Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Unetute nurgake
Hommik
 
unetu 17. detsember 2010, kl 10.54
Käes on reede. Selle nädala viimane tööpäev. Kõik unetud on sukeldunud oma töönädala lõpetamise meeleolus töökohustustesse. Varsti, varsti on kell nii palju, et saab juba koju. Nädalavahetusel on vaja veel puuduolevate jõulukingituste pärast poodidesse põigata ja hankida kõik vajaminev. Et 24. detsembrile eelneval päeval poleks paanikaosakonda kodudes. Vaja vaid toitu ja jooki hankida, aga sellega õnneks kiiret pole. Toidupoed on kogu aeg avatud ja söögikraamist pungil.

Kindlasti leidub ka neid, kelle jaoks jõulud on ükstakama. Need ükskõiksed istuvad kodus, klõpsivad telekapulti ja ümisevad omaette pahuralt: "Mitte midagi mõistlikku pole vaadata, no ei ole."

Loodan, et siin nurgas neid torisejaid minimaalselt. Neid, kes vabadest päevadest ja lähedastega koosveedetud ajast rõõmu tunnevad, ikka tunduvalt rohkem. Ja kui ongi mingil põhjusel keegi üksi, siis võib rõõmu tunda kas või meeldivast lumisest talveilmast näiteks...

Mõnusat reedet kõigile!
 
;))) 17. detsember 2010, kl 11.01
Aitähh!!!
 
Anja 17. detsember 2010, kl 15.06
Miks sa arvad, et kõik töösse on sukeldunud? Naised reeglina ikka tähtsamate asjadega tegelevad, kui seda on töö ja töösse puutuv. Või arvad, et naised ilma tööta on nagu feministid ilma soota..?;b Ometi me ju naistekas, mitte meestekas.. Kas te olete kõik siis nii jubedad, et ilma tööta kuidagi endaga hakkama ei saa? Mees tehku tööd, naine olgu lihtsalt ilus!;))))
Aga ok, saan aru küll..nõukaaegne sootus on ikka tugevalt veel tuntav, ja eks ega see aeg kao kuhugi. Kui siis mõne sajandi möödudes, kus on lõpuks aru saadud, et naised püsigu kodus, tehku trenni, kasvatagu lapsi, olgu ilusad ja armasad ja ärgu venitagu ja vanandagu end tööl, imelikes kollektiivides. Karjäristid muidugi on teine teema, ja neid ilma tööta ma ette ei kujuta, lasteta ja meheta aga küll..;b
Oeh, sai kaagutatud..väsind sest tööst ja ja juttudest sel teemal..muud teha ei oska või?;b



Aga tänud jah, reede on tore päev..ei teagi mis tarka selle targa päevaga teha..hommik!
 
Anja 17. detsember 2010, kl 15.18
Ja veel:
Kui naised ei trügiks niimoodi tööturule ja ei kisaks et andku aga neile võrdset palka, oleks meestel kah tööd.. Amis toimub - külad ja kõrtsid on joodikuid täis..naised rügavad aga nagu orjad. Uus põlvkond töötuid noori kasvab peale, kel puudub igasugune ettekujutus tööst. Eeskuju pole, emad lookas muredest ja maksudest, isad jõlguvad kõrtsist kõrtsi, voodist voodisse. Miks, ah?
 
feminist 17. detsember 2010, kl 16.33
kuidas pole selle päevaga midagi tarka teha?
no sind ennast tsiteerides: ole lihtsalt ilus.
 
Anja 17. detsember 2010, kl 16.52
feminist, on ikka..ja olen lihtsalt jah..ilus.. Akas sa ei oskaks mu küsimustele vastata..no nii, teema jätkuks..?
alissandra 17. detsember 2010, kl 16.57
Kena reedest õhtut sullegi, Unetu!
Mina teen küll tööd, veel täna õhtul ja homme ja ülehomme ka. Lihtsalt on vaja, pealegi kui aasta otsa luuserdatud, siis aastalõpus palju teha.:))
 
feminist 17. detsember 2010, kl 17.22
eh, anja, mul pole kahjuks aega sinu elu probleemidega siin tegelda.
loodan, et leiad ise sellest jubedast elust väljapääsu. hoian sulle pöialt.
 
Anja 17. detsember 2010, kl 17.34
feminist, mis mõttes minu elu probleemidega? kas sa ei kujuta ette elu endast väljsapool..ei mõtle asjadele, mis sinu ümber toimuvad? Kas sinu elumoto on: "pärast mind tulgu või veeuputus"? Sel juhul jah, oleks parem, kui sa minu küsimustele ei vastaks..:))
 
Anja 17. detsember 2010, kl 17.45
alissast saan ma aru, miks tema rügama peab..kahe ja enama lapsega lihtsalt toime ei tule, kui ikka tahad keskklassi tasemel elada..ja muidugi need lastega meestega (teise ja kolmanda jne. ringi mehed) kaasad..neil ei jää samuti muud üle kui tööd vihtuda.. Aga perekond - isa-ema, 2 last - sellises peres võiks küll olla naisel vaba aega rohkem..

Ma siin jäin lihtsalt mõtlema, kui kuulsin töötute protsentidest..epsanjas, Eestis noored ja üldse..kohutav, kui mees on töötu! Mis elu tal on..ja kui ta harjubki naise kulul ära elama, mis mees ta siis on..??

Arvan, et kõigil homopaaridel, lesbaritel ja karjeristidel peaks olema keegi vanur, lastekodulaps või muu selline, kellele ta oleks sponsor..;b
 
Anja 17. detsember 2010, kl 17.47
Ei..ikka 1 laps, mitte kaks..ja polegi rohkem vaja..maailm niigi ülerahvastatud..;b
alissandra 17. detsember 2010, kl 17.55
Anja, ma ei tee seda tööd raha pärast, sest see on kogu asja juures kõige väiksem, aga vanemaid ja venda tuleb aidata. Miks nad peaksid maksma hiigelsummasid kellelegi võõrale kui omas peres osatakse asjad ka ära ajada.
alissandra 17. detsember 2010, kl 17.56
Pealegi on mul üks laps vaid:P Teised on täiskasvanud.
 
Anja 17. detsember 2010, kl 18.01
alissa, saan aru muidugi..kui on annet ja kutsumus, siis peaks asjaga tegelema.. Ma mõtlen need hambad ristis lookas naisi, kes veavad oma katkist küna ninast veri väljas.. Ja miks sa peaks venda ja vanemaid aitama? Kas neil pole oma elu ja sissetulekuid? sel juhul jama perekond..;b Aitama peaks ikka kodutuid loomi, lastekodulapsi, sante ja vanureid. Kui muidugi su vanemad vanurid, siis loomulikult tuleb neid aidata, akui elujõulised, siis on imelik neid teenida. Vanemad peaksid oma lapsi teenima..;b
 
ahh 17. detsember 2010, kl 18.09
Selle peale ei tuldagi, et mõnele ei sobi kodus istuda kulp pihus ja lõpuks kööki surra. Osad naistest vajavad loomingulist vaheldust/väljakutset, mida mõned töökohad ka pakkuda suudavad. Seda muidugi juhul kui inimene töötab talle meeldival ja vaimset naudingut pakkuval erialal.
alissandra 17. detsember 2010, kl 18.25
Miks ma pean aitama kodutuid loomi ja lastekodulapsi? Mina pole omasid ega ka neid võõraid koduta jätnud. Minu lapsed ja loomad on hoitud ja hoolitsetud ning on ka edaspidi, aga ülejäänud vaadaku ise kuidas oma järglaste ja loomadega hakkama saavad.
Krt meil siin on üks putukas, kes järgmine pühapäev lausa telepurgis, et lapsi palju (viis) ja õnnetu üksikema. Sai toetustega korteri ja saate abiga ka remondi ja igasugu muud nänni. Ise on nagu fuuria. Põhimõtteline võlglane, nii vool, vesi, kui prügi võlas ja veel karjub, et miks tema peab nii palju maksma. Ise vorbib iga isasega lapsi teha ja siis vingub. Ära oleks tulnud steriliseerida saate käigus, mitte abistada sihukesi putukaid.
 
Anja 17. detsember 2010, kl 18.32
Meedias on pidevalt (kanal2 reporter..ei teagi, kas kollane meedia või?;b) lastega suurpered, kus isa töötu ja ema punapõskne ja priske uue lapse ootusest..et siis neid, kel äriprojekt on lapsevabrik, tasuks emapalk, peavad teised aitama..?? õpetame siis jah õpitud abitust.. Aitama peaks siiski kas töö leidmisega, võimaluste pakkumisega, mitte piruka kätte ulatamisega..;b
 
Anja 17. detsember 2010, kl 18.35
alissa, aga sellepärast, et neil pole kedagi, kes neist hoolib.. Armastusest jäävad nad nagunii ilma, toetaks siis materiaalselt, hoolitseks, mis mingilgi määral leevendab seda valu..
la-femme 17. detsember 2010, kl 18.54
Anja, näen, et valutad südant kodutute loomade ja lastekodulaste pärast.
Lihtsalt uudishimu pärast küsin, kas sina oled neist kedagi saanud mingil moel aidata?
 
Anja 17. detsember 2010, kl 18.57
On ju elu mõte teisi teenida..eelkõige endadast nõrgemaid ja abituid.. Kavalpäid ja luusereid ei tohiks toetada! Paljud ei palugi abi, kes seda tegelikult vajavad..neid tuleks märgata, sest neil on häbi, et nad on abitud. Häbitud aga võtavad rahumeelselt abi vastu. Oeh, nukraks kohe teeb.. Aidata saab ja tõhusalt just neid, kes ei oska abi paluda - sandid, vanurid, kodutud loomad ja lapsed. Vot nii!
 
Anja 17. detsember 2010, kl 18.59
la femme, sellistele küsimustele ma ei vasta..see oleks eneseupitamine..;b
la-femme 17. detsember 2010, kl 19.07
Vastus on üheseltmõistetav! Tubli oled, Anja!:)))
 
Anja 17. detsember 2010, kl 19.16
la femme, ma tean!;b
Mis ma veel tahtsin ütelda..et siis jah, kena jõuluaega!
 
DelfiKass 17. detsember 2010, kl 21.03
Hommik jah, ma ka alles ärkasin. Tuli tukk peale, mis sa teed ära, kui UneMati ära minna ei tihka.
 
DelfiKass 17. detsember 2010, kl 21.05
Anja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> On ju elu mõte teisi teenida..eelkõige endadast
> nõrgemaid ja abituid.. Kavalpäid ja luusereid ei
> tohiks toetada! Paljud ei palugi abi, kes seda
> tegelikult vajavad..neid tuleks märgata, sest
> neil on häbi, et nad on abitud. Häbitud aga
> võtavad rahumeelselt abi vastu. Oeh, nukraks kohe
> teeb.. Aidata saab ja tõhusalt just neid, kes ei
> oska abi paluda - sandid, vanurid, kodutud loomad
> ja lapsed. Vot nii!


Ma pakuks ka Anjale abi, kui abi tarvis läheb, tule ja küsi.
 
tiux 17. detsember 2010, kl 21.20
Hommik on õhtust targem jah, paistab, et nii mõnelgi on öö ja päev sassi läinud.
 
Anja 17. detsember 2010, kl 21.29
Tänan, saan ise hakkama..aga kas sina ka minuta hakkama saad..?
Siiami kiisud on armsad kassid, aga mulle on armsaks saanud ainult üks, ja see oli ammu..pakkus ta mulle lapsena abi küll - oli hea seltsiline, kuulas mu muresid, mängis minuga peitust, ja mina tegin talle vastutasuks maitsvat rooga - kala armastas ta -..
Kullake, ma tänan, aga abi ma ei vaja..pigem pakun ise, kui võimalusi on:)
 
DelfiKass 17. detsember 2010, kl 21.38
Kohe kindlasti mitte, mis ma ilma Anjata küll teeks?
 
DelfiKass 17. detsember 2010, kl 22.01
Siin nii vaikne täna, et kuuleb lausa oma nurrumist. Üks piuks liigub siia ja sinna, ei ühtki haugatust.
 
DelfiKass 17. detsember 2010, kl 22.12
Isegi kodukandi rex täna ei haugatagi mitte. No tee nüüd üks auh ka saapoole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!