Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
Pidevalt lapsega haiguslehel + lapse isa ei taha haiget last võtta.
 
Meribel 25. november 2019, kl 15.38
Elan lapse isast juba 3 aastat lahus. Lihtsalt ei sobinud kokku. Üksikasju siin lahkama ei hakka.
Leidsin endale uue elukaaslase kes hoiab mind ja mu last väga. Saan alati toetuda oma elukaaslasele kui on mure vms. Laps on 7.aastane ja käib vaid üle nädala nv oma päris isa juures. Samas kannab lapse isa mulle 100 eurot kuus lapseraha. Aga nüüd ongi mure..
Laps on pidevalt haige ja haiguslehtedel olen vaid mina. Vahest kuus isegi laks korda. Näiteks see kuu kaotasin haiguslehtedele 90 töötundi. Olen lapse isaga sellest rääkinud, et kas kannab rohkem raha või siis on ise mõni kord haiguslehel. Tema aga ei ole sellega nõus sest elab üksi ja kasvatab samuti üksi 13 aastast last esimesest kooselust. Saan sellessuhtes temast aru. Aga mina ?
Tean et mu kõrval on elukaaslane, aga ma ei saa temalt pidevaöt nõuda, et ehk saad lapsele selle ja selle jaoks raha anda. Ta muidugi teeb seda kui palun, aga samas on lapsel ju isa olemas..
Riided ostan lapsele mina, kõik väljaminekud on minu kanda lapsega seoses. Lapsel ju läheb ka koolis raha jne. Kirjutasin lapse isale et püüdku mind mõista jne. Tema aga ütöeb et olen muidusööja ja nõuan vaid raha juurde. Et ise elan kahekesi mehega ja ei saa hakkama.
Mida tegema peaksin ? Samas on lapse isal oma firma, kus väidab et firmal ei lähe hästi, aga endal on kaks autot. Üks uhkem kui teine, nüüd ostis mootorratta. Samas käib vaid firmariietes oma pojaga jne.
Ühelt poolt püüan teda mõista aga samas tema mind ei püüa. Mis peaksin tegema ja kas olen liiga nõudlik ja ise ei näe seda ?
 
Ni: ja na: 05. detsember 2019, kl 15.56
Tegelikult võib öelda küll, et pingutad ehk üle. Paljud väikelaste emad ei saa laste sagedaste haiguste tõttu töölegi minna (loe: neid ei võetagi tööle), aga sinul on töökoht olemas ning hoolduslehel olles maksab haigekassa ka raha. 7-aastane laps on õnneks juba nii suur, et saab kergema haiguse ajal ka ise kodus olemisega hakkama kui vaja.
Teine asi mis tähele panin, et mingi uhkus nagu ei luba oma elukaaslaselt raha paluda? Minu jaoks mõttekoht...sellise suhtumisega distantseerid oma last ja elukaaslast ja sedasi ei kujunegi teist perekonda ...äkki hoiate toidud ka külmkapis eri riiulitel? Võibolla on sul päris normull elukaaslane ning tahaks olla teile toeks nii heas kui halvas.
 
Jh 20. detsember 2019, kl 23.28
Minu arust on tegu vingumisega.
Naine sa vingud ja hädaldad rohkem. Ju siis sitt mees sul kõrval. Kui panna kõlbab siis kõlbab ka su lapsele olla isa eest. Mis sa sellest lapsest siis endaga vedasid.
Mees kui võtab naise koos lastega siis aktsepteerib ka muid asju. 80% haiguslehel olles palka saada 1 päevast . Souuuuu.
2 varianti. A) lõpeta sulgumine
B) vaheta siis see mees välja. ( kas ta sul voodirõõmuks ainult või )
Mõni ime .... nagu kirjutad kui vähe ise lapsega ka koos olla saab. Siis seega- suu kinni.
Kui su uuel mehel sind panna kõlbab, kõlbab ka lapsele olema nr2 isa. Ja tema eest ka hoolitsema ja tema pärast ka muretsema.
Mark on ka sellel mehel seda kirja lugeda, mis moodi sa tulid.
100% varsti jälle sa uue mehe kaisus , sama hädaga.
 
jajah 21. detsember 2019, kl 12.24
Seesama küsimus: kes su lapsele sellise isa valis? Vaat seda valijat süüdistagi.
Või määrati seadusega?
 
naine 24. juuli 2020, kl 20.01
Lülita välja, mis sel mehel on ja mida teeb ning mida ta ostab ja kellega elab...See pole sinu asi, kuhu mees oma rahad paneb või valikud teeb, lapse kasvatamiseks toetus on seaduse järgi ja kas läbi kohtu või juristide sinu jaoks nagu ka lapse jaoks jagatud aeg. Kui laps on haige, siis on loomulik, et ta vajab ema rohkem kui kunagi enne, haige olla on väga halb ja isegi valus väikesele...Ema lähedus paradab, ema ravib ,annab rohud, hoolitseb ja söödab -joodab, hoiab süles, lohutab.. Aga mida ma loen, ...isegi haiget last ei taha isa võtta.... Häbi võiks olla. Milleks küll mõnele laps kui ta on nii südametu pisikese vastu.
 
Patricia dooley 19. jaanuar 2022, kl 00.26
Olen siin, et jagada teie kõigiga hämmastavat elumuutvat võimalust. Jose kauplemisplatvorm on registreeritud ja ehtne investeerimisplatvorm, mis võib vaid 700 eurose esialgse investeeringuga teenida nädalas kuni 7570 eurot. Olen selle suurepärase investeerimisvõimaluse elav tõestus. Kas olete huvitatud investeerimisest ja soovite teenida iganädalaselt? alustamiseks võtke Josega ühendust whats-rakenduse kaudu: +12012937434 või e-posti aadressil Josegonzales87958@gmail.com ...
 
Mari89 14. august 2022, kl 10.13
Tule liitu ja teeni raha vaid videode vaatamise eest, sissemakseid EI OLE, reaalsed väljamaksed, aga küll

Registreerimis link : https://godzillavideomedia.com/welcome?s=Rk8jyg&lang=ee

Pane ka “join group” siin : https://chat.whatsapp.com/Dv2YREb5LhQDvNmrZbN2RU
 
naine* 14. august 2022, kl 12.34
Elatisraha, mida lapse isa maksab, ei ole õiglane. Tema makstav elatis on liiga väike (100 eurot). Kui lisad sinna oma osa (100 eurot), siis 200 euroga tänapäeval just palju ei toimeta. Sellest 200 eurost tuleb maha arvata elamiskoha kulud (kas üür või laen vms, elekter, vesi, prügi), riided, söögid, sõidukulud, taskuraha jne. Lisaks ei panusta ta ka ajaga. Ja kui ta sõidab kallite autodega ning on ettevõtte omanik, siis pole mingit probleemi tasuda oma lapsele õiglast elatisraha. Räägi veel oma lapse isaga ja teata, et kui vabatahtlikult ei maksa, siis ei jää sul muud üle, kui asja ametlikult ajada. Kaotada pole sul midagi. Vt elatise kohta siit: https://alimendid.ee/et/blogi/2022/kui-suur-on-elatisraha-miinimum-2022-aastal.html
NB! Jäi eelnevatest kommentaaridest silma uue mehe materdamine, et ei ole lapsele isa eest ega kata tema kulusid. Ema uuel kaaslasel ei ole mitte mingisugust kohustust lapse kulusid katta. See kohustus on vaid lapse vanematel - emal ja tema ihnuskoi-eksmehest.
Piinlik on lugeda, kuidas mehed oma endise kaasaga sündinud lapsed hülgavad, lükates oma kohustused võõra mehe kaela. :(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!