Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Mina lähen
 
Mina Olen. 12. detsember 2019, kl 22.57
2 aastat on nüüd täis.
Tegin oma tööd, asjatasin oma asju.
Siit ma alustasin
ja siin ma lõpetan.

Nii lihtne see oligi.

Nüüd võin rahulikult selja keerata
ja naxxui tõmmata.

Need viimased paarkümmend aastat saate nüüd ise hakkama.

Ciao!
 
opp 13. detsember 2019, kl 00.40
Mulle tundub, et sa oled korduvalt hüvastijätu kirju teinud. Või teeb seda keegi sinu eest?

Mäletan, et olid esimesel ravihooajal üks patsientidest, kelle lemmiks sõnaks oli koos patsient Q11'ga "mina olen", kuid kumbki teist ei suutnud oma lemmiksõna/kinnisideed lahti seletada.
Kuu arenes/paranes mõneti ja sai lahti kinnismõttest ja enam ei mina oletanud, sina aga paned seda jätkuvalt lausa oma kasutajanimeks.

Mina pakun, et ravime terveks, pole vaja kuhugile põgeneda. Olen korduvalt selgitanud, et on internetis on haiglane öelda tere ja heataega, rääkimata hüvastijätu kirjadest.

Minu ravi on olnud küllalt tõhus, mida aga sina oled siis saavutanud oma mainitud 2 aastase tööga? Kas oled saavutanud "mina oleni" või?

Me oleme siin eluteel jätkuvas arengus, sinu vaimne tase ei ole 11 vanuse-aasta tasemel veel, vaid on 9. Selga ei ole aeg keerata ka siis kui oled minu 20 aasta küpsusastmel, rääkimata 30 aasta tasemest.

Võiksid pakkuda, millise ravikava koostame ja teeme uue ravihooaja, mis arvad sellest? Paku, mis osas arengut soovid ja ma lisan omapoolselt juurde mõned ja hakkame paranema, teeme uue ravipundi? Kas oleks huvi, mhh?
 
Q1 13. detsember 2019, kl 12.49
Jah, ega ma ka nagu taastusravist ära ei ütleks. Mine tea, hakkan varsti jälle "Mina oletama"... Kui see hind Onu Pähhi ravi all liiga kõrge ei ole just?...:)
isemaag 14. detsember 2019, kl 15.11
Kuuseisu tuleb vaadata, enne kui õngitsuskirjasid lugema asuda. Kuuseisu saab parandada muuseas kui sattus vale kuu olema, lihtsalt leidke internetist õige Kuu pilt ja printige välja ja mediteerige ta peale.
Mädaprits 14. detsember 2019, kl 18.33
Soovitan teie rahvusele, et kirjutage sõnu kriipsuga, et tekitada teistele lihtsamat lugemist.

Näiteks ärge kirjutage "Kuuseisu", vaid kirjutage kriipsuga ühe neist kahest:

Kuuse-isu
Kuu-seisu

Andmepüük ("Phishing") on SMS-sõnumid, e-mailid, milles enamasti küsitakse teilt teie paroole, mida hiljem kasutatakse, et teie kontodesse logida ja sealt raha varastada.

Siin teemas pole selliseid õngitsus postitusi. Nende õngitsus postituste saatmine ei olene kuu'st, ega muust esoteerikast, vaid oleneb lihtsalt sellest, millal häkker saab ärimehelt tellimnuse, et tööta välja õngitsus-skeem ja pane see teele. Häkker ei saa kirjaga valmis siis kui on poolkuu, ega täiskuu, ega muus faasis, vaid siis kui ta selle tööga valmis saab. Seetõttu pole mingit vajadust kuud vaadelda, ega muud esoteerikat teha.

Paraku me kõik tunneme varem või hiljem, et jääme tehnoloogiale jalgu. Me pole nii kiired nagu noored, et õppida lennult kõiki neid interneti asju, sh õngitsuskirjade teemat. Ja siis tunnetategi varem või hiljem, et olete natuke aegunud tehnoloogia asjus. Lisaks tekib varem või hiljem elus tunnetus, et ei saa enam aru noorte muusikast, nende naljadest ja muust kultuurist. Näiteks kui teie jaoks oli pool elu loomulik öelda "neeger" tõmmu nahavärviga isikute kohta, siis nüüd kui kuulete kuskilt, et enam ei peeta eetiliseks seda sõna kasutada, siis hämmastute ja ütlete et te ei mõista seda tänapäeva eetikat ja elu. Seega, elu muutub, tuleb hoida end kursis õngitsuskirjade teemaga ja muuga, samuti mõista, et kuu faasid ja mediteerimine ja muud iganenud hobid teid ei aita.


isemaag Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuuseisu tuleb vaadata, enne kui õngitsuskirjasid
> lugema asuda. Kuuseisu saab parandada muuseas kui
> sattus vale kuu olema, lihtsalt leidke internetist
> õige Kuu pilt ja printige välja ja mediteerige ta
> peale.
 
Op 19. detsember 2019, kl 14.00
Mina Olen. Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 2 aastat on nüüd täis.
> Tegin oma tööd, asjatasi
> n oma asju.
> Siit ma alustasin
> ja siin ma lõ
> petan.
>
> Nii lihtne see oligi.
>
> Nüüd
> võin rahulikult selja keerata
> ja naxxui tõmmata
> .
>
> Need viimased paarkümmend aastat saate n
> üüd ise hakkama.
>
> Ciao!

Kas oled suuteline/võimeline arutlema oma öeldu kohta? Näiteks räägi, et miks just 20 aastat peaks me ilma sinu abita hakkama saama, miks mitte 21?
Mädaprits 20. detsember 2019, kl 10.11
Mina Oletaja,
kui tunned vajadust aasta lõpu puhul lisada mingit esseed, ennustust uueks aastaks, vms, siis pane kirja ja see on sulle abiks.
Kui soovid võime ka sinu essee läbi analüüsida, kui ei soovi, ei tee seda.
Sama siis teistele, et kui soovite aasta lõpu puhul midagi kangesti öelda vms, siis pange aga mõte teele.
Head rääkimist.
 
Issanda nimel 23. detsember 2019, kl 21.24
soovin kõigile rahu hinge ja kaineimat mõistust. Saatku Issanda õnnistus eestlasi. Lõppegu skandaalid ja verejanu. Lõppegu vaen ja valu. Soovin, et me kõik oleksime eeskujuks iseendale ja kõigile kes seisavad meie ümber või meist kaugemal. Hoidkem kinni teinteise käest ka mures ja segaduses, nii me ei kaota teineteist nii kergelt. Armastage.
 
Mina Oletaja 23. detsember 2019, kl 21.46
Issanda nimel Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Soovin, et me
> kõik oleksime eeskujuks iseendale

Jäin mõtisklema sinu öeldu osas, et soovitad, et inimesed oleks isendale ise eeskujuks.
Näiteks siis Mari eeskujuks oleks Mari ise.
Nöiteks kristlaste eeskujuks ei oleks Jeesus ega teised, vaid iga kristlane oleks siis ise enda eeskuju, mille poole püüelda.
Kas siis seda mõtled oma fraasiga "oleksime eeskujuks iseendale"?

Kuidas see endale eeskujuks olemine välja näeb? Kas tooks näiteid? Ja kas areng/muutumine on ka võimalik, kui eeskujuks oled ise?

Head arutlust.
 
Q1 24. detsember 2019, kl 13.22
„Nöiteks kristlaste eeskujuks ei oleks Jeesus ega teised, vaid iga kristlane oleks siis ise enda eeskuju, mille poole püüelda.“
No kui kellelegi on Jeesus inimesena eeskujuks, siis pole ta Jeesuse jutust aru saanud.
„Mina Olen tee ja tõde ja elu“ ei käi Tema kui persooni vaid Universaalse Mina kohta.
Jeesus minaoletas päris mitmeid kordi. Veel mõned - „ Mina Olen Üks“ – „Mina Olen maailma Valgus“ – „Mina ja Isa oleme Üks“
Vanas Testamendis – „Ma Olen on läkitanud mind teie juurde“.
See viimane vajaks küll natuke sõnastatuse korrigeerimist.
Vat nii on lood Onu Pähh...:)
 
Eia 24. detsember 2019, kl 14.24
Tere ja bodishattva õnnistust teile kõigile!
Käisin holistilise traumatoloogia instituudis kursustel ja sain terapeudi tiplomi.
Aga kui ma läksin töövestlusele, siis oli seal üks hallis ülikonnas mehenässakas, kellel olid silmaga nähtavalt tšakrad kinni ja ma ei saanud ültse linnaplaneerimise keskkonnamõjude hinnangust rääkida.
Täiesti tuim personalispetsialist, kes ei tunne isegi ajurveedat ja esitab keerdküsimusi koerakoonlaste kohta.
Et end varustada Inglite mõõgaga, küsin, et kuidas kutsuda välja koerakoonlasi?
 
OP 24. detsember 2019, kl 14.29
Ku!
Jumala filosoofiline mõiste on mitmetahuline ja see tekitab sellise olukorra, kus on sellised asjaolud

1) polegi võimalik eksida selle mõistega, kuna kõik on jumal. Näiteks võib vaadelda Jeesuse nimelist inimest jumalana, ning Krishna'de prohvetit jumalana, kuna nad väidetavalt nö esindasid jumalat.
2) võib vaadelda, et jumal on kõikjal. Näiteks siis jumal on ookean ja veepisk ookeanis oleme meie, ehk samuti vesi ehk jumal.
3) kõik millel on ülivõimeid, on jumalad.

Noh ja võib muudmoodi vaadelda, näiteks siis "mina oletada".
Eksida nagu ei ole võimalik, kõike saab jumalaks nimetada.
Teiselt poolt saab alati eksimist näha, kuna tõlgendusi on ju nii palju nagu tõime.

Hiljutises meie Krishna-iidide arutlus videos arutles hiljuti surnud sikhismi pioneer ühe ameerika krisnaiidiga, et kas Krishna oli jumal ise või ta oli nö jumala esindaja. Sedasama arutlevad kristlased Jeesuse teemal nagu sina hetkel. Tõin piisava ülal selgituse, et ühest õigust pole siin kellelgi. Ka Wikipeedia ja tekstid annavad mõista, et Krishnat võib jumalaks pidada kuid osad ikkagi ei pea.

Seetõttu võib öelda, et eksid. Samuti saab öelda, et ekida pole sel teemal võimalik.

Tuleme tagasi mõtte juurde "ole ise enda eeskuju/eesmärk/iidol".

Enamasti eeskuju on mingi siht, mille poole püüelda, aga mida veel poel saavutatud. Sest kui juba oleks saavutatud oma eesmärk/eeskuju, siis poleks see enam eeskuju, se poleks enam sammu võrra sinust ees, vaid oleks kas sammuvõrra taga või su kõrval.

Võtame numbrimaailmast number kaks ("2"), tema ees seisab kuju nimega kolm "3", see number/kuju on sammu/ühe võrra number 2 ees. Võib öelda, et numbri 2 eeskuju on number 3.
Kas numbri 2 eeskujuks saab olla number 1? Üldiselt kui eesmärgiks on areng edasi, siis 1 oleks taandareng ja haiglane eeskuju. Kas numbri 2 eeskujuks saaks olla number 2? See kõlab absurdsena, miks peaks numbri 2 eeskujuks olema tema ise kui ta juba on 2?

Kui vaatate peeglisse, siis kas peegelpilt teiest on teie eeskuju mille poole püüelda? Absurdne ju, et omada eemsärgiks olla selline nagu peegelpilt ku ite juba olete selline.

Seetõttu on vastuoluline see soovitus "ole enda eeskujuks".

Muidugi võib selle lausega minna mina oletamise filosoofiasse ja tõlgendada, et see lause soovitab saada kontakti nö tõelise minaga, jumalaga. Ja fraas "ole enda eeskujuks" all mõeldaks "ole (tõelise) enda/minaga kontaktis". Paraku kõlab ka sel juhul mõte ebaselgelt seoses sõnaga "eeskuju", kuna jääb mulje, et soovitatakse olla eeskujuks jumalale, kõrgemale minale, tavaliselt aga on filosoofia vastupidine, et nimetatud jumalikud asjad on meie eeskujuks, mitte vastupidi. Aga jah, kui teha segast mina oletamise gramamtikat, siis võib selelst segasest fraasist välja voolida mitmesuguseid mõtteid. Seetõttu soovitangi, et olge selgete väljendustega, see on respekt teiste suhtes ja tagab teile tõhusama arengu kuna saate rohkem vastukaja.
Seonduvalt siis ka küsimus: miks emotikonide kasutamine on üldiselt halb? Esiteks taas, et ega miski pole ühene maailmas, ainutõdeline, ega mustvalge, et ega see emotikon üdini halb pole, vaid ikka hea ka. Aga üldiselt on ta halb, kuna sarnaneb mina oeltamisega. Sest nii mina oletamistega kui ka emotikonidega ei ole selgust, mida mõista antakse. Juba rääkisime, et minaoletamine on disrespekt ja ebaselge, ja selel kohta on vist niipalju näiteid ja kinnitust tuua igaltpoolt, et selels keegi vist ei kahtle? Naerusuu emotikon on samamoodi ebaselge, näiteks võib selle alla mõelda irooniat, viisakust, trollimist, kuid ka kerget nalja tunnet, ka naermist, jm. Seega pole selge, mida see emotikon tähistab. Näiteks kui keegi kirjutab "eee...:)", siis on ebaselgus nagu ka mina oletamise jutud, etm ida nüüd küll mõeldi, kas naeru või äkki mingi haiglase eetikaga iroonat. Kokkuvõtvalt siis eetika on selline, et on parem kui olete selged teistele. Kuid taas pole ka selles mõttelõngas ühesust, nii ka kõrgema eetikaga rahvuste puhul on just nautimisväärne ka jätta õhku mitmeti tõlgendatavust ja teha sellsit malet. Sedalaadi kõrgema taseme eetika paraku pole võimalik teie rahvuse puhul. Ja seetõttu tuleks esmalt harjutada primitiivsemat selget eetikat. Selle üheks näiteks ongi, et proovige ikka aduda, mida see tähendab, kui te miskit suust välja ütlete, et mida näiteks tähendab "ole eeskujuks endale". Et esimene eetika tase on aru saada, mida te üldse räägite. Olge selged ja ärge mina oletage ega ajage muud soga. Kui selle taseme saavutate, siis jah saab minna kõrgemale tasemele, kus on nagu mõneti vastupidine reeglistik, ja seejärel pendeldab siis veel kõrgem kolmas tase näiteks taas tagasi esimese taseme sfääri. Et siis selline mitmetahuline on see elu ja minu soov oleks juhendada inimesi läbi nende tahkude. Üks viis kuidas juhendan ongi see praegune siinne postitus, mis selgitab, et mõtisklege, mida te räägite.

Head rääkimist.
 
Q1 24. detsember 2019, kl 19.08
Kas Sa Onu Pähh jõulusi ka pead? Jutujärgi elad vist kuskil kaugemal. No kuusk ja küünal ja sealiha ja hapukapsas?...:)
 
0P 24. detsember 2019, kl 21.00
Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas Sa Onu Pähh jõulusi ka pead? Jutujärgi elad vi
> st kuskil kaugemal. No kuusk ja küünal ja sealiha
> ja hapukapsas?...:)

Lühivastus on Ei.
Aga enamikel on puhkus/holiday, seetõttu loomulikult lõõgastutakse/puhatakse.
Sealiha ja kapsas- kindlasti mitte.
Kuuske viitsivad tuppa soetada iga 40'nes majapidamine ehk ca 2-3%, aknatuled on populaarsemad: kuskil igal 25'ndal majapidamisel akndad vilguvad.

Võin kunagi kirja panna näited, mille abil saate aduda erinevate kultuuride pühasid ja asju. Näiteks, et mis olek valitseb hindusid Londonis jõulude ajal.
isemaag 25. detsember 2019, kl 13.10
Eia Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tere ja bodishattva õnnistust teile kõigile!
> Kä
> isin holistilise traumatoloogia instituudis kursus
> tel ja sain terapeudi tiplomi.
> Aga kui ma läksi
> n töövestlusele, siis oli seal üks hallis ülikonna
> s mehenässakas, kellel olid silmaga nähtavalt tšak
> rad kinni ja ma ei saanud ültse linnaplaneerimise
> keskkonnamõjude hinnangust rääkida.
> Täiesti tu
> im personalispetsialist, kes ei tunne isegi ajurve
> edat ja esitab keerdküsimusi koerakoonlaste kohta.
>
> Et end varustada Inglite mõõgaga, küsin, et ku
> idas kutsuda välja koerakoonlasi?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Hoopis Ded Morok tuleb välja kutsuda, aga uksed hoia kinni, las tuleb korstna kaudu koos oma saaniga. Saab olema ängsa, kui ta läbi ei mahu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!