Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Küsimus Catrionale. Hendigo ja hallid juuksed
 
Hendigo 15. august 2011, kl 23.18
Hakkasin mõned kuud tagasi juukseid henna seguga värvima, kuid probleem on selles, et hallidelt karvadelt kulub värv väga ruttu heledaks ja jääb hele oranz, mis hakkab tumepruunidel juustel väga hästi silma. segu teen 1 osa hennat ja 2 osa indigot ning 100g kohta 2 spl amlat.
Siis peaksin iga paari nädala tagant juukseid hennatama, mis on väga tülikas ja ka kulukas. Kord kuus oleks normaalne ja olen lugenud foorumitest, et enamus värvibki kord kuus juuksejuuri ja kvartalis korra tervet pead...

Shampoonis ei saa probleem olla, see on sulfaadivaba ja värvi hoidev.
Mis võiks värvi kulumist vähendada?
Värvi olen korraga peas hoidnud 2h, ehk peaks hoopis kauem hoidma?
 
Catriona 16. august 2011, kl 21.36
On inimesi, kel indigo kinnitub kehvemini. Olete proovinud panna indigosse natue soola? Umbes pool teelusikatäit 100g kohta, veega indigo sisse ja siis kõik pastad kokku. See aitab vahel indigo kinnitumist.
Teine asi - kui halli on ja tahetakse tumedamaid toone, siis 2 tundi on minu arvates henna/henndigo peashoidmise miinimum. Ma soovitaks isegi 3-4 tundi, kui vähegi kannatab. Mida kauem pasta juustes on, seda paremini ja rohkem värvi juustesse imendub.
Kui juuksed on lühemad ning kasutatakse soengu/viimistlusvahendeid, siis enne hennatamist võiks juuksed kindlasti sügavpuhastava šampooniga ära pesta ning indigo kinnitumise pärast enne värvimist palsamist loobuda.
Põhimõtteliselt on abi ka, kui teha vahel läikehenndigo - väiksem kogus pastat silikoonivaba palsamida, hoida juustes umbes tund aega. (Läikeretsepte on erinevaid ja palju, see on üks neist.) Värskendav värvi ja annab läiget.
Ehk on abi.
 
mymla 16. august 2011, kl 23.47
minu kogemus ütleb ka, et kui on ikka üksjagu halle juukseid, siis hoida segu peas vähemalt 3-4 tundi.
 
Hendigo 17. august 2011, kl 20.40
Soolaga ei ole proovinud, eks teen seda järgmisel värvimisel ja hoian seekord kauem hendigot peas.

Tänud!
 
kahh 12. september 2011, kl 10.07
mina seekord proovisin soolaga, mingit vahet ei tuvastanud...ma muidugi kasutan odavaid hennasid-basmasid. ei tea, kas neil on kvaliteet ka kõikuv...? või oleneb ka mingitest enda ja kuu rütmidest värvi peale jäämine. mõnikord jääb hästi, seekord miskipärast ei jäänud üldse (värvin ainult väljakasvanud osa kord kuus).
teen nii - henna koos amlaga eelmisel päeval seisma ja enne pähe määrimist segan basma sisse. 1osa hennat, 2osa basmat, eesmärk tumepruun värv. lisan ka nelki (foorumitest lugenud, et muudab värvi intensiivsemaks), ja kaneeli, lõhna pärast. Ja hennat teen suurema portsu, osa siis sügavkülma oma aega ootama, henna pidi siis mõjuvam olema(vist Catriona kusagil antud nipp)
nüüd siis sool ka lisaks.
aga jah, hallid pole mul kunagi päris sama tooni läinud kui ülejäänud juuksed. mind see ei häiri, peaasi, et nad hõbedaselt ei sätendaks :)
aga kas need Catriona poe hennad ja indigod on nii vägevad, et suudavad ka halli täielikult katta?
 
Catriona 12. september 2011, kl 12.10
Ahaa - see, et Sa seda nö turuhennat ja basmat kasutad, see seletab minu jaoks asja. Sest ma mõtlesin kogu aeg nö oma kraami peale ja imestasin, et mis seal siis nüüd toimub. Mitte selle pärast, et Hennaserai kraam kuidagi eriti vägev oleks, aga:
turul müüdav henna on juuksehenna ning isegi juuksehenna kohta mitte just väga kõrge värvisisaldusega. Juuksehenna värvisisaldus jääb üldjuhul 1% juurde, sageli alla selle. BAQ henna (Caliana, Jamila, Rajastani BAQ) on üle 2%. Piltide järgi võrreldes, ma pakuks, et meie praeguste hennade värvisisaldus jääb 2,2-2,3% juurde.
Basma on indigo, aga see ei ole värvindigopõõsa lehtede pulber. Indigiotaimi on u 300 liiki, kuid eri liikidel on värvisisaldus erinev. Värvindigopõõsa lehtedes on seda kõige rohkem.
Ma arvan siiski, et turukraami ja Hennaserai pulbrite kasutamisel on tulemuse vahe olemas ja silmaga nähtav. Päris ühtlaselt (nii nagu sünteetika, et kõik juuksed on ühte värvi) ei kata taimed kunagi - omajuus on pigmendiga, hall pigmenditu, sealt jääb mõningane toonivahe. Ja kui indigo vähemaks kulub, siis jäävad hallid juuksed punakamad-pruunimad.
Näide pulbrite vahest: Mina kasutan henndigot vahel ka kulmude värvimiseks. Kui ma tegin selle turuhenna ja basmaga sain kergelt roostepruuni tooni, kui läksin üle BAQ hennale ja jäin turubasma juurde sain tumedama pruuni. Kui ma lõpuks kasutasin BAQ hennat ja kvaliteetset indigot, siis sain täpselt sama pealhoidmise aja ja sama kasutamise peaaegu süsimustad kulmud. (Ma ei olnud selle üle väga õnnelik.)
 
kahh 12. september 2011, kl 12.27
Catriona - mina pole siiski teemaalgataja, ütlesin ka lihtsalt sõna sekka :) Kuigi jah, võibolla ka tema kasutab odavaid hennasid-basmasid, kes teab.
Aga küsimus oleks - millist hennat ja indigot peaks ostma-tellima henaaserai.com-ist puhul, kui on soov värvida pruuniks ja halli on ka korralikult sees. Ja kas mujalt ka kvaliteetset pulbrit saab või on see ainuke koht Eestis?
 
hendigo 12. september 2011, kl 15.48
Misasi on hendigo?
 
Catriona 14. september 2011, kl 11.52
Hendigo või henndigo on henna ja indigo segu: henna+indigo=hendigo, henndigo. :)

Hennaseraist ma soovitaksin kas Jamilat või Calianat (saladuskatte all öeldes - see on üsna üks ja sama henna, sama tootja, sama piirkonna põllud, lihtsalt üks on pakendatud tootjabrändi, teine Hennaserai eritellimus).
On inimesi, kellel Rajastani hennad juustes väga punased jäävad, eriti kui henna on eelnevalt läbi külmutatud.
Kui punast vähem tahetakse, siis peaks kasutama ka amlat.
Indigot on ainult ühte sorti.

Teiste müüjate osas ei oska praegu kommenteerida. Turul müüdavad asjad - nende osas me oleme juba diskuteerinud, Hennaserai toodetele samaväärse kvaliteediga värve ma ei tea, et oleks. (Vabandust, kui see ülbelt kõlab, ei ole nii mõeldud.)
 
kahh 14. september 2011, kl 14.07
Vaatasin, et 2010 aasta korje hennal, millal selle aasta oma teie poodi jõuab?
 
kahh 14. september 2011, kl 14.10
Ja kui juba läks kauba üle arutlemiseks, ma küsiks juukseseepide kohta ka :) Kunagi oli lisaks veel Rapuntsel vms seep, kas see on hetkel otsas või seda enam ei tulegi?
 
Catriona 14. september 2011, kl 15.10
Jamila on juba 2011 aasta suvekorje, tänan märkamast ja märkimast. Ma oma meelest küll parandasin selle ära, aga no näed...
Caliana on 2010 a suvekorje.
Käetesti järgi on need üsna sarnased hennad, nii käitumiselt kui ka värvisisalduselt.
Henna puhul ei ole nii oluline see, et oleks kõige viimane ja värskeid korje vaid see, et see oleks hea. Kui me leiame hea henna, siis võtame seda varuga, sest järgmine korje ei pruugi üldse nii hea olla.
Henna säilib kenasti 3 aastat, tegelikkuses - kui on head ja stabiilsed hoiutingimused - isegi rohkem.
Rapuntsel on hetke otsas, peaks tulema lähiajal.
 
hennataja 15. september 2011, kl 08.36
Catriona, kuidas täpselt sa värvid kulmusid?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!