ma teen ise hapupiima (küll kitsepiimast, aga vahet pole) ja sellest hapupiimast kohupiima jne.
selleks, et head hapupiima saada, peab kvaliteetne piim olema ja protsess peaks ka suht kiirelt käima. muidugi läheb köögiriiulil piim hapuks, aga mõnikord mitte nii kiiresti ja mõnikord läheb maitse nats hukka jne... ei oska kirjeldada..
peti panemine juuretiseks on hea mõte, aga asi selles, et need petid-keefirid on tööstustel suht ** ma ei tea, mis krdi juuretisi tööstused kasutavad, et nende saaduste piimale lisamine piima tatina venima paneb???
olen oma katsetustega välja raalinud, et parimaks juuretiseks poeriiulil on tere 10 % hapukoor, mis peab olema tehtud põlvas! (kuupäeva templi lõpus on tähed PO )
paned seda hapukoort natuke piima sisse ja normaalses, soojas köögis kulub umbes ööpäev ja hea mahedamaitseline hapupiim on valmis. kes hapumat tahab, siis hoiab nats kauem. järgmise hapupiimateo teen juba enda tehtud hapupiimatilga lisamisega, kuna teen üpris tihti. külmikus seisab värskest piimast tehtud hapupiim pea nädala (no enne saab otsa muidugi)
uue piima panen sageli hapnema sellesse purki, milles hapupiim oli (ei pese purki puhtaks, purgis on piisavalt head juuretist, et järgmine hea hapupiim teha)
ps! ärge piima jumalapärast koorige! piim, kui seda üldse tarbida, peab olema oma koostiselt täiuslik!!