Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Elatusraha
 
Küsimus 17. mai 2014, kl 16.55
Mehel kaks last eelmisest suhtest, aga elatusraha maksmisega on probleeme. Ütleme nii, et ka laste ema teab, talvel ei liigu niipalju raha - suvel saab puuduoleva summa alati kätte + veel ostab lastele asjad. Laste telefoni ja tahvearvuti arved nagunii mehe maksta. Kas on normaalne, et kui võlgu ollakse näiteks ühe kuu elatusraha - siis naine ohjeldamatult helistab - (me räägime 20-50 kõnest päevas), ja nõuab raha. Lisaks sellele helistavad lapsed, issi maksa emmele elatusraha ära. Ja vot see ei ole minu arvates normaalne enam - LASTEL lasta helistada!!!!! Mida see teeb laste psüühilisele poolele.

On ka juhtumid, kus ema läheb hetkel oleva elukaaslase ja selles suhtes oleval lapsega reisile ja teised lapsed jätab maha - või nõuab selleks reisiks olevat raha veel elatusrahale juurde!!!

(elatusraha ei ole miinimum) ja naine ei käi tööl. Igatahes kui helistab ja raha nõuab (kui mees julmalt ei vasta, helistatakse minule - minul ideeliselt on see raha - aga MINA ei maksa mehe elatusraha), siis käsen lihtsalt naisel tööle minna või pöördugu kohtu poole - las määravad miinimumi, selle maksmisega probleeme ka ei oleks!!!

Aga sooviks just vanema arvamust - naine ise ei käi tööl - mees talvel suudab kahele lapsele maksta 400€ (kokkulepe on 650€), aga siiski selline terror käib!!!! Ja tõesti, as vanemad ajavad asju omavahel, mitte ei tohiks lapsi sinna segada. Või saan asjadest valesti aru - endal tõesti lapsi ei ole...
 
tule taevas appii 17. mai 2014, kl 17.23
Mis õigusega sa üldse topid oma nina teiste asjadesse ja tuled veel siia kellama. väga jälk teguviis
 
mida iganes 17. mai 2014, kl 17.24
Mina saan nii aru, et selle õigusega, nagu eksnaine uue poole pöördub ja selle käest raha nõuab :))
 
пошли вы все нахуй 17. mai 2014, kl 17.40
Mõttetu hala, odav kiun.
 
:(( 17. mai 2014, kl 18.05
mida iganes Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina saan nii aru, et selle õigusega, nagu eksnain
> e uue poole pöördub ja selle käest raha nõuab :))

eks selle pärast pöördubki, et sina oled see õiendis, kes praegu siin plärab. ilmselt pole see mitte esimene kord, kui oma nina mehe ja tema eelmise pere asjadesse topid. Ilmselt oled sina ka see, kelle pärast mees eelmistele lastele elatist kokkuleppe kohaselt ei maksa. Kes sul käskis võtta meest, kellel eelmisest elust kari lapsi, nüüd ole vait ja la mees kannab oma laste eest hoolt. Kas ja kuidas eelmine naine reisimas käib, see ei ole üleüldse sinu asi, ja seda siin arvustada on äärmiselt inetu. Kui su mehel oli kokkulepe, siis täitku seda ja pole sinu asi sinna vahele oma nina toppida ja ussitada siin.
 
mida iganes 17. mai 2014, kl 20.22
to :((
Mina? Irw, nii paranoiline ei ole ka mõtet olla ja igas internetivõõras oma ekstoi uut näha. Kui sina mind, võõrast, kellegi uueks naiseks pead, siis minul on ehk põhjust sellise paranoia pealt ennustada, et oled kellegi hüljatud vana?

Teemaalgataja küsimus on loomuliklt õigustatud kui eks temalt üritab raha välja pressida. Temal teadupärast kohustusi ei ole.
 
:(( 17. mai 2014, kl 21.29
mida iganes Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to :((
> Mina? Irw, nii paranoiline ei ole ka mõt
> et olla ja igas internetivõõras oma ekstoi uut näh
> a. Kui sina mind, võõrast, kellegi uueks naiseks p
> ead, siis minul on ehk põhjust sellise paranoia pe
> alt ennustada, et oled kellegi hüljatud vana?
>
>
> Teemaalgataja küsimus on loomuliklt õigustatud
> kui eks temalt üritab raha välja pressida. Temal t
> eadupärast kohustusi ei ole.

Ma olen vana küll, aga siiani oma esimese mehega koos, pole mul ega tal mingit eksi ega muud sellist, nii et sinu solvang jäi sulle kurku kinni, mine ja häbene nüüd.

Sina siis õigustad neid teise ringi naisi, kes susivad oma mehi elatist mitte maksma, (või maksma oluliselt vähem, kui kokku lepitud). Kuna see uus naine tundub hetkel see kurjajuur olevad, kes ennast mehe endise pere ellu tahab kangesti segada, siis on talle täiesti paras, et talle helistatakse. Mis puutub uude naisesse, kas endine naine käib tööl, puhkamas või kuskil mujal? Kui mees on elatise summa kokku leppinud, siis pole küll uus naine see, kes seda vähendama hakkab. Tõesti häbi teile, elage oma elu, ja ärge tegelege kellegi teise elu korraldamisega.
 
Küsimus 18. mai 2014, kl 00.02
Täpsustan siis paari fakti, mida ma pole väitnud - elatusraha vähendamine - kui tõesti ei ole HETKEL võimalik maksta, siis hiljem maksab ülejäänud osa samuti ära. Aga kui mu meest/mind kohtuga ähvardanud, siis olen talle loa andnud! Ei ole normaalne see enam - tänasel päeval (minu jaoks oli see ka tööpäev) tuli minule 42 kõnet, mehele 87 kõnet!!! Mõlemad tööd tehes vastata ja sõimu kuulata, no ausalt üle viskab!

Ja ma sooviks teada teilt üksikvanemad, kuidas uue naise/mehe kohustus on elatusraha maksta?! Minu mõistus see ei võta.

Ja ei ole ma ka nende ellu ise sekkunud!!! Aga kui mulle tuleb TÖÖPÄEVAL 42 kõnet, siis no mida tegema pean. Kui kõnele ei vasta tuleb sms - "idioot, kardad mind", "krt kuna te maksma hakkate", "jälle mõtetud lubadesed"(täpsustan olen alati öelnud, et MINA elatusraha maksma ei hakka, aga siiski sellised sms-id) ja kui ka neile ei reageeri, hakkab tööle helistama/teiste inimeste kaudu FB kirjutama (tema ammu blokki saanud) jne.. seega võtan kõne lõpuks, tuleb rahu 20 minutit ja otsast peale. vahepeal tund vahet jne

Teiseks, mind ei saa süüdistada lahkuminekus, kuna nad olid lahutanud abielu 8 kuud enne meie tutvumist.

Minu point oli, KUIDAS on võimalik EMAL vahet teha lastel ja KUIDAS on võimalik lapsi segada asja ELATUSRAHA, ja üldse raha pärast muretsemine ei tohiks olla lapse mure - vähemalt mind on nii kasvatatud?!
 
pöördu politseisse 18. mai 2014, kl 03.37
prindi kõik tekstid välja ja pöördu politseisse.
 
Vastus 18. mai 2014, kl 09.50
mees võiks esitada kohtule avalduse elatise maksmise täpsustamiseks - et maksabki talvel vähem ja suvel rohkem ja ostab, tasub teatud asjad.
Põhjusena tuuagi välja mehe töötasu erinevused sessioniti.
Samas kui kokkulepe on suusõnaline, mitte kohtust läbi käinud - võiks hoopiski lasta mees ise määrata endale kohustuse, et tasub elatist kummalegi lapsele 200 eur kuus aastaringselt.

mees saab siis ise koguda raha ja käia lastega reisimas, koguda lastele tuleviku jaoks, osta ise asju, tasuda laste mobiilide eest jhe.
enne aga peaks lastega maha istuma ja tegema selgeks lastele raha väärtuse ja mida selle eest saab.

minu sissetulek on 590 eur ja kasvatan üksinda 2 last. seega kui naine ise ka natuke panustaks siis oleks neil pm sama seis mis minulgi. ja ma ei ütleks, et mul lapsed on pidanud millestki loobuma.
 
mida iganes 18. mai 2014, kl 11.46
to :((
Sinu kommentaarid on üldistavad, lahmivad, väga kibestunud. Kui sa ei ole kellegi mahajäetud, siis peab olema midagi muud, mis sulle sellise trauma on põhjustanud.
Aga loomulikult õigustan teemaalgatajat. Eksidel ei ole nimelt mitte mingisugust õigust uutelt kaaslastelt raha nõuda ja neile terrorit teha. Antud juhul ei ole teemaalgatajal oma nina kusagile toppida, teda on ju juba asja sisse kistud. Ja kui see raha läheb uue pere rahakotist, siis on see kohe vägagi uue naise asi. Ma saan aru, et mittetöölkäivatel naistel ja ka vanemal põlvkonnal on arusaam, et perre toob raha ainult mees, seega ei ole naistel siin midagi õiendada.

Eelmisel kommenteerijal on õigus, kohus määrab nii suurt elatisraha väga väga harva. Läbi kohtu maksaks mees tõenäoliselt veidi rohkem kui miinimumi. Ja loomulikult on mehel võimalus rohkem panustada, seda küll ilma kellegi ähvarduste ja nõudmisteta.
Ma ei kujuta ette, et minul läheks lapse kohta650 eur kuus. 650, sest panustama peaksid ju mõlemad vanemad. Et kahe lapse peale kulutaks meie pere 1300eur kuus?
 
elis 18. mai 2014, kl 12.17
Ma arvan, et see endine naine lihtsalt tunneb, et tal ei ole mingit kontrolli oma elu üle. Tööl ta ju ei käi ja arvatavasti ta mõtlebki, et tema töö on saata neid sõnumeid ja helistada...nagu telefonimüüja või nii.
Ma ei tea, kas Eestis tegutsevad lepitajad, aga võib-olla mõni väga hea lastekaitsetöötaja sobiks ka teid kõiki lepitama. Või siis perenõustaja. See ei ole tõesti normaalne, et naine nii helistab ja sõimab, tal ilmselgelt on mingi muu probleem peale raha. Ma ise küll ei tahaks, et minu lapsed "sellise" juures elaksid, seega oleks ikka vaja midagi ette võtta ehk siis kuidagi saada naine kellegi juurde rääkima, et ta lõpuks maha rahuneks. Kõige mõjusam vast oleks seda teha läbi lastekaitse, aga eks see oleneb lastekaitse töötajast, kes teie piirkonnas on.

Las mees helistab/kirjutab lastekaitsesse ja küsib, mida ta edasi tegema peaks, et olukorda lahendada. Seda siis eelkõige sellepärast, et lastel pole kindlasti hea sellise ema juures elada, aga ema pole ka mõtet lastelt ära võtta, pigem ikka aidata emal oma probleemid ära lahendada.
 
Teema algatajale 18. mai 2014, kl 19.33
on selline kiuslik soovitus..

saad telefonikõnesid ju suunata, suuna need kõned mis see naine teeb kellelegi teisele, nt naise enda emale, mida iganes
 
võõras mure 19. mai 2014, kl 00.25
Jäta need asjad rahumeeli asjaosalistele ja ära topi sinna oma nina. Las laste vanemad omavahel lepivad kokku. Sinusse see ju ei puutu. Kui kaks inimest tahavad teineteisega 20 korda päevas suhelda (neil ju ühised lapsed!), siis ei tohiks keegi sinna sekkuda. Ja kui palju lapsed oma isale helistavad ning millest räägivad - ka see ei tohiks kellegi kolmanda asi olla. Sinu suhe mehega on mehe ja sinu vaheline, mehe suhe oma laste emaga ja lastega on nendevaheline suhe. Igaüks tegelgu oma suhtega. Ja kui sulle ei meeldi, et mees suhtleb oma laste ja nende emaga, siis --- sinu valik, kas elad selle mehega koos või mitte.
Nii lihtne ongi!
 
võõrale murele 19. mai 2014, kl 06.46
teema algatajat ju häirib, et temale helistatakse ja saadetakse sõnumeid.

helistamise puhul jh kui tüütab siis võiks ka sunata kellegi teise telefonile
 
võõras mure 19. mai 2014, kl 15.47
Kui teemaalgatajat häirib, et tema mees suhtleb oma lastega ja nende emaga, siis pole midagi teha - see suhe on hukule määratud. Kui juba võeti teise ringi mees, siis ei saa eeldada, et kogu eelnenu muutub olematuks, eriti lapsed.
Ja kui mehe laste ema helistab juba teemaalgatajale, siis on mehe asi see ära klaarida. Tema lapsed, tema endine naine, tema asi. Kui mees seda ei tee, siis on see signaal selle kohta, mida ta arvab teemaalgatajast ja suhtest temaga.
 
aitab 19. mai 2014, kl 16.51
mul oli endal sarnane lugu ja ka mehe ex hakkas mulle helsitama kui ei saanud rahad õigel ajal üle, no nt tööandja viivitas või mis iganes. naine ootas raha kuu 1 päevaks, aga ülekanne tuli mehele alles 5 kuupäeval ja siis kohe ka naisele edasi läks mis vaja.

kõik need 5 päeva oli minu telefon punane kui meest kätte ei saanud, mees töötas koha skus levi polnud alati.

K amul ei jäänud muud üle kui suunasin sissetulevad kõned selle naise enda ema telefonile jakuna ta ei tutvustanud ega kuulanud mida vastu räägiti siis plärtsus oma emaga ja nõudis rahasid.
Tean sest mehe exnaise õde mu töökaaslane

Lõppes see lugu sellega, et mees organiseeri soma rahaasjad ühe väikekse laenu abil nii, et selleks 1 kuupäevaks oli see raha arvel mis vaja jha edasi hakkaski niiolema, et naisel raha käes.
 
mullike 19. mai 2014, kl 20.57
minulgi teema tuttav..
meil käib asi lausa nii et lapsed koolivaheajal meil alimendid isa maksab ex-le nagu nõutud kuna alimente üle 800 jääb miinimum isale kätte loomulikult ju siis tuleb minu palgast lisa..kas see kõik on ikka normaalne.
 
vali meest 19. mai 2014, kl 21.10
kas see kepp on nii väärt, et peab mehele ja ta lastele peale maksma?
 
arukas 20. mai 2014, kl 06.30
tegin mehele kohe selgeks, et mina oma isikliku koju mingeid lapse ei soovi ringi tuulama kuna mul omalgi laps ja lapselapsed kes siin käivad.
- seni ei ole ükski mehe laps meile oma jalga tõstnud
helistanud olen aga ise sellele mehe ex-ile. lihtsalt probleemide ärahoidmiseks tegin oma seisukohad teatavaks, et kuna mees töövõimetuspensionär siis vaadaku ise kuidas hakkama saavad ja arvestagu, et varsti tuleb isale hakata maksma.
 
kuri 11. juuni 2014, kl 17.41
ara kuula neid kes sulle risti vastu on . Ma olen samas olukorras olnud. Jatke makstamat see suur elatis, las laheb kohtusse ja kusib miinimumi valja. Kui tahab rohkem siis ka pohjendagu. Minu mees maksis ka vabatahtlikult, jai tootuks sai koheselt elatise selga. Hirm ja kisa ja hala samad, et maksa sa oled volgu ja mida koike veel. Mina maksin mehe elatist, ei hoolinud kuna olen abielus mehega ja varem voi hiljem oleks see meile volaks jaanud. Peale seda aga lopetasime koik muud maksmised, riiete ja asjade ostmised ja ka taskuraha. Kui on kohtu poolt suma alja noutud, siis ka naisel samad kohutsused laste ees. Oleme hetkel sealmaal, kus uks lastest opib ametikoolis ja sel sugisel laheb ta ise isa vastu kohtusse. Miks laheb, sest ema ei anna kodust raha ja utleb, et isa peab sulle elatist maksma kuni su kooli lopuni. Ema unustab ara, et ka tema peab sama summa oma lapsele andma. Laps ei ela kodus vaid poisiga kuskil kes teab kus. Uhesonaga tahan oelda. Lihtsa on siis kui koik on ametlikult paigas ja sa maksad mida pead. Meil laks lopuks lugu nii kehvaks, et me lastega suurt ka ei suhtle, kuna vanemad omavahel ainult lougasid . Ema peab koike elementaarseks, kuna ta arvab, et isa peabki koik arved tasuma ja tegema. Ennem oli kahju, kui suhted jahenema hakkaisd, nuud pole, sest isa ainult labi raha naha pole ka erilist motet. Teismeline peaks ikka moistma, kes ta arved maksab ja tanu kellel ta uldse nii elab nagu ta elab. Juhul kui ei moista ja on ulbust tais, siis jaagu uldse ilma ja oppigu koos emaga ka teisi iniesi arvestama. Pole nii et mul on lapsed ja ma olen essa igal pool...ka teistel siin ilmas on lapsed.
 
kuri 11. juuni 2014, kl 17.46
ah jaa...ja siin olgu oeldud,et lapsed helistavad ka ja kusivad raha isalt....kuna emal pole anda...pole ka siis kui isa on elatise raha ara andnud. Minu moistus seda kinni ei vota. Lpased kusivad, et kas ei saaks selle jaoks ja mul selle jaoks vaja aga ema maksis arved ara ja emal pole , ema on lehe peal kodus ja emal pole ja ema pidi seda ostma ja emal pole. Ja nii jaabki ja emal ei hakka iial olema, seniks kuniks lastel on isa , kes seda laste jaoks teeb. Tulebki ara lopetada, ei loe siin kas on paris oma lapsed ja mulle kasulapsed aga asjad ei kai nii, et isa on pank kust koguaeg kusida. Siis ema mingi ja votku laenu. Ma pean koikse aeg toime tulea oma laste , mehe laste ja oma pereeluga. Keegi ei kusi , et kuidas saan ja jouan ja kas ul on. Seega need kibestunud naised kes te tahate , et teil lastele isa alles jaab...laske isal ise olla isa ja isa asju teha. Kui sunnite ei tule iisal idagi valja ja pole ka enam lastele ei isa ega isale lapsi.
 
kuri 11. juuni 2014, kl 17.50
kubiseb kirja vIgadest aga egas ma arvuti klahve ka vaadanud.;)Kiirega sai lastud.;)
 
to kuri 11. juuni 2014, kl 18.25
kui su mehel see laps, kes käib kutsekas ja elab koos poisiga saab 18 täis sisi oleks isal mõistlik kohe hakata miinimumsummas elatist lapsele kandma lapse enda kontole - no milleks oodata kuni laps kohtuga kerjama tuleb
vb polegi laps emalt raha saanud või saab palju vähem kui isa maksab. Siis näeks laps ise kui suur see raha on. Ja lapselt küsigu ise kontot
 
kuri mutile 11. juuni 2014, kl 18.29
mina soovitaks mehe lastel sinu juurde kolida. siis näed täpselt, kui palju mehe lastele kulub, kus nad käivad, mitu võileiba söövad, mitu paari alusupükse kasutavad jne. mehe lastele korteriüüri raha oleks ju kokku hoitud? ehk annab koomale pisgistada ka kommunaalkulusid, kui mehe lapsed teiega koos elavad?
 
kuri 11. juuni 2014, kl 23.15
Laps st teismeline pole mingi nii rumal , et eisaaks aru, kuipaljumolemad vanemad voiksid teda toetada. Ta ongi 18st tais aga sugisel laheb edasi kooli. Ma juba utlesin, et kui inmene on taiselaine ja elab oma elu, siis aidaku seda elu ka tema ema elada. Isa ei jaa uksi vastutavaks, et on pidanud elatist maksma. See on minu arust vaga selge.
Ja neid kes raagivad laste enda juurde elama votisest, siis palju neid naisi on kes seda teeks. Ma olen ka selle loo ule elanud. Ei jugenud anda oma last meile, uks pohjus oli juba see, et ei saa laste toetusi . Kas sa saad aru issugusest naisest ma tegelt raagin. Siin pole midagi tahtsat , kui et ise ei peaks niipalju oma palgast raha ara andma.
 
to kuri 11. juuni 2014, kl 23.49
kui laps on 18a täis juba ja sügisel nüüd läheb edasi õppima uude kooli, alustab siis pole tal mingit elatist ju enam saada
 
kuri 12. juuni 2014, kl 09.04
Viimasele....on kull, kuni 21 eluaastani, kui opib ametikoolis. Ulikoolis oppiv tudeng ei ole elatise alla kuuluv.
 
to kuri 12. juuni 2014, kl 09.23
kui see 18a laps õpib, siis elatist saab ta ainult selle kooli lõpetamiseni kus ta õpib sel hetkel kui saab 18 aastaseks. Kui nt lõpetas gümnaasiumi või põhikooli ja sai suvel 18a siis ei pea elatist maksma enam kui läheb sügisel uude kooli.

Seadus selline:
§ 60. Vanema kohustus last ülal pidada
(1) Vanem on kohustatud ülal pidama oma alaealist last ja abi vajavat töövõimetut täisealiseks saanud last.
(2) Kui laps õpib põhikoolis, gümnaasiumis või kutseõppeasutuses ja jätkab neis õppimist täisealiseks saamisel, on vanem kohustatud teda õppimise ajal ülal pidama.
 
kuri 12. juuni 2014, kl 14.48
Ta juba opib 18st aastaselt ametikoolis. Seega selle kooli lopuni.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!