mina ka :) me oleme samaaegsed, ma ka umbes veebruarist-märtsist tegelen tõsisemalt ja ökomalt.
ma olen harjunud, et mul eluaeg pikad ja ilusad juuksed olnud. osa mu identiteedist. aga viimaste aastatega, kui oli palju probleeme nii tervisega kui muidu, siis läksid juuksed aina hullemaks - tänu mu enda tegutsemisele, sest blondeerisin aina rohkem neid. algas asi triibutamisest, jõudis täisblondeerimiseni ja läks liiga retsiks kätte ära. kuna kogemust ei olnud, kuidas juuksed võivadki saada jube rikutud, siis ei osanud vist eriti mõelda ka.
märtsis värvisin juuksed tumedaks, oma tooni. siis läksin ökoshampoonide ja balsamite peale ning hakkasin sennatama. lõikasin 10 cm lühemaks ka juukseid. hiljem läksin sennalt lushi brun hennavärvi peale. nüüd on juuksed ilusad tumedad ja ma olen jube rahul - toon on umbes sama tume kui mu enda juus, nii et koledat väljakasvu ei pea kunagi kannatama enam. kartsin kohutavalt varem, et hennapunakas jääb liiga tugev ja ei sobi, aga ei jäänud ja mulle tegelikult meeldib nüüd see soe pruun, mis tulemuseks on. siis lõikasin jälle mingi 10 cm või vist isegi rohkem. mul pole nii lühikseid juukseid elu sees olnud, kui praegu (õlgadeni), aga kuna nüüd on juba u 10 või rohkem cm oma tervet juust, mis hennatatud, siis on juuste seisund nii palju tervem ja ilusam juba. nüüd juba naudin jälle oma juukseid :)
päris ökoshampoonide peale ma ei saanudki jääda, sest algul oli jama, et juuksed elektrit täis, siis läksid jälle liiga ludusse. nüüd olen Lushi BIG shampooni peal ja Veganese balsami peal ja need teevad lihtsalt nii imeilusaks, pehmeks ja läikivaks juuksed, et hetkel ma midagi muud ei teegi väga juustega. tegelt pole aega ka olnud, muidu teeks õlimaske ikka vahest.
aga jah, mis ma veel olen teinud - ostsin harvade piidega kammi ning märjana kammin juukseid ainult sellega ja väga õrnalt. ostsin kvaliteetse fööni, millel on ka külm puhumine ning kasutan tihti seda. või siis teen alguses soojaga ja lõpu külmaga (kui võimalik lasen üldse õhku käes kuivada). juukseid EI triigi enam (see oli üsna suur eneseületamine alguses). avastasin hoopis patsilokid enda jaoks :) loen www.longhaircommunity.com foorumit ja olen õppinud igasugu lahedaid soengutegemise võimalusi (igast punutised nt) ja üleüldse palju juustehoolduse kohta. teen lushi hennaga u. kord kuus (hetkel on henna peas). aa, juustevitamiine võtan ka - Evonia on nimi. ja käin ringi ja muudkui vaatan inimeste juukseid - kellel on ilusad ja pikad, neid kadestan :)))
ma arvan, et hoian u pool aastat sellel pikkusel juukseid nagu praegu ja lõigun kahjustatud osa maha ja siis hakkan jälle pikkusesse kasvatama. kunagi tahaks poolde selga ilusaid pikki juukseid.