Mia, sa teed ju täiesti jaburaid järeldusi. Siin on juba selgitatud, miks mõni annetab loomadele- sest loomi ähvardab hukkamine, lapsi mitte. Kuna teemaalgatus on stiilis "elu on must-valge", on tegelikult üldse keeruline midagi valida. Miks peab üleüldse valima ühe või teise. Reaalne elu ei ole ju must-valge, et kas üks või teine, vahepealset varianti pole. Lapsi aitav inimene võib kastiga trepikotta sokutatud kassipojale kodu otsida ja muidu loomadega tegelev inimene joodikutest naabrite lastele suppi pakkuda ja õppetöös abistada (näited elust enesest).
Kirjutasid, et inimelu on sinu jaoks tähtsam kui looma elu. Kui rääkida annetamisest, siis ühel juhul on tegemist aitamisega, teisel juhul elu päästmisega. Seega ma ei saa aru, miks sa selle jutu üldse siia teemasse tõid. Meelevaldsed väited nagu looma aitamist peetakse tähtsamaks, ei maksa teha. Jutt ei ole looma aitamisest vaid talle elutähtsa ajapikenduse andmisest. Praegusel ajahetkel annetan jah loomadele kuna neid ähvardab tõepoolest surm kui neile ei annetata.
Ühtegi konkreetset last, keda rahapuudusel surm ähvardaks ma ei tea, aga kindlasti annetaks temale ka. Kui mul oleks palju raha, annetaks lastele, loomadele, loodusprojektidele, kultuurivaldkonda jne. Aga nii kaua kui mul raha on vähe annetan sinna, kus hädapärast vaja on.
Aga vastan ka küsimusele. Ma ei peaks iialgi tänavalapsi aidanud inimest üllamaks kui ta oleks aidanud loomi. Minu täielik lugupidamine kuulub inimestele, kes tahavad, suudavad ja oskavad aidata inimlast. Kassimammiks võib hakata igaüks, varjupaigast koera võtmisega saab ka suurem enamus hakkama. Võõraid probleemseid lapsi kasvatada on hoopis teine asi. Last kasvatades on ka vastutus oluliselt suurem. Kui koera-kassi kasvatades kasvatad teda nii, et ta saaks sinuga koos ühiskonnas hakkama, siis last kasvatades kujundad ühiskonnaliiget, kes peab kunagi iseseisvuma ja ise endaga hakkama saama, tema väärtushinnangud peavad olema ühiskonda sobilikud jne.
Selle pärast ma ei saagi aru neist inimestest, kes pidevalt võrdlevad lapsi ja loomi. Ja eriti kummaline on veel see, et tavaliselt võtavad lapsed vs loomad teema üles inimesed, keda kangesti häirib, et keegi oma aega ja raha loomade peale kulutab. Raha annetamist ja hättasattunud lastega reaalselt tegelemist ma ei hakka isegi võrdlema mitte. Kuna ma olen pikka aega olnud seotud kaubandusega, olen kokku puutunud ka lastekodudele ja erinevatele organisatsioonidele annetamisega (nt riided eelmisest hooajast). Neil ei ole ASJU vaja, neil on vaja inimesi, kes TEGELEKS lastega. Paraku on aga nii, et igal inimesel ei ole võimeid, et lapsi reaalselt aidata, st neid kasvatada. Ma ei pea silmas materiaalset võimekust vaid just oskust selliste lastega hakkama saada. Tunnistan ausalt, et minul ei oleks oskusi tänavalastega toimetulekuks. Ma võin materiaalselt toetada inimest, kes tänavalastega tegeleb, aga see on ju hoopis teine asi. Ma arvan, et oluliselt lihtsam on leida inimesi, kes maksaks kinni tänavalapse ülalpidamise, kui neid, kes oleks nõus sellist last ise kasvatama.
Sinu viimane lõik läheb juba nii kummaliseks, et seda on raske isegi kommenteerida. Miks sa arvad, et need inimesed, kes seal artikli kommentaarides rikastelt raha nõudsid, on needsamad kaabakad, kes siin loomadele on annetanud?