SINUL on valus.
Sinu tunded ongi kõik, mis sinu arvates lugema peaks - nii sulle endale, kui ka kõigile, kes sinuga suhtlema juhtuvad, nagu ma nüüd näen.
Rahvuslus on vaid veel üks meie silmade ette tõmmatud illusioonidest; meile lapsepõlvest alates külgepoogitud identiteedi osa, mis on eeskätt kasulik nn niiditõmbajatele. Keegi kusagil "jagab ja valitseb" edukalt juba aastatuhandeid.
Rahvus kui inimese identiteedi peamine määraja on oma aja ära elanud kontseptsioon. Näiteks on tänapäeva noorte ühtekuuluvustunne samu arvutimänge mängivate, sama muusikat kuulavate eakaaslastega mujalt riikidest palju suurem kui vanemaealiste rahvuskaaslastega.
See on paratamatus, see on ARENG. Rahvuslus tekkis rahvusromantiliste suundade tõttu 19. sajandi kultuuris/kirjanduses, kui kõik otsisid oma juuri.
Enne selle ideoloogia teket ei olnud rahvus inimeste identiteedis kuigi oluline osa.
Mina hindan inimlikkust rahvuslusest ülemaks.
See ei tähenda, et peaksin võõramaalaste massilist sissevoolu õigeks. Kuid pimeda vastuvõitlemise asemel võtan arvesse, et ka nemad on suuremas osas OHVRID, kaaskannatajad (selles jagatavas ja valitsetavas maailmas). Jagajad-valitsejad on aga ammu endalt tähelepanu kõrvale juhtinud. Nende üheks suurimaks saavutuseks on, et nende ohvrid omavahel arveid klaarivad, kui valitseva ebaõigluse tõttu meel mustaks läheb. Probleemide algpõhjuseid näevad vähesed.
Olen ebainimlikkuse vastu, mida võivad üles näidata mistahes rahvusest või rassist inimesed. Olen ajupesu-religioonide ja ideoloogiate vastu, mille hulka kuuluvaks loen nii odinluse/marurahvusluse kui ka kristluse, judaismi ja islami.
Selline on minu puhtsüdamlikm arvamus. Ja kui sa nüüd solvud, siis tee seda terviseks.