väga halb, kahjuks on see nii.
 
jumalauta 17. juuni 2011, kl 20.45
nik1000
no kas sinu arust teeks normaalse mõistusega inimene laibast foto ja asetaks selle kodus nähtavale kohale?:)))
mõelge ka enne, kui midagi kirjutama hakkate!
 
viimasele 17. juuni 2011, kl 21.05
Teemataja on end väga halvasti enne väljendanud, tõesti oli imelik lugeda, just vaatasin. No lahkame siis seda pisut, teeme copy:
....."lasin lähedase inimese matusteks teha ühe ilusa foto temast, suurendatult..."

kas siis tõesti tehakse ilus foto inimese matusteKS, tehakse lihtsalt foto, minule jäi aga mulje, et teemataja teadis, et see inimene varsti sureb ja tegi igaks-juhuks juba enne foto, mida kavatses kasutada matustel.....
ja mida siin teemas selle kallal iriseda, vanasti tehti surnutest ikka kirstus pilte ja hoiti ka albumites, isegi minu ämmal olid sellised, ma põletasin need kõik ära tema teadmata,kuna ammu juba teadsin nende halvast energeetikast.

Kulla ann - otsi kiirelt endale keegi asjatundja, kes su üle vaataks, ja otsi see vana teema üles ja loe, pealkiri pole täpselt meeles, aga midagi "foto hauas" vist oli, igatahes on see lubamatu tegu ja manitseda pole siin enam mõtetki, ainult nõid saabki sind aidata.
 
Eeta 17. juuni 2011, kl 21.39
Kui juba lahkunu foto on kodus laua peal ,siis tuleb pöörduda ainult õigeusu preestri poole, kes ära puhastab. Ja kindlasti tuleb õigeusku ümber ristida, siis ei saaa deemomid kätte , kelle te surnuaialt kaasa toote. Kõige pealt puhastaga kodu soola pritsimisega.
 
russkaja 17. juuni 2011, kl 22.23
sellele, kes kasutab koduses majapidamises reha ja kühvlit - kodus kasutad ikka seda riista, mis on mõeldud kodule, kalmistul kasutatavad rehad, kühvlid ja muud peidetakse ikka haua taha kivi alla või põõsasse, meie kaevame kenasti kivi taha ja need asjad jäävadki kalmistule, neid koju ei tooda! Sellega tuleb sulle koju ju kalmistumuld, mis on ohtlik, ja seda ei tehta mitte. Kuidas endal pole küll arusaamist, mõistmatu, mu vanaema seletas mulle juba lapsena,mida tohib kalmistul olles teha ja mida mitte, see käib justkui loomuliku intelligentsiga kaasas.
See Õigeusu preestri jutt on puhas jama, kui foto on elusast inimeset tehtud, siis ikka hoitakse seda alles, mida siin puhastada veel on. Kõik surevad kunagi, kas seepärast peab kõik nende fotod noorusest näiteks ära hävitama? Jama, jama!

Ja Eetale - enamus preestreid, just katoliku ja õigeusu omad, need on ise ühed parajad deemonid, sa siin erinevate nimede alt kirjutad pidevalt oma ümberristimisest, kes on ortodoks, see seda ka on ja õigeusk pole mingi sekt, mille kuulutajad käsivad midagi teha, Eestis pole ortodoksi kirik populaarne ja sinna pöördutakse juhul, kui on vaja abi, tervist või maagiat teha, enamus eestlasi on kas luterjaanid või üldse uskmatud inimesed ja sellest on kahju. Kui pole usku, pole mitte midagi, usk aitab inimest alati hädas, olgu ta ükskõik, milline!
 
Eve 17. juuni 2011, kl 22.37
Ja need ljuterjaanid on kõige hirmsamad, nendel ei ole üldse usku kõige vägeamasse.
Päris uskumatuid saab õigesse usku suures aus vastu võtta,aga need viivad oma rehad ja kühvelid surnuaialt kaasa. Seda ei tee ükski haritud inimene, kes Jumala armu on näinud. Te peate ennast pühitsema lasta.
 
jajah 17. juuni 2011, kl 22.45
Peab jah, ennast kah pühitseda laskma, mõnel piiskopil näiteks, aga kahjuks see pühitsus ei anna midagi, olen näinud neid "pühitsetuid" - kõige patusemad inimloomad siin maamunal. Aga jäta nüüd oma lora siin, erinevate nimedega sektant või kes sa oled, ma ei tea. Aitab küll! Kõik kohad on juba sul täis sirtsutatud oma suurt sõnumit.
 
sfinks43 17. juuni 2011, kl 23.31
kas siin on sellised inimesed koos, kes matustel ei olegi käinud? aga võimalik, et teised rahvused ja teised kombed...
nii palju kui mul on matustel käimisi olnud, alati on surnuaial värske kalmukünka juures, aga mõnikord isegi juba avatud kirstu juures mõni ühispilt tehtud. jah, need pildid on albumis, seinale neid ei pane, kuid ei näe ka põhjust, miks paaniliselt peab surnuaial tehtud ühispilti kartma.
mis aga puutub surnust järgi jäänus fotosse, mis segab, siis pane see foto ära albumisse. võid ka proovida vahetada selle teise samast isikust tehtud foto vastu. ehk tõesti häirib Sind, teemaalgataja, foto juures kõige rohkem asjaolu, et see tuletab Sulle ikka ja jälle meelde matusetseremooniat, mitte elavat inimest.
 
eee 18. juuni 2011, kl 00.02
mul ka vanatädidel albumeid matusepilte täis. polnud neil paha enrgiat ega midagi. elasid rõõmsalt 90a vanaks.
see ortodoksi jama hakkab siin tõesti haiglaseks kiskuma. venemaa peaks tänu sellele usule koos oma riigi ja rahvaga küll juba kuskil kõrgemal tasandil olema, aga millegipärast vireleb aastasadu oma lõputute hädade käes. ei tea, miks see suur pühadus küll sinna ei aita?:))

mina isiklikult mingeid surnuaial pildistamise ega muid matusepilte ei poolda. on tõesti õõvastavad. ei paneks selliseid fotosid kunagi albumisse.
 
raudpolt 18. juuni 2011, kl 08.42
teema pealkirjas on vastus olemas: ebausk ja lihtsalt jama!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!