Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kummale annetaksite raha?
 
Mia 15. oktoober 2010, kl 19.23
Ütleme nii, et kui mul oleks valida kumb päästa, siis loomulikult ma päästaksin lapsed. Absoluutselt ei ole küsimust. Näiteks tulekahju ajal. Lapsed ei pea puudega olema. Ei pea ka lapsed olema, ma päästaksin inimese. Iga minu põhimõtte järgi on inimelu looma elust tähtsam. Kuigi ma armastan loomi.

Ei ole suurem asi annetaja (aga maksan väga korralikult päris suuri makse) kuid ühe korra hiljuti olen loomadele annetanud. Ajendiks sai oma lemmiku surm. Muidugi olen enne ka nt. eri heategevusnumbritele helistanud, ei mäleta hetkel mida ma sellega toetasin küll.

(Kerge vaimu)puudega lapsi olen käinud lastekodus aitamas. Nendega mängimas kuna asjadest ei ole neil tõesti puudus. Ja ei ole midagi see lastekodu euroremonditud peen kodu. Väga räämas ikka minu arusaamade järgi.
 
ärge andke varjupaika raha! 15. oktoober 2010, kl 21.15
ma lihtsalt soovitan soojalt - kui tahate aidata, minge ostke loomatoit varjupaika.
siis on kindel, et seda ära ei kandita.
ei hakka siin pikemalt seletama.
kõik teavad kuidas varjupaiga inimesed ja nende naiivsed fännid siin koos käivad, nii et mina ei lase neist kommidest häirida.


väga huvitav, et väga suur enamus vastajatest on loomade poolt...
 
to ärge andke varjupaika raha 15. oktoober 2010, kl 21.36
Väga huvitav, et mõni siin nii hoolega tahab loomadest hoolijaid mustata.
Ei ole varjupaikades tööl ega ka varjupaikade vabatahtlik aga olen olnud seotud loomi aitava MTÜ'ga ja seal ei ole raisatud ühte senti ka millegi muu peale kui loomade keda nad aitavad. Loomade hoiupaiga kohta ei oska öelda, seal pannakse loomi magama ka.
Muidugi võib alati toitu või muid tarvikuid viia aga ka loomade ravi on väga kallis. Õnneks on inimesi, kes peale teiste inimeste aitavad ka loomi.
Keegi ei ole siin kellegi poolt aga kui ei oma miljoneid siis paraku ei saa kõigile abivajajatele annetada.
 
jaajaa 15. oktoober 2010, kl 23.11
eks anonüümselt ole ikka hea s.tta loopida
 
loomasõber 15. oktoober 2010, kl 23.15
Loomulikult annetan loomadele! Nad on varjupaika sattunud ainult ja ainult inimeste hoolimatuse tõttu ja leian, et neile tuleb inimkonna võlg nö tasuda. Ei ole võimalik koju loomaaeda rajada, seetõttu on annetamine parim viis loomi aidata.
Võõrad lapsed ei tekita minus mingit emotsiooni ning kui rääkida tulekahjust, siis päästaksin selle, kellega koos olen: oma korterist võtaksin kindlasti kassi kaasa ja jookseksin välja, naabri peale poleks küll aega mõelda.
 
Mölakas 15. oktoober 2010, kl 23.17
Kõige "vahvam" nende loopijate juures on see, et mitte ühtegi fakti nad oma jutu kinnituseks ei too.
 
aga 15. oktoober 2010, kl 23.20
kui fakti ei taha tuua siis valetavad
 
Mia 16. oktoober 2010, kl 00.27
Vaadates 75% siinsetest kommentaaridest järeldan, et looma aitamist peetakse tähtsamaks inimese aitamisest.

Tuues näiteks paar päeva tagasi teles olnud lugu tänavalapsi aidanud naisest, siis siinsed kommenteerijad nähtavasti peaksid teda oluliselt üllamaks, kui ta laste aitamise asemel loomade varjupaiga oleks loonud? Huvitav asi see inimloomus.

Tuletab meelde mingi hiljutise kommentaari ühele artiklile edukast inimesest, kus keegi anonüümne nõudis tollelt vaeste abistamise fondi asutamist, et siis rikka rahast ka temale jaguks. See oli samamoodi veider. Kusjuures kuigi rikkaid maha tehti tolles kommentaariumis üldiselt ja nõuti raha jagamist vaestega, siis seal ei tulnud kellelegi ette loomade abistamist nõuda... Et siis niikaua kui teie saate, niikaua tuleb inimesi aidata aga kui teie aitate, siis ainult loomi?
 
anc to Mia 16. oktoober 2010, kl 01.03
Mis sinu probleem on? Äkki peaks sinu meelest kurjategijaid ka aitama kuna nad on homo sapiensid. Igaüks annetab kellele tahab. Lugedes sinu ja selle varjupaikade vhikaja kommentaare on täiesti arusaadav miks osadele inimestele looad rokem meeldivad.
 
Mölakas 16. oktoober 2010, kl 01.46
Mia, sa teed ju täiesti jaburaid järeldusi. Siin on juba selgitatud, miks mõni annetab loomadele- sest loomi ähvardab hukkamine, lapsi mitte. Kuna teemaalgatus on stiilis "elu on must-valge", on tegelikult üldse keeruline midagi valida. Miks peab üleüldse valima ühe või teise. Reaalne elu ei ole ju must-valge, et kas üks või teine, vahepealset varianti pole. Lapsi aitav inimene võib kastiga trepikotta sokutatud kassipojale kodu otsida ja muidu loomadega tegelev inimene joodikutest naabrite lastele suppi pakkuda ja õppetöös abistada (näited elust enesest).
Kirjutasid, et inimelu on sinu jaoks tähtsam kui looma elu. Kui rääkida annetamisest, siis ühel juhul on tegemist aitamisega, teisel juhul elu päästmisega. Seega ma ei saa aru, miks sa selle jutu üldse siia teemasse tõid. Meelevaldsed väited nagu looma aitamist peetakse tähtsamaks, ei maksa teha. Jutt ei ole looma aitamisest vaid talle elutähtsa ajapikenduse andmisest. Praegusel ajahetkel annetan jah loomadele kuna neid ähvardab tõepoolest surm kui neile ei annetata.
Ühtegi konkreetset last, keda rahapuudusel surm ähvardaks ma ei tea, aga kindlasti annetaks temale ka. Kui mul oleks palju raha, annetaks lastele, loomadele, loodusprojektidele, kultuurivaldkonda jne. Aga nii kaua kui mul raha on vähe annetan sinna, kus hädapärast vaja on.
Aga vastan ka küsimusele. Ma ei peaks iialgi tänavalapsi aidanud inimest üllamaks kui ta oleks aidanud loomi. Minu täielik lugupidamine kuulub inimestele, kes tahavad, suudavad ja oskavad aidata inimlast. Kassimammiks võib hakata igaüks, varjupaigast koera võtmisega saab ka suurem enamus hakkama. Võõraid probleemseid lapsi kasvatada on hoopis teine asi. Last kasvatades on ka vastutus oluliselt suurem. Kui koera-kassi kasvatades kasvatad teda nii, et ta saaks sinuga koos ühiskonnas hakkama, siis last kasvatades kujundad ühiskonnaliiget, kes peab kunagi iseseisvuma ja ise endaga hakkama saama, tema väärtushinnangud peavad olema ühiskonda sobilikud jne.
Selle pärast ma ei saagi aru neist inimestest, kes pidevalt võrdlevad lapsi ja loomi. Ja eriti kummaline on veel see, et tavaliselt võtavad lapsed vs loomad teema üles inimesed, keda kangesti häirib, et keegi oma aega ja raha loomade peale kulutab. Raha annetamist ja hättasattunud lastega reaalselt tegelemist ma ei hakka isegi võrdlema mitte. Kuna ma olen pikka aega olnud seotud kaubandusega, olen kokku puutunud ka lastekodudele ja erinevatele organisatsioonidele annetamisega (nt riided eelmisest hooajast). Neil ei ole ASJU vaja, neil on vaja inimesi, kes TEGELEKS lastega. Paraku on aga nii, et igal inimesel ei ole võimeid, et lapsi reaalselt aidata, st neid kasvatada. Ma ei pea silmas materiaalset võimekust vaid just oskust selliste lastega hakkama saada. Tunnistan ausalt, et minul ei oleks oskusi tänavalastega toimetulekuks. Ma võin materiaalselt toetada inimest, kes tänavalastega tegeleb, aga see on ju hoopis teine asi. Ma arvan, et oluliselt lihtsam on leida inimesi, kes maksaks kinni tänavalapse ülalpidamise, kui neid, kes oleks nõus sellist last ise kasvatama.
Sinu viimane lõik läheb juba nii kummaliseks, et seda on raske isegi kommenteerida. Miks sa arvad, et need inimesed, kes seal artikli kommentaarides rikastelt raha nõudsid, on needsamad kaabakad, kes siin loomadele on annetanud?
 
milles asi? 16. oktoober 2010, kl 01.58
ma ei saa üldse aru, milles siin probleem on. ühed annetavad lastele ja teised loomadele, nii ongi, mingit probleemi pole.
 
krrr 16. oktoober 2010, kl 07.37
Varjupaiga loomadele olen andnud.
 
to ärge andke... 16. oktoober 2010, kl 07.47
"väga huvitav,et väga suur enamus vastajatest on loomade poolt"...

Nii et Sinu meelest on siin vaid varjupaiga töötajad ja fännid koos?
Mina pole ei see ega teine:ma olen vahel kergematel aegadel loomade heaks annetanud küll,mul on kogu elu olnud mõni loom kodus(praegu on 9aastaseks saav kass),mulle lihtsalt meeldivad loomad natuke rohkem kui inimesed.
Nad on ju abitumad:tänavale saatunud inimene varastab,kerjab,otsib prügikastist pudeleid,toitu ,käib supiköökides,öömajades jne.

Aga mida teeb tänavale sattunud kass või koer?Prügikastidele(nagu vanasti)nad ligi ei pääse,inimesed on tuimad ja ei reageerigi näljast ja külmast nutvale loomale,sooja pole neil naljalt kuskile pääseda...pikk ja piinarikas surm.
Vat see on põhjus miks ma eelistan looma toetamist inimesele.

Mis puuetega lastesse puutub,siis nii paljud keda mina tean on endiselt oma vanemate juures ja magavad oma soojades voodites(hoolimata vanusest või puude raskusest)..keegi pole kuskile mõistatuslikult ära kadunud.Nagu aga vahel juhtub nii mõnegi Miisu või Muriga kui ta inimesele lihtsalt närvidele käib.
 
milles küsimus 16. oktoober 2010, kl 10.46
loomulikult puudega lastele!
samas eelistan mistahes annetuste puhul otseannetust või toetust, et näen kuhu mu abi läheb.
 
jups 16. oktoober 2010, kl 17.18
Annetan ainult loomadele. Inimeste puhul oleneb. Igast ülbikutele ja muidu ebameeldivatele ei annetaks iialgi.
 
muhv 16. oktoober 2010, kl 19.04
Kui raha peaks üle olema ja mõni sõber sellest lahenduse saab, olgu ta siis loom või inimene, on see raha tema, kampaaniate korras ei anneta kunagi.
 
Raamat 16. oktoober 2010, kl 22.34
Mõlematele annetan.

Lastele võtab riik kohustuslikus korras maksude näol ära ca 60%, loomadele annetan vabatahtlikult ;)

Aga üldiselt plaan lastele mitte enam annetada, oman ettevõtet ja vormistasin end töötuks, makse enam ei maksa. Õnneks piisavalt sääste, mis võimaldavad kuus mõned tuhanded loomadele kinkida.

Annetage ikka - vabal valikul kellele.
 
Loom 17. oktoober 2010, kl 18.22
Kindlasti loomadele :))
 
Mia 17. oktoober 2010, kl 21.52
Mölakas, sinuga olen ma ühel nõul, me arvame täiesti ühtmoodi. Olles annetanud nii ühele kui teisele, seega positiivselt suhtudes ka annetajatesse, kes annetavad ükskõik kummale (või mõlemale) grupile pani mind lihtsalt imestama asjaolu, kui vähetähtsaks mitmed siinsed kommenteerijad inimelu peavad.


anc - kui kurjategijale "annetamine" aitab tagada olukorda, et ta enam kuritegusid toime ei pane, käib tööl ja maksab makse, siis see on üks ülimalt väärtuslik annetus. Annetamise all ei pea siis raha otseselt silmas, vaid inimeste (vastavalt koolitatud ja hea hingega) aega ja toetust.
 
anc 17. oktoober 2010, kl 22.56
Mõnda kurjategijat ei paranda ükski toetus ega annetus. Ju ma olen siis paha inimene aga igast mõrvareid, pedofiile, loomapiinajaid jne vihkan ja ei toeta neid ei rahaliselt ega ka muud moodi.
Selles pole midagi halba kui annetada lastele või inimestele, vastupidi see on tore, et on inimesi, kes aitavad. Sinu kommentaarist aga tuleb välja, et sulle eriti ei meeldi see kui loomadele rohkem annetatakse kui inimestele.
 
saaresinine 20. oktoober 2010, kl 20.17
antud valikute puhul - ei kummalegi.

mina annetan naiste varjupaikadele. ja arvan, et toetama peab ka vähekindlustatud perede laste haridusteed.
 
siisike 20. oktoober 2010, kl 20.25
Praegu just oli reporteris, et selverites annetustopsid väikestele lastele jne. Mitte, et see halb oleks, sugugi mitte, supertore, kindlasti panen ise ka sinna münte. Tahan lihtsalt öelda, et vale jutt on, et loomadele annetatakse rohkem ja, et neid pannakse rohkem tähele.
 
Janie 05. jaanuar 2012, kl 01.04
alati loomade. !
 
0000 15. jaanuar 2012, kl 03.16
ega see raha nii või naa ei lähe nendele
 
saarlane 15. jaanuar 2012, kl 22.20
Minu jaoks taarausulisena on kogu elav võrdne ,inimene ei ole tähtsam ,kui puu või loom.Seega kipun rohkem siiski panustama muu elava looduse aitamisse ,sest sellest inimesed hoolivad vähem.Ilma kõige muuta hukume lõpuks ka ise.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!