Armsad kaasmaalased! Kui ma tohiksin korrata, tulenevalt meie ajastu pöördelistele ja ka minu elu jooksul minu poolt valitud mitmes mõttes vastuolulistele muutustele poliitilises ja ka evolustoonilist arengut silmas pidades, olen sunnitud olnud astuma erinevate, mitte vähemtähtsate poliitiliste sündmuste taustal , kui võtta asja globaalses mõistes, ning ma kordaksin kindlate ajastu pöördtuulte mõjude tulemusena mitmeid, võib ütelda isegi olulisi ja tähelepanuväärseid, meie kodumaa arengut silmas pidades, radikaalseid samme, mida võib ka ülekantud tähenduses ka teetähisteks nimetada, kahjuks, olenevalt tulemustest, mitte, kui nii saab väljendada, alati kogu rahva arusaamistele põhinevalt, kujunenud olukorras, otse, mitte kõige, ütleme nii, meeldivama koha sisse ja sealt välja pole, ütleksin korduvalt suunduda suutnud ehk saanud, sest arusaadavalt meie maa kujunenud olukorda arvestades, tagasiteed, kui väljendada, eeltoodut avaramalt nähes, ei ole, lühidalt öeldes, arvestades olemasolevat aega, ma võimalikuks pidanud. Nii. Ja siiski, et mitte öelda kohatu, kuid üsnagi halb antud olukorda arvestades on kasutada parasiitsõnu hängima ja tsillima.