inimesed on erinevad, nii ka nende päevakava, nii et sellist ühist, mis kellani tohib helistada lihtsalt ei ole.
mina näiteks töö ajal erakõnedele ei vasta ja töötan vahel hommikul, vahel hoopis pealelõunast õhtul hiljani ja magan järgmisel päeval vähemalt 12-ni. aga on ka perioode, kus töötan 9-17, eks proovi siis leida sellisele helistamiseks sobivat aega, mis vastaks veel ka etiketile :D
* suurem osa inimesi on minu veidrate tööaegadega harjunud, kui ma kõnele ei vasta, siis jätavad teate või saadavad sõnumi, helistan ise tagasi. aga on juhtunud ka, et peale tööpäeva leian 10-15 vastamata kõnet ja umbes sama palju teateid FB-s, et miks sa ei vasta...
* tuttavatele helistades püüan ise ka nii palju kui võimalik arvestades nende eluga. me niisama, tühja-tähja pärast eriti ei helista :)
kusjuures lastega tuttavatega helistamised (nii neile, kui nemad mulle) on sageli 20:30 kuni 22 ja seda just sellepärast, et teiste perega olemist mitte segada. peale tööd tegeletakse lastega, siis on õhtusöök jne. tööl käivad vanemad saavad niigi liiga vähe lastega koos aega veeta, nii et pigem ootan kuni nad on lapsed magama pannud ja lobisen siis.
kommenteeriks natuke seda lauset:
"...erakorralised kõned: lähedase tervis, sünnid, surmad ja reede/laupäevased kõned: mis teed ja läheks välja?"
lähedase tervis - ükskõik mis kell helistada on oluline ainult juhul, kui inimene on suremas ja tahab lähedasi veel enne näha.
surm - kui on minu abi (ka moraalset tuge) vaja, siis loomulikult, või kuna tänapäeval reisitakse palju, elatakse eri riikides, siis juhul kui on vaja kiirelt reisiplaanid ümber teha, siis ükskõik mis kell. aga üldiselt ei juhtu midagi hullu, kui kohe teada ei saa.
sünd - loomulikult ma ei pahanda, kui nt. äsja isaks saanud tuttav kasvõi kell 3 öösel helistab :) aga üldiselt kui ma pole sündmusega otseselt seotud, siis võib teatamisega rahulikult mõistliku ajani oodata või hoopis sots. meedias rõõmsast sündmusest teada anda.
mis teed, läheks välja - eelistan, et mind kutsutakse kaasa ikka varem, mitte viimasel minutil, kui selgub et keegi teine ei saa tulla...
see tuleks kõne alla juhul, kui vanad sõbrad, keda pole ammu näinud, on ootamatult kuskil kokku saanud ja kutsuvad endaga ühinema.