Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Eesti riigi toetus üksikemale...
 
vanaemme 16. august 2012, kl 10.16
Siin kindlasti keegi leidub, kes oskaks vastata küsimusele - kui palju plekib see Eesti Vabariik üksikemale raha kuus. Summat sooviks teada, Tänud ette.
 
yee 16. august 2012, kl 10.52
Üksikemasid ei tohiks üldse toetada! perekondi tuleb toetada, mitte üksikemasid.
Lastetoetus on ise küsimus, aga üksikemadus pole mingi toetamist väärt asi.
 
.. 16. august 2012, kl 11.04
On vist midagi 19 euri kanti. Ma saan praegu kätte iga kuu umbes 38 euri ( seal sees siis lapsetoetus ja üksikvanema toetus).
Yee´le - mis suhtes mina ja mu laps vähem perekond oleme kui mees ja naine ja laps?
Perekond on omavahel suguluses olevad inimesed, kes jagavad üht elamispinda ja kasvatavad alaealisi lapsi.
Ja kuna see konkreetne foorum on üksikvanematele mõeldud, siis ei peaks Yee siin üldse kommenteerima.
 
vanaemme 16. august 2012, kl 11.32
Sina yee võiksid oma räpase suumulgu üldse kinni hoida, näha on, et sul oma elu pole - siis hangi see endale :))), debiil!
aga hea, et sain teada, see pisku ei tasu ajamistki, ei kujutand ettegi, et riik NII VÄHE maksab, tänud!
Teema minu poolt SULETUD, ei tasu vaeva näha siia kommenteerida, vastus käes, delfi foorumites ei istu...:)
 
yee 16. august 2012, kl 11.42
Minumeelest peaksid üksikemad hoopis trahvi maksma ja lapsed tuleks neilt ära võtta, las siis mõtlevad ka ajudega teinekord.
 
to yee 16. august 2012, kl 12.17
üksikemaks saadakse mitmet moodi.
elasin mehega koos 8 aastat, meil sündisid lapsed ja kuna me polnud abielus siis lapsed minu perenimega ja isa kanded puududsid. Puudusid seepärast, et kuna me polnud abielus siis pidasin loomulikuks et lapsed vaid minu nimel on.

vallasema toetusi aga ei saanud kuna elasime ju mehega koos ja ei taotlenud ka
 
sama 16. august 2012, kl 12.23
Mis toetusi vaja on? Üks hala käib kord ärajooksnud seksisõprade kord mittetoetava riigi aadressil. Kes teid ajab neid lapsi tegema? Naabrimees või eesti riik või omaenda egoism? Saage hakkama ja tundke rõõmu et trahvi ei pea maksma iga vallaslapse eest kelle sigitate!
 
yee 16. august 2012, kl 12.23
no ja siis, mis kuradi pärast sa taga siis lapsi tegid?
 
samale ning yeele 16. august 2012, kl 14.08
Konkreetselt siin teemas ei ole küll keegi neid toetusi nurunud. Lihtsalt nenditi fakti, et sellise näruse toetuse puhul pole mõtet asjaajamisele aega kulutada. See on teile võibolla üllatuseks, aga enamus naistest siiski ei sünnita last selleks, et toetusi saama hakata.
 
ja jah 16. august 2012, kl 14.11
enamasti see lihtsalt juhtub, et sünnib laps, see on nagu komistamise jakukkumisega.
 
oijah 16. august 2012, kl 15.38
Teemaalgataja, miks üldse lapse tegid? Nimest võib aru saada et esimeses nooruses pole- kas bioloogiline kell tiksus? Vanust juba parasjagu, kui tegu- nägu ei olnud et lapsele isa ja endale meest leida, siis oleks võinud ju nooruses raha teenida. Poleks vaja sentide pärast oma kasimata suud foorumis pruukida.
 
hm 16. august 2012, kl 17.49
mina tean ajaloost vaid ühte juhust, kus naine jäi pühast vaimust rasedaks ja seega võis olla muinaslugu, jumal teab kes Joosepile sarved pähe tegi.
Aga igal lapsel on ju bioloogiline isa, kes peab oma last/lapsi ülalpidama - siis miks peaks selle isa kohustuse (küll väikeses summas) endale võtma riik, kes - nagu ütleb laulusalm - pole osa sest saan'd?
 
eks 16. august 2012, kl 20.01
to yee
16. august 2012, kl 12.17
üksikemaks saadakse mitmet moodi.
elasin mehega koos 8 aastat, meil sündisid lapsed ja kuna me polnud abielus siis lapsed minu perenimega ja isa kanded puududsid. Puudusid seepärast, et kuna me polnud abielus siis pidasin loomulikuks et lapsed vaid minu nimel on.

No aga endast lugupidav naine ei sünnita ju lapsi, kui abielus pole! Miks sünnitada lapsi sellisele mehele, kes sind päriseks endale naiseks ei tahagi?
 
to eks 16. august 2012, kl 23.11
aga kui naine tahab lapsi? ja teab et sünnitab lapsed endale mitte mehele.
jah ma tahtsin lapsi, ja nad mul ka suureks kasvatatud ja koolitatud tänaseks kõik juba oma elu pealgi.
 
just just 17. august 2012, kl 08.53
Naine sünnitab lapsed endale mentaliteet on rikkunud ära paljude laste elu. Mitte endale või mehele ei sünnitata, vaid perre kus neid oodatakse, armastatakse mõlema vanema poolt, lammas.
 
elmisele 17. august 2012, kl 12.16
naine sünnitab lapsed endale - loe: naine sünnitab just nii palju lapsi, kui palju ta üksinda suudab üles kasvatada - nii oli mõeldud. Ja mu lastel oli isa on praegugi täiesti olemas, nad suhtlesid temaga onkoguaeg suhelnud. me elame perna, aga jah lapsed vaid minu perenimega ja isa andmed laste sünnitunnistustel puuduvad
 
Milline mees 17. august 2012, kl 16.24
oskab otsustada,et terveks eluks lapsi tahab,see ju neil hetkesoov,nii tekivadki üksikemad.
 
Ants 17. august 2012, kl 17.45
Lapsevanem kes oma last tõeliselt soovis ei tule siia jahuma toetusest,mingisugusest 20 eurost.Pigem on probleem identiteedis,et olla keegi.Täiesti tühi koht elus saab äkki kellekski.Lapsevanemaks. Sellega teenib ta ära(paar kuud ehk)respekti teiste samasuguste poolt.Siis selgub ,et pe''se on majas,raha pole ,meest pole .Äge ju.
 
pia 17. august 2012, kl 21.34
elmisele
17. august 2012, kl 12.16
naine sünnitab lapsed endale - loe: naine sünnitab just nii palju lapsi, kui palju ta üksinda suudab üles kasvatada - nii oli mõeldud. Ja mu lastel oli isa on praegugi täiesti olemas, nad suhtlesid temaga onkoguaeg suhelnud. me elame perna, aga jah lapsed vaid minu perenimega ja isa andmed laste sünnitunnistustel puuduvad

Ja mida lapsed arvavad emast, kes isale naiseks ei kõlvanud ja isast, kellele nad seaduslikeks lasteks ei kõlvanud? Ei kõlvanud ühist perekonnanimegi kandma..... Isa ei tunnistanud ametlikult ei ema ega lapsi. Alandav ju nii naisele kui ka lastele. Aga noh - ega siis sellele mõelda. pPeaasi, et mingisugunegi mehike kodus figureerib.
 
to pia 18. august 2012, kl 08.09
selle alandamisega on nii nagu keegi tunneb.
Mulle näiteks oleks olnud alandav rasedana abielluda ja arvan sedaka nüdki, et vaesed naised kes kõht kõmmis ees mehele lähevad.

Abielu on siiski vallalaistele ja lastetutele, üksikutele, mitte rasedadele.

Mulle tehti abieluettepanek, ilusti tehti, kuid ma teadsn sel hetkel juba et ootan last. Mees teadis minu seisukohti ja mis tal üle jäi, pidi leppima.
Ka lapsed teavad seda kõike ja eks nad teevad ise omad järeldused.
See et lapsed minu perenimega jja ilma isanimeta on olnud minu soov. Mees ei pea võtma naist kellel kõht ees juba - ka sisi mitte kui see oodatav ta enda laps on.
 
Salajane 27. jaanuar 2013, kl 14.14
aga olete mõelnud,et äkki lihtsalt on mõni mees nii argpüks,et ei tunnista,et iskaks saab,et naine kes temast rase on,saab temalt lapse...
ja kuulge,olege normaalsed,vahet pole kas üksikema või mitte,kõigil on õigus lapsi saada..see kui naine kasvatab üksi last,näitab kui tubli ja tugev naine on,et saab ilma meheta hakkama...sorry,aga mõni mees on lihtsalt nii sitakott,et ei tunnista oma tegusid..
 
mis toetusi 27. jaanuar 2013, kl 14.29
lapsed tuleks meestele endile jätta ja naistel aeg hakata samuti enda elu elama nagu mehed seda tänapäevani teinud on.
 
EI OLE 27. jaanuar 2013, kl 19.57
see teema on küll algatatud väga ammu, aga siiski vastan: Eesti riigis üksikemadele ega üksikisadele toetust EI MAKSTA. need jobud, kes mingist üksikemade toetusest jahuvad -- rahunega maha, -- seda ei ole olemas.
 
on 28. jaanuar 2013, kl 07.39
üksikvanema toetus on 19 eur sentidega ja seda saab siis taotleda kui lapse isa ohta käiv kanne on märgitud ema sõnade järgi
 
kas 28. jaanuar 2013, kl 12.04
lapse ema sõnast siis ei piisa, et isale elatist määrata?
 
kasile 28. jaanuar 2013, kl 16.11
Kus sa elad, üle-eelmises sajandis? Tänapäeva üksikemad ei tea isegi täpselt kes lapse isa on.
 
üksinda last kasvatav ema 29. jaanuar 2013, kl 11.56
Aga kes on see ema, kes kasvatab last üksinda, lapse isalt alimente ei saa, aga laps kannab isa nime (sest oli planeeritud ning veel paar aastat pärast lapse sündi elasid vanemad koos)? Miks ei saa toetust see üksikema, kes tegelikult ju absoluutselt kõike üksinda teeb? Lapse isa ei aita last hoida, ei toeta rahaliselt, lihtsalt tegeleb oma asjadega, ega huvitugi lapsest - põhjenduseks toob, et naine ju palus temal lahkuda, tema ei tahtnud minna. Naine palus minna, sest mehe pidev joomine, pika-aegne töötus ning läbusõprade koju tassimine muutusid ohtlikuks nii lapsele, kui ka emale endale. Kuna paberil on lapse isa nimi, siis seetõttu jääb üksinda last kasvatav ema isegi sellest 19 eurost ilma... Miks?
 
eelmisele 29. jaanuar 2013, kl 12.08
Mingit sotsiaal abi saad ikka?
 
üksinda last kasvatavale emale 29. jaanuar 2013, kl 16.31
ära nuta taga seda 19eur, sente!
su lapsel on isa ja sinul on kohustus oma lapse huve kaitsta - sul tuleb seda teha läbi kohtu sest kohus on seatud kaitsma nõrgemate huve!

esitad lapse nimel kohtule avalduse elatise nõudes, ise oled lapse eestkostja

miinimumelatis alates 2013 aastast on 160 eur kuus ja elatist saad nõuda ka aasta tagasiulatuvalt kui sel ajal mees ei maksnud lapse heaks. eelmisel aastal oli elatise miinimum 145 eur kuus.

elatise hagi on sul võimalik esitada ka elektrioonilisel teel digiallkirjastatult ja lapse sünnitunnistuse saadad failina kaasa

kui oled elatise hagi esitanud ja kohus selle menetlusse võtab siis saad hagi tagamise määruse ja sellega lähed sots osakonda kus saad taotleda elatiseabi 3x160 eur, saad korraga kätte.


kui sa elatist ei nõua ja ise punnitad siis ei ütle keegi sulle aitäh ja lapse isal on ühel päeval täielik õigus lapselt enda ülalpidamist nõuda
 
üksinda last kasvatav ema 29. jaanuar 2013, kl 18.31
Aitäh! Uskumatu, kui palju ma olen hea olla tahtes tegelikult lapsele ette halba teinud..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!