Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
NO99 "Savisaar"
 
Jane 27. veebruar 2015, kl 12.10
Arvestades NO99 varasemaid tegemisi olid ootused suured.
Reaalsus aga ... totaalne rämps! Žanri määratlemine on keeruline, üritati mingit muusikalistiilis laulu-jutuetendust mille sisuks aga kõigile niigi teada vigadega inimeste groteskseks väljendamine. Emotsioone tekitada ei suutnud. Mitte mingisuguseidki! Tuline kahju mahavisatud rahast ning raisatud ajast. Puhas tulude kogumise üritus NO99 poolt, ilma sisu vastu pakkumiseta.

Kuidas teistel muljed kes vaatamas käinud?
 
gea 27. veebruar 2015, kl 12.21
jah, samad sõnad. Uskumatu, et sellist rämpsu lastakse lavale.......
 
:) 27. veebruar 2015, kl 12.46
savisaare fännidele ei saagi selline etendus meeldida.
teile meeldiv etendus algab pühapäeval 1 märts kl 20:00 Meritoni hotellis ja ilmselt kannad seda üle edgartv.
 
Jane 27. veebruar 2015, kl 13.01
kle ära demagoogitse ja aja jama, pole kunagi kesikute fänn olnud. Jutt käib etendusest, kuigi mõne jaoks on tõesti "You made mu day" kui keegi temale ebameeldiva isiku kohta "jalagatagumikku" nalja teeb.
 
Ei 27. veebruar 2015, kl 13.15
Teatri nimi juba ütle kõik 99 korda NO :)
 
:) 27. veebruar 2015, kl 13.34
aga kõik inimesed ei saagi paljudest teatritükkidest aru ja viga pole mitte tükis, vaid ikka selles, et vaimne tase ei võimalda arusaamist.
 
t 27. veebruar 2015, kl 13.44
Kuidas selle vaimse tasemega on, otsustagu igaüks ise. Ei maksa siin väga teisi laita.
 
Zooey 27. veebruar 2015, kl 13.47
Täiesti nõus. Kahju oli ajast, rahast .Olen samuti NO99 suur fänn, aga seekord pettusin.Ootasin peent allegooriat, kunstilist elamust, aga seda ei näinud.Ikka väga otse haamriga andmine tundus see kõik. Inimlikus plaanis valus on vaadata sellist mõnitamist ja justnimelt- jalaga tagumikku andmist. Milleks seda vaja on? Juhime tähelepanu kellegi või millegi kitsaskohtadele? Ühtegi meeldivat emotsiooni... Et tehniliselt huvitav etendus...?et antiiktragöödia imiteering...? - nagu loen targemate kirjutistest. No selle pärast selline suur ettevõtmine? No ju siis olen kunstiliselt niipalju piiratud, aga ei suutnud näha selle asja mõtet ja võlu ja kunstilist väärtust.Või jäi see suure promo ja haipimise ja suurejoonelise ettevõtmise foonil väga tagasihoidlikuks. PS ei ole keskerakonna valija.
 
:) 27. veebruar 2015, kl 13.50
kesikud on ikka täitsa paanikas ja käib äge trollimine
Pai korraldatud ülemiste vanakese etendus on kesikute tase
 
:) :( 27. veebruar 2015, kl 14.26
Lollikesed ostsid kalli raha eest piletid ja kuda sa saad tunnistada, et puusse panid. Nüüd siis võetakse kõik relvad appi, et oma ämbrit õigustada.:) Ise pole vaatamas käinud, aga tutvusringkonnas selliseid idioote küll, kes esimese reklaami peale kohale lendavad, sest kiidetakse ju ja nüüd siis sojuvad, et jumalast mahavisatud aeg ja raha.
 
Jane :)-le 27. veebruar 2015, kl 14.52
kuule õpi õigekiri ("sojuvad")selgeks, seejärel kuku siin "trollima".
Sai juba öeldud, et pole kesikute valija ning see Pai Ülemiste Vanakese jant oli tülgastav!
Mõningate mööndustega on aga NO99 "Savisaar" siiski samas kategoorias.
 
käisin teatris 01. märts 2015, kl 17.12
Käisin ka eile etendust vaatamas - ja täpselt, nagu eelkirjutajatelegi - väga, väga suur pettumus. Ütlen igaks juhuks ette ära, et keskerakonna valija ei ole. Oleks oodanud palju peenemat allegooriat. Isegi mitte kordagi ei saanud naerda.
 
did_221468 01. märts 2015, kl 17.25
Mu viimase aja parimaid elamusi. Nii võimast esitust pole mina enne näinud. Võimu, võimul olemise ja võimu ihalemise analüüs. Kes läks peent parodeerimist ja mõnitamist otsima, see kindlast pettus.
 
Ülla-ülla 02. märts 2015, kl 14.40
Mina ootasin sellest etendusest meelelahutust.
Selle ka sain.
Ma saan aru, et on palju inimesi, kes ootasid midagi nagu vanasti Baskini teatrist või vihast vingumist nagu näiteks "reformierakonna koosolek" või mis ta oli - seda seal muidugi polnud. See oli MUUSIKAL!

Ja no seda üleshaipimist ei tasu kunagi vaadata-kuulata. Kui ei lähe teatrisse ülemäära suurte ootustega, ei ole ka nii suurt pettumust. Mina ei vaata kunagi seda reklaami suurust, uurin sisu ja lavastajat - ja üldjuhul ei pea pettuma.

Muusika oli väga hea. Ma varem arvasin, et Eplik on nii enam-vähem keskmine tegija, aga tuleb välja, et ta on ikka väga heal tasemel helilooja. Laulud olid meeldejäävamad kui näiteks vahetult enne seda nähtud Eesti laulu eelvoorude omad.

Ega ma jah eriti kõva häälega naernud - aga itsitasin niisama veel järgmisel päevalgi. Näiteks Joel Steinfeldt ja Linnar Priimägi olid nii ehtsad ja ehedad, tekitasid kena äratundmise. Samuti Mart Laar laulmas koos Savikaga tantsulaulukest "Tänu meile te oletegi vabad" - paras nauditav varieteenumber.

Tragöödia oli siin ka ju olemas, ehkki tuleb tunnistada, et see Savika surm jättis mind külmaks. See-eest äratas kaastunnet Kadri Simson - esmakordselt hakkasin mõtlema, et see on inimesel tõesti raisatud noorus, raisatud 20 parimat aastat elust. Vilja Savisaar jättis (ülekohtuselt?) targa ja sümpaatse mulje, tegelikus elus pole ta kuidagi suutnud end nii meeldivaks mängida.

Lavastus oli suurepärane ja võimas. Igav ei hakanud ja oli, mida vaadata. Kitsaskoht oli muidugi seal, et see polnud ju ainult Savisaar, nagu välja kuulutati - see oli üldistus kõigist meie vananevatest poliitikutest, kes hammastega oma soojast kohast kinni hoiavad (siin või Brüsselis, vahet pole).

Või ongi häda selles, et nii mõnigi tundis ära mitte ainult Savika, vaid ka oma jumaldatud partei pealiku või koguni iseenda?
 
ehhheee ülla-ülle 03. märts 2015, kl 11.08
selle pika üleshaipiva "arvustuse" ja monoloogi oleksid saanud ka palju lühemalt kokku võtta.

Minu arvamus: muusikaliks saab pidada seda ainult väga ebamusikaalne inimene. Koor oli keskpärane või alla selle ja ka kahe p..e parodeerimine ei päästnud. Vastupidi, see lambist sissepoogitud number sarnastaski konkreetse tüki mingi mageda suveteatri etendusega.
Epliku lood on samuti muidu ju täiesti lahedad kuid ainult mitte selles tükikeses!

Veel üks tähelepanek, need kellele etendus ei meeldinud tembeldatakse millegipärast kohe kesikuks ja savipätsi jüngriks!
Kuhu siis argumendid jäävad kullakesed, miks vaja isiklikuks minna??!!
 
J.A. Kiir 21. märts 2015, kl 19.23
Mina olen ka Ülla-üllaga nõus - just sama d mõtted tekkisid minulgi, ja kahju hakkas eriti Kadrist ja tema kaotatud 20st aastast. Jüri oli ka väga hea :)

Pole minagi eriline NO99 fänn, aga sellelt etenduselt sain elamuse. Jah, etendus oli veidi ebaühtlane, teine osa kippus veidi venima, set tundub, et parim osa sai kõik I vaatuses ära tehtud-öeldud. Ja noh, kõik "kunstilised võtted" ei jõudnud mulle päriselt pärale (rulluisutav Kaljujärv, kas vihje ES-le kui uisuliidu presidendile?).

Ma ütleks, et see oli veidi nagu no-teaterlik "Meri ja Orav".
 
lo 21. märts 2015, kl 20.56
Mulle meeldis just see, et see ei olnud ärapanemine.
Üldistus oli piisavalt suur, et seda vaadata kui võimumängude pila. Hea rollisooritus Rasmus Kaljujärvelt, Marika Vaarikult. Kaja tants ja Kadri tragöödia väärisid vaatamist, Jüri Ratast käsitati ootamatust vaatenurgast.
 
Zooey 21. märts 2015, kl 20.57
Nii väga ennustati peaosalisele surma selles etenduses, kui ta valimised võidab. See oli õõvastav, seda enam üleeile, kui tulid teated Edgar Savisaare tervislikust seisukorrast. NO99 soov oli kaotada aja ja ruumi piirid, teha ka 1. märtsi etenduselt otselülitus Keskerakonna valimispeaole. Tahaksin Semperi/Ojasoo käest nüüd küsida- kas nad on rahul oma kunstiga? Ka sõna on tegu.
 
O_o 22. märts 2015, kl 11.02
Esiteks, Keskerakond ei võitnud ju valimisi.
Teiseks, Savisaare kehv tervis oli ammu kaugele paista, ei jaksanud ta seista ja liikus saatjate toel. Et ta ise seda eitas, ei tee põdurust olematuks.
 
Zooey 22. märts 2015, kl 13.43
Valimistel sai teistest kõige enam hääli Edgar Savisaar. Seda võib kindlasti ühel või teisel moel võiduks nimetada.Ja seda enam - kui põdur tervis oli teada-siis mida see sinu arvates õigustab? Mina esitasin väite, et ennustamine sel moel läbi "kunsti" kellelegi surma on siiski liig.Eetiliselt lubamatu. Sest Edgar Savisaar on elus inimene, mitte tegelane ajaloost ega minevikust. Ja seda siis veel ülistada kui suurt kunsti- ei ole kohane . Lisan veel- eluohtlikuks muutuv kahepoolne kopsupõletik on küll haigus, mis võib tabada igaühte meist selles maailmas, olgu tervis põdur või tugev.
 
to Zooey 23. märts 2015, kl 16.31
Õige! Mina ennustan ilma igasuguse kunstita, et me kõik sureme, eranditult, pole vahet kas tervelt, põduralt, valimisi võites või neil üldse mitte osaledes.
 
appi 23. märts 2015, kl 20.57
No katsuge kuidagi olla, kesikufännid. Küll leiate uue isakese, keda saate kummardama hakata. Võib-olla natuke noorema ja tervema, aga seegi parem kui mitte midagi, eks.
 
miks siis appi karjud 23. märts 2015, kl 21.29
mine laku oma reformi tagumikku edasi ja vaata, kuidas maa rahvast tühjaks jookseb
 
õõvastav 26. märts 2015, kl 00.25
õhus on tugevasti tunda seda õõvastust, et saabuski kätte, mida nii paljud olid soovinud - Savisaare surmaheitlus ja kui jumal annab, siis lõplik lahkuminegi. Selle nimel on töötanud riigiteater ja reformipoliitikud, Mikser puusuuskadega ja Vilja viagraga - kõik pingutasid, aga... koos soovituga saabus ka väike hirm! Äkki vakatasid kõige mürgisemadki, ettevaatlikumad kiirustasid midagi viisakamat ütlema, peaminister saatis haiglasse mokaotsast tervisesoovi, Vilja oli nõus laimuraamatuga ootama...
Kas toimub ka mingi sisemine puhastus, kas hakatakse mõistma, mida oldi tegelikult tehtud, kuidas vihatud?
 
J.A. Kiir 31. märts 2015, kl 18.35
No kuulge, tulge mõistusele seal eespool kommijad, ega Savisaar sellepärast hinge vaagu, et NO-teatri tükis niimoodi "ette kuulutati"! Vaevalt oleks teater seda etendanud, kui Edgaril see asi näiteks enne esikat oleks juhtunud.

Aga lugu oli muidugi endeline, teatavas mõttes - võimuiha viibki hukatusse, üldiselt, ja vana oleks tõesti juba võinud hakata rohkem oma tervisega tegelema.

Ja kes siin koori üle vingus - koor oli täiesti korralik, veidi irreaalne oma valgete parukatega ja - selline võis Vana-Kreeka tragöödias kõike kommenteeriv koor olla küll.
 
aga 22. aprill 2015, kl 20.29
Tegelikult on ju nüüd täitsa mõnus, kui esikesikust ei ole kõppugi kuulda, teistest rääkimata. Kohe rahulikum ja tervislikum õhkkond kuidagi. Valitsus saab sellegipoolest õigete asjade eest mööda päid ja jalgu.
 
Olen mõelnud, 23. aprill 2015, kl 08.46
et saatuslikuks võis saada see kurnav uisuvideo. Selle lõpus ta ju pühkis õige väsinult higi.
Ja uisuteraga võib ennast väga kergesti kriimustada. Aga küll ta paraneb.
 
Enda 15. mai 2015, kl 20.18
Ja küll see jalg ka tagasi kasvab, peab kasvama!
 
J.A. Kiir 16. mai 2015, kl 22.45
Ega sa ometi arva, et ta ise uisutas??? See oli "kurnav" jah :D
 
Kindla peale 17. mai 2015, kl 15.20
ikka ise.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!