Minu tüüpvastus oleks, et on selline kiiks, olla nimetu „keegi“.
Et kiiksu ära põhjendada, selleks peaksin pidama monoloogi teemal: „Inimeseks jäämine kiirelt arenevas digimaailmas ja minu kogemused“.:-DDD Austusest siinse kaardiväe vastu, üritan midagi kirjeldada.
Kümne aasta jooksul inimene muutub, asju juhtub, hüsteerilisest peata õnneröögatusest kuni jokkispäi avameelitsemisteni, murepäevade depressioonist ja kärsitusest põhjustatud rumalate ütlemisteni. Võrguväli on tundmatuseni arenenud, siinsedki mängureeglid on taas uued. „Lase aur välja“ on endisest, vallatute laste palliplatsist, ümber ehitatud profisportlaste treeningväljakuks. Veel mitte ministeeriumite kõrghoone parkimisplatsiks, aga seegi aeg pole kaugel.
Mäletad ehk aega enne registreerimist, mis õhin oli tulla foorumisse lobisema, sest me ei osanud karta tagajärgi, mis ei pea, kuid võivad tulla.
Järgnevalt kirjutan RANGELT ainult enda arusaamadest!
Tookord arvasin, et võib ju registreeruda, e-maili anda, et siis on nagu kindlam ka ja saab Delfis kaitstuse. Tutkit. Järelikult tuli nullida niipalju kui võimalik, et olla arukas. Muidugi ma tean, et tegelikult pole kustutamine võimalik, siiski vähendab kustutamine infole ligipääsu hulka ja ehk vajub „settena“ unustuse-erandi-ebaolulisuse hulka. Oli ka võimalus ekstra selle jaoks teha meilbox, osta uus arvuti (IP), vahetada elukoht, jm. Ei ole paranoiline, nii on.
Nohil on õigus, kui olen ainult unetutes, kui ei võta sõna problemaatilistel teemadel, kui ei avameelitse (trollid-libad-ilkujad, ka muud võimalused loomulikult) ega avalda oma isiklikku arvamust (mida saab „tahtja“ kontrollida-jälgida), siis – ela ja hõiska!
Nii ongi „kiiks“ olla anonüümne, nii anonüümne kui võimalik ja ettevaatlik. Masin on masin, ta võib olla suurema mälumahuga kui inimene ja väga kiire, väga suure analüüsivõimega, aga ... kui paned otsingumootorisse: „taldrik võib olla lusikas“ saad 12 200 tulemust 0,54 sekundiga, kus masin otsibki kõiki neid sõnu (!), täna ta veel ei oska mõttetuid küsimusi elimineerida. Varsti oskab.
On üks kuulus lause, mida masin aktsepteerib, aga inimene mitte: „Värvusetud rohelised ideed magavad raevukalt“.
Nii ka minu erinevate nimede alt kirjutatud anonüümseid kirjutisi ei oska veel masin omavahel seostada (kui vahetan netiskäimise riista ja asukohta), aga pantrisuguse ajusagar oskab ja seostab, nii on see ka masssinale uueks andmehulgaks ning minusugusele pea pragundamiseks. Säherdune kokkuvõte. ;-)