Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Elatisvõlglaste NIMEKIRI
 
TOP: 600 17. jaanuar 2016, kl 09.23
Äripäev avaldas nimekirja üle 600 mehe-naisega, kes võlgnevad oma lastele kokku enam kui viis miljonit eurot.
Tabel on 07.01.2016 seisuga.

http://www.aripaev.ee/top3/2016/01/08/top-600-suuremat-elatisevolglast

Edetabelis on elatisvõlglaste jäämäe tipp. Kokku ulatub võlglaste hulk 9000ni ning nende võlasumma 14,5 mln euroni.
 
kuldpäike 17. jaanuar 2016, kl 11.31
Isased, need ajad on möödas, kus lapse ülalpidamine oli ainult naise mure. Nüüd tuleb riist püksis hoida kui lapsele elatisraha maksmine üle jõu käib. Naine saab mehe isadust lasta DNA testiga tõestada ja tõese vastuse korral, maksimisest ei pääse. Võib-olla ainult sel juhul kui mees elab kogu oma elu nagu asotsiaal, ilma ametliku sissetulekuta ja varanduseta.
 
hõbekuu 17. jaanuar 2016, kl 12.26
Varandust saab kantida ja palgaga on sama teema.
 
mõmm 17. jaanuar 2016, kl 12.31
Kui lapsele raha anda peaks mees saama selge ülevaate, tšekid jne kuhu see summa täpselt kulutati lapse ema poolt. Seda aga naised kuulda ei taha. Ma peaksin üleval hea meelega oma last mitte naist ja tema uut meest kes lapse rahaga poodides larravad.
 
nuvat 17. jaanuar 2016, kl 13.18
lapsed said lastetoetust 45 eur kumbki
koolis tasuta lõunasöök
laste isa tasus kummalegi lapsele elatiseks 20 eur kuus, et selle eest saavad pool kuud söönuks küll ja riideid pole ju koguaeg vaja osta ega jalanõusid
Paraku ise sain koondamisteate ja olin pikalt töötu. Peale tööturahade lõppemist oli võimalik kooli minna ja uus eriala õppida
- mees leidis, et vot ma nüüd kasuatn tema makstud elatist enda koolitamiseks.
Tegelikult sain alates teisest poolaastast õppetoetusi ja samuti sain praktika eest palka. Kuna meil ka suur koduaed siis juurikad, mahlad, moosid, õunad tulid sealt ja jagus ka müügiks.

Mees leidis, et mul jätkub aega tegeleda hobidega- aiandus selle asemel et tööle minna.

Tänaseks siis uus töö ja uus töötasu, mis suurem kui mehe töötasu.

Kui enne leidis mees, et tema ja riik on laste ülalpidajad ja et kuna mina midagi ei teeni ega panusta sis tema peaks ja võiks ka vähem tasuda.

Nüüd leiab mees, et kuna mul sissetulek suurem kui temal ja lisaks ka suur aed kus võimalik toidukraami kasvatada sisi ta ei peaks nii palju maksma, sest juurikad, ja marjad malad, moosid meil ju muidu käes
 
kuldpäike 17. jaanuar 2016, kl 15.10
to Hõbekuu, ära unusta, et palka ja varandust kantides on seaduse silmis sinu palga ja varanduse omanik teine inimene, mitte enam sina ise. See teine inimene võib ühel päeval otsustada sulle "ämbri pähe tõmmata" ja sul ei ole midagi teha. Kui sinu eest hakkab lapsele elatist maksma riik, siis riigile maksad võlga, siis juba koos viivistega, kasvõi oma pensionist tagasi, kui muidugi elad selle ajani. Kui sa kunagi otsustad omale pere luua ja isegi kui järgmine naine ei jaluta koos sinu teenitud varandusega minema, peavad sinu järgmised lapsed testamenti vastu võttes su võla kinni maksma.
Lihtsam on käituda vastutustundlikult ja saada aru, et lapsed ei sünni pühast vaimust, see on mehe ja naise ühine projekt ning koos tuleb ka vastutada.
 
autora 19. jaanuar 2016, kl 15.39
Huvitav, miks selle "ühise projekti" elluviimise käigus aru ei saada, et teine projekti osaline ei kõlba projektis osalemiseks? Alles siis, kui laps käes, lähevad silmad lahti?
Nojah, siis tõmmatakse ju jalad kokku ja nahka muutub nii palju lõdvemaks, et silmalaud avanevad:)
 
to aurora 25. jaanuar 2016, kl 19.11
aga palun anna meile rumalatele nõu ja õpeta kuidas aru saada ja ära tunda kes on õige, kes vale mees, kellest saab hea isa, kellest mitte?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!