Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Esoteerika arutlused ParaWeebi foorumist.
 
Pann24 21. september 2019, kl 00.43
Kui te soovite arutleda Para-Web'i foorumi esoteerika teemadel, siis pange siia ja arutleme.

Alustuseks majandusteema:

http://www.para-web.org/showthread.php?tid=572&pid=257264#pid257264

Ja postitus sellest:

"RE: Kas ajalugu kordub USA näol?
USA teemal veel fantaseerimist.

Kullastandardist vaba raha sai palju lihtsamalt juurde tekitada. Sellega on kuidagi seotud nõue, et tarbijaid tekiks pidevalt juurde ja samas oleks tooreineid ka pidevalt juurde tulemas, et see püramiidskeem saaks edasi elada. Halb ei ole iseenesest kullastandardist loobumine, vaid, et sel on lastud paisuda püramiidskeemiks, mis nüüd on hakanud planeet Maad sööma (keskkonnaprobleem). USA välispoliitika, mis varem oli "hea poisi" mängimine vastukaaluna NL "halvale poisile", on kaotanud oma ideoloogilise põhja ja muutunud ressursseahmivaks (toorained ja tarbijad) mehhanismiks.
Selle kohta on näide/kirjeldus Rein Paku raamatus "Aja teenistus", väljaandja Supilinna Ekspress, 2018.

Tsitaat:
Millalgi 21. sajandi alguses vaatasin õhtul telekast intervjuud Eesti kutselise sõjaväelasega, ohvitseriga, kes teenis parasjagu missioonil Afganistanis. Intervjueerija küsis: mis missioonil te seal olete, millal te võite öelda, et missioon on täide viidud? Ja ohvitser vastas, otsis vastust, et ei oleks sisutühi ümmargune ega laialivalguv. Ka ei paistnud ta otsivat poliitkorrektset vastust, sest see ei olnud tol ajal veel Eestis nii terav nõue, siin tunti end väga kindlalt ja hästi. Lõpuks kostis ohvitser: me tahame et nad hakkaksid lihtsalt normaalselt tarbima.

lk 59. Samas lk 10 on antud selle mehhanismi, milles me ise kõik ka osalised oleme (ei hõlma ainult USAdv vaid on Lääne majanduselu mehhanism laiemalt) - head kirjeldust.

Tarbijad ja ressursid.
Ressursid on olnud vajalik igale riigile ajast aega. Rooma impeeriumile inimressurss orjadena, tööjõuna; Lääne majandusmudelis ühelt poolt tarbijana, teiselt poolt samuti tööjõuna. USA hõlmab ressurrse ja inimesi "demokraatia" kehtestamise abil relvade toel ja oma "viienda kolonni" sisseviimisega Sorose jm tegelaste fondide abil. Hiina aga meetodil - meie ehitame teile ...., teie lubate meile oma riigi .... kasutamist. Inimressurssi jagub neil endil.

Lihtsalt Rooma impeeriumist saadik üks ja sama mudel suuremate või väiksemate variatsioonidega. Raha võim pangajuutide mõnende suguvõsade osavõtul on nüanss, mis on tekkinud Euroopa uusajal.

Ja see mudel tõenäoliselt jääb toimima ka edaspidi, peab ainult muutuma planeedi ressursse säästvamaks. Kuidas ja mil viisil see saab toimuma, ses osas julgen soovitada - palju väikseid isetekkelis rohujuure mudeleid ja mitte mingeid suuri (suurriiklikke) kaugelt suurest keskusest juhitud ideoloogilisi plaane.



Kas riigi raha erakätes või mitte - selle kasulikkus ilmselt sõltub, mis riigi ja milliste eraisikute kätes - tõenäoliselt on mõlemal juhul võimalik nii head kui halbe; aga ajaloost on teada rohkem seda, et riigi käes olev vara kipub olema halvasti hoitud, aga see pole mu meelest mitte tingitud sellest, et igasugune riik on oma olemuselt hlb omanik, vaid seda et seni on inimolemusest lähtuvalt riikide jm väga suurte moodustiste etteotsa tõusnud kõnts - Murphy seadus: elu on nagu settekaev - kõnts tõuseb pinnale. "
 
Ja lisage 21. september 2019, kl 00.45
et mida arvate ja arutleme üheskoos teiste eso-hobilistega.

Vaadake lingi alt postitusi ja tooge siia oma esoteeriline arvamus. Võite lisada ka poliitika alaseid arvamusi.

Head arutlust.
 
Clio 21. september 2019, kl 09.45
Mingeid uusi mudeleid mis eliidi sissetöötatud mudeliga ei klapi, maailma majandusse ei lubata. Need pihustatakse põrmuks juba eos. Basel 3 oli sündmus kus olevat plaanitud kulla tagasi toomist dollari tagatiseks. Praegune nafta kulla asemel enam kaua vastu ei pea kuna järjest rohkem luuakse vedelkütusevabasid tehnoloogiaid.
Tarbimine tarbimise enda pärast - selle nimi on ametlikult amerikanism. Meie peavoolumeediale tabuteema...
 
Raha Pada 21. september 2019, kl 15.44
Et pangad ei pankrotistuks ja ei tekiks majanduslangust, siis prooviti luua nõudeid pankadele. Reeglite projekti nimeks pandi Basel 3. Majanduskriise pole aga tekkinud ja seetõttu on need reeglid kasutud, ja kui tekikski äri kriise, siis need loodud reeglikesed ei leevendaks midagi. Tegu on nagu Brexitiga ehk läbirääkimistega ja reeglite loomisega kui UK väljub EU'st. Kuna UK rahaline mõju EU's on samasuur kui tõenäoselt 100 Eesti suuruse EU liikme mõju, siis on vaja luua reeglikesi ja kokkuleppeid, et kuidas siis edasi toimida kui EU's läheb põhitegija välja. Eks need Brexiti reeglid on nagu need Basel 3 reeglid, et üritavad erinevatele osapooltele anda mingiseid võimalusi ja panna uusi kohustusi, et ikka oleks äri kõigile stabiilne edasi. Brexiti puhul ja ka pankade Basel'i puhul, ja üldse äri puhul on reegliks, et kellel on rohkem raha, sellel on alai rohkem võimalusi ja võimu ja see tagab neile alati eelise ja ka stabiilsuse ja muud head sõnad. Sama oleks kui võrrelda tööandjat ja töötajat: esimene on alati varakam kui tööline, ja saab alati manipuleerida töölistega. Täälisel puudub juba raha, et advokaati palgata, tööandja sageli manipuleeribki selle teadmisega, et niikuinii töötaja kohtusse ei lähe rahapuuduse tõttu. Tulemus on nagu öeldi, et kel rohkem raha/võimu, see ka alati jääb võitjaks. Võib tuua ka sellise võrdluse: vaatame elevanti, ta on suur ja saab omavolitseda. Näiteks astub ta väiksemaid loomi surnuks ja neil ei ole midagi vastu teha. Sest suuremal ja tugevamal on ikka eelised, astub lihtsalt sodiks. Elevandil ja loomadel puudub eetika, aga inimestel on see olemas ja lisaks ahnus ja muu, mistõttu on ärihaide meetodid haige eetikaga. Näiteks võtame Lhv Panga, kes on teatavasti väga madala ärieetikaga, kuna oma algusaastatel varastas ja pettis, ning ülikallite advokaatidega end puhtaks pesi. Kuna Eestis on jumalaks raha, siis kummardatakse Lhv ees ja on au sees loosung "ligimeselt tulebki raha ära võtta". Esoteerika on mõnes asjas ka mõistlik ja tõene, näiteks on esoteooriate hulgas üldiselt seisukoht, et raha on halb. Üldiselt ta tõesti on halb ja selline pime esohobiliste usk on juhtumisi hea.
Kui isegi mõni suur elevantäri pealtnäha pankrotistub, siis ei maksa arvata, et sõna "pankrott" on halb, vaid olukord on alati selline, et kellelegi on see kasulik, keegi on juba varasemalt oma hiigelkasumid välja võtnud, rikkad omanikud ei kurvasta küll pankrottide pärast. Rahajumala orjuses olevad rahvad isegi teevad selliseid äriskeeme, et pankrotistavad meelega.

Võtame põhimõisted nüüd ette. Mõistete analüüs on selline üldreegel, et selelta üldiselt ei saa.

Mida tähendab kui artiklis uhkustustatakse, et "majandus kasvas"? See tähendab, et riigis elab 1% ärikaid ja 99% vaesureid, ning majanduse langus ega tõus ega muu majanduse asi ei puuduta neid 99% inimesi. Sõna "majandus" kuulub 1% ärikate tegevuse juurde. Kui majandus kasvab, siis ärikate kasum kasvab. Kui ärikate kasum kasvab, siis tööliste palgad ei muutu, ja hinnad poes ei lange. Seega soovitan aduda paremini, mida see majanduse sõna tähendab. Paljudel on ajupestud seisukoht, et küll on hea kui SKP ja majandus ja muud äriterminid kasvavad. Paraku ei ole selles midagi head, tegu on asjaga, mis ei puuduta 99% inimesi. Sama on ka teiste terminitega.

On selge, et äris on eetika madal, eriti madal on see aga riikides, kus puudub kultuur ja jumalaks on raha. Eesti on kindlasti hea näide, kuna Eesti kultuuri pole kunagi saanud tekkima hakata, jonnige vastu palju tahate. Tegu on vene kultuuriga ja äärmusliku rahahaigusega. Teistes riikides, eriti neis, kus on ajalugu lubanud kultuuril tekkida, ja on rohkem jõukust, neis on ärieetika pisut kõrgem.

Nii nagu Brexiti läbirääkimistel on ahned osapooled, nii ka panganduses ja mujal ärimaastikul. Tegu poel lihtsalt ahnusega, vaid vaimuhaigustega, enamikel ärikatest on empaatia võime olematu ja tegu on psühhopaatidega. Aga esoteerika hobiliste valdkonnas on ka enamik haiged. Näiteks ju ka Isemaag on selge haigur oma arhitekt Kristoferiga 9 aastat jäjest. See hiljuti mahasurnud näo tätoveeringutega esohobiline oli paljas psühhopaat. Enamik on haiged.

Samas on raske luua paremat süsteemi maailma. Maailma varad on nagu pangetäis münte ja 1% rahvast, kes on kõige hoolimatud ja madala eetikaga, on krahmanud pange tühjaks. Ja ega neile ei saa öelda, et olge inimesed ja hoolige ka teistest. Teiselt poolt on juba loogika alaselt võimatu luua mängu, kus kogu aeg oleks kõigil ühepalju raha. Raha ikka liigub ühelt teisele ja kellel on haigem eetika, siis paraku varem või hiljem ta teeb nii, et kogu raha liigub talle ja teised on ilma. Selline on loogika raha liikumisel. Demokraatiast erinevad süsteemid võivad proovida teha nii, et raha liiguks võrdselt kõigile kogu aeg. Aga praktikas see ikka välja ei tule. Kuid filosoofia on neil elutervem, on vähemalt püüd tekitada paremat olukorda kui on kapitalismis.

Rääkisime enne mõistetest natuke. Kordan üle, et minu arvates on mõisteid valesti mõistetud. Pole mingit tähtsust, mida majandus teeb. Ja lisaks mõistetele rääkisime, et niikuinii suurem ja tugevam võidab. Rääkisime, et ärieetika on niikuinii madal, mingid uued reeglistikud seda ei mõjuta.

Vaatasin hiljuti Youtubist neid "MethodRaie" esoteerika videosid ja seal on Kristiina Raie täiesti rahajumala poolt orjastatud. Võime koos vaadelda tema videosid ja analüüsida, õpite rääkima ja aduma. Sama on teiste avaliku elu tegelastega teie rahvuse hulgas. Unustasin mainida enne, et kõrgharidus on samuti halva mõjuga, kuna teeb sellise ajupesu ja haige hoiaku, et kõik peavadki olema rahajumala orjad. Sellest edasi tulevad järgmised haiged hoiakud, et rahaerakonnad on head ja rahvaerakonnad on halvad/pühhid.

Vot nõndapsi siis selle raha teemaga.

Aga mis teised arvavad?
 
---,,,--- 21. september 2019, kl 16.38
Skisoga arvamusi vahetada?
Lämise oma sisutud läminad ära, küll nad tulevad ja teevad varsti sulle jälle rahustava süsti.
 
Sisso 21. september 2019, kl 21.18
Kui küsida inimestelt, mis on "haritlane", "intelligent", "skizofreenia", "IQ", "funktsionaalne lugemisvõime", "troll" jpm, siis nad ei ole suutelised seletama, nad ei tea. See on fakt. See tähendab, et inimesed ei tea ise ka mida suust välja ajavad. Mõni esoteerik vatrab, et kõik on mingi "Mina Olen" ja kui küsid neilt, et mis see lemmiksõnapaar tähendab, siis vastust ei tule. Seda testi tegime muide siinsamas foorumis patsientidega.

skizode mõistet ei tea ka siinne rahvas, küll aga on nad veendunud, et nad on head ja arukad ja õiged.

Üks peamine märk skizodel on nn "Desorganiseeritud kõne". Teie emakeeles kirjeldatakse, et see on midagi sellist:

"Desorganiseeritud kõne ja mõtteprotsess
Sõnasalat. Tihti võib skizofreeniat põdeva inimesega vestlemisel tunduda, et sõnad ja laused ei ole omavahel praktiliselt seotud. Sõnasalat võib olla ka kergelt assotsieeritud (loose association) või natuke rööbastelt maha jooksev (derailment) – näiteks kui küsida patsiendilt: "Mis värvi su kleit on", võib ta vastata "Punane…. Jõuluvana… sõidab taeva all … jumal".
Neologismid.Vahel leiutavad patsiendid uusi sõnu (snig'geration – a giggle (itsitamine) or snig'gering (kihistamine)).
Riimuv kõne. "What colour is your dress" – "Red.. like a bed" – "why is it like a bed" – "because its dead" – "why is like a bed like being dead" – "I dunno.. maybe its med?" – "what’s a med?" – "A bled"."

"https://et.wikipedia.org/wiki/Ps%C3%BChhoos#Desorganiseeritud_k%C3%B5ne_ja_m%C3%B5tteprotsess"

Teie emakeelne allikas kirjeldab, et skizodel pole kõne selgelt mõistetav, et kui nad räägivad, siis on tegu ühe salatiga, millest tervemõistuslik inimene aru ei saa.

Teie emakeelne allikas on küllalt lähedane tõele, kuid mitte päris tõene. Sest väikeste rahvuste wiki on sageli väär, kuna pole rahvast, kes siis kõik parandaks seda vigast Wikit.

Tegelikkuses on segane kõne peamiselt teemast mööda rääkimises. Näiteks vaatamekolme esimest näidet järgmises videos. Seal tuuakse 3 näidet, kus küsitakse isikult, kui palju ta kasiinos/baaris eile võitis.

https://www.youtube.com/watch?v=5p8I126pCxU

1 näite korral vastab patsient palju teemavälist juttu ja siis lõpuks ütleb teemakohaselt, et ei võitnud. Teise näite korral ignoreerib ta küsimust veelgi rohkem oma sõnasoustiga. Kolmanda näita korral vastab ta küsimusele täiesti teemast mööda. Hakkab rääkima, kui vahva oli eilne õhtu ja lõpuks esitab vastuküsimuse, et kas sa oled kuulnud seda bändi, mida eile nägin. Ja ei vasta üldse küsimusele, kas võitis. See kolmas näide on siis totaalselt psühhoosis inimese sümptom. Olgu tal siis alkopsühhoos, või skizofreenia, või bipolaarne häire või muu. Tegu on skizofreenia ühe põhitunnusega.


Seega ebaselge kõnelemine on tunnus, et isik on skizo. Kas poliitikud on skizod, kuna nad ajavad enamasti demagoogiat ja puiklevad küsimusest kõrvale oma sõnasalatiga? Vastus on, et küllaltki skizofreenilised on nad, küllalt haiged. Kuid eks poliitikud meelega teevad seda ebaselget juttu, skizofreenilist kõne- teadlikult. Tõeline skizo on aga nö pöriselt lendava katusega ja kui tema teeb poliitikute sarnast teemast mööda rääkimist jms sõnasalatit, siis tema on täielik skizo. Noh, või võib ka olla bipolaarne ja muud keerukamad terminid, aga jääme alustuseks lihtsamate-populaarsemate diagnooside juurde nagu skizondus.

Muusikutele esitatakse sageli väga segaseid küsimusi üleüldse, seetõttu on ka nende vastused enamasti nagu alkoholi/mõnuaine tarvitaja omad. Aga eks nad ongi "skizofreenilises" mõnuaine psühhoosis suurema aja, selline on muusikute elu.

Kui keegi kirjutab 1-sõnalise arvamuse nagu "Jah", "skizo!", "Pähh!" vms, siis selline lühike hõige saab olla tõene või väär. Näiteks antud juhul kui öeldi lühidalt skizo, siis saame selgust, et see pole tõene, kuna ei tunta selle sõna tähendust ja kohe hetke pärast seletan ka, miks eksiti seda öeldes.

Peale 1-sõnalise lalina võib avaldada oma mõistusega arvamuse, mis on 5 lauset pikk. Seal on juba algus ja lõpp, ja on lihtne vaadata, kas püsib teemas ja kas tekst on seostega jne. Nagu videos toodud näite puhul oli pikem tekst, kus patsient vatras mitmest asjast enne kui lõpuks küsimusele vastas. Sellise pikema jutu puhul saab juba näha, kas mõni lause on üldse loogikavastane või lausa vastuoluline eelnevate lausetega, või üldse teemast totaalselt mööda lalin.

Kui ma kirjutan pikema teksti, nagu teadlane, siis selles on rohkelt lauseid ja mõtteid. Näiteks antud postitus siin on küllalt pikk ja algab teemakoahse termini selgitusega, ehitab edasi näiteid ja viitab oma eelmistele äsja öeldud mõtetele. Selline seotud tekst. Teadus tekstid on ka sellised, et esmalt tehakse mõisteid ja väiteid, hiljem mitu lehte edasi tullakse tagasi nende juurde ja korratakse üle ja ehitatakse uued järeldused. Selline tuumakas väga sidus tekst.

Sellised on minu tekstid. See on aga totaalselt vastupidine skizode ebaselge teksti sümptomile.
Sageli vastan mitmetahuliselt jam itme variandiga küsimusele.

Seega, paraku kahjuks ei ole minu rääkimise võime lapse lalina tasemel, ei ole ka egohaige poliitiku tasemel, ei ole ka pilves muusiku tasemel, ei ole ka ajupestud haritlase tasemel, vaid on nö teaduslikku laadi ja väga selge.

Ega see, kui teie ei suuda lahendada matemaatika võrrandit ei tähenda, et võrrand oleks skizo, ja see, kui teie ei suuda pikemaid sidusaid järelduste ahelaid täis mõttelõngasid järgida, ei tee neid tekste skizodeks, vaid lihtsalt tõestab, et teil on nõrk mõistus ja lisaks egohaigused, ajupesud jms.

Nüüd siis aime selgemaks skizonduse sõna osas ja vastasime kenasti väljahõikele.

Skizonduse teiseks oluliseks tunnuseks on esoteeriliste asjade tajumine ja uskumine. Ehk lihtsamas keeles: kui olete esohobiline, siis olete skizo. Kas soovite, et selle lähemalt lahti räägiks?

Võin teha konto, kui pakute teie ego rahuldavat nime sellele, siis jääksid videod ja lingid ilusamana.

Head rääkimist.
 
Sisdioot 02. oktoober 2019, kl 19.07
Kas on tekkinud veel mõtteid Para foorumi teemadel?

Äkki pakub huvi, et laev läks põhja või loto või kliima?

Kliimast rääkides, siis minul läks küllalt palju aega, enne kui õppisin looma karbi sisse sobivat kliimat. Et poleks liiga niiske ega umbne jne. Kas teile pakub rohkem huvi karbivälise kliima teema või karbi sisese või äkki hoopis poliitkliima teema- see on ju väga populaarne teie hobivaldkonnas.

Head arutlust.
Sisso [idi] 02. oktoober 2019, kl 21.03
Lisasin alla tänase suvalise postituse Paraweebis rubriigist "para normaalsus".
Kas te olete huvitatud arutlema sedalaadi postitustest?
Saame teada, mida peakolu mõtleb kui muusika välja heidab.
Ja võtame suvalise sõna või mõõte toodud laulu sõnadest ja arutleme.
Kui keegi ette ei jõua, siis teen algust ise, peagi.
Head paranormaalsust.
Võite ju seal ka arutleda, aga seal pole arutlused kombeks, seal on väljaheited ja vaikiv tunnustus ehk rahvakultuur. Seetõttu, räägime siin.

Head rääkimist.

--




http://www.para-web.org/showthread.php?tid=5053...

Vesilik
Veteran
Postitusi: 1,583

I am a crooked man bent down by sin
I am a crooked man bent down by sin

Flood waters rising fast (Oh, lord!)
Dead bodies floating past (Floatin' by!)
Tornadoes swooping down (Right down!)
Out of Satan's Jeweled Crown (Oh, lord!)
I had a date tonight (Yes, sir!)
With a gal from out of state (Oh, lord!)
Her Daddy was a policeman (That's right!)
Had himself a police badge (Oh, boy!)
He said I'm doomed to fail (Why's that?)
Said his daughter’s better off in jail

I am a crooked man bent down by sin
I am a crooked man bent down by sin

My uncle was a Christian Man (Oh, lord!)
But the Lord didn't give a damn (No, boys!)
He lived sick and homeless (So poor!)
When he died I didn't even notice (No, sir!)
Me I only got one belief (What's that?)
Everything's worse than it seems (Oh, lord!)
I’m a Doomsday Preacher boy
Get your bucket it's time to cry

I am a crooked man bent down by sin
I am a crooked man bent down by sin

To other folks I cannot relate
I could try but I ain't
People just want fancy cars
Fancy house, expensive clothes
Fuc'k that shi't, it's Fuc'king wrong (Yeah, boy!)
All I want is to live real long (How long?)
I want to watch by body decay (Oh, boy!)
My health suffer and my hair turn gray (Yeah, boy!)
Then the Devil can take me away
Yeah Satan you can have your way
Truth shall set you free.
Mädaprits 20. detsember 2019, kl 11.57
Ettepanek arutluseks:

"Nutitelefoni mõjud":
http://www.para-web.org/showthread.php?tid=9445

"14-12-2019 17:29
Postitus: #1
Nutitelefoni mõjud
Kirjutan siia mõned muljed nutitelefoni kasutamise kohta.

Nutitelefonide sotsiaalsed mõjud.

Enamik vastuseid igapäevastele küsimustele on paari näpu liigutuse kaugusel.
Ise mõtleda ja infot meeles pidada on vaja järjest vähem.
Suhtlemine tekstisõnumitega ja sotsiaalmeedia, jälle mugav, ei pea teisele inimesele otsa vaatama ega isegi häält tegema.
Teksti kujul liikunud infot saab arvutiga analüüsida. Kõik on teada, mis keegi kellegagi rääkis.
Selfit tehes oma otsa leidnud tegelased. Enekas on ka vist tore mitmetimõistetav väljend.

Parawebi nurga alt

Pidev suvalise sisu vaatamine ekraanilt väsitab ja blokeerib 3. silma.
Mikroprotsessor kui leiutis (mis on iga arvuti ja ka nutitelefoni sees) on pärit tulnukate laevalt (ufolt). Kas üldsusele on teada, millistel viisidel on võimalik ära kasutada suure arvutusvõimsusega ja internetiühendusega seadet, mis on igal ühel taskus?
Kuigi gps-i saab telefonis välja lülitada, ei saa olla kindel, et siiski tegelikult telefoni asukohta pidevalt ei jälgita.
Seadme mikrofoni ja kaamera saavad vastavaid õigusi omavad asutused distantsilt käima panna.
Suure arvutusvõimsusega ja elektromagnetväljaga seadme pidev paremas käes hoidmine.

Vastuväited on igati oodatud Smile Sooviks paranoiat vähendada
(selle postituse viimane muutmine: 14-12-2019 17:46 selgus.)"
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!