Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Papid, preestrid, nõiad ja selgeltnägijad.
 
Igavene Rändur 29. september 2009, kl 11.05
Kui papid ja preestrid kipuvad "out" olema, siis nõiad, selgeltnägijad, vaimudega vestlejad, ennustajad ja muud säärased tegelased on igatpidi "in". Millest see küll tingitud võiks olla? Kas on ilmnenud uusi ja põhjapanevaid avastusi müstikavallas, mis säärase buumi on vallandanud?
 
mh 29. september 2009, kl 11.33
Papid ja preestid on n6idasid ja selgeltnägijaid piinanud ja p6letanud, mahateinud ja äraneednud.
N6iad ja selgeltnägijad sedasama pappide ja preestritega teinud pole. Siit siis järeldus, miks yhed on out ja teised in.
 
Igavene Rändur 29. september 2009, kl 13.05
Kui see vaid oleks nii lihtne - ohvriksolemise kaudu populaarsusesse?! Ja miskitpärast kipub ennustajate, selgeltnägijate jne "ettevõtjate" tööpõld just MASU aegadel kasvama....
 
no 29. september 2009, kl 13.12
kes siis ei unistaks parematest aegadest just eriti raskel ajal.
 
no 29. september 2009, kl 13.15
..ja siin pole uut midagi.
 
no 29. september 2009, kl 13.18
PS ...kas mitte pole nõidu hukatud just sellepärast, et nad on kirikule ohtu kujutanud. järelikult nõidades on Midagi... ..midagi, mida kirik ei paku.
 
mh 29. september 2009, kl 14.14
vaidleks vastu. Ennustajaid kylastatakse ikka igasugustel aegadel. P6hjuseks ei ole enamasti sugugi rahaga seotud asjad, vaid hoopis suhted. Armastus ehk selle puudumine ei kysi kas on masu v6i mitte. Kui ainult raha tagaks armastuse olemasolu elus. Ja kui v6tta et ka k6ige vaenem eestlane, kui tal on veidi raha taskus, koht kus ööbida ja riided selgas, siis kuulub ta 8 protsendi k6ige rikkama inimkonna osa juurde. mis masust me siin rääkida saame, kui miljonitel pole isegi klaasi puhast vett kusagilt v6tta. nii et see masu on v6rreldes millegagi olemas. v6rreldes kogu maakera elanikkonna enamusega, läheb meil jätkuvalt väga hästi. nii et see masu on ka yks paras ennustus. m6ned targad ees, k6ik teised usuvad ja korrutavad järgi nagu mantrat - masu masu masu :):) vat see on n6idus :):)
 
Igavene Rändur 30. september 2009, kl 10.07
... ja no-no-st on no saanud! Õnnitleda? Aga võibolla hoopis kaastunnet avaldada? Eks näis ...
Papid ja selgeltnägijad, preestrid ja nõiad, pastorid ja šamaanid, laamad ja kaardimoorid ... ? Kas nimi või amet või tegevus ongi peamised? Võibolla hoopis TULEMUS?!
 
mh 30. september 2009, kl 16.16
Sa isegi tegid teema, järelikult t6stad neid, keda maha yritad teha...milleks promoda kedagi ? miks sa teed neile reklaami kui sa ei taha et nad edeneks ?
 
muidugi ära ennusta 30. september 2009, kl 18.05
natuke loll küsimus nii targa inimese poolt. maailm pöörleb tsüklites. kui üks tsükkel hakkab otsa saama, algab teine. nt aastaajad, öö-päev jne. tsükkli pikkus oleneb selle energeetilisest tugevusest. mida tugevamaks energeetika kasvab, seda kindlamalt see ajajärk ennast ka ära ammendab. üldiselt on järgmine etapp eelmisele otseselt vastane, siis kolmas etapp on sünergia ja siis hakkab kõik otsast peale. ametlikud vaimulikud on eelmise aastatuhande tsükkel. nüüd algab teine ja kunagi kolmas, kus mõlemad sulanduvad kokku. siis hakkab jälle esimene pihta, mis on rangete piiridega oma olemuselt. pakun, et usurenessanss kus avastatakse uuesti kristlus.
 
Igavene Rändur 01. oktoober 2009, kl 10.41
Maha teha? Ei arva, et külastajate rohkus-arvukus kirikutes, kaardimooride ja posijate uste taga kuidagimoodi minust sõltuks. Eks nad ise - ikka ise - kasuta olemasolevaid võimalusi nii, nagu oskavad. Kuid kõnekas on nõidade-posijate-selgeltnägijate-kaardimooride-jne populaarsuse kasv küll ... Looduse tsüklid on ilmselge tõsiasi. Kas ka vaimsus on tsükliline? Ja mida avata tõsiasjast, et kristlus on kõigest paar tuhat aastat vana, tõsiseltvõetav informatsioon mingisugusest vaimsusest pärineb sumeritelt ehk on napilt 4-5 tuhat aastat vana, viimane jääaeg taandus nii 10-12 tuhat aastat tagasi ... inimene aga kõnnib maamunal juba aastamiljoneid - kuidas siis neid tsükleid määrata? Võibolla on tegu hoopistükis tsüklisiseste kõikumistega usundist usundisse?
 
k 28. juuni 2016, kl 12.03
"PS ...kas mitte pole nõidu hukatud just sellepärast, et nad on kirikule ohtu kujutanud. järelikult nõidades on Midagi... ..midagi, mida kirik ei paku."

____

VASTUPIDI. Kirik just pakub seda, mida nemad ei paku. Kirikust (algkogudus näiteks) pärinevad imed, see on Jumala, mitte saatana vägi. Saatan vaid võltsib ja varastab.
 
Olen Vari 29. juuni 2016, kl 06.34
k Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "PS ...kas mitte pole nõidu hukatud just sellepära
> st, et nad on kirikule ohtu kujutanud. järelikult
> nõidades on Midagi... ..midagi, mida kirik ei paku
> ."
>
> ____
>
> VASTUPIDI. Kirik just pakub
> seda, mida nemad ei paku. Kirikust (algkogudus näi
> teks) pärinevad imed, see on Jumala, mitte saatana
> vägi. Saatan vaid võltsib ja varastab.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Oma kristusest ebajumala nimel ära põletada lubajad on kõige tavalisemad retsidivistid, tükikese võimu omal lõugade vahele saanud ja kohe tegijad.
https://www.google.ee/webhp?sourceid=chrome-inst...
 
Onyx 01. juuli 2016, kl 17.06
Kirik kasutab läbi aegade inimeste mõjutamiseks hirmutamist. Füüsilised karistused on küll jäänud ajalukku, kuid hirmutamine psühholoogilisel tasandil kestab edasi. Paljud inimesed tänapäeval ei lase seda endaga enam teha. Kui saaks kord lahti Jumala kujutamisest kui inimesele sarnasest ägeda viha ja kättemaksu ihaga tegelasest, kel on piiramatu ja halastamatu võim, mida ta läbi kirikuisade teostab, siis võiks ka inimesed taas rohkem kiriku poole pöörduda.
 
Stone 01. juuli 2016, kl 21.01
Kogu maailm hirmutab igal võimalikul moel. Suitsetajaid hirmutatakse haigete organite piltide panemisega suitsupakkidele. Suvel purjutajaid hirmutatakse uppumissurmaga. Lapsevanem hirmutab last korralikult liikluses käituma, et laps surma ei saaks jne. Ja sina süüdistad Jumalat hirmutamises? Kas see kui sulle öedlakse, et kui seda teed siis saad hukka, on hirmutamine ja sa saadad pikemalt mõtlemata sellise "hirmutaja" prsse!?
 
Onyx 02. juuli 2016, kl 19.51
Ma EI SÜÜDIST Jumalat, vaid kirikumehi. Minu kujutluses on tõeline taevane isa hea ja armastav, mitte kuri, kättemaksuhimuline ja halastamatu. Sellised on ainult väiklased inimesed, mitte Suur Looja, kes on loonud kogu maailma. Kuni kirik meid jumala viha ja karistustega hirmutab, seni minul kirikusse asja ei ole.
 
Anna Abi 07. juuli 2016, kl 23.47
Võõra hõimu jumal ei ole meie rahva jumal. Igal rahval oma jumal. Meil ei peakski kirikutesse muud asja olema kui turism. Koht, kus peaksime käima, on hiis.
 
to Onyx 08. juuli 2016, kl 02.11
Mine siis hiide kui Jehova kuri on. Hiites kummardajad kes kummardasid Jehova loodut, tõid inimohvreid näiteks kui tahtsid äri ajada Jumalaga. Ehk siis see ugrimugri usk ei ole sinu jaoks kuri.
 
Onyx 08. juuli 2016, kl 15.24
Inimese usk on tema südames ja selleks, et Jumalaga suhelda, ei ole vaja mitte kusagile minna - ei kirikusse ega hiide. Kui oled kristlane, siis peaksid ju piiblit teadma ja sealgi on öeldud, et kivi, millel öösel su pea puhkab, püstitad hommikul tänualtariks. Ka luterlus ja babtism räägivad usust inimese südames, mitte väliselt vajalikust tilu-lilust. Mingeid kirikumehi inimese ja Jumala valele vahemeheks vaja ei ole. Need on end ise sinna rikastumise ja võimu eesmärgil surunud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!