ma ka ei suudaks sunniviisiliselt kirikusse minna, sest mingil ajahetkel otsustati kuskil, et kindlalt on vaja see ristiusk viia üle maailma ja rahvas kirikusse palvetele kokku ajada.
ma pole üldsegi kindel selles, et see usk ja jeesus pole manipulatsioon.
olen kuskilt lugenud ühe juudi enda kirjapandut, kes vastas küsimusele, miks vihatakse juute, et tema, kui ta poleks juut, vihkaks neid veelgi rohkem, kui üldse vihataksegi.
kuna juudid on usu niimoodi ära väänanud ja sellest teinud rahva ohjeshoidmise vahendi ja oma tahtele allutamise vahendi ja kristuse lugu olla puhta luulu.
täpselt ei mäleta, kuidas see jutt sõnastatud oli, aga arvan, et küll juudid teavad siis, millega nad seotud olid siis ja millega tänase hetkeni.
mu kadunud ema ütles, et suhtub aukartuse ja imetlusega looduse loomingusse, aga juudijumalaid tema ei kavatsegi kummardada. et tal läheb süda pahaks neist silmakirjatsejaist, kes kirikus oma patte andeks paluvad ja siis, kui kiriku uks seljataga sulgub, käituvad nagu viimased jätised.
meie president ei pea kirikusse minema ainuüksi seetõttu, et kogu maailm käib jõuluajal kirikus.
suurem mure on hoopis see, et meie president on niiväga kaugel oma riigist ja rahvast. ta nagu ei tajuks üldse, et riik, mille president ta on, kuulub eestlastele.