Kõigile: asi pole joomarluses ega joodikust mehest.
Asi oli lahutuses ja et lahutus kergemini ja traumadeta toimuks lapse jaoks.
Teraapa määratigi lastekaitse poolt, kuhu pöördusin mina, nähes, et isa manipuleerib last mitte minuga enam kohtuma.
Antud juhul oli ka isa e. minu veel lahutamata abikaasa seal, kelle katuse all pean kuni korteri leidmiseni elama ja/või lahutuse lõpuni (mis kestab kahjuks kohtulikult ca 1 aasta), enne kui ma "kuuse alla" elama ei peaks minema.
Antud pereterapeut kuulas vaid valesid jutustavat/etendavat hetkel veel abikaasat, kes oli väga enesekindel ja uskuge-mind-milleks -ma-valetama-peaks: oli mehe poole peal, ei mingit neutraalsust, ei mingit minu ärakuulamist (ma ei suutnud ju omi tundeid adekvaatselt väljendada!). Kuna teema valus minu jaoks, ma nutsin ja ei saanud õigeid sõnu suust välja. Minu lapse isa aga teab kuhu nupule 12 aastase abielu ajal vajutada, et mind endast välja viia ja seda ta ka tegi terapeudi juures.
Pärast rääkis minu lapse isa (ju tal ka hakkas minust kahju), et see olukord seal oli õudne ja ebaseaduslik. Keda nüüd uskuda? Üks tahab jääda väga õigeks ja vb isegi last mu käest oma juurde saada ja teine (pereterapeut) kuulas vaid tema arvamusi, need mis mul nuttes kuidagi välja tulid polnud adekvaatsed.
Võrdlus: eelmisel aastal käisime raha eest terapeudi juures. Hoopis teine teema! Viisakas suhtlemine, arusaamise näitamine nii mõlema suhtes (minu kui mehe) e. neutraalsus, objektiivse hinnangu andmine, rahustav kõneviis, kontaktileidmine esialgu, mida siin MTÜ Eluliin kohta totaalselt puudus.
Ei mina ega mu mees pole tema juurde nõus enam minema.
See oli haava järsk lahtirebimine ja soolaga ülevalamine minu suhtes eriti. OK, ta ütles paar halba sõna ka lapse isale aga ma tean, ta on tugev ja ei lase omale seda "sisse".
Olen hetkel nõrk, väga nõrk, sest ees seisab suur muutus elus, mis puudutab mu kõige armastanumat elus - mu last. Ma ei uskunud, et sellises kohas tehakse mu hing veel haigemaks, niiet ma nutsin ennast öösel kell 5 alles magama....
Soovitus samasugustele abivajajatele: minge pigem tasulisse kuid ainult mitte sinna Kriisiabikeskusesse, kus nad pole üldse pädevad, professionaalsed ega kaastundlikud.
Töötan ise klienditoena ja kui mina ahastuses klienti ei suuda maha kõigepealt rahustada ja ta esitab kkaebuse, tehakse töölt lahti. Ma ei saa aru, kas nad pole piisavalt koolitatud või teevad seda tööd rahata, motivatsioon puudub ning teevad inimestele abi asemel haiget.