Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
pole elatist saanudki,laps 20 aastane ja kohtutäitur palub esitada täitemenetluse lõpetamise
 
siiri 07. juuni 2011, kl 20.20
pealkiri ütles juba enamuse ja iga aasta käin kohtutäituri juures võlajääki lisamas,mis nagu oletatavasti miinimumpalga järgi lisatakse.alustasin rublast ja nüüd sain kohtutäiturilt kirja,et vastavalt paragraff 157 lg 1 on jõustunud seadus,et nõude aegumistähtaeg on 10 aastat.kusjuures pole sentigi saanud.mees on ära maksnud ainult kohtukulud 7500 eeku,mis kohus välja mõistis seoses elatisraha maksmisest eemalehoidmisega.
 
nojah 07. juuni 2011, kl 21.22
siis sa ei saagi midagi. oma viga, et nii kuri olid ja mehega mõistlikult ei rääkinud. nüüd ole õnnelik, et laps suur ja sinu teha on ta jalgadele tõugata, mitte saamata jäänud raha peale energiat kulutada.
 
g 10. juuni 2011, kl 13.23
ei saa olla aegunud...elatise nõue aegub 30 aasta pärast.....
Otsi uus kohtutäitur ja mine lihtsalt üle...teed teise kohtutäituri juures avalduse, et ta võtaks asjad üle....kuna senine pole lillegi liigutanud. Kindlasti lase mehe vara arestida ja müüki panna.... minul hakkasid just nii asjad liikuma....eelmine kohtutäitur oli ka saamatu....
 
Mida?? 11. juuni 2011, kl 14.03
Saa üle inimene! Vaevalt siin foorumis iga teine kasutaja juristi haridusega on!
Selliseid naisi on eesti täis,kes pole raha saanud terve lapse kasvu perioodil.
 
samas seisus 11. juuni 2011, kl 21.53
kah laps üle 18, aga ta ei nõua enam midagi, töötab ja õpib üheaegselt,saab hakkama, ei põe,
aga suvel vahetab uue perekonnanime, ei taha seda nime ka, nüüd täisealine, ise teab, mis teeb ja järele mõeldes olen temaga nõus
 
miks ei maksta? 12. juuni 2011, kl 12.31
- neid põhjusi oleks huvitav teada! - - et isad ja mehed lihtsalt nii pahad on, see ei ole kuigi veenev loosung..... - küllap tuleb siin heita suur kivi naiste kapsaaeda ja soovitada neil hoolikamalt peeglisse vaadata!
 
naine 17. juuni 2011, kl 21.28
viimasele kirjutajale: sa vist tõesti ei usu, et on selliseid mehi, kes lihtsalt ei hooli oma lapsest, naine võib olla ükskõik kui hea mehe vastu. näiteks minul oli nii, et olin ülimalt lepilik abielu ajal ja püüdsin kõigi inetustega ja valuga leppida, mida see mees mulle pakkus ... nüüd saan aru,e tminu viga oli, et olin liiga hea. Õnneks ronisin sellest suhtest välja ja nüüd olen õnnelik ja laps üksi ära koolitatud ka.
 
seadus ütleb nii: 30. juuni 2011, kl 19.04
Jõustunud kohtuotsusega tunnustatud nõue aegub 30 aasta jooksul, seega isegi, kui isa ei ole lastele elatist maksnud alates 1998. aastast, on alus elatise sissenõudmiseks olemas. Soovitaksin pöörduda kohtutäituri poole - jõustunud kohtuotsus on täitedokumendiks, mille alusel saaks kohtutäitur algatada täitemenetlust.

Elatise maksmisest kõrvalehoidmine on Eestis kriminaalkorras karistatav tegu. Karistusseadustiku § 169 sätestab, et kuritahtliku kõrvalehoidumise eest (kohtu poolt väljamõistetud igakuise elatusraha maksmisest), oma nooremale kui kaheksateistaastasele lapsele või täisealiseks saanud, kuid abi vajavale töövõimetule lapsele, karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.
 
ära tõmble 04. juuli 2011, kl 19.27
Sina ei saa midagi ja ei pidanudki saama. Lapsed on need kellele elatist makstakse või siis ei maksta. Lapsuke täisealine, pühi suu puhtaks nii või teisiti.
 
tõmblejale 04. juuli 2011, kl 20.20
päris nii see pole. Võlg jääb ülesse ja arvestakse seda iga makmata/ vähemmakstud/ ja ka makstud kuude eest. Tehaske tasaarveldus ja võlg jääb ülesse 30-ks aastaks.
Läbikäidud tee mi muidugi tõmbleja murelikuks teeb.
Võib olla ema tegi võlgu, et isa olematut toetust taskaalustada ja nüüd tuleb isal ikka see võlg lapse kasvatamiseks ära maksta.
Proovida võiks ka vangistuse rakendamist 1 a ulatuses.
ka see töötas ja võlg jäi ikkagi ülesse.
 
seaduse mõte 05. juuli 2011, kl 00.06
kasutada tasub kõiki võtteid, mmis seadusega lubatud. seina äärde panemist seal kahjuks pole.
 
:( 05. juuli 2011, kl 00.28
Kahjuks jah
 
suul 11. juuli 2011, kl 19.12
siiri Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> pealkiri ütles juba enamuse ja iga aasta käin koht
> utäituri juures võlajääki lisamas,mis nagu oletata
> vasti miinimumpalga järgi lisatakse.alustasin rubl
> ast ja nüüd sain kohtutäiturilt kirja,et vastavalt
> paragraff 157 lg 1 on jõustunud seadus,et nõude a
> egumistähtaeg on 10 aastat.kusjuures pole sentigi
> saanud.mees on ära maksnud ainult kohtukulud 7500
> eeku,mis kohus välja mõistis seoses elatisraha mak
> smisest eemalehoidmisega.


See 10 aastat hakkab kehtima ju 05.04.2011 alates tekkivatele nõuetele..Sinu nõue ju vanem ja kehti veel 30a. Tee jah krim.avaldus..täitsa tahtlik ju kui laps saanud täisealiseks aga ta pole midagisuutnud maksta.Siis liigutab ..krimotsuses ju kajastub võlasumma..ja sealt saad uue nõude esitada kohtutäiturile ja see kehti 10.a ja enne sellemõõdumist uuesti kohtusse..ja nii kuni lõpuni..
mees ei tee väljagi,miks sa peaksid alla andma..see niipalju närvikulu ka ei nõua
 
v 21. juuli 2011, kl 09.59
ei aegu sul niipea midagi ning kui lontkõrval pensioniiga kätte jõuab siis hakatakse sellest võtma nii, et ainult pool elatusmiinimumi alles jääb.
 
uskumatu 22. juuli 2011, kl 15.36
...kui õelad mutid siin käivad! Mida te tänitate ja parastate! Teine inimene on virelenud 18 aastat ja teie veel irvitate. Tubli oled teemaalgataja ja ole rahulik, mitte midagi ei tühistata!
Minu laste isa ei maksa juba 2 aastat midagi ja olen suht rahulik, sest tean, et kohus on väljanõudnud ja kunagi saan selle raha või osagi sellestnii või naa ja saan lastele lubada paremat elu kui seni. Olgu või 10 aasta pärast.
 
to uskumatu 22. juuli 2011, kl 16.28
arvan, et pole need viha ja mürkipritsivad kodanikud mingid õelad mutid siin. tegemist hoopis nendasamade rongaisadega, keda see teema perze torgib ja ei suuda end kontrollida.
 
marii 10. august 2011, kl 09.56
kindlasti vaheta kohtutäiturit. ei tasu asja niisama jätta - ka lastel on õigused ja ka isadel on kohustused. kui me, naised, kõik käega lööme, siis põhjustamegi selliste rongaisade tekkimist, kes ei oma mingit vastutustunnet ja kellel oma lastest on sügavalt ükskõik. tuleb kindlalt seista selle eest, et sellistel meestel ei tekiks karistamatuse tunnet.

mul mitu kohtuteed läbi käidud. lõpuks, kui kohtus ähvardati reaalse vanglakaristusega, siis hakkas laste isa raha maksma. aga ka üle 10 aasta ei maksnud sentigi.

asi ei ole ju selles, et mina emana seda raha vajakisn. loomulikult on võimalik ka ilma hakkama saada. aga see on laste õigus. ja mina emana pean tegema kõik, mis minu võimuses, et oma laste õigusi kaitsta. seetõttu ei tulnudki pähe loobuda.
 
täisealise emale? 14. august 2011, kl 11.32
mees elatist tasunud pole, kuigi kohtuotsus olemas ja asi täituri käes ja nüüd lapsed ka juba täisealised - kas üldseon ju võimalik et sellisel juhul ka naine selel raha saab- seee ie kulu ju nüüd enam laste kasvatmisele, vaid naine ju ise saab ja kulutab endale -kas ika peab mees maksma?
 
peab ikka 14. august 2011, kl 21.19
mees jäi selle raha oma laste emale võlgu ju. Võib olla ema laenas igakuuliselt puuduoleva summa ja peab nüüd raha tagasi maksma.
Lasteraha tuleb maksta 18 aastat igakuuliselt ettenähtud ja kokkulepitud määras, polegi nii oluline, millal seda mees teeb. Peaasi, et 18 aastat saaks kokku.
Paljudel juhtudel saabki lapse ema selle raha, kui lapse isa pensionile jääb, sel juhul tekib mehel püsiv sissetulek, millest on midagi kinni pidada.
 
ang to täisealise emale? 14. august 2011, kl 21.47
Seletan sulle ja teistele taipamatutele asja ära.

Oletame, et maja maksab 100000 eurot ja sina ja mina kaasomandisse otsustame selle maja osta ning lepime kokku, et kumbki maksab poole ning võtame 18 aasta peale pangalaenu. Seni kõik selge? Koos võtame laenu, koos ostame maja, aga siis mina ütlen, et mul raha pole, kas sul on, maksa ise laenu, ma see kuu-aasta-viisaastak ei saa maksta. Ja sina maksad üksi, aga aastast saab 18 aastat ja sa oled laenu üksi kinni maksnud. Kas sa leiad, et see maja on ikka võrdselt meie kahe oma ja kuna ta nüüd on välja makstud, siis selleks, et oma poolt omada ei pea ma sulle seda osa, mis sa minu eest maksid, tagasi maksma?

Elatis EI OLE laste raha. Elatis on see raha, mis kulub laste sünnist nende täisealiseks kasvatamiseks, söögile, ravimitele, ekskursioonidele, riietele, trennidele; pool ema poolt, pool isa poolt. Kui isa pole poot panustanud, siis on ema pidanud tema poole ju ka kinni maksma, ja reeglina mitte laste arvelt, vaid ikka iseenda. Lapsed said ju üles kasvatatud, seega sellest, et isa lastele võlgu on, pole vaja jahuda, ega lapsi 4-aastaselt keegi tööle pannud, et teenigu siis isa poolt maksmata osa tagasi. Ikka ema öösiti tõlkis ja kudus ja käis nädalavahetustel rikka sugulase maja koristamas. (Loomulikult on ka vastupidiseid olukordi, kus isa maksab ja ema mitte, isa kasvatab ja ema tuules.)

Millistel tingimustel oleks sa nõus maksma üksi kinni 100000 eurose maja, aga ikkagi poole sellest minu omaks jätma?
 
lootusetu 14. august 2011, kl 22.45
kui osta kahepeale 100000 eurone maja ja selle eest tasub enamjaolt vaid üks siis on küll suht ras´ke seda oma osa teiselt kätte saada, sest kui ikka raha pole siis pole, ainus võimalus on maja maha müüa a nii saab oma raha tagasi
 
analoog 15. august 2011, kl 00.38
lootusetu soovitab siis ühel vanemal laps maha müüa? kuna ei jaksa ju kasvatada ja elatusraha maksta?
 
ang 15. august 2011, kl 09.05
Lootusetu ehk ei eksigi väga, kuigi asja ivale ta pihta ei saanud. Selline isa ehk võiks lapsevanemana oma rollist täiesti loobuda, sest teatavasti on vanemal lisaks kohustustele ka õigused, ehk siis loobugu ka õigustest.

Jutt iseenesest oli sellest, kas isa on emale ikka võlgu ka veel siis, kui lapsed juba täiskasvanud, kui enne ei maksnud. ON KÜLL.
 
lootusetu 15. august 2011, kl 10.24
aga seee elatse õlg aegub ju öra ja kui isal midgaimaksta pole sisi ta saab ka kohtus selel võla tühistada, endal kogemused olemas.
 
tohoh 02. september 2011, kl 10.08
Isegi kui 30 aastat läbi saab elatise väljamõistmisest, siis saab asi uuesti kohtusse anda võlgnevuse sissenõudmiseks ja hakkab uuuesti aeg jooksama.... võlga tühistada pole võimalik...küll aga vähendada, aga ainult sel juhul kui see on põhjendatud: töötus ja raha puudumine pole põhjused, et kohus midagi vähendaks
...küll aga invaliidsus ja teiste ülalpeetavate olemasolu.
To lootusetu, kui oled ise patune või loll, siis hoia suu vähemalt kinni.
 
lootusetu 04. september 2011, kl 20.49
to tohoh

tean mida röögin ja pole ka nagu loll- niiet palun ära sildista inimesi

kui sa 30 möödudes elatise võlga sisse nõuad sisi maksad sa sellelt võlalt ise ka riigilõivu.. see sai tehtud.. aga kohtusse esitas mees hoopiski hagi v'la kustutamiseks . Kohus küll ei kustutanud võlga kuid vähendas ja pähjuseks see,e t mees nüüd pensionör ja puudega.. niiet mees naeris näkku et noh, kas 30a pärast oaned jälle raha tuttu ja tuled uuesti nõudma sisi lasen jälle vöhendada... Kusjuures mee skohale ei ilunud ja teatas et ta tervisega vilets, oli arstitõend jne
 
Pille 21. märts 2013, kl 15.36
Õige, ei ole naistes asi ja ei ole mõeldud need toetused naistele vaid LASTELE, mehed kes te siin kommenteerite , mõelge sellele! Ei ole aksepteeritav mõte, et oi, ma ei tea kuhu see raha läheb kui emale annan. Teie ei tegele igapäevaselt lapse murede, vajaduse ja toimetuleku, eluga! Ja nagu see raha oleks nii suur, et sellega midagi erilist lubada saaks!
Naljakas on kuulata meeste ühis hala , nemad ei jõua ega jaksa. Naised PEAVAD jaksama ja jõudma ! Olla hea naine . ema , armuke, kokk, pesupesia, soki nõeluja jne
käima tööl , toetama meest (maksmata elatiraha)
MEHED TEEVAD ENNAST NII HÄDISEKS,, SIIS EI OLNUD HÄDINE KUI LAPSE TEGEMINE OLI????
MÜTS MAHA MEIE EESTI NAISTE EES! OLEME MEESTEST MILJON KORDA PAREMAD!
KAHJU AINULT ET NOORUSES ME EI SUUDA ÄRA ERISTADA, KES ON TARK MEES JA HOOLIV, KES AGA LORU JA LUUSER!
 
hehh 23. märts 2013, kl 16.50
lugesin sinu probleemi delfist seoses elatis eja kohtutäituriga

kui sul laps 20 aastane ja elatis rubla ajast sisi se eei saa veel olla aegunud sest selleaegsed nõuded aeguvad 30 aastaga.

kui sul laps juhtumisi peaks õppima veel samas koolis kuhu asus õppima enne 18a saamist siis lapse nimel tuleks teha uus elatise hagi ja nõuda elatist kuni selle kooli lõpetamniseni, ja saab nõuda ka aasta tagasiulatuvalt! täna on miinimumealatis 160 eur kuus
eelmisel aastal oli 145 eur.


see selleks, kui mees on terve, töötab, tal on vara siis kohtutäituri juures peaks olema tehtud avalduys, et soovid võlgnevuse pöörata võlgniku varale, töötasule ja pangakontole.
- sellisel juhul saab täitur arestida mehe palga kohe töökohal, müüa majad, maad, autod jms.

Kui aga täitur ei ole huvtatud asjaajamisst - minu puhl nt oli mul esimene täitur mehe uue naise suur sõbranna....
siis tuleb täiturit vahetada.

Ei oska sulle seadusi nimetada, kuid pöördu kindlasti kohtutäiturite koja poole selle küsimusega

MITTE mingil juhul aga ära täida täiturile avaldust nõude lõpetamise kohta - kui täidad siis kasseerib ta hoopiski sinult raha sisse!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!