Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
üksikvanemad ja vaesus?
 
märtsijänes 29. jaanuar 2014, kl 13.28
Kui mehele pereplaneerimisel viimane sõna jääks, oleks vallaslapsi kordades vähem. Kahjuks on naised need kes lõplikult otsustavad ja üksikemadus vohab nagu hallitus igas nurgas.
Ainus seadus millest kasu oleks, oleks emapalgast ja alimentidest ilmajäämine. See ehk paneb naised mõtlema enne lapsesaamist.
 
jahh 29. jaanuar 2014, kl 14.37
kordi ettem on ja riigile kasulikum ühest tublist üksikemast on riigile valimatult paljunev 10 lapsega pere, (mäletate seal kodutundes oli neid mitmeid).

Ja see on tõesti tõsi, et mehed peavad mõistma, et igast vahekorrast võib tulla laps. Tõenäosus suureneb kohe kõvasti kui vahekord viiakse läbi ilma kondoomita. Neid juhtumeid, kus kondoomi kasutades rasedaks jäädakse st (et kondoom pole vananenud ja pärast kasutamist pole aru saada, et katki läks jne) on ikka kaduvvähe.
 
kuldnokk 29. jaanuar 2014, kl 15.01
Ma räägingi eelkõige noorte harimisest.
Meenus üks tore saade Dr Phil'i sarjast, kuhu oli kutsutud kolm noort meest, kes ohtralt juhusuhteid harrastasid. Väike šokiteraapia pani poisid asjade üle järele mõtlema. Soovitan vaadata: http://www.youtube.com/watch?v=IgeX7ho-aVY

Iseenesest on oluline mõista, et üksikvanemaks jäädakse väga erinevatel põhjustel, tihti pole see kuidagi seotud juhusuhetega. Suhet alustades pole kunagi kindel, mis sellest välja tuleb, mingit garantiid ei anna ka abielu.
 
kommentaator K 02. veebruar 2014, kl 18.36
Et nagu mina aru sain, siis imestas teemaalgataja, et miks tõmmatakse võrdusmärk üksikemaduse ja vaesuse vahele?
See on pooltõde ehk statistika. Ei usu mina, et üksikvanemad on kuidagi rumalamad või saamatumad ja madalapalgalisemad. Vaesust arvutatakse leibkonna sissetulek jagatuna leibkonna liikmete arv. Kui mees ja naine mõlemad teenivad võrdselt n.ö. tavalist palka ja nad moodustavad lastega ühise leibkonna, siis statistiliselt ei ela nad vaesuses. Kui aga üks neist (tavaliselt mees) peaks pere juurest lahkuma, siis uus leibkond ongi hopsti "vaesunud".
 
miks või? 10. veebruar 2014, kl 18.01
Miks tõmmatakse võrdusmärk üksikemaduse ja vaesuse vahele?

No kes seda märki tõmbab, ta lihtsalt on seal. Üksikemad ju reeglina ei oma kõrgepalgalist ametit ja seega on sissetulek väike. Ometi on nad mõtlematult eostanud lapse olemata abielus, seega - mitte ükski mees ei ole tahtnud end temaga ametlikult siduda ega temaga koos lapsi kasvatada. Ometi nad ju peaksid teadma, et nende sissetulekutest ei jätku lapse kasvatamiseks, aga suhe mehega on ju äärmiselt ebakindel. No kas saab sellist käitumist võrdsustada tarkusega? Mitte ainult rahalise vaesusega pole tegemist, siin on ka vaimuvaesus.
 
to miks või 12. veebruar 2014, kl 11.43
1000€ teeniv üksikema on kindlasti kehvem kui miinimupalga ja toetuste pealt elav suurpere issiga? palju õnne.
samas käib juba tõsiselt närvidele see jura loogika.
Naine, kes ootab seda õiget, selle puhul loetakse bioloogilist kella. Naine, kes tunneb, et soovib last ja pole seda õiget kõrval ning teeb ta valmis on mõtlematu. Naine, kes jätab taha katkise suhte on mõrd. Naine, kes on kehvas või lausa vägivaldses suhtes, on loll. Ise ka teate, mida tahate?
 
kle 13. veebruar 2014, kl 13.05
Keskmiselt peaks sissetulek oma 900 kätte olema ,et kuidagi ära elada ja piigaga olen nõus ,et läheks ise samuti ja jätaks kõik sinnapaika.Mees jätab lapse ,ei karistata aga jätab naine siis kisa ,kui palju ja see isegi karistatav ja vaat,et kinni ei lähe.
 
valikuid on kah 14. veebruar 2014, kl 17.52
to miks või
12. veebruar 2014, kl 11.43
Naine, kes on kehvas või lausa vägivaldses suhtes, on loll.

Eoinoh, ega seda ei saa kindlalt väita küll, et vägivaldses suhtes elav naine loll on. Võib ka olla, et talle lihtsalt meeldibki peksa saada ja ta naudib seda.
 
RUMAL jutt MARI 28. märts 2014, kl 08.41
Mari Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No ei jõua kuulata, et üksikemad ja nende lapsed v
> irelevad vaesuses... nii ja nii palju lapsi elab v
> aesuses...Aga MIKS nad elavad vaesuses? Aidake aru
> saada! PS. Ise ka üksikema (tütar 15), lapse isa
> rahaliselt ei toeta, aga eluga rahul ja raha jagub
> kõigeks...
AGA MARI ÜTLE MINULE OTSE! -JA KÕIGILE -SAATUSE KAASLASTELE?
KES SINU TÜTART AITAS ?--TÄNAGI AITAB? --JA MILLEGA-JA KELLEGA JA KUIDAS SELLIST RAHA -- KÕIK NEED HULLUD AASTAD---JA KARMIL AJAL SAAKSIME LASTELE TEENIDA ?
 
ka üksik 28. märts 2014, kl 14.03
Üksikemana tunnetan ise samuti väga teravalt seda, kuidas iga otsus mida teen, mõjutab mu pere hakkamasaamist. Majandada peab oskama, kaine mõistus peab alati esikohal olema ja hetkeajel tehtud ostud jäävad minevikku. Mina kuulun nende naiste hulka, kes lapse saanud nö bioloogilise kella survel ja kainelt kaalutledes plusse-miinuseid. Plussid olid ülekaalus ning selle tulemusel mul nüüd kodus kena piiga kasvamas.
Üksikema ja vaesus ei pruugi olla võrdusmärgiga aga üksikvanem on kindlasti kordades suuremas vaesusriskis just oma üksiku staatuse tõttu. Kui temaga midagi juhtub, siis ei ole teist vanemat puhvriks kõrval.
Minu turvavõrk on kinnisvara ning elukindlustus lapse kasuks, samuti on vastavad kokkulepped inimestega kes siis mu last kasvataksid.
Saan praegu hästi hakkama, töökoht on hea, oma kodu on olemas ja puudust ei tunne millestki muust kui sellest, et oleksin tahtnud endale siiski suurt ja vanamoodsat perekonda - ema isa ja kolm last. Saatus ja vale mees aga tegid selle unistuse täitumise võimatuks, nii et nüüd võtan parimat sellest, mis on.
Ehk peaks ikkagi ka seda lisama, et üksikemaks sain tõesti peale pingsat arutelu endaga ja arvan, et sellist arutelu võiks endaga pidada iga naine, kes väljaspool abielu sünnitada kavatseb. Kui oleksin tol ajal olnud veel majanduslikult vähekindlustatud, poleks mul last sündinud.
 
kuldnokale 12. aprill 2014, kl 13.01
Isaks saab mees siis kui ta on omale perekonna planeerinud, naise võtnud ja koos naisega lapsesaamise planeerinud ja koos ka last kasvatavad. isaks eis aa nimetada meest,kes olevat väidetavalt naise sünnitatud lapse isa, kellelt ta mingit raha nõuab.Siin tuleb hakata mehi kaitsma.Kui mees kasutab naist vaid seksimsieks ja naine sellega ka nõus on,laseb end kasutada, siis aga jääb rasedaks,et last saada, no see on hirmus mehe suhtes ju,kes pole lapsesaamsiest isegi mõelnud , eriti selle naisega,kellega vaid seksib. Mehed hahake ometi kasutama kondoome, kaitsevahendeid.
 
raudnokk 13. aprill 2014, kl 20.20
Mehed, hahake ometi kondoome kasutama! Sest naised ei taha ju mingeid rasestusvastaseid vahendeid kasutada ja ei nõua seda ka meestelt. On valmis püksid maha ajama ilma igasuguste ettevaatusabinõudeta. Alles pärast lapse sündi meenub, et midagi jäi vist tegemata... mehel loomulikult. Tema tegi kõik õigesti! Mees on süüdi, et tema rasedaks jäi! Tema oli puu otsas, kui pauk käis. Tema on tubli üksikema, kellele kõik liiga on teinud ja keda ei abistata!
 
evi 16. aprill 2014, kl 10.29
olen ise ka 5 lapsega üksikema,kahe lapse isalt alimendid välja mõistetud,aga ei maksa.pean hakkama saama laste rahaga ja oma pensioniga,ja ei virise.eks natuke raske on sest 3 last käivad koolis.ja ka 3toaline korter.
 
Raineriga nõus 17. aprill 2014, kl 15.16
Autor vist mingi külm riigiametnik,kes tutvuste,mitte õpingutega haljale oksale jõudnud ja nüüd kaagutab siin.
 
arvamus 31. juuli 2014, kl 20.53
Ma olen koguaeg piina tundnud,et pole just linnas elavat kaasaegset vanaema,kes käib teatris ja kinos ja kohvikus jäätist söömas.Kahju ,et tol ajal jäid vanaema ja vanaisa ajale jalgu
 
juba suurte lastega 07. august 2014, kl 09.49
Te räägite nagu töökohad oleks midagi püsivat ja kui naine teenis mingil eluetapil talutavalt ja lapse sai siis elu muutus ja ongi vaesuses koos lapsega.
Vaesus eestis ongi naise nägu, naised on vaesed ja jäävad surmani vaesteks, isegi väike osa erandeid ei muuda seda fakti olematuks. Sotsiaalset turvalisust see riik ju ei paku! Kui veel mööda üürikaid ka kolitakse siis ma üldse ei kujuta ette, kuidas sellised inimesed toime peaks tulema, kust see iga üürika jaoks ettemaksu raha võetakse?
Normaalse palga saavad 9 % põlvkonna noortest, see on 9tk 100-st, raske öelda, mitu neist on naised. Mis siis kui emaga midagi juhtub ja ta töövõime kaotab? Parem olgu olemata need lapsed, kui selline elu, tead, et ise kannatad kuni jaksad, aga mitte oma lapsed, seda on tõeliselt valus näha.

Meestelt kondoomi nõudmine kuulub Eestis rohkem utoopia valdkonda, ma olen vast paari meest elus kohanud, kes kondoomi otstarbest igas mõttes aru saavad. Juba jutu järgi on nende suhtumine selgelt kondoomi välistav ja igasugune läheduse teema sellistega minu puhul kõne alla ei tule. Noortelt muidugi on keerulisem sellist ülekuulamisoskust eeldada nagu minul, aga küsige otse, kas kondoom on olemas, et ligi ajab? Enamus mehi ei tea sedagi, et kondoomid on ka suuruse järgi ostetavad, nad ei oskagi neid osta!
 
MAll 07. august 2014, kl 10.34
Mis sul viga on, autor? Nüüd on aega liiga palju, igav on või on suhtlemisvaegus, et siin Delfis kommenteerida. Jäta teised inimesed rahule! Muudkui sina, sina, sina!! Praegu ilus ilm, tegele oma asjadega!
 
äriplaan 16. august 2014, kl 18.07
Vaesuse vastu on mitmete erinevate meestega laste tegemine, mõni ikka maksab ja saab head nutsu?
 
eks prrovi ka. 16. august 2014, kl 19.03
no eelmisele kirjutajale soovitaks see plaan järgi katsetada. tal on võimalus isegi keppi saada, vähemalt korra.
 
kui 17. august 2014, kl 23.49
Mehel palk suurem, siis tulekski see laps anda isale kasvatada . Kui enamus "isasid" adub et neist võivad saada üksikisad, küll siis on ise hoolikamad . Ei vorbi neid lapsi nii palju kui kohus pistab tite pihku ja kohustab üles kasvatama .
 
kreesus 18. august 2014, kl 02.05
Suurem osa naisi ei annaks lapsi mehele kasvatada, kontrollimatu lapsehüvitis on heaks taskulisaks ja saab kogu aeg mehe suhtes nõudmisi esitada. Kui nad kohe väga tahaks lapsest loobuda, miks kõik naised hoiavad last kiivalt endale? Lahutusprotsessidel enamik naisi lapsi endale nõudmas. Andku mehele ja kui see ei taha, kinnitagu naine enda kehvamat materiaalset olukorda. Pole raske?
 
sinu uksetagune 18. august 2014, kl 06.15
no kreesuse usketagune on ju lapsi täis, kes kõik heal meelel tema kasvatada jäetakse.
praktika näitab, et rind õieli kohtus isad viskavad lapse hiljem vanavanematele kasvatada ja saabki suur armastus otsa. ja mõtle kui odav, oma vanematele, lapse vanavanematele, ju lapse kasvatamise eest ei pea sentigi maksma. lapseraha jääks ju ka veel endale pidu panna.
Naised tavaliselt jäävad siiski lahutuse korral ISE lapsi kasvatma, 24/7 ööpäevas. Nii kangeid ja võimeikaid isaseid tavaliselt ei kohta.
 
kontrollimatu lapsehüvitis? 18. august 2014, kl 06.25
sul oli kondoom kontrollimata,kreesus, nüüdseks oleks ju odavam olnud.
ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks 175 euroga kuus rikkaks saanud?
ainult kreesusesusgused mehed on ju selleks võimelised.. irw.
 
nonkosser 18. august 2014, kl 21.10
Kondoom võib isegi vahekorra lõpus rebeneda, teiseks, miks naine ise ei kasuta spiraali või muid vahendeid? Kui mõlemad on vastutavad, peavad mõlemad kasutama rasestumisvastaseid vahendeid.

Mis 175 eurot, kui mehel on firma ja kohus tuvastab soliidse sissetuleku, on asi hoopis teine. Rikkaks või mitte, iga sent peab minema ainult lapsele. Küll lehtsabasid, kes kohe peale lastetoetuse laekumise õhtul lähevad poolalasti linnapeale juhuseksi otsima.
 
Thea 02. september 2014, kl 08.45
Olen paraku kondoomiga kaks korda rasedaks jäänud. Ei läinud katki ega midagi... Seega ka sellega peab arvestama, ei ole see kondoom nii kindel midagi.
 
to thea 09. september 2014, kl 21.16
Ah mis sa valetad, õiges suuruses kondoom mehel ja midagi ei juhtu.
 
Thea 11. september 2014, kl 11.36
Eks uuri ka ametlikku statistikat, mis ka võrgust kergesti leitav:
Rasestumisvastase kaitse tagab kondoom 85–98% juhtudest.
Seega 100% kohe päris kindlasti mitte. Tabletid või spiraal on efektiivsemad. Kondoom võiks muidugi haigustest hoidumiseks peal olla.
 
40€ 11. september 2014, kl 12.24
Naiste jutu järgi on isa see, kes maksab lapse kasvatamise kinni.

Võrdsuse mõttes peaks mees kasutama vahekorras kondoomi ja naine omakorda mõnda naistele mõeldud vahendit. Kui naine viilib, on loonud rasestumisohtliku olukorra ja jätnud endapoolselt vältimisabinõu kasutamata. Mehel oleks hea võimalus kohtu kaudu nõuda naise poolt esitatava nõude vähendamist või isegi tagasilükkamist.

Liberaalses Eestis võib lapsel olla 2 isa või isegi rohkem isasid ja nad võivad perioodiliselt vahetuda. Just üksikemade puhul on vahetuvaid issisid palju näha.
 
ohtlik olukord 11. september 2014, kl 12.43
no voodisseminek on alati seotud ohtliku olukorra võimalusega, seda teab ju iga täsikasvanu, nii mees kui naine.
järelikult ka vastutavad võrdelt.nii palju rõõmu ju nii vöikesest ajast ja asjast.
 
50c 11. september 2014, kl 13.41
Millegipärast on aina mees süüdi, kui naine rasedaks jääb. Kuhu jääb naise omavastutus 50%?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!