Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üksikvanem
lahutatud naine ja elatusraha
 
ei taha olla eestimaalane 02. märts 2010, kl 22.10
õudne, täna sain teate , et olen riigile võlgu ligi 6000krooni. võetakse kõige väetimatelt, lastelt. ega ema ei kannata laps kannatab. nimelt pean elatisraha pealt tulumaksu maksma, oleks hingest teadnud, polekski seda raha vaja. mis nüüd teen lapsele panen paragrafi raamatu toiduks ja papist paragrafid lõikan üleriieteks. eesti riik elagu. siin toimub tõesti leningradi blokaad . seadused on rikaste jaoks mitte sellele kes töötab väikese palgaga ja ausalt
 
mees 02. märts 2010, kl 23.00
palju siis igakuiselt said alimente???
 
sipsik 02. märts 2010, kl 23.02
kas tõesti ei teadnud et elatisrahalt tuleb tasuda tulumaks?uskumatu!see on ju sinu sissetulek.huvitav kas sa sellelt oma väikeselt palgalt ka siis tulumaksu ei maksa?vaevalt küll.maksad ju iga kuu.ja elatisrahalt võid ju ka hakata edaspidi iga kuu tasuma-siis ei tule jälle üllatusi.ja eesti riiki pole küll mõtet oma mitteteadmistes süüdistada.
 
ei taha olla eestimaalane 02. märts 2010, kl 23.21
lihtinimene ei pea jurist olema ja inimene kes pole probleemiga kokku puutunud see ainult targutab. loomulikult palgast maksame ju kõik tulumaksu ja siin pole loodrist jutt vaid naine kes käis 2 kohaga tööl üks küll osalise ajaga ja maksud kõik paigas.
 
naine 03. märts 2010, kl 10.17
Kas said elatist siis vähem kui 6000.- aasta jooksul, et nüüd tulumaksu tagastus tundub nagu pealemaksmine?
Hea nõuanne, katsuge oma suhted nii lõpetada, et poleks vaja kohut tülitada ja mees ise maksaks, siis pole mingit edaspidist jama või tagasimaksmist.
Tean et mu lause põhjustab tormilise vastureakstsiooni et tulgu ma pilvedest alla ja et meestega pole nii võimalik ja...
On küll. saan oma lahutatud mehelt otsekorraldusena elatise, mis katab ära lapse ja suures osas ka minu vajadused.
Arvate et lihtsalt ''vedanud'' eksiga- ei, teadlik valik, kellega lapsi teha:)
 
naisele 04. märts 2010, kl 13.50
No sul ei vedanud tõesti, laps kasvab isata.
Ja lausa teadlikult valisid lapsele sellise isa-uskumatu:O
Vaata,kahjuks on neid mehi, kes lastele sentigi maksta ei taha tuhandeid. Meestel on tihtipeale arusaam, et kui nad ukse seljatagant kinni löövad ja uut elu alustavad, siis jäävad kõik kohustused ka sinna ukse taha. Ei jää ju. Üks mees oli siiralt imestunud miks naine temalt elatist nõuab. Rääkis töö juures silmad imestusest suured, et näe eks tahab raha, nõuab elatist, kuidas tema nüüd elama peab. Küsisin siis üle laua,et kuidas lapsed elama peavad?
Arvas, et naine käib ju tööl...Kas pole mitte armas, mis?!
 
naine 04. märts 2010, kl 21.14
Ära minu pärast küll muretse, mul saab laps mõne aasta pärast täisealiseks ja isaga koos elanud enamuse oma elust :)
Valisin jah teadlikult mehe, kellele saan loota, olenemata, kas elame koos või eraldi. Ja 15 aastat elasimegi, mis on kaugelt rohkem kui tänapäeva trend ette näeb.
Kirega minnakse voodisse, lapsi peaks tegema ikka mõistusega. Kui muu enam ei seo, siis sõpradeks võivad ka lahutatud kaasad jääda. Kui kirehoos lapsi tehakse, või muudel segastel põhjustel, siis kipub mehe kadumine pärast tõepoolest lõplik olema. Vot ei ole kahju sellistest emadest, ei ole:)
Teemaalgataja, koli siis minema- miks sa tegid eestimaalasega lapse!
 
ja-jaa 05. märts 2010, kl 14.16
to naine:
sellist lollust nagu tulumaks alimentidelt on seadust teadeski raske taluda, aga seda, et ette teada, et inimene jääbki alati toetama ei ole lihtsalt võimalik, see on ERAND, sest inimesed muutuvad elu jooksul ja sada asja võib ette tulla ..
SUL ON LIHTSALT VEDANUD
 
niisama 05. märts 2010, kl 14.24
tean ka meest, kes peale lahutust maksab alimendid korralikult, aga kui temaga lapseootele jäin (mitte meelega ära tegemiseks vaid normaalselt koos elades), siis kuulsin otsust- mul ei ole võimalik last kasvatada, vaata ise kas kannad selle lapse oma õnnetuks eluks ilmale või mitte
Maailma silmis on see mees kiidetud kui hea isa oma lastele, kellel lapsed lausa küljes ripuvad ....
 
noh 06. märts 2010, kl 11.34
ja-jaale.
Inimese põhiolemus jääb ju ikka samaks.Kirg on see, mis kaob.
 
lock 07. märts 2010, kl 12.43
/Maailma silmis on see mees kiidetud kui hea isa oma lastele, kellel lapsed lausa küljes ripuvad/

Mehe elu isana oli teostatud enne sinu lapsesaamist. Noorena omad lapsed tehtud, suureks kasvatatud, ei taha uut koormat ega kohustust. Aus mees, et abordile saatis, vähe valusate sõnadega muidugi.
 
rutt 08. märts 2010, kl 11.51
no mis seal siis nii nutta on. ise vast olid kärmas elatist peale panema, eks nüüd maksa riigile see tulumaksu osa tagasi.
mul näiteks mehe eksist järgmine aasta kahju küll pole. las saab nüüd oma ametliku elatise, kui mustalt ei sobinud. ma tahakisn näha kuidas see naine riigile tulumaksu pea 12000eeki ära tasub. ta ei raatis ju kunagi raha ära anda. las kogub nagu sina ise endale võlga ja siis maksku tagasi. vat mis ametlik nõue tähendab, et polegi nii irra arra , et paras sulle. naerad ise terve aasta ja teine naerab veebruaris. paras hullumaja nagunii.
 
on... 08. märts 2010, kl 19.26
...ikka idioote siin...kirutakse emasid kes on julgenud lapsed saada. tänapäeval ei tohi vist mitte üks naine last saada sest ühiskond mõistab hukka. iial ei või teada kas jääd üksi või ei. iga laps pole kirehoos tehtud. korralik naine elab aastaid mehega koos, saavad lapsed ja siis paneb härra noorema juurde minekit jättes oma lapsed kasvõi lausnälga. ja kohe on mahajäetud naine süüdi...kõiki muid seadusi näed võetakse üleöö vastu aga seda ei saa tehtud et lastaks kohe sünnil tüdrukud ära steriliseerida. tundub et lapse saamine on kuritegu selles näruses riigis...närvi ajab eestlase kitsarinnaline iba, mida siin delfis lausa üle ääre ajab...:S kusjuures arvata võib et need ninakad eided kes siin pläägutam tulevad, on nendesamade härrade armukesed kes oma pered maha on jätnud...
 
tuudik 08. märts 2010, kl 21.08
eks igalt tulult tuleks nagu ikka maksu maksta aga mõned valmis petma ja siis tahaks venemaale vist minna? Seal te alles saate!
 
krt 09. märts 2010, kl 08.36
ausalt öelda need kes Eestit ei salli, need kadugu siit laia maailma ja olgu seal õnnelikud. vastik on sellist asja kuulda. see on sinu kodu. mina olles eestlane ei taha selliseid nüridaid kaasmaalasi, aga mida ma teha saan.
 
rutt 09. märts 2010, kl 11.01
no le
ei ole alati armukesed. mõned naised jätavad ka ise oma laste isad ja jooksevad parema ja rikkama mehe järele. seega on elus igasuguseid momente olemas. mina olen üks naistest kes elab just mahajäetud mehega ja on talle andnud tagasi elu ilusama poole. ja just selle, et naisi võib ka usaldada ja kõik ei vaja armastuseks raha.
aastaid näen ainult ühte ja sama ja see pole muud kui üks hale ulg selle ümber, et a la lapsed , lapsed üles vaja kasvatada ja mida jälle pole on raha. koos olles polnud, üksi olles , uue mehega pole ja ikka pole raha. pole midagu mõelda.
 
ruttile 19. märts 2010, kl 14.42
mina olen üks naistest kes elab just mahajäetud mehega ja on talle andnud tagasi elu ilusama poole...................
usume, usume.
tead, igas kooselus on ilusamaid, päiesepaistelisimaid päevi ka ikka. Sinu lihtsustatud arusaam, et enne oli ikka nii paha ja nüüd on nii hea... Pigem näitab see sinu ebakindlust oma suhte üle.
Igas asjas on ikka 2 osapoolt, sinu mees ja tema eks on ikka koos need laps, lapsed teinud ja kui sa nii täpselt tead, et miks lahku mindi siis peaksid sa ka nii tark olema, et mõista - igas asjas on ikka mõlemad osalised. Heast peast ei jookse naine teise mehe juurde.
Minu esimene mees oli ka just selline, kelle naine jooksu pani.
Elu õpetab ise, ka mina panin lõpuks tema juurest jooksu :)
Põhjused tõenäoliselt samad, mis tema esimesel naisel.
 
rutt 21. märts 2010, kl 15.12
no mida tagasi sulle öelda. need põhjused miks mehe eks mehe jättis on minujoks haledad ja rumalad põhjused. ma pole üldse ebakindel vaid väga kindel oma mehes ja endas. ma ei jookse teist meest otsima, kui mehel puudub töö, ma ei jookse teist meest otisma, kui mu mees kahe kuu jooksul end purju joob, ma ei jookse teist meest otsima, kui juhtub, et ei saa soovitud rahuldust. need on hetked ja nendest tuleb osata õigesti välja tulla. need pole põhjused, et uus mees on kindlasti parem. kõike seda oskame me lahendada.
pole kunagi sundinud meest ka üle tema võimete raha koju tooma. seega ma ei pane jooksu, sest pole põhjust.
tema eks on aga siiani hädas, ju ei oska siis ise asju lahendada ja oma elu elada. ma pole ju süüdi, et meie kooselu ajal on tal juba kolmas ametlik suhe ja tänaseks kolmas beebi. pugeda laste taha peitu on kõige haledam naise juures. ema kes peaks just ise tugev olema, kuna tal on lapsed, kes vajavad teda. selline ema pole minu meelest midagi väärt ja ma ausalt oleksin õnnelik, kui nad ei sünnitaks ilma lapsi ja pärast tänu oma saamatusele, ei jookse nende laste isa kukil. karm aga nii on olnud 14st aastat, sest majanduslikult on ta ju siiani minu mehest sõltuv, kuigi ennem selline mees ei kõlvanud.
 
õnneks poeg varsti täiskasvanu 13. juuni 2010, kl 11.20
Mina läksin kohtusse lootuses, et määrataks igakuisest elatisrahast(500.-)kohe tulumaks maha või elatisraha 0 kroonile, aga kohus ei saavat seda määrata.Kohus kaitseb lapse huve!!!!!!!!! ütles naisterahvast kohtunik nii, et mees saab ju selle deklar.raha kevadel tagasi!!!Poeg 17-a aga tuleb 500 krooniga edukalt toime.SEE ON JU SUUR RAHA!!!! Sellega saavat T_särgi, püksid ja söögiks jääb järelegi.Ei tea, kas see kohtunik poes ka käib?????????
Olgu öeldud, et kohe, kui ma teismelise poja soovitusel kohtuga normaalsemat summat nõudsin ja saingi,(teises kohtumajas ja näha, et õiglase kohtuniku juures, kes soovitas isal järele mõelda, et võiks ju püüda pojaga suhelda, talle mõne kirja kirjutada või mõni kingikene teha, et suhted tekiksid) tekkis mehel töövõimetus, töötus. Hunnik pabereid oli kotiga kohtusse kohale tassitud, keegi neid vist ei kontrolli sügavuti.... Arvan, et ei ole ainuke niisugune kannataja(tähendab mitte mina vaid poeg lootis isa suhtes positiivsemat hoiakut, kahjuks ei saanud seda. Minul õnneks on tervis vastu pidanud ja kohati onisegi täiskasvanud õed vennad aidanud, tulen toime)
Kahjuks ma ei suuda uskuda Eesti kohut, sest järjest kuulen, et aus isa või ema kaotab kohtus, kes oskab igast pabereid kokku kanda, on rikas, palkab nõuandaja või maksab niisama kinni ja võidab Kole lugu!!!!!!
 
viimasele 13. juuni 2010, kl 11.29
Kui sul on rahalised võimalused, aega ja hea jurist, püüa isadus kaotada enne kui poeg täisealiseks saab.
Need veeringud ei kompenseeri hilisemat kohustust pojal oma isa üleval pidada kui invaliidsus või vanadus peale tuleb.
 
õnneks poeg varsti täiskasvanu 13. juuni 2010, kl 12.31
Kahjuks mul ei ole rahalisi võimalusi, poeg õpib teatrikallakuga gümnaasiumis, elame Tallinnast 40 km kaugusel. Õnneks sai poeg suveks 1 kuuks tööd, aga need rahad kuluvad igale pojale mujale:jalanõudest riietest kasvab välja j.n.e.Kuigi töötan pidevalt lisakoormustega ega pedagoogi palk eriline ei ole.
Kas ei piisa sellest, kui kogun lasteaiakasvatajate, klassijuhataja, sotstöötajate käest tõendeid, et olen kogu aeg üksi kasvatanud ja isa ei ole isegi koolilõpetamisel lillekest toonud.
Tänan väga, väga osavõtlikkuse eest!
 
õnneks poeg varsti täiskasvanu 13. juuni 2010, kl 12.40
Tänan osavõtlikkuse eest!
Kahjuks pole mul aega ja rahalisi võimalusi.
Kas piisab ka sellest, kui korjata tõendeid lasteaiakasvatajatelt, sotstöötajatelt, klassijuhatajalt, naabritelt, korteriühistust?
 
õnneks poeg varsti täiskasvanu 13. juuni 2010, kl 12.42
Tundus, et 1.kiri jäi salvestamata , sellep. 2 järjestikku
 
Margit 17. juuni 2010, kl 20.48
Kummaline. Elatise panid kärmelt peale, aga ei tea isegi seda, et tulumaks läheb sealt maha. See näitab vaid pea-laiali-otsas tegutsemist, peaasi, et saaks mehele kohtu kaudu väänata. Ennast millegagi sidudes pead teadma ka enda kohustusi. See ei ole ainult nii, et mees maksab. Kuid sina näitad seda tuluna ja maksad tulumaksu riigile tagasi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!