Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
krematoorium
 
hh 22. juuli 2014, kl 23.37
tekkis selline küsimus ja ehk oskab siin keegi selgitada. inimene suri pühapäeval ja ta lasti kremeerida juba esmaspäeval. kas vara ei ole? kas on olemas mingi aeg, mis peaks surmast mööduma või kehtib see ainult matmise puhul? kas inimese no mis iganes muu keha peale füüsilise (eeterkeha) jne ei saa mõjutatud? sorry, olen teemat lugenud ja see huvitab mind, aga kõik on segi nagu puder ja kapsad. palju sellest ikkagi ei jaga. nüüd aga tänu sellele juhtumile tekkisid sellised küsimused.
 
Ole rahulik 22. juuli 2014, kl 23.59
Täitsa normaalne
 
arvan 23. juuli 2014, kl 00.07
Ma arvan ka, et võib, matmise puhul jah ehk oleks vara. Kremeerimise puhul ei panda mulla alla vangi, vaid vastupidi ehk vabaneb kiiremini? Ise küsin hoopis seda, et kui tuhka eimaetagi, mida teha urniga?
 
aaaa 23. juuli 2014, kl 00.10
kui inimese hing lahkub füüsilisest kehast, siis minu arust pole mingit vahet millal tuhastatakse maine keha. hingede teemat olen lugenud newtoni raamatutest ja seal pole küll mingit teemat olnud, et aeg oleks olulist rolli mänginud.
 
aaaa 23. juuli 2014, kl 00.13
to arvan: mida sa selle urniga teha plaanid?
 
Gevalia 23. juuli 2014, kl 00.18
Urnis võib näiteks krõpse või pähkleid hoida, hea lauale panna kui külalised juhtuvad tulema.
 
Ei saa lahti lasta 23. juuli 2014, kl 01.23
Gevalia, ma loodan, et sa oled praegu lihtsalt väga
purjus :(
Aga kuhu sa selle oma kalli inimese tuha siis paned, viskad wc-potist alla? :(
Meil oli juhuslikult minu mehega just umbes kuu enne tema õnnetut äkksurma jutt, et mõlemad soovisime teineteise kremeerimist ja jätame urni koos tuhaga oma surmani elutuppa kapile,kes kauem elab...
Ja nii ongi nüüd minul juba 2 aastat tema pilt ja urn tuhaga toas. Nii mõnigi peab seda veidraks ja sobimatuks, aga mul on tunne, et ta on nii ikka minu lähedal ja toeks.Arutame ja vestleme ja kuulame muusikat nagu varem...Miks ma peaks ta kuskile mulda mädanema ja ussidele järada viima?...Olen talle öelnud, et kui sedasi tema nüüdseid toimetusi segan, siis andku mingigi märk.
 
H 23. juuli 2014, kl 01.31
Mina saan aru küll, mida "arvan" mõtles. Minu ema ei ole soovinud tuha matmist, vaid soovib minna oma lapsepõlvekodu maadele (mis on ka meie enda omanduses, nii et mitte võõrale maale) ja ka mitte talu õue vaid ühe suure puu alla jõekäärus. Samuti on urn, puidust ja ilmselt selle siis põletame. Kuigi tean ka inimest, kes säilitas ja kunagi hiljem oli ta enda tuhk seal sees.
 
et 23. juuli 2014, kl 01.33
kuidas üldse defineerida astraalkeha?
 
:) 23. juuli 2014, kl 03.30
Aga kuhu sa selle oma kalli inimese tuha siis paned, viskad wc-potist alla? :(
---------------
Mis jutt? Paned, kuhu inimene soovis, et pandaks. Mu üks sugulane soovis, et tuhk puistataks tormi ajal merre, teine, et lennutataks ta lapsepõlvekodu heinamaale laiali.
Ma ise tahan, et valataks mu oma istutatud elupuu juurte vahele. Ja tean ka, et saab tellida nii puidust kui papist urni. Selle saaks kenasti ära põletada.
Kummaline, kui keegi avaldab soovi, et ta tuhk läheks loodusesse laiali, aga urn peaks seejuures marmorist olema... No tõesti, mis sellega siis ette võtta?
 
Helgi. La 24. juuli 2014, kl 17.37
Ma ei soovita teil inimese tuhka panna sinna kuhu ta soovis. Ta võib hakata kodukäijaks.
Mõni ei lasegi lahti ja hakkab peenvõnketasandil luupaianajat tegema. Tuhaga saab teha armuloitsu ja vihkamise loitsu ja selleks ostetaks isegi salaja tuhka kokku.
Tuhal on palju suurem võime kui surnuaiamullal.
Mina olen kõigi oma sugulaste tuhaga riitust teinud ja pole kordagi kahetsenud. Ühele koolipõlve sõbrale panin trepi peale ja ta suri ära.
 
inimene 24. juuli 2014, kl 20.13
Helgi la ,sa ära aja siin väga rumalat juttu ja vaata ,et sind ennast midagi ei taba.
 
Lisbet 24. juuli 2014, kl 21.23
Ma olen ka kuulnud,et kadunujese tuhaga tehakse nõiaasju.Kas saab kadunukese tuhast teha armujooki?
Minu eksabikaasa on kapi nurgal juba kolm aastat ja aeg oleks eluga edasi minna.Mul on silmapiiril üks soliidne härrasmees meie alevikust ta läheb järgmine aasta ka pensionile ja nii tore oleks temaga tuttavaks saada.Ta on väga vitaalne härra, ma alati vaatan, millise kergusega ta neid taarakotte seal automaadi juures tõstab.Noored volaskid ei saa ligigi.Veenilaiendite vastu aitas kadunukese tuha kompress küll väga hästi.
 
aga 24. juuli 2014, kl 22.31
Kas tõesti suvevaheajaga midagi mõistlikku teha ei ole?
 
Viilmaa 25. juuli 2014, kl 05.48
Tõesti tuhast on kasu. Mul oli aastaid põrnatõbi ja ükski arst ei osanud seda ravida aga siis üks sõbranna õpetas et igal hommikul tuleb üks noaotsatäis surnu tuhka kohvi sisse panna ja ma sain põrnatõvest lahti kusjuures uni on ka viimastel aastatel hea.
 
to helgi .La 25. juuli 2014, kl 11.16
Võta natuke delfist puhkust, oled selle ära teeninud.
 
business 25. juuli 2014, kl 12.54
Naised saunas rääkisid, et kokkuhoiu mõttes kogutakse viiesele ahjule viis kremeeritavat kokku ja tuhastatakse üheskoos. Lõpuks tuhk kondipurustajate alt läbi ning jagatakse kogunenud tuhahulk just nagu pingviinijäätis eraldi topsidesse. Seega, iga järele tulnud lähedane saaks kuuldud jutu järgi mitte enda lähedase tuha vaid koogelmoogli mitme inimese tuhast.

Teete matused, aga matate urniga ei tea kelle tuhka.

See jutt võib olla alusetu jama, kuigi oleks huvitav teada, aga kui see kõik vastabki tõele?
 
just 25. juuli 2014, kl 22.14
ja ongi ausetu jama :)
 
just 25. juuli 2014, kl 22.14
Uriinia 25. juuli 2014, kl 22.20
Mina paneks oma kadunukesed hoopis herbaariumisse.
Kui teinekord lapselapsed külla tulevad, siis hea kuivatatud esivanemaid sirvida nagu pildialbumit...
isemaag 28. juuli 2014, kl 01.08
Uriinia Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina paneks oma kadunukesed hoopis herbaariumisse.
>
> Kui teinekord lapselapsed külla tulevad, siis
> hea kuivatatud esivanemaid sirvida nagu pildialbum
> it...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Uriiniku mõttetalgule abiks:
https://www.google.ee/webhp?sourceid=chrome-inst...
 
hulluarzt 28. juuli 2014, kl 01.12
Kõikse õigem on betooni valada ja kui betooni vähe - kriisiaeg - siis piisab ka vaid jalad betooni valada. Soe auk jääb seljuhul küll välja tuule kätte, aga meres hiljem jälle tuult pole. Hea on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!