Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Keelenurk
Kust saab
 
Kust saab 21. märts 2008, kl 15.53
Kusagil netis saab teksti läbi lasta , et ta kirjavead välja otsiks. Äkki keegi teab aadressi.
 
speller 21. märts 2008, kl 18.11
kas sul arvutis ntx wordi ei ole? seal peaks vähemalt eesti keele speller ikka peal olema. ja kui tekst on mingis muus programmis, võid ju kopipastega wordi tõsta...
aga webis on eesti keele speller ntx http://www.filosoft.ee/html_speller_et/
või tahad mingit muud keelt kontrollida???
 
jeah 22. märts 2008, kl 15.34
speller on lahe: trükivead jäävad lahkesti sisse, kui moodustub mingi olemasolev sõna, näiteks kui kirjutad "toetama" asemel "teotama" või "õpetaja" asemel "põetaja" - ja on tähele pandud, et ka "pooltargument" asemel "pooltagument" kirjutades :)
 
speller 22. märts 2008, kl 20.33
no aga see on täitsa loomulik, speller analüüsib teksti sõnatasandil, st märgib veaks sõnad, mida tema sõnastikus sellisel kujul pole. lausetasandil analüüs jääb, vähemalt eesti keeles, ikka kasutaja vastutusele.
ntx mina toksisin kunagi sisse lause: programm avab ekraanile kana (tegelt muidugi akna...), spelleri meelest täitsa ok lause.
ja on ka mõningaid täiesti õigeid sõnu, mida speller ei "tunnista". niiet speller on ikkagi inimese abiline, mitte asendaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!