Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
abiks akne puhul
 
esmeralda 14. oktoober 2012, kl 02.07
Tahan jagada head nippi akne vastu võitlemiseks. Pooljuhuslikult netis kolades leidsin infot ja proovisine kohe järgi.
Selleks vajad vedelat mett (tahke mee saad soojal (mitte tulisel) veevannil vedelaks) ja teelusikatäie kaneeli. Tee segu, mis meenutaks paksuselt näomaske, nt mudamask vms.
Määri see masseerivate liigutustega probleemsetele piirkondadele ja jäta peale 5-10 minutiks. Seejärel loputa jahedama veega maha. Vajadusel kreemita.
Minu tundlikuma nahaga nägu tulitas peale seda protseduuri veidike, nii pool tundi aga pärast oli kõik korras. Nahk sai väga siledaks ning põletikulised punnikesed rahunesid ja kahanesid samuti.
Veel oli õpetus, et kui on suured põletikulised punnid, siis ööseks sedasama pastat neile peale määrida ja hommikuks pidi palju parem olema. Mul nii hirmsaid punne pole olnud, et seda meetodit katsetada. Olin hädas peamiselt ummistunud pooride ja punnikestega lõuapiirkonnas.
Raivo Orgusaar 21. jaanuar 2013, kl 02.58
Kõik nahal väljalöönud haigused, nagu ekseem, akne, mädapunnid, allergia jne, on otsene kehas elavate parasiiitide tagajärg ja kõik need haigused kaovad keemilise toidu manustamise lõppedes ja enese keha vere-, lümfi- ja sooleparasiitidest puhastamise järel. Mistahes kreemiemide, mee või muu aine pealemäärimisel parasiidid paraku keha seest ära ei kao. See on kümete tuhandete juhtudega, ka minul enese poolt ära tõestatud teooria...
 
jah 21. jaanuar 2013, kl 22.56
...ja kuidas neist parasiitidest lahti saab?
 
teatrinukk 23. jaanuar 2013, kl 23.43
Jah, muidugi oleme kõik parasiite täis ja sellest ongi meil nahaprobleemid... Halloo, tule tagasi reaalsusesse. Minu loogika kohaselt peaks keemiat täis toit parasiite pigem tapma. Loogilisem, eksole?
Aknel on palju tekkepõhjuseid ning kindlasti mängib osadel inimestel rolli ka toitumine. Aga mitte keemiat täis toit, vaid toitainete puudus või sobimatu toiduaine, mille suhtes keha reageerib.
Muide, kraanivesi on nahale halb. Näoveest täiesti piisab puhastamiseks. Kartsin, et akne läheb hullemaks, kui lõpetasin igapäevase pesemise sügavpuhastavate geelide ja vahtudega, aga naha olukord muutus hoopis paremaks. Vistrike tekib väga harva.
 
mell 12. aprill 2013, kl 23.44
Minu jaoks on meel pigem pehmendav toime. Aga isiklikult tundub mulle sobivat, kui akne osas sobivat kreem asendada õliga, kuna niisutama peab. Tegi naha ilusaks, aga viimasel ajal tagasi tulnud Ei oska öelda, millistel pühjustel...
 
Mulle aitas 15. aprill 2013, kl 17.36
Mul oli päris raske akne. Ükskõik mida ma proovisin midagi ei aidanud. Käisin nii nahaarstide juures kui kosmeetikute.
Siis lõpetasin igasuguse keemia kasutamise. Puhastamiseks hakkasin kasutama Cattieri 100% looduslikku näopesuseepi, niisutamiseks jojoba külmpressõli. Koorimiseks kaerahelbeid. Paari kuu pärast oli raske akne asemel kerge akne. Nüüdseks on akne täiesti kadunud.
 
esmeralda 22. aprill 2013, kl 15.09
Mulle seebid üldse ei sobinud, kuigi väga meeldib see rituaal, nagu väike luksus, kahju kohe.
Jojobaõliga tuleb olla ettevaatlik, sest see vähendab naha enda rasueritust ning paljud akne käes kannatavad on tegelikult kuiva või seganahaga. Lihtsalt me ei tea enam oma nahatüüpi, kui oleme hoolsasti ärritavate ja kuivatavate komponentidega aknevastaseid tooteid kasutanud. Sellise kohtlemise peale hakkab nahk tihit veelgi rohkem rasu tootma ning pindkuivusega lööbki poorid kinni.
Õlide puhul on oluline jälgida oleiinhappe sisaldust. Mida kõrgem nr, seda pooreummistavam õli. Seepärast peaksid aknega inimesed vältima nt avokaado-, mandli-, oliivi- ja argaaniõli.
Saladus pole ka see, et õlid on meile sisemiselt hoopis kasulikumad. Eriti suur puudus on meil omega3 ja omega9 rasvhapetest. Me saame väga palju omega6 rasvhappeid igapäevasest toidust, mis nt praetud või sisaldab loomseid rasvu. Need puuduolevad rasvhapped mängivad naha tervise seisukohast vaadates suurt rolli.
 
ka 12. august 2013, kl 15.39
kookosrasv peaks kuiva nahka ja ka aknet parandama
 
siia sinna 30. august 2013, kl 10.27
Kookosõli sisaldab lauriinhapet, mis on aknepisikuid hävitav. Samas on kookoseõli kahjuks komedogeenne, e siis ummistab poore, kui seda igapäevaselt kasutada.
Aasias on kookosõli väga olulisel kohal ilutoodete seas, aga pigem juustele ja keha niisutamiseks. Kui jätkata aasiamaade naturaalsete vahenditega, siis erinevad ürdid omavad ravitoimet. Nagu eelpool mainitud kaneel, on ka kurkum akne puhul väga efektiivne - nii seespidiselt kui välispidiselt. Kurkumiga on see lugu, et see tuleks segada rasvasema vedelikuga, sest muidu toonib naha kollaseks ja selle mahakulumine on oletatav :)
Ise olen seda seganud rasvasema jogurtiga või jojobaõliga pastaks ning 15 minutiks näkku määrinud. Kui õhtul teha, siis hommikuks on see vähenegi kollasus kadunud, mis võib nahale jääda peale maski mahapesemist.
Kaneelimaski puhul soovtaksin olla ettevaatlik, sest kaneel võib tundlikuma nahaga inimestele korraliku ärrituse tekitada. Võiks teha eelnevalt "täpitesti". Loomulik on see, et kaneel kipitab korralikult, samas mingil hetkel kipitus taandub. Peale maskitamist tasuks nahka alati korralikult toita ja niisutada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!