Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Keelenurk
Kas VÕÕRA varaomandamine on VARGUS!?
 
hämmastunud 11. aprill 2008, kl 15.50
Kas ruumi omanik, võib võlgnevuse tõttu vahetada ukselukkud ja omandada kogu ruumis oleva vara? Kuidas seda käsitleda? Vargus? Võlga saab nõuda ju tsiviilasjas, ta ei saa ju vara oma äranägemise järgi paigutada kuni võla tasumiseni.
 
aga 11. aprill 2008, kl 16.00
Kas teise kulul elamine on vargus?
 
ei tohi 11. aprill 2008, kl 16.10
Tegelikult siiski ei tohi. Juriidilise isiku puhul eriti.
 
joobert 11. aprill 2008, kl 22.51
jah, kui üritada asjale õigekirja seisukohast vaadata, siis on siin praegu küsimus vististi selles, kas "võõra vara omandamine" ja "vargus" on sünonüümid. jaa, on küll:))
 
tähenäriline 11. aprill 2008, kl 23.19
kuna siin on siiski tegemist õigekirjafoorumiga, parandaks kaks viga esimeses lauses:
Kas ruumi omanik võib võlgnevuse tõttu vahetada ukselukud...
ja pealkirjas: vara omandamine...
juriidilise külje osas ehk saad õigusabist nõu...
 
joobert 12. aprill 2008, kl 01.13
parandan ennast ise ruttu ära, enne kui teised tähenärijad kohale jõuavad:) tegelt "võõra vara omandamine" ja "vargus" siiski ei ole sünonüümid, hoopis teine lugu on "võõra vara omaStamisega", vaat see on küll vargus:D
 
komm 13. aprill 2008, kl 00.04
Ei või, aga omaniku tegevust lukkude vahetamisel nimetatakse omavoliks.
 
oot-oot 18. aprill 2008, kl 15.26
mina omanikuna võin oma valdusega teha, mis tahan, ka lukke vahetada ju? ja kui keegi on unustanud minu eraalale omi asju, no sorry, ma võin need lausa prügikasti panna ju? ega mul ladu pole!

aga ma teeks sellistele värdjatele üürnikele uut ja vana! katsugu siis kohtus tõestada, et neil minu juures üldse midagi oli!
 
Müta 20. aprill 2008, kl 22.31
Tegelikult on siin asi hoopis võõra vara omavolilise hõivamisega. Kui sellest ruumist aga midagi kaob omastamise või kasusaamise eesmärgi siis see on vargus. Esimene lahendatakse tsiviilõiguslikul baasil ja teine karistusseadustiku alusel.
 
s2 21. aprill 2008, kl 14.15
VÕS

§ 305
1) Kinnisasja üürileandjal on üürilepingust tulenevate nõuete tagamiseks pandiõigus üüritud kinnisasjal asuvatele ja ruumi üürimisel selle sisustusse või kasutamise juurde kuuluvatele vallasasjadele ka siis, kui need ei ole üürileandja valduses. Pandiga on tagatud jooksva ja sellele eelneva aasta üüri nõuded, samuti hüvitisnõuded.

§ 307
1) Kui üürnik tahab ära kolida või ruumides leiduvaid asju ära viia, võib üürileandja asju kinni pidada ulatuses, mis on vajalik tema nõuete täitmise tagamiseks. Üürileandja võib oma pandiõiguse teostamiseks kasutada omaabi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!