Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Keelenurk
Vajan abi!
 
Naine 01. november 2016, kl 15.04
Tere!
Kas keegi võib aidata teha teksti ladusaks ja parandada vigu? Olen teile väga tänulik.

Kõrghariduse sain Tallinna Ülikoolis. Oma teenistuskäiku alustasin suvelaagrites lastekasvatajana töötades. Pärast hakkasin lasteaia õpetajana töötama. Peale selle viin läbi meisterdamise tunnid väike lastele 2 kuni 6 aastani, mis on suunatud käe pisimotoorika arenemisele ja laste silmaringi laiendamisele. Selja taga jäi ka lego konstrueerimise tundide pidamise kogemus. Õpetaja kutset pean üldiselt väga huvitavaks, sest see sunnib kogu aeg ennast arenema. Koos lastega aeg kunagi ei muutu rutiiniks. Ma leian innustuse avarate laste silmadest ja teadmishiimulistest mõistustest, mis koguaeg otsivad vastused oma küsimustele. Mis puutub minusse, harrastan tervislikku eluviisi. Tegelen joogaga. Laste kasvatamisel püüan järgima humaanne pedagoogika põhimõtteid. Ma olen väga heatahtlik, mulle meeldib inimestele aidata. Veel ma väga armastan loomasid ja loodust üldiselt. Võimalikult ma püüan rohkem aega värskes õhus veeta, töötades oma aias. Lapsepõlvest ei meeldi mulle kohal istuda. Koguaeg õpin midagi uut, pidevalt täiendades oma vajalikkude naistekunstide hoiukarpi veelgi uute teadmistega. Minu veel üks kirglik lemmiktegevus on lugemine. Sellele ma püüan pühendada iga vaba hetki kas transpordis või järjekorra ootamas.
 
maniila 01. november 2016, kl 15.44
Kõrghariduse omandasin Tallinna ülikoolis. Teenistuskäiku alustasin suvelaagrites lastega töötades. Hiljem töötasin lasteaia õpetajana. Annan 2-6-aastastele lastele meisterdamastunde, mis on suunatud käe väikemotoorika arendamisele ja laste silmaringi laiendamisele. Olen õpetanud lapsi legosid kokku panema. Õpetajakutse on huvitav ja arendav. Lastega veedetud aeg ei muutu rutiinseks. Leian innustust laste siirast pilgust ja teadmishimust. Harrastan tervislikku eluviisi, tegelen joogaga. Laste kasvatamisel püüan jälgida humaanse pedagoogika põhimõtet. Olen heatahtlik, mulle meeldib inimesi aidata. Armastan loomi ja loodust. Püüan võimalikult palju viibida värskes õhus. Mul on aed, kus töötades ma ennast hästi tunnen. Armastan liikuda ja ennast arendada. Väga meeldib lugeda.
 
Katenqw 01. november 2016, kl 16.55
Tänan väga!
 
maniila 01. november 2016, kl 18.33
võta heaks. mul hea meel, kui sain abiks olla:)
 
puru 02. november 2016, kl 10.26
Kas siiski ei öelda mitte "pisimotoorika", mitte "väikemotoorika"? Autor ise võib seda paremini teada oma ala spetsialistina, kuigi eesti keel pole tema emakeel. Ma ise muudaks vähem, säilitaks algsest tekstist rohkem:

Kõrghariduse sain Tallinna Ülikoolis. Oma teenistuskäiku alustasin laste suvelaagrites kasvatajana. Hiljem hakkasin töötama lasteaiaõpetajana. Peale selle annan 2-6aastastele lastele meisterdamistunde, mis arendavad käe pisimotoorikat ja laiendavad laste silmaringi. Samuti olen andnud Lego klotsidest konstrueerimise tunde. Õpetajakutset pean väga huvitavaks, sest see sunnib kogu aeg ennast arendama. Koos lastega ei muutu aeg kunagi rutiinseks. Ma leian innustust laste teadmishimust ja pärani silmadest, mis kogu aeg otsivad oma küsimustele vastuseid. Ma ise harrastan tervislikku eluviisi. Tegelen joogaga. Laste kasvatamisel püüan järgida humaanse pedagoogika põhimõtteid. Ma olen väga heatahtlik, mulle meeldib inimesi aidata. Armastan väga loomi ja loodust. Püüan võimalikult palju aega veeta värskes õhus, töötades oma aias. Juba lapsepõlvest peale ei meeldi mulle käed rüpes istumine. Kogu aeg õpin midagi uut, täiendades pidevalt oma vajalike näputööoskuste varasalve järjest uute teadmistega. Veel üks mu kirglik lemmiktegevus on lugemine. Püüan sellele pühendada iga vaba hetke nii ühistranspordis kui järjekordades seistes.

Sõna "lasteaiaõpetaja" kirjutatakse kokku.
Selle Lego klotside lause osas ma natuke kõhklen, äkki keegi oskab paremini väljenduda.
Ma ei tea, kas tööintervjuul on sobilik öelda: "olen väga heatahtlik". Ega ju keegi ei ütle nagunii, et tegelikult olen üks kuri inimene. Võibolla pigem "olen osavõtliku loomuga".
Kas ma sellest "kohal istumisest" sain õigesti aru? St ei meeldi tegevuseta olla?
Kas "naistekunstidega" on mõeldud näputööd/käsitööd?

Loodetavasti teemaalgatajal on sellest kasu!
 
maniila 02. november 2016, kl 16.54
tubli:) töötan korrektorina. Seal, kus mina töötan, kasutatakse Tallinna ülikool, Tartu ülikool, keskkool väikese tähega. lasteaia kasvataja on õige nii kokku-, kui lahkukirjutatult. samuti nagu lasteaiaõpetaja abi või siis lasteaiaõpetajaabi. No võib-olla pisimetoorika asendamine väikemotoorikaga oli liialdus, aga mulle lihtsalt meeldis nii rohkem. näit. tüüpiline viga - emadepäeva kontsert. õige emadepäevakontsert, isadepäevakontsert. paraku olen sunnitud tekste paljuski muutma (no interneti teel tuleb igasugust jama), võib-olla sellest ka see teksti muutmise nn. "foobia"!
 
lugeja 03. november 2016, kl 00.16
kena näha, et leidub heatahtlikke abilisi.
mulle meeldib puru tekst rohkem, see on soojem, maniila tekst võib olla õigem, ei ole spetsialist, kuid tundub politsei protokollina, kuivem.

siinse keskkonna hammustamistest teadlikuna, oli tore lugeda abivalmis inimeste kirjutisi.
 
puru 03. november 2016, kl 09.57
Aaaaaah, meelde tuli! Eesti keeles on peenmotoorika.
 
maniila 03. november 2016, kl 14.10
to 3. nov. 00.16. väga õige tähelepanek! kuna ma korrigeerin kuulutusi, siis sellest ongi tingitud lühilaused. aga minu meelest saab 3 sõnaga anda edasi sama sõnumi, mida kolme lausega. tekstiga mängimine on kirjanike privileeg. no see jällegi pelgalt minu arvamus.
 
Kord 04. november 2016, kl 10.36
Tartu Ülikool on alati suure tähega kirjutatud, kuna on asutuse nimi, ju siis Tallinna Ülikool on ka suure tähega. Ka mõlema ülikooli kodukal kirjutavad nad oma asutuse nime suure tähega. Selline viga kohe teksti alguses võib vabalt töökoha maksma minna.
 
maniila 05. november 2016, kl 07.52
mina õppinud filoloogidelt, ise tõesti ei ole. ei Tartu ülikool, Tallinna ülikool ega Tallinna tehnikaülikool kirjutata suure tähega. üks näide - Tallinna lastehaigla vs SA Tallinna Lastehaigla. Guugel ei ole ÕS. kes minu töökoha pärast muretseb, siis ma tänan, aga saan hakkama:)
 
:) 05. november 2016, kl 10.02
Tegelikult pole vale ei suure ega ka väikese algustähega. Oleneb kontekstist, võib mõlemat moodi.

http://www.eki.ee/keeleabi/index.php?leht=4&act=2&vld=7

http://keeleabi.eki.ee/artiklid3/austus.html
 
puru 08. november 2016, kl 10.16
Ma saan nii aru, et mõeldud oli teemaalgataja töökohta, kuhu ta oma CV-ga kandideerib.
Ma ise vihkan südamest suurt ja väikest algustähte, eriti pärast seda, kui n-ö käändumatute omadussõnade positsioonis kohanimesid kästakse kirjutada suure tähega (Soome kelk, öäkk). Mind häirib, kui asutusenime osa kiputakse suure tähega kirjutama (meil Ministeeriumis, võehh). Tallinna Ülikool suurte tähtedega sobib siin paremini sellepärast, et Tallinnas on mitu ülikooli ja suurtäht annab lugejale otseselt märku, millisega neist tegu.
 
maniila 08. november 2016, kl 10.58
no tänapäeval kirjutatakse ju ka Eesti keel, vanasti oli ikka eest keel. ja minul on õues Kemps, väga oluline kirjutada suure tähega. Tallinnas on küll mitu ülikooli, aga neil eri nimed. sellepärast võib vabalt väikese tähega kirjutada. nagu gümnaasiumidki. oma kogemustest tean, et isegi teater ja klubi kirjutatakse suure tähega. no siis on peres Lapsed, Kass ja Koer.
 
puru 09. november 2016, kl 10.11
Huvitav mõttevahetus!
Kui tänapäeval kirjutatakse Eesti keel, on õnneks siiski tegemist kirjaveaga. Keelte nimetused on reegli järgi endiselt väikeste tähtedega.
Ülal toodud linkidest on näha, et võib jah vabalt väikese tähega kirjutada Tallinna ülikool. Ja ilmselt niisuguses lauses tõesti keegi ei hakka kahtlustama, et kirjutaja käis nt tehnikaülikoolis. Siiski ei ole viga kirjutada CV-s oma kooli nimi ametlikus versioonis. Ei tohi siiski unustada, et ka ametlikus nimes on allüksuste nimetused väikese tähega: õppisin Tartu Ülikooli Narva kolledžis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!