Unetute nurgake
ka üks mõistujutt
alissandra 03. september 2009, kl 18.00 |
Vana indiaanlase jutt hääst ja kurjast
“Mu poeg, meie kõigi sees võitleb omavahel kaks hunti. Üks neist on Kuri.
See on viha, kadedus, ahnus, ülbus, rahulolematus, alaväärsustunne, valelikkus,
silmakirjalikkus, kõrkus.
Teine on Hea.
See on rõõm, rahu, rahulikkus, armastus, lootus, teadmine, mõistmine, tagasihoidlikkus, lahkus, heatahtlikkus, suuremeelsus, kaastundlikkus.”
Pojapoeg mõtles kuuldu üle hetke ja küsis vanaisalt: “Kumb hunt võidab?”
Vanaisa vastas: “See, keda toidad.”
Pole kõiki teemasid lugenud, aga ehk pole seda siia veel kirjutatud. Mõtlen, et mis siis saab, kui mõlemat hunti toita?
“Mu poeg, meie kõigi sees võitleb omavahel kaks hunti. Üks neist on Kuri.
See on viha, kadedus, ahnus, ülbus, rahulolematus, alaväärsustunne, valelikkus,
silmakirjalikkus, kõrkus.
Teine on Hea.
See on rõõm, rahu, rahulikkus, armastus, lootus, teadmine, mõistmine, tagasihoidlikkus, lahkus, heatahtlikkus, suuremeelsus, kaastundlikkus.”
Pojapoeg mõtles kuuldu üle hetke ja küsis vanaisalt: “Kumb hunt võidab?”
Vanaisa vastas: “See, keda toidad.”
Pole kõiki teemasid lugenud, aga ehk pole seda siia veel kirjutatud. Mõtlen, et mis siis saab, kui mõlemat hunti toita?
noh 03. september 2009, kl 18.50 |
meri 03. september 2009, kl 18.45 |
veel üks indiaanlaste veendumus:
mu ema ütles, et ärgu ma õpetagu valgetele oma keelt, sest nad kirjutavad selle paberile ning lõikavad terviklikust keelest tükid välja.
ütlesin emale, et kui me oma keelt teistele ei tutvusta, siis sureb see välja.
ema aga vastas, et kui loodus on nii määranud, siis las sureb, aga keelest ei saa tükki välja lõigata, keel on tervik nagu looduski koos sünni, elu ja surmaga.
http://www.youtube.com/watch?v=x8SowFKX3ek&feature=related
mu ema ütles, et ärgu ma õpetagu valgetele oma keelt, sest nad kirjutavad selle paberile ning lõikavad terviklikust keelest tükid välja.
ütlesin emale, et kui me oma keelt teistele ei tutvusta, siis sureb see välja.
ema aga vastas, et kui loodus on nii määranud, siis las sureb, aga keelest ei saa tükki välja lõigata, keel on tervik nagu looduski koos sünni, elu ja surmaga.
http://www.youtube.com/watch?v=x8SowFKX3ek&feature=related
alissandra 03. september 2009, kl 18.57 |
meri 03. september 2009, kl 19.00 |
Anita 03. september 2009, kl 18.55 |
noh 03. september 2009, kl 18.56 |
alissandra 03. september 2009, kl 19.03 |
meri 03. september 2009, kl 19.04 |
meri 03. september 2009, kl 19.11 |
Anita 03. september 2009, kl 19.09 |
alissandra 03. september 2009, kl 19.15 |
alissandra 03. september 2009, kl 19.16 |
panther 03. september 2009, kl 19.26 |
Hm, kui võtta selle järgi, et sinus on kaks hunti, siis võiks see tähendada seda, et seni kuni ühe hundi kõht on täis, saad teist toita. Niimoodi vaheldumisi toidad head ja kurja.
Kuna nad sinu sees niimoodi eksisteerivad, et kummastki vabaneda pole võimalik, tuleb leppida mõlema olemasoluga.
Kuna nad sinu sees niimoodi eksisteerivad, et kummastki vabaneda pole võimalik, tuleb leppida mõlema olemasoluga.
meri 03. september 2009, kl 19.31 |
alissandra 03. september 2009, kl 19.37 |
panther 03. september 2009, kl 19.37 |
Rex 04. september 2009, kl 10.23 |
kuu 04. september 2009, kl 13.54 |
pole üdini head või vastupidi, täiesti halba inimest. mõlemad poolused on meis olemas.
toitu saavad mõlemad olenevalt enesekontrollist või kasvatusest või koolitusest või jumal teab millest.
nii tüüpiline, et inimene kodus on hoopis teine kui mingis kollektiivis.
näit. töö juures rikub keegi tuju, lähed valad selle silmagi pilgutamata kodus naise/mehe või laste peale välja. omadele millegipärast võib liiga teha, väljaspool seda ringi oled seltsiv, särav ja hea :)
või see näide ei sobi siia teemasse?
toitu saavad mõlemad olenevalt enesekontrollist või kasvatusest või koolitusest või jumal teab millest.
nii tüüpiline, et inimene kodus on hoopis teine kui mingis kollektiivis.
näit. töö juures rikub keegi tuju, lähed valad selle silmagi pilgutamata kodus naise/mehe või laste peale välja. omadele millegipärast võib liiga teha, väljaspool seda ringi oled seltsiv, särav ja hea :)
või see näide ei sobi siia teemasse?
alissandra 04. september 2009, kl 14.01 |
Rex 04. september 2009, kl 14.12 |
kuu 04. september 2009, kl 14.28 |
Rex 04. september 2009, kl 14.41 |
kuu 04. september 2009, kl 14.48 |
Rex 04. september 2009, kl 14.57 |
Lisa postitus