Unetute nurgake
Ainult tõtt rääkida?
Malle 18. september 2011, kl 21.31 |
-frukt- 18. september 2011, kl 21.37 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 814 |
j 18. september 2011, kl 21.46 |
Anja-Nanja 18. september 2011, kl 21.53 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 2,986 |
-frukt- 19. september 2011, kl 11.09 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 814 |
tola 19. september 2011, kl 12.43 |
vaikimine tähendab tõe varjamist ja see läheb ikkagi valetamise alla minu meelest. kui näiteks keegi milleski süüdi mõistetakse, mida ta teinud pole, ning inimene, kes võib tema süütust tõestada, vaikib, siis ei saa seda teps mitte õigeks lugeda.
ainult tõde rääkides valitakse endale väga raske tee, sest suurem enamik ei armasta kuulda tõde enda või selle kohta, mis talle ebameeldiv on. tõerääkija saab kõikjalt peksa, nii verbaalselt kui füüsiliselt - sõltub inimese arenguastmest kuidas ta kuuldule reageerib. sageli püütakse teha kõik, et tõerääkija vaikima sundida - tembeldada ta hulluks, panna ta füüsiliselt hirmutades vaikima või isegi kõige rämedamal moel n.-ö koristatakse ära.
seega on ainuvõimalik ohutult tõtt rääkida vaid siis kui oled end ennem tolaks ja veidrikuks tembeldanud, siis võetakse enamjaolt su juttu kui lolli lalinat. aga isegi see ei garanteeri sulle mingit puutumatust, mõni võib ikka tohlaka kirja panna, kel meel must ja enesevalitsusoskus nullilähedane.
ainult tõde rääkides valitakse endale väga raske tee, sest suurem enamik ei armasta kuulda tõde enda või selle kohta, mis talle ebameeldiv on. tõerääkija saab kõikjalt peksa, nii verbaalselt kui füüsiliselt - sõltub inimese arenguastmest kuidas ta kuuldule reageerib. sageli püütakse teha kõik, et tõerääkija vaikima sundida - tembeldada ta hulluks, panna ta füüsiliselt hirmutades vaikima või isegi kõige rämedamal moel n.-ö koristatakse ära.
seega on ainuvõimalik ohutult tõtt rääkida vaid siis kui oled end ennem tolaks ja veidrikuks tembeldanud, siis võetakse enamjaolt su juttu kui lolli lalinat. aga isegi see ei garanteeri sulle mingit puutumatust, mõni võib ikka tohlaka kirja panna, kel meel must ja enesevalitsusoskus nullilähedane.
tola 19. september 2011, kl 12.47 |
kui mesijutul on tõsi taga, siis ei ole see ju valetamine. inimene tahab sinult midagi saada(meeldida) ning selle nimel võib kiita sinu oivalisi särasilmi, punahuuli või kaunist kulmukaart. Selle peale ei saa ju keegi märkamata ometi jääda kui sulle niimoodi häid sõnu ritta laotakse.:P
VagrantCat 19. september 2011, kl 13.33 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 797 |
väike valetamise käsiraamat kassidele:
1. silm ei tohi pilkuda
2. ise peab uskuma
3. vale peab alati sisaldama osakese tõtt
--------------------------------------
komplimendid, diplomaatia, viisakus - valetamine w?
oma isikliku tõe lehvitamine igaühe nina ees - tõerääkimine w?
tark teab, mida räägib; loll räägib, mida teab(või a r v a b teadvat)
1. silm ei tohi pilkuda
2. ise peab uskuma
3. vale peab alati sisaldama osakese tõtt
--------------------------------------
komplimendid, diplomaatia, viisakus - valetamine w?
oma isikliku tõe lehvitamine igaühe nina ees - tõerääkimine w?
tark teab, mida räägib; loll räägib, mida teab(või a r v a b teadvat)
z 19. september 2011, kl 13.58 |
a 19. september 2011, kl 14.21 |
z 19. september 2011, kl 14.32 |
VagrantCat 19. september 2011, kl 15.02 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 797 |
ahah:)
äkki aitab mõõdupuu kasutamine?
kellele ma teen kasu/kahju "oma tõega"?
kas südametunnistus hakkab piiksuma, kui jätta midagi ütlemata?
--------------------------------
minu tõde ei pruugi olla sinu tõde, valu- ja valetamislävi on inimestel erinev.
surijale ütelda - sa saad terveks...vale?
lapsele ütelda - kõik saab korda... vale?
(formaalne kõlks)kuidas sul läheb? - hästi:).....vale?
---------------------------------
tõde ja vale on ikka väga abstraktsed asjad. fakt on fakt - tõestatav ja arvestatav.
minu tõde = minu tõekspidamine? sügavalt isiklik.
äkki aitab mõõdupuu kasutamine?
kellele ma teen kasu/kahju "oma tõega"?
kas südametunnistus hakkab piiksuma, kui jätta midagi ütlemata?
--------------------------------
minu tõde ei pruugi olla sinu tõde, valu- ja valetamislävi on inimestel erinev.
surijale ütelda - sa saad terveks...vale?
lapsele ütelda - kõik saab korda... vale?
(formaalne kõlks)kuidas sul läheb? - hästi:).....vale?
---------------------------------
tõde ja vale on ikka väga abstraktsed asjad. fakt on fakt - tõestatav ja arvestatav.
minu tõde = minu tõekspidamine? sügavalt isiklik.
-frukt- 19. september 2011, kl 17.19 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 814 |
-frukt- 19. september 2011, kl 17.27 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 814 |
z 19. september 2011, kl 18.00 |
la-femme 19. september 2011, kl 18.52 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,844 |
panter 19. september 2011, kl 19.08 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,089 |
z 19. september 2011, kl 19.35 |
z 19. september 2011, kl 19.45 |
VagrantCat 19. september 2011, kl 20.38 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 797 |
Rexx 20. september 2011, kl 18.57 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,273 |
Rexx 20. september 2011, kl 22.35 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 1,273 |
z 21. september 2011, kl 20.29 |
Lisa postitus