Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Siit ilmast lahkunud inimesed unes
 
keegi nägija 23. märts 2010, kl 01.06
Esinevad väga sageli, mõnel perioodil rohkem, mõnel vähem. Täiesti erinevad unenäod, enamjaolt neutraalsed või siis positiivsed. Ühes unenäos figureerivad alati mitu "lahkunut" korraga (vend, isa, vanaema, ema). Unenäod on sellised elulised, argipäevased- ei midagi eriskummalist. Tihti on surnutel ka teised/erinevad näod (ei ole samasuguse välimusega, aga tean täpselt, kes on kes).
Samas on vahest ka nendelt tulnud "sõnumeid", nö. mingi konkreetne nõuanne enne ärkamist, mõnikord on see ka poolikuks jäänud.

Vaevalt, et keegi seda täpselt seletada oskab, aga arvamusi kuulaks küll.
 
puust ette ja punaseks 23. märts 2010, kl 02.39
Võta lahti GOOGLE .ee ja loe une kohta. Seal on kõik ära seletatud. Midagi müstilist ei ole selles seisundis ja unenägudel ei ole ennustuslikke tähendusi get it?
 
ohoo 23. märts 2010, kl 16.02
Vaidlen vastu viimasele. Unenäod ON ennustuslikud. Jah mitte kõik, aga nii mõnedki on.
 
anne 23. märts 2010, kl 17.05
Mina ,kui näen om kalleid,manalateele läinuid,siis tean, et alati tuleb ilma muutus ja ei midagi rohkemat.
 
z 23. märts 2010, kl 17.17
mina näen ka pidevalt oma surnuid sugulasi unes,üks öö nägin järjest kõiki,läksin tööle ja ütlesin ,et surnuaialt kõik omaksed käisid täna öösel mul külas.
 
kurikas 23. märts 2010, kl 17.18
ennustus tähendab tulevikku ette näha! Pikalt on seletatud et Rem une ajal mil inimene näeb unenägusid tegeleb aju analüüsiga vanadest ja uutest mälestustest. Teadlased arvavad et unenäod arnenesid väga ammu ja olid vajalikud inimese ohutunde tõstmsieks ja ohuolukorra niiöelda harjutamiseks. Vanalajal oli palju ohte mis inimesi varitsesid. Läbi elatud kogemuste näol hakkas aju inimest magades treenima ohuolukordadeks valmisolekuks. Koopainimesed nägid tihti unes jahipidamist and etc. Praegu on inimestel muidugi tunduvalt vähem ohte ja seega ka unenäod on transformeerunud ning tegelevad pigem emotsioonide läbi mängimisega kui millegi muuga. Aga noh ega need kraadidega teadlased muidugi siinse nurga "tarkpeade" vastu ei saa.
 
njaa 23. märts 2010, kl 17.37
Mina näen ka oma surnud isa unes vahel. Viimati hingedeööl. Uni oli rusuv ja painav. Nimelt isa kutsus mind endaga kaasa ja ma läksin. Sellest ajast peale on hakanud tervis halvemaks muutuma ja paljud asjad veavad viltu...
Igatahes usun, et lahkunud vanemate ja sugulaste unes nägemine tähendab midagi. Mida, selle peab iga inimene ise välja selgitama.
 
teemaautor 23. märts 2010, kl 18.07
Kui nad niisama käivad, pole hullu, aga kui hakkavad...

Vanaema enne surma ütles, et vanaisa käis tal öösel järel. Vanaema olla unes kaasa läinud. Kaks nädalat hiljem teda enam ei olnud.
Ema ühel hommikul rääkis ehmunult, et vanaema käis, seekord mitte niisama- oli öelnud, et "tütreke, lähme...". Ema ei olnud nõus, ütles, et tal nii palju veel teha- ei ole aega. Vanaema oli siis seepeale öelnud, et tuleb siis hiljem. Paar aastat hiljem jälle vanaema olla kutsunud... ema oli vastanud, et "no enne talve ei saa- praegu suvi, nii palju teha, aga talvel võiks puhata juba küll" ja vanaema vastanud, et tuleb siis täpselt vanaaastaööl.
Hirmutav, aga mu ema surigi täpselt sel ööl :S
Vennale ilmutas isa end unes ja ütles, et ta elab täpselt 33 aastat- kõik pidasid mu venda napakaks, kui ta vahel sellest rääkis- ta ütles, et see uni oli nii kristallselge!
Kummaline, ta sai 33 ja õhtuks teda enam ei olnud- infarkt :(
Luulud?
Ma ei tea mida uskuda, kuid midagi vist ikka nendes unenägudes on.
 
... 23. märts 2010, kl 20.11
teemaautor ... see on liiga võimatu, et see mingi kokkusattumus oli ma arvan. aga megajube.
 
¤¤¤¤¤ 23. märts 2010, kl 20.24
aga mis juhtub siis, kui ma ise ütlen surnule, et tule kallistame, me näeme ju JÄLLE alles aasta pärast? Mida tähendab see "jälle"
 
energy 23. märts 2010, kl 23.50
ma näen tihti kadunut sõbrannat, et kallistan ja katsun teda, et ta polegi surnud. Öeldakse, et kadunud hinged käivad elavatelt energiat võtmas. Pärast neid unenägusid olen väsinud küll, aga millal ma poleks? las käib võtmas, annan hea meelega energiat talle, ta nii kallis mulle, et kahju pole.
 
öine uitaja 23. märts 2010, kl 23.54
Ega see head küll tähenda, kui tulevad unedesse ja painavad, mul on jubedad kogemused oma isaga, kes ei leidnud rahu, pärast pikki aastaid saime jaole, mis tegelikult oli, enam ei tule ta kunagi!!!
Sellesse ei usu ma üldse, et nad meile midagi teatama tulevad, halba küll, aga head mitte midagi, ja mingit ilmamuutust nad ka ei too, see puhas unenägude raamatute jura, neis on nii palju valesid tähendusi, mõttetu on sealt midagi otsida. Tean, kuna näen unesid ette, kogu elu olen näinud, ja surnud peavad "oma riigis" olema ja mitte elavaid painama tulema, kui tulevad, siis ikka tehke hingepalvusi ja pange mälestusküünlaid õigeusu kirikutesse, paljudel jääb karmavõlg tasumata ja järeltulijad on sunnitud kannatama - saatke nad "teadjate" abiga sinna, kus neil koht!
 
värviliste unede nägija 24. märts 2010, kl 00.57
Kui ma niisama näen surnud tuttavaid vilksamisi unes, siis tähendab see ilmamuutust.

Kui vanaema minuga unes rääkida tahab, siis on tal alati mulle mõni soovitus edasi anda.

Kui vanaema mind unes kallistada või katsuda tahab, siis seda ma tal enam teha ei luba. Sest 8 aastat tagasi võttis ta mul ühes unenäos kõvasti ümber kõhu kinni ja lõpptulemus oli see, et 2 nädala pärast viidi mind kiirabiga haiglasse ja lihtsustatult öeldes - kõht lõigatigi lahti. Põhimõtteliselt oli see kallistus vanaema hoiatus, aga ma ei osanud seda siis tõlgendada. Aga viimasel ajal ei ole vanaema mind enam unedes külastanud, ju on ta hing rahu saanud.

Kui olen mures, siis nüüd näen unes tavaliselt oma surnud lemmikkoera rõõmsalt ringi jooksmas ja see on märk, et probleemid lahenevad mulle soodsalt. Kusjuures varem olid vanaema ja seesama koer vahel koos minu unedes uitamas, nüüd on aga ainult koer jäänud.

Ja veel üks tähelepanek - kui ujun unes sogases vees, siis juhtub alati mingi jama. Nüüd olen nii tubliks muutunud, et püüan unenäos alati sellest sogasest veest kähku välja saada - ehk siis püüan probleemi juba unenäos ennetada.

Ja sama on toore lihaga, kui keegi mulle seda unenäos pakub, siis keeldun viisakalt, sest unes toore liha vastuvõtmine kuulutab minu jaoks reaalses elus raske haiguse saabumist. Kaks korda kontrollitud, enam ei soovi.
 
nelka 24. märts 2010, kl 01.09
Viimasel ajal on siin palju juttu olnud nekrootilisest sidemest, selline asi on, et lahkunu haagib ennast elava külge ja hakkab teda lõhkuma ja tervist rikkuma, lihtsalt öeldes- elavat endaga kaasa tirima, kuna ei saa teispoolsuses hakkama, ja neid juhuseid tuleb aina juurde. Ehk on sellised painavad unedki selle sidemega seotud? Vaatan alati, kui saan aega, TDK-st kella 20.00 saadet, kus nõiad vastavad telefonidele, ja teeb kõheda olemise küll, kui neid asju kuulata, mis inimestega toimub ja mida küll kõike peale ei panda...õudukas! Just nekrootilised sidemed ongi need kõige salakavalamad, kuna ei suudeta kohe tuvastada ja aru saadakse alles siis, kui suurem osa suguvõsast juba manala teele läinud! Selline side tuleb katkestada ja kellel on see kanal, palun vaadake ja kuulake, mida seal räägitakse ja võtke ühendust nendega, lihtsalt soovitan, kuna Eestis ei tea küll kedagi, kes sellise asjaga tegeleks või kursis oleks, see "vaimude ärasaatmine", mida siin mõned teevad, on inimeste mõnitamine, kuna need tegijad on teadlikud ja kuritahtlikud šarlatanid, kes ainult rahariisumie peale mõtlevad. Need on väga tõsised asjad ja toovad suuri jamasid kaela!
 
öine2 24. märts 2010, kl 01.09
kahju, et selline kogemus. ehk sinul öine uitaja jäi lihtsalt isaga midagi pooleli. meie ju tagamaad ei tea. kuid k6igil pole nii nagu sa kirjeldasid, miski pole must-valge. kui hinged unenäos käivad, on sel väga tihti mingi kindel s6num, on tarvis midagi väga olulist edasi öelda. minul on olnud nii.. midagi negatiivset pole olnud.
 
öine2 24. märts 2010, kl 01.16
ma ei tea.. ytlen vaid arvamuse, et mulle eriti ei meeldi need surnuaia maagiad ja nekrootilised sidemed, tsorn6i privorot jne, need siinsed viimase aja synged foorumiteemad. ma ei tahaks uskuda, et sellised asjad olemas on.
miks siis venemaal inimestel sellised jamad ja needused kaelas on kui seal nii tugevad n6iad, kes k6ik ära puhastavad. siin oskustega n6idasid ei ole ja ei ole ka inimestel selliseid asju kaelas. ehk on nii paremgi - et eestis "t6elisi tegijaid" pole.
 
... 24. märts 2010, kl 02.01
unes ikka suhtlevad erinevad maailmad oma vahel. selles pole midagi paha. kui on mingid pahad tunded, siis võibolla vajab mingi asi lahendamist.
 
to öine2 24. märts 2010, kl 10.30
Muidugi see ei meeldi, aga see kõik ON OLEMAS ja toimib täie hooga! Lihtsalt eestlastega on nii, et kui sattutakse kekskkonda, kollektiivi või suhtlusringkonda, kus neist asjust teatakse ja kui juhtub keegi jalgu jääma, siis saadaksegi needused/nõidused kaela, "mustast privorotist" suri näitleja Abdulov, seda pannakse siiski harva, eestis seda ei OSKA keegi teha, sellepärast polegi siin selle õuduse ohvreid, aga kui OSATAKS, KÜLL KA PANDAKS!
nEKROOTILINE SIDE ON SAMUTI TÄIESTI OLEMAS JA EKSISTEERIB OLENEMATA RAHVUSEST, sa võid mitte uskuda, aga parem on eluga kursis olla ja teada, mis maailmas toimub...et siis oskad ja tead ennast kaitsta, valid seltskonda, sõpru, suhtlusringkonda, ära kunagi suhtle inimesega, kes väidab, et tegeleb surnute maailmaga või musta maagiaga
 
to öine2 24. märts 2010, kl 10.30
Muidugi see ei meeldi, aga see kõik ON OLEMAS ja toimib täie hooga! Lihtsalt eestlastega on nii, et kui sattutakse kekskkonda, kollektiivi või suhtlusringkonda, kus neist asjust teatakse ja kui juhtub keegi jalgu jääma, siis saadaksegi needused/nõidused kaela, "mustast privorotist" suri näitleja Abdulov, seda pannakse siiski harva, eestis seda ei OSKA keegi teha, sellepärast polegi siin selle õuduse ohvreid, aga kui OSATAKS, KÜLL KA PANDAKS!
nEKROOTILINE SIDE ON SAMUTI TÄIESTI OLEMAS JA EKSISTEERIB OLENEMATA RAHVUSEST, sa võid mitte uskuda, aga parem on eluga kursis olla ja teada, mis maailmas toimub...et siis oskad ja tead ennast kaitsta, valid seltskonda, sõpru, suhtlusringkonda, ära kunagi suhtle inimesega, kes väidab, et tegeleb surnute maailmaga või musta maagiaga
 
kogenud 24. märts 2010, kl 13.30
sama siin, ka kogenud seda nekrootilist haaret, algul ei teatud mulle midagi kosta, käisin mõne Eesti senssi juures, aga ei paranend midagi, kah isa käis muudkui unes ja kurtis, et rahu ei saa, tervis hakkas streikima, tekkisid hirm ja ärevushäired, järgnesid AD-d ja unerohud, siis keegi sõitis Piiterisse ja läksin kaasa, venelane babka võttis hoobilt kõik mured maha, seletas ka, miks isa rahu ei saanud, oleks see kauem kestnud, olnuks väga pahasti! Nüüd pole isa mind juba aastaid kordagi tüüdanud, ja päris ei saa ma nõustuda siin eelpool öelduga, et surnud annavad märke ja nõu ja isegi abi - ei anna, käivad unedes ainult sellised, kes rahulolematud ja neid tuleb aidata siit lahkuda, kõigel on oma koht.
 
Margarita 20. september 2011, kl 17.33
Mu ema suri suvel. Paar-kolm päeva peale tema surma nägin unes, et jalutasin sõbrannaga kuskil ja äkki telefon helises - vaatasin, et oo, ema helistab. Unes olin täiesti teadlik sellest, et ta on surnud, aga samas ei imestanud selle üle, et ta helistas, vaid olin pigem rõõmsalt üllatunud. Ema ütles mulle telefonis väga selgel häälel, et ma ei pea muretsema, et temaga on kõik korras. Peale seda pole ma teda enam unes näinud. Huvitav, kas see oli mu soovunelm või oli see tema märguanne mulle....
 
willem 07. november 2011, kl 15.34
Unenäod on päeval ehk mingil muul perioodil salvestatud
informatsiooniline peegeldus ajus - organismis
kuna inimese aju ei lülitu välja 100% ka magades, siis
ajupangas ka jätkub tegevus ja informatsiooni vool... .
99% on unenägu hingelise ehk psüühhilise seisundi peegel ja see seisund söltub sellest mis tasakaalus me oleme enne magama minemist.Mida sööme, joome, mis infor me koguma ja vahetame st mida oleme rääkinud, vaadanud, lugenud, kuulanud jne jne... . Et inimesed vaatavad järjest rogkem ja rohkem õuudukaid tvst, räägivad tühja tähja loba ja koguvad hinge ning ajusse som prügimäe, siis pole ka midagi imestada, et öösel koshmaarid ja haiglaslik psüühiline seisund vaevamas.
Enne magama minekut on vajalik vähemasti 2 - 3 tundi täielik rahu, et uni oleks kosutav ja sügav. Tuba peab olema võimalikult pime, et saaks tekkida kasulik unehormoon melatoniin.Tuba ei tohi olla külm ka mitte palav.18 - 22 on parim temperatuur. Mis puutub unenägude seletusse on need 99% väljamõeldud ehk teadlik vale. Ja inimesed armastavad valetada ja suurendada, võimendada, põnevaks muuta jne.
tegelikkuses on nii, et ärgates inimene meenutades unenägu lisab alateadvuslikult vale tölgenduse info laost, mida ta kasutab ärkvel olles. Kuna unenägu on mingil ajal kogetud info kõverdadud tulem, siis on seda moonutatut tulemit peaaegu, et võimatu taas õieti
lahti kodeerida. Alateadvuses me tihti paralleelselt mõtleme ju surnutele kas me tahame ehk ej ja seal ka nood unenöd + et keegi ikka jälle räägib oh see ja see on surnud ehk suri jne jne Ajus on nn reserv infobank kus kohutavalt kiire neutronite liikumine ning selle
info kaudu võib näha unägude kogumikku koodi mis vahetult ikkagi vaid järel info. Inimestel ju ikkagi ühesugused elud ja käigud ning pole ka imestada, et tagantjärgi tundub justkui, et unenägu näitas ette - tegelikult oli info juba ammu olemas st, et inimene ise valmistab ette unenäo tulemi mitte vastupidi
 
jeh 07. november 2011, kl 21.23
nägin pärast ema surma teda pea igal öösel unes, aina tegime koos mingit tööd. Kuna ta mind maal üksi kasvatas, siis varem tegimegi koos palju rasket maatööd. Unes ma teadsin, et ta peaks olema surnud, kuid ta oli unes täiesti reaalne ja elus ja aina toimetasime. Mõtlesin unes, et mis küll saab kui külainimesed seda näevad...
Ja see kestis pikalt, hirm oli juba magama heitmise ees. Lõppes nii, et ühel ööl küsisin, et sul oli elus raske - kas nüüd seal on hea? Ema vastas: jah, nüüd om hää.
Rohkem ei ole teda kordagi unes näinud.
 
Kita 11. november 2011, kl 21.40
Mina näen tihti oma kadunud vanaisa unes ja enamasti on nii, et näen uuesti ja erinevalt, kuidas ta sureb...une alguses on elus ja siis saab surma. Ise arvan, et see on minu süütunne, polnud kõige paremad suhted viimasel ajal :(
Uriinia 11. november 2011, kl 23.48
Surnud omaksed unenägudes ei tähenda üldjuhul halba.

Karta tuleb elusaid.
Tänase õhupallilennu ajal pisut suigatades nägin ma unes, et Ansip ja Savisaar saivad lapse.
Ei tea, mis see enne võiks tähendada...
 
eee 12. november 2011, kl 10.15
ilma muutust on enamjaolt tähendanud minul. kui aga tihedalt näha kedagi, ei ole sa ise seda inimest suutnud vabastada või ei ole tema rahu saanud-tasuks hauale minna ja küünal panna.
 
sinine 13. november 2011, kl 01.06
puust ette ja punaseks
ei teadnudki, et absoluutse tõe allikas on GOOGEL!?:)))

kui vana sa oled, mitu aastat koolis käinud?
 
sinine 13. november 2011, kl 15.22
kurikas ja willem
teiesugused ajavad ming ikka muigama. kuidas saab olla nii stampides kinni?
"teadlased" avastasid näiteks hiljuti (alles paar aastat tagasi lugesin sellest "avastusest":)), et ka kalad tunnevad valu ning koer on võimeline mõningaid asju ette planeerima. mitte väga ammu aega tagasi arvasid teadlased, et vastsündinu ei tunne valu.

loomulikult on olemas unenäod, mis on annavad edasi alateadvuses olevat infot, läbielatud sündmusi jne.
samas on olemas ka ennustuslikud unenäod. tvaliselt pole nende tähendustel midagi ühist unennägude seletamisraamatus olevatega. ennustuslikud unänäod on siiski peamiselt individuaalsed.

kuidas saab näiteks viie aastase lapse alateadvuses olla informatsioon tema isa tuttavatega seotud probleemidest ning sellega seoses peagi toimuvast isa kohtuloost?
kuidas sai olla 12a lapse unes informatsioon läheduses toimuvast lambavargusest ja isegi varastest? laps teadis täpselt, KES olid vargad. keegi ei uskunud. laps sai riielda. hiljem selgus, et lapsel oli õigus.
mõlemad lood on tõesti sündinud.
 
Hakkan vist hulluks minema 26. jaanuar 2016, kl 02.23
Tere. Pöördun Teie poole veidi imeliku ja hullumeelse jutuga. Nimelt lapse isa kes,üleaasta aega tagasi lahkus vähiga meie seast kummitab mind öösiti unes ja võib olla isegi last.
Lapse isaga sai suhte lõpp tehtud peale lapse sündi. Vahepeal küll vestlesime telefoni teel ja saime kokku ning näitasin last. Mingeid sügavaid tundeid meil teine teise vastu ei olnud. Lihtsalt me olime nagu nagu kaks head tuttavat kes tegid omavahel lapse.See selleks hukkamõistmist ma praegu ei vaja. Sest meie suhe oli üleültse keeruline.
Peale seda kui lapse isa meie seast lahkus hakkasin teda unes nägema. Ei mitte kohe vaid kuskil pool aastat hiljem . Tavaliselt unenägudes me räägime mis läks valesti jne .. Suht imelik eksole. Sellest olen isegi aru saand .Tavaliselt näen teda unes siis kui miskit halba juhtub nt ; viimane kord jäi mul laps haigeks .
Täna öösel nägin teda jälle ja ta ütles et,mul on 40 päeva jäänd ja siis võttis mu käest kinni ja pigistas seda. Ma ütlen ausalt see oli kuidagi nii reaalne ma tuntsin ta nahka,lõhna ja soojust. See oli justkui päriselt olnud. Hommikul ärgates tunstin et,olen justkui rongi alla jäänd ja öö otsa magamata .
Mis puutub last siis vahel ta öösiti soiub et,sina ei ole minu issi . Minu issi on praegu tööl jne ... (Mul on üle 3 aasta juba uus elukaaslane ,keda poiss peab oma issiks).
Kas ka kellegil teisel on selliseid kogemusi ? Mida ma peaks tegema et,see õudus lõppeks ! Ma ei räägi ega mõtle tast . Ta lihtsalt ... Mul ei ole isegi õigeid sõnu
 
nägija 26. jaanuar 2016, kl 09.48
Mehe matustel temaga hüvasti käisite jätmas?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!