Halb kogemus
kes siis on see "eesti"??
eilse foorumi vaataja 26. jaanuar 2006, kl 11.00 |
Vaatasin eile ETV-s olnud Foorumit ja mul jäi üks asi arusaamatuks, nimelt seal oli gallupiküsimuseks et : "kas pooldate Euro kasutuselevõttu?". Gallupile vastajad vastasid selgelt EI, helistajaid oli üle 5000 inimese, protsendid olid 78% EI ja 22% JAH. Ma üldiselt eeldan et vastasid Eesti inimesed. Selline % näitab mulle väga selgelt et rahvas EI soovi Eurot. Aga poliitikud vaatasid need %-id üle ja korrutasid saate lõpus mitu korda et: Eestil on selge siht minna Eurole üle..., Eesti on endale püsitatnud eesmärgi minna Eurole üle..., Eesti tahab Eurot... jne. Minu küsimus siis on et kes on see salapärane EESTI mida seal korrutati, igaljuhul siis mitte rahvas....kas tõesti siis see käputäis tegelasi sealt Toompealt ongi Eesti ja kes siis olen mina, sina või teie??
SIIL 26. jaanuar 2006, kl 11.06 |
kaa 26. jaanuar 2006, kl 11.14 |
Foorum 26. jaanuar 2006, kl 11.17 |
mnjah 26. jaanuar 2006, kl 11.20 |
Tavaliselt selliste küsimuste puhul (eriti kui stuudios on pooldajad!!) helistavad rohkem negatiivselt meelestatud inimesed. Seega ma eriti ei närvitseks nende tulemuste pärast.
Ega enne ei tea rahva tõelist arvamust kui rahvarääletust läbi ei vii. Siis on tõesti juba tegemist sellega, mida Eesti tahab. See kes hääletamas ei käi ei oma ka õigust hiljem möliseda.
Ega enne ei tea rahva tõelist arvamust kui rahvarääletust läbi ei vii. Siis on tõesti juba tegemist sellega, mida Eesti tahab. See kes hääletamas ei käi ei oma ka õigust hiljem möliseda.
ei vaadanud 26. jaanuar 2006, kl 11.21 |
üks 26. jaanuar 2006, kl 11.25 |
maria 26. jaanuar 2006, kl 11.28 |
. 26. jaanuar 2006, kl 11.36 |
Nu selles mõttes ma muidugi olen poolt, et asjaajamine läheb lihtsamaks, ei pea miskit teisendama kui välisriiki lähed, saad konkreetselt teada, mis asi kui palju maksab kuskohas. AGA saan aru ka nendest, kes ei taha eurot, sest nagu vanal heal vene ajal poleks meil enam oma rahagi, kätte võideldud kroon on kallis südamele ja sellest ei taha nii kergesti loobuda. Mis siis teha, kes siis otsustab kui rahvas ise ka ei tea enam, mida tahta?
süütu 26. jaanuar 2006, kl 11.41 |
paks kass 26. jaanuar 2006, kl 11.46 |
mulle küll mingi rahapaber pole 'kallis südamele'. kui valitsus sülitab valijatele näkku muidu, ei tee see sinine koidula rahapaberi peal elu helgemaks ühti - nagunii on finantsid enamalt jaolt virtuaalne liigutamine ühelt kontolt teisele ja sularaha pigem ajalooline kurioosum, mis varsti niiehknaa käibelt hoopis kaob.
Phähh 26. jaanuar 2006, kl 11.46 |
to phähh 26. jaanuar 2006, kl 11.50 |
Mia 26. jaanuar 2006, kl 12.08 |
Mina käisin valimas, seega mul on õigus "kobiseda". Arvan, et euro tuleb nagunii, selle vastu võidelda me ei suuda. Kuigi, näiteks Rootsis on ju endiselt oma raha, kuigi ka nemad kuuluvad El-i, seega tasub võidelda. Mulle meeldiks eesti raha säilimine, kuigi praktiliselt võttes teeks euro meie kõigi elu lihtsamaks.
sk 26. jaanuar 2006, kl 12.17 |
pulst 26. jaanuar 2006, kl 12.19 |
oh 26. jaanuar 2006, kl 12.22 |
Oi 26. jaanuar 2006, kl 12.25 |
kui paljud maad on kahetsenud et Eurod kasutusele võeti, neid on siin Delfi uudisteski olnud mitu tükki. Mille kuradi pärast siis me peame selle nii kiirelt Eestis kasutusele võtma, kas tõesti on Eestis niisuguseid sinisilmi (nagu just eelmine kommija), kes usub et kui meil Euro tuleb et siis tõuseb palk teiste maadega ühele tasemele (vaadatakse üle palga ja kaupade suhe)? Selge see et see nii EI OLE, aga hinnad muidugi TÕUSEVAD, seda juba sellepärast et kaupa transporditakse siia ja sinna eri maade vahel.
vastane 26. jaanuar 2006, kl 12.27 |
kulu 26. jaanuar 2006, kl 12.29 |
eesti krooni poolt 26. jaanuar 2006, kl 12.39 |
euroskeptik 26. jaanuar 2006, kl 12.40 |
vana oinas 26. jaanuar 2006, kl 12.41 |
kuidas te seda ette kujutate, et igal pool mujal (soomes/lätis/leedus) on euro ja meie seda kuidagi vastu ei võta? mis sellest kasu on? lihtsalt jonnakusest? õige ka, kui ainult eliidi arvamus loeb, kui rahvas nii rumal on. janno reiljan on ise majandusprofessor, aga räägib nii, nagu esimese kursuse üliõpilane. see on ju täielik möla, mis ta suust välja ajab. see, et me eurole üle läheme, OLI otsustatud juba EL-iga ühinemisel, tahate te seda või mitte. ja ikka püütakse jätta inimestele mulje, et on mingi valik. ei ole enam. ammu ei ole. muidugi see näitab poliitikute ebausaldusväärsust, aga inimesed ja tegemist vajavad teod võiks intelligentne inimene siiski lahus hoida või mis?
palga kohta. palk ei tõuse teiste riikidega ühele tasemele kuigi ruttu, õige. aga ei ole nii, et pärast euro kasutuselevõttu lähete poodi ja ongi juba soome tasemel hinnad. hinnad ei tõuse ebaproportsionaalselt palkadega.
ainuke krooni säilitamise põhjus saabki olla ainult see nn "nostalgia", et ikkagi oma raha ja koidula peal. saan aru. aga idiootseid väljaütlemisi majanduse toimimise kohta nendelt inimestelt, kes pole päevagi majandust õppinud või nendelt, kellel lihtsalt pea absoluutselt ei võta, ei tahaks küll enam kuulda.
palga kohta. palk ei tõuse teiste riikidega ühele tasemele kuigi ruttu, õige. aga ei ole nii, et pärast euro kasutuselevõttu lähete poodi ja ongi juba soome tasemel hinnad. hinnad ei tõuse ebaproportsionaalselt palkadega.
ainuke krooni säilitamise põhjus saabki olla ainult see nn "nostalgia", et ikkagi oma raha ja koidula peal. saan aru. aga idiootseid väljaütlemisi majanduse toimimise kohta nendelt inimestelt, kes pole päevagi majandust õppinud või nendelt, kellel lihtsalt pea absoluutselt ei võta, ei tahaks küll enam kuulda.
Beth 26. jaanuar 2006, kl 12.41 |
oeh 26. jaanuar 2006, kl 12.45 |
puhhhhh 26. jaanuar 2006, kl 12.46 |
Ei tõuse need hinnad tõesti soome tasemele euro tulekuga! Mujal eurosid kasutavates riikides on ju hinnad ikkagi erinevad, või ei ole sellest aru saanud? Liiter piima maksab soomes x eurot ja portugalis y eurot. Eestis hakkab maksma z eurot.
Muide praegu on paljude asjade hinnad eestis kallimad kui näiteks prantsusmaal või itaalias. Jah, kommunaalmaksed ja igapäevased toidukaubad ehk mitte, aga paljud teised asjad küll.
Muide praegu on paljude asjade hinnad eestis kallimad kui näiteks prantsusmaal või itaalias. Jah, kommunaalmaksed ja igapäevased toidukaubad ehk mitte, aga paljud teised asjad küll.
TÄIEGA POOLT 26. jaanuar 2006, kl 12.56 |
To täiega poolt 26. jaanuar 2006, kl 13.06 |
Sina mingi lihtne töö-inimene küll pole, kui aastas korra saad välismaal käia. Mina küll seda endale üüri ja laste kõrvalt lubada ei saa..
Ja minumeelest ongi Euro poolt vaid ärimehed,riigikogu jne. need kodanikud kellel on praegu ja ka tulevikus kõrge palk juba kindlustatud. Mitte lihtinimene, näiteks Heldur Tamm kes keerab tehases polte, pole sellest kohe kindlasti vaimustunud. Ongi meil 2 Eestit nagu näha.
Ja minumeelest ongi Euro poolt vaid ärimehed,riigikogu jne. need kodanikud kellel on praegu ja ka tulevikus kõrge palk juba kindlustatud. Mitte lihtinimene, näiteks Heldur Tamm kes keerab tehases polte, pole sellest kohe kindlasti vaimustunud. Ongi meil 2 Eestit nagu näha.
Lisa postitus