Üksikvanem
Elatis soome kohtutäituri kaudu
Abipaluja 15. oktoober 2015, kl 13.13 |
Tere!
Küsimus seesugune, et kas leidub kedagi kellel praktikas läbi tehtud elatise nõudmine läbi soome kohtutäituri, kui kohtuotsus Eestis tehtud? Tean, et vaja pöörduda kohtusse Euroopa sundtäitmise tõendi
väljastamiseks aga kuidas sealt edasi mismoodi toimub suhtlus Soome täituriga ja kui palju dokumente vaja tõlkida jne? Oleks väga tänulik kui keegi jagaks oma kogemust minuga.
Küsimus seesugune, et kas leidub kedagi kellel praktikas läbi tehtud elatise nõudmine läbi soome kohtutäituri, kui kohtuotsus Eestis tehtud? Tean, et vaja pöörduda kohtusse Euroopa sundtäitmise tõendi
väljastamiseks aga kuidas sealt edasi mismoodi toimub suhtlus Soome täituriga ja kui palju dokumente vaja tõlkida jne? Oleks väga tänulik kui keegi jagaks oma kogemust minuga.
jurist 15. oktoober 2015, kl 14.29 |
Abipaluja 15. oktoober 2015, kl 14.49 |
Tänan, olen seda lehte uurinud ja seal asjad pikalt ja keeruliselt. Nüüdseks pole vaja kohtuotsust tunnustada välisriigis piisab euroopa sundtäitmise tõendist ja saab ise täiturile avalduse teha. Vähemalt nii väitis mulle minu jurist kunagi. Hetkel kahjuks aga pole rahaliselt võimalik lasta tal asjadega tegeleda. See lahendus peaks olema lihtsalt tunduvalt vähem aeganõudev kui see kirjeldus nimetatult lehelt, mis võib üle aasta võtta.
Linke: 15. oktoober 2015, kl 17.34 |
Lisa postitus